Lehečka ve Gstaadu proti obhájci Ruudovi nepřekvapil a druhé čtvrtfinále na ATP si nezahraje

21. 7. 2022, 15:31
Aktuality 15
ATP GSTAAD - Jiří Lehečka si své druhé čtvrtfinále na turnajích ATP nezahraje. Dvacetiletý Čech na antuce ve Gstaadu ani jednou nesebral podání nejvýše nasazenému Casperovi Ruudovi a se světovou pětkou prohrál 3-6 4-6. Nor bude v obhajobě pokračovat proti Jaumemu Munarovi.
Profily hráčů
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka v únoru zazářil v Rotterdamu, když si v kvalifikaci vybojoval debut v hlavních soutěžích turnajů ATP a senzačně prošel až do semifinále. Díky tomuto výsledku zaznamenal premiérový posun do elitní stovky žebříčku a nyní je českou jedničkou.

Dvacetiletému rodákovi z Mladé Boleslavi se však znovu prorazit nedaří, v tomto týdnu ve Gstaadu se teprve podruhé od té doby dostal přes úvodní kolo hlavní fáze na nejvyšší tour. Ve švýcarském horském středisku smetl Tomáse Martína Etcheverryho, ale dnes nestačil 3-6 4-6 na loňského šampiona a světovou pětku Caspera Ruuda.

Český talent sice skvěle odvracel brejkboly, celkem čelil 15 hrozbám a na vlastním servisu zaváhal jen jednou v každém setu. Nejvýše nasazenému nicméně nedokázal sebrat podání ani jednou, ačkoli disponoval pěti šancemi. Turnaj pro něj skončil po 100 minutách.

Finalista nedávného French Open bude v obhajobě pokračovat proti Jaumemu Munarovi. Se Španělem zvládl oba předchozí souboje.

Dominic Thiem se před týdnem v Bastadu dočkal prvního vítězství na nejvyšším okruhu od loňského května a také ve Gstaadu zabojuje o první semifinále po 14 měsících. Šampion ročníku 2015 po dvou odvrácených setbolech přetlačil 7-6(6) 6-3 Federica Delbonise a ve čtvrtfinále narazí na Juana Pabla Varillase.

Šestadvacetiletý Peruánec zvládl dohrávku s Robertem Bautistou, bývalého finalistu porazil 7-6(3) 7-5, připsal si premiérový skalp Top 50 a podruhé na turnajích ATP prošel do čtvrtfinále. S bývalou světovou trojkou si zahraje o první semifinále na této úrovni.

Matteo Berrettini letos na trávě vyhrál všech devět zápasů, ale ve Wimbledonu se nakonec kvůli nákaze Covidem-19 nepředstavil a nemohl obhajovat loňské finále. Svou aktuální neporazitelnost protáhl až dnes na antuce ve Gstaadu, druhý nasazený si v úvodním utkání v souboji bývalých šampionů poradil 6-4 6-4 s Richardem Gasquetem. Ve čtvrtfinále ho vyzve Pedro Martínez.

Nicolás Jarry si poprvé od Bastadu 2019, kde získal svůj jediný titul, a po dopingovém trestu zahraje čtvrtfinále na okruhu ATP. Šestadvacetiletý Chilan ve dvou tie-breacích zdolal Yannicka Hanfmanna a o semifinále se utká s bývalým vítězem Albertem Ramosem (H2H 2-1).

• ATP 250 GSTAAD •
Švýcarsko, antuka, 534.555 eur
čtvrteční výsledky (21. 7. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Ruud (1-Nor.) - Lehečka (ČR) 6-3 6-4
Berrettini (2-It.) - Gasquet (Fr.) 6-4 6-4
Varillas (Peru) - Bautista (3-Šp.) 7-6(3) 7-5
Ramos (4-Šp.) - Stricker (Švýc.) 6-3 4-6 6-1
Martínez (5-Šp.) - E. Ymer (Švéd.) 7-5 4-6 6-2
Thiem (Rak.) - Delbonis (Arg.) 7-6(6) 6-3
Jarry (Chile) - Hanfmann (Něm.) 7-6(5) 7-6(2)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
makro99
Cerundolo - Rublev, na tenhle zápas sem byl natolik zvědavej, že sem si ho dokonce pustil.. a velmi zajímavá podívaná, Francisco prohrával 0:3, ale pak se vrátil do setu a otočil na 6:4; Rublev to tam nějak neunášel, o pauze za stavu 4:5 chytil umpiru za nohu a dostal trestnej fiftýn do následujícího gamu..
Reagovat
makro99
a 1. game druhýho setu Rublev ztrácí servis ze stavu 40:0; a vzápětí exhibiční čistá hra Francisco...
Francisco mj. výrazně vede na winners, hlavně z FH..
Reagovat
tommr
za to by snad měla bejt automatická diskvalifikace? smile
Reagovat
makro99
no nebylo to přesně všechno vidět; ze záznamu pak ukazovali, jak ho chytil za lýtko a něco na něj hartusil.. a pak tam byla dlouho supervisor a Rublev si stěžoval na nějakýho verdikty... zvláštní situace; obešlo se to trestným fiftýnem a Cerundolo podával na set za stavu 15:0, což mu docela pomohlo...
Reagovat
makro99
tak Francisco ho úplně vydeptal (např. poslední fiftýn na 5:3 stál za to).. Rublev se vztekal, řval, mlátil raketou.. ale na konci už byl docela rezignovaný.. a u sítě se kluci vzájemně poplácali smile (závěrečné obětí s umpirem bylo mimo kamery:)
Francisco parádní tenis, tvrdý servis, skvělé oba základní údery, přitom výtečný pohyb i do defenzívy, i lahůdkový kraťas tam byl.. bilance 26 winners x 10 UE hovoří za vše... jsem okouzlen :)
Reagovat
EllNino
snad to mělo být objetí, nebo umpire jednu schytal? smile
Reagovat
Rafaeoli25
Je to od Lehečky bohužel jen velmi průměrné, takhle to výš nepůjde.
Reagovat
EllNino
Dneska ale nehrál vůbec zle
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
Hector.Salamanca
To jsou takový hloupý řeči, viděl jsi ten zápas vůbec? Odehrál velmi solidní utkání proti jednomu z nejlepších antukářů současnosti.
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak podstatné jsou ale výsledky a podívej se na soupeře, se kterými prohrál předchozí dva zápasy. Po Rotterdamu to prostě není ono a ten Mauthausen to nezachránil.
Reagovat
EllNino
Je mu 20, na takové výkyvy má nárok, uvidíme za pár let, nemůžou výt všichni v první desítce
Reagovat
Rafaeoli25
Ne tak je jasné, že Berdych z něj asi nebude, snad alespoň další Veselý.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak někteří tady by ti řekli, že Ruud je směšný oproti elitě antuky před pár lety smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist