Letošní rok na WTA, část I. Wozniacká se dočkala grandslamového titulu. Kvitová dominovala v únoru

3. 12. 2018, 16:00
Stalo se... 2
Úvodní grandslam sezony Australian Open vyhrála Caroline Wozniacká. Dánská tenistka se tak dočkala premiérového grandslamového vavřínu a vrátila se na post světové jedničky. Po nepovedeném vstupu do letošního roku předvedla v únoru parádní jízdu Petra Kvitová. Dvojnásobná wimbledonská šampionka vyhrála 13 zápasů v řadě a získala dva tituly.

1. týden (Brisbane, Auckland a Shenzhen)
Leden znamená pro tenisové fanoušky jediné. Tenisový rok startuje australským létem a hned několika generálkami na úvodní grandslam sezony Australian Open. Mnoho hráček začíná svou sezonu na turnaji v australském Brisbane a ani letos nebyla o hvězdná jména nouze. Do třetího největšího města Austrálie zavítalo hned pět členek elitní desítky.

Mezi nimi také loňská vítězka Karolína Plíšková. Rodačka z Loun zahájila své letošní působení naprosto suverénně, když deklasovala Bellisovou. V dalším kole proti Kanepiové však měla velké problémy, dvakrát byla dva míčky od vyřazení, ale nakonec Estonku udolala. V semifinále ovšem nestačila na Elinu Svitolinovou.

Ukrajinská jednička v předchozích kolech nedala šanci Suárezové ani Konjuhové. Největší potíže měla ve čtvrtfinále proti Kontaové, v němž s odřenýma ušima vybojovala tie-break druhé sady a soupeřka jí v průběhu rozhodujícího dějství vzdala. Svitolinová si nakonec v Brisbane došla pro svůj jubilejní 10. titul a odstartovala tak letošní rok tím nejlepším možným způsobem.

Ve finále deklasovala běloruskou kvalifikantku Aljaksandru Sasnovičovou, která byla největším překvapením turnaje. Sasnovičová v cestě do semifinále předvedla hned tři obraty. Na úvod hlavní soutěže zdolala Mladenovicovou, poté Kontaveitovou a také loňskou finalistku Cornetovou. V semifinále jí stačily dva sety proti Sevastovové. Ani ve svém druhém finále na WTA však neuspěla.

Zprávy z turnaje

BRISBANE INTERNATIONAL 2018
• Shrnutí •
Kategorie: WTA Premier
Místo konání: Brisbane, Austrálie
Povrch: tvrdý
Dotace: 1,000.000 dolarů
• Finále dvouhry •
Svitolinová (3-Ukr.) - Sasnovičová (Běl.) 6-2 6-1
• Finále čtyřhry •
Bertensová/Schuursová (Niz.) - Klepačová/Martínezová (4-Slovin./Šp.) 7-5 6-2
• Česká účast •
Kar. Plíšková - semifinále
Kompletní los


V novozélandském Aucklandu vedla herní pole jediná členka Top 10 Caroline Wozniacká. Dánská tenistka dlouho potvrzovala roli favoritky. Na úvod smetla Brengleovou, šanci nedala ani Martičové, ve čtvrtfinále po obratu zdolala Keninovou a v semifinále nezaváhala v souboji s další americkou soupeřkou Vickeryovou.

Ve finále však nenašla recept na rozjetou Julii Görgesovou. Německá hráčka měla výborný závěr loňského roku a v Aucklandu protáhla svou neporazitelnost na 14 zápasů. Problémy měla akorát v prvním kole proti Puigové, s Kužmovou, Hercogovou a Su-Wei Hsieh už neztratila set. Görgesová se na okruhu WTA radovala popáté.

V Aucklandu se letos představily tři české naděje. První z nich Barbora Štefková skončila už v prvním kole kvalifikace. Své úvodní utkání nezvládla v největším městě Nového Zélandu ani Markéta Vondroušová, která v prvním kole hlavní soutěže nestačila na Martičovou.

Nejvíce se dařilo Barboře Strýcové. Rodačka z Plzně znovu potvrdila, že jí podmínky australského léta vyhovují. Po vydřených výhrách nad Erraniovou a Larssonovou ve třech setech prohrála čtvrtfinálový duel se Su-Wei Hsieh, přestože soupeřce v úvodní sadě nadělila "kanára".

Zprávy z turnaje

ASB CLASSIC 2018
• Shrnutí •
Kategorie: WTA International
Místo konání: Auckland, Nový Zéland
Povrch: tvrdý
Dotace: 250.000 dolarů
• Finále dvouhry •
Görgesová (2-Něm.) - Wozniacká (1-Dán.) 6-4 7-6(4)
• Finále čtyřhry •
Erraniová/Schoofsová (It./Niz.) - Hozumiová/Katóová (1-Jap.) 7-5 6-1
• Česká účast •
Strýcová - čtvrtfinále
Vondroušová - 1. kolo
Štefková - kvalifikace
Kompletní los


Poslední turnaj úvodního týdne letošní sezony se konal v čínském Shenzhenu, kde byly největšími hvězdami světová jednička Halepová a loňská vítězka French Open Ostapenková. Z českých tenistek startovaly v hlavní soutěži loňská šampionka Kateřina Siniaková a Kristýna Plíšková.

Siniaková vykročila za obhajobou titulu drtivým vítězstvím nad Jabeurovou, set neztratila ani s Yafan Wang a ve čtvrtfinále vyhrála české derby s Plíškovou, jež v úvodním kole šokovala výhrou nad Ostapenkovou a o kolo později přehrála Anu Bogdanovou. Siniaková si po jasném vítězství nad Plíškovou zajistila souboj se svým idolem Šarapovovou a ve třech setech uspěla.

Loňský triumf ovšem nezopakovala. Nad síly talentované Češky byla ve finále světová jednička Simona Halepová. Rumunka postupně vyřadila Gibbsovou, Ying-Ying Duan, Sabalenkovou a krajanku Beguovou a i ve finále potvrdila roli favoritky a získala 16. kariérní trofej. Siniaková po boku krajanky Krejčíkové nestačila na Halepovou ani v deblovém finále.

Do hlavní soutěže se pokoušely z kvalifikace projít Barbora Krejčíková s Terezou Martincovou. Ani jedna z našich nadějí nicméně nezvládla první kvalifikační duel.

Zprávy z turnaje

SHENZHEN OPEN 2018
• Shrnutí •
Kategorie: WTA International
Místo konání: Shenzhen, Čína
Povrch: tvrdý
Dotace: 750.000 dolarů
• Finále dvouhry •
Halepová (1-Rum.) - Siniaková (6-ČR) 6-1 2-6 6-0
• Finále čtyřhry •
Beguová/Halepová (Rum.) - Krejčíková/Siniaková (1-ČR) 1-6 6-1 10-8
• Česká účast •
Siniaková - finále
Kr. Plíšková - čtvrtfinále
Krejčíková, Martincová - kvalifikace
Kompletní los


2. týden (Sydney a Hobart)
Jedna z posledních generálek na Australian Open se odehrála v Sydney, kde se představily čtyři hráčky Top 10 - Muguruzaová, Venus Williamsová, Ostapenková a loňská vítězka Kontaová.

Do australského města dorazily také tři české tenistky. Největší česká naděje Petra Kvitová neměla na úvod moc práce, jelikož Lučičová-Baroniová jí po prohrané úvodní sadě vzdala. Poté však dvojnásobná wimbledonská šampionka nestačila na Italku Giorgiovou.

Výborný turnaj prožila Barbora Strýcová. Rodačka z Plzně po skalpech Kasatkinové a Makarovové postoupila do čtvrtfinále. V něm loňská semifinalistka nestačila na Ashleigh Bartyovou, která v semifinále porazila krajanku Gavrilovovou a poprvé na domácí půdě postoupila do finále.

České barvy hájila ještě Lucie Šafářová. Češka v prvním kole nevyužila dva mečboly proti pozdější vítězce Angelique Kerberové. Německá hráčka zvládla obrat také proti Venus Williamsové a poté už na turnaji dominovala, když nedala šanci Slovence Cibulkové, Italce Giorgiové a ve finále porazila domácí Bartyovou. Kerberová tak protáhla letošní neporazitelnost a ukončila 16měsíční čekání na 11. kariérní titul.

Po deblové trofeji sahala Andrea Sestini Hlaváčková. Česká deblistka ale po boku své nové parťačky Latishy Chan nestačila na kanadsko-čínskou dvojici Dabrowská, Yifan Xu.

Zprávy z turnaje

SYDNEY INTERNATIONAL 2018
• Shrnutí •
Kategorie: WTA Premier
Místo konání: Sydney, Austrálie
Povrch: tvrdý
Dotace: 799.000 dolarů
• Finále dvouhry •
Kerberová (Něm.) - Bartyová (Austr.) 6-4 6-4
• Finále čtyřhry •
Dabrowská/Yi-Fan Xu (3-Kan./Čína) - Sestini Hlaváčková/L. Chan (1-ČR/Tchaj-wan) 6-3 6-1
• Česká účast •
Strýcová - čtvrtfinále
Kvitová - 2. kolo
Šafářová - 1. kolo
Kompletní los


Poslední generálku před Australian Open absolvovaly tenistky také v Hobartu. I v hlavním a nejlidnatějším městě australského ostrovního státu Tasmánie startovaly tři Češky. Zatímco Kristýna Plíšková na úvod prohrála s Flipkensovou a Kateřina Siniaková nestačila na Riskeovou, Markéta Vondroušová se po vítězství nad Vichljancevovou dočkala první letošní výhry. V dalším kole ovšem prohrála s Vekičovou.

Výbornou formou se v Hobartu prezentovala Mihaela Buzarnescuová. Rumunská hráčka bez ztráty setu přehrála Cornetovou, Friedsamovou, Riskeovou i Curenkovou a poprvé v kariéře postoupila do finále turnaje WTA.

Ve finále však podlehla loňské šampionce Elise Mertensové. Belgičanka potvrdila, že Hobart je jejím možná vůbec nejoblíbenějším turnajem. Mertensová si poradila s Naraovou, Haddadovou Maiaovou, ke čtvrtfinále nenastoupila loňská finalistka Niculescuová a v semifinále ve třech setech zdolala Watsonovou. I svůj druhý titul získala v Hobartu.

Mertensová si navíc pro trofej došla také v deblové soutěži. S Nizozemkou Schuursovou nedaly šanci ukrajinsko-japonskému páru Ljudmila Kičenoková, Ninomijaová.

Zprávy z turnaje

HOBART INTERNATIONAL 2018
• Shrnutí •
Kategorie: WTA International
Místo konání: Hobart, Austrálie
Povrch: tvrdý
Dotace: 250.000 dolarů
• Finále dvouhry •
Mertensová (2-Belg.) - Buzarnescuová (Rum.) 6-1 4-6 6-3
• Finále čtyřhry •
Mertensová/Schuursová (3-Belg./Niz.) - L. Kičenoková/Ninomijaová (4-Ukr./Jap.) 6-2 6-2
• Česká účast •
Vondroušová - 2. kolo
Kr. Plíšková - 1. kolo
Siniaková - 1. kolo
Kompletní los


3. - 4. týden (Australian Open)
Australské léto vyvrcholilo úvodním grandslamem sezony. Letošní ročník Australian Open ovládly dvě papírově největší favoritky. Do finále se totiž probojovaly nasazená a světová jednička Simona Halepová a světová dvojka Caroline Wozniacká.

Halepová v cestě do finále porazila domácí Aiavaovou, Bouchardovou, ve třetím kole přežila maratonskou bitvu a tři mečboly proti Davisové, poté nedala šanci Ósakaové ani Karolíně Plíškové a v semifinále odvrátila dva mečboly předloňské vítězky Kerberové.

Také Wozniacká měla velké potíže a byla míček od vyřazení. Po jasné výhře nad Buzarnescuovou totiž ve druhém kole prohrávala už 2-5 15-40 s Fettovou. V dalších kolech už byla bývalá světová jednička suverénní, když si postupně poradila s Bertensovou, Rybárikovou, Suárezovou a Mertensovou.

Ve velmi dramatickém finálovém souboji uspěla Wozniacká a dočkala se kýženého premiérového grandslamového triumfu. Navíc svou finálovou soupeřku Halepovou vystřídala v čele žebříčku WTA.

Z českých tenistek se nejdále probojovala Karolína Plíšková. Nasazená šestka neztratila set s Cepedeovou, Haddadovou Maiaovou ani krajankou Lucií Šafářovou, v osmifinále vyřadila další krajanku Barboru Strýcovou a zopakovala loňské čtvrtfinále. Své melbournské maximum však nevylepšila, jelikož ani tentokrát na turnajích nenašla recept na Halepovou.

Strýcová navázala na skvělý start do sezony. Rodačka z Plzně bez ztráty setu přehrála Ahnovou, Arruabarrenaovou a Peraovou a třetím rokem po sobě postoupila do osmifinále úvodního grandslamu roku. Šafářová, kterou vyřadila Plíšková o kolo dříve, potvrdila roli favoritky proti Tomljanovičové i Cirsteaové.

Svůj životní turnaj prožila Denisa Allertová. Pražská rodačka nejprve zvládla tříkolovou kvalifikaci a v hlavní soutěži bez ztráty setu porazila Parmentierovou, Shuai Zhang a Linetteovou. Nad její síly byla až v jejím premiérovém grandslamovém osmifinále Svitolinová.

Svou premiéru si na Australian Open odbyla Markéta Vondroušová. Talentovaná Češka na úvod zdolala Naraovou a poté sehrála vyrovnanou bitvu s nasazenou osmičkou Garciaovou. Ve druhém kole skončilo melbournské vystoupení také pro Kateřinu Siniakovou, která sice vítězstvím nad Sakkariovou prolomila grandslamovou smůlu, nicméně v dalším kole ve třech setech prohrála s favorizovanou Svitolinovou.

Velkým zklamáním bylo vystoupení Petry Kvitové. Jedna z největších českých nadějí skončila už v prvním kole na raketě Petkovicové. Přes svou úvodní protivnici se nedostala ani Kristýna Plíšková, jež podlehla Agniezsce Radwaňské.

Pro Australian Open po dvou letech spojily síly Timea Babosová s Kristinou Mladenovicovou a hned na svém prvním turnaji získaly titul, a to vůbec ten nejcennější, když ve finále porazily ruské duo Jekatěřina Makarovová, Jelena Vesninová. Mix ovládli Gabriela Dabrowská a Mate Pavič, kteří ve finále porazili Timeu Babosovou s Rohanem Bopannou. Juniorský titul vybojovala En Shuo Liang. Sedmnáctiletá reprezentantka Tchaj-wanu ve finále přehrála Francouzku Claru Burelovou.

Zprávy z turnaje

AUSTRALIAN OPEN 2018
• Shrnutí •
Kategorie: grandslam
Místo konání: Melbourne, Austrálie
Povrch: tvrdý
Dotace: 55,000.000 australských dolarů
• Finále dvouhry žen •
Wozniacká (2-Dán.) - Halepová (1-Rum.) 7-6(2) 3-6 6-4
• Finále čtyřhry žen •
Babosová/Mladenovicová (5-Maď./Fr.) - Makarovová/Vesninová (2-Rus.) 6-4 6-3
• Finále mixu •
Dabrowská/M. Pavič (8-Kan./Chorv.) - Babosová/Bopanna (5-Maď./Indie) 2-6 6-4 11-9
• Finále dvouhry juniorek •
En Shuo Liang (2-Tchaj-wan) - Burelová (Fr.) 6-3 6-4
• Finále čtyřhry juniorek •
En Shuo Liang/Xinyu Wang (1-Tchaj-wan/Čína) - Apisahová/Lulu Sun (7-Pap./Švýc.) 7-6(4) 4-6 10-5
• Česká účast •
Kar. Plíšková - čtvrtfinále
Strýcová, Allertová - osmifinále
Šafářová - 3. kolo
Siniaková, Vondroušová - 2. kolo
Kvitová, Kr. Plíšková - 1. kolo
Martincová, Krejčíková, Bouzková, Štefková - kvalifikace
Kompletní los


5. týden (Petrohrad a Tchaj-pej)
Po skončení australského léta se mohly hráčky vydat buď do Evropy, kde se konal halový podnik v ruském Petrohradu, nebo do asijské haly v Tchaj-peji. Výborné obsazení měl turnaj v Petrohradu. Do ruské metropole přicestovaly tři tenistky elitní desítky - vítězka Australian Open Wozniacká, Ostapenková a Garciaová.

Výbornou formou se prezentovala loňská šampionka Kristina Mladenovicová. Francouzka po volném losu porazila Cibulkovou a Siniakovou, v semifinále zastavila domácí Kasatkinovou a znovu po roce postoupila do finále.

V souboji o titul však neměla šanci proti Petře Kvitové. Česká hráčka předvedla v ruské hale skvělou jízdu. Nejprve smetla domácí Vesninovou, poté ve třech setech přehrála Beguovou, deklasovala Ostapenkovou a v semifinále udolala výborně hrající Görgesovou. Ve finále povolila Mladenovicové pouhé tři gamy, načala třetí desítku svých titulů a dala zapomenout na nepovedené australské léto.

Tříkolovou kvalifikací prošla Tereza Martincová. Na úspěch ale v hlavní soutěži nenavázala, když v prvním kole jasně nestačila na Vinciovou. Mnohem více se dařilo Kateřině Siniakové. Rodačka z Hradce Králové ve třech setech přetlačila Vekičovou a ve dvou těsných setech domácí Makarovovou. Ve čtvrtfinále prohrála s pozdější finalistkou Mladenovicovou.

Zprávy z turnaje

ST. PETERSBURG LADIES TROPHY 2018
• Shrnutí •
Kategorie: WTA Premier
Místo konání: Petrohrad, Rusko
Povrch: tvrdý / hala
Dotace: 710.900 dolarů
• Finále dvouhry •
Kvitová (ČR) - Mladenovicová (4-Fr.) 6-1 6-2
• Finále čtyřhry •
Bacsinszká/Zvonarevová (Švýc./Rus.) - Kudrjavcevová/Srebotniková (Rus./Slovin.) 2-6 6-1 10-3
• Česká účast •
Kvitová - vítězka
Siniaková - čtvrtfinále
Martincová - 1. kolo
Kr. Plíšková - kvalifikace
Kompletní los


Mnohem slabší obsazení nabídl halový podnik v Tchaj-peji. V Asii vedla herní pole až 27. hráčka světa a loňská finalistka Shuai Peng.

V Tchaj-peji prožila svůj životní turnaj Kateryna Kozlovová. Ukrajinská tenistka hned na úvod překvapila výhrou nad nasazenou dvojkou Shuai Zhang, poté v tie-breaku rozhodující sady zdolala další čínskou hráčku Ying-Ying Duan, ve čtvrtfinále vyřadila nasazenou pětku Putincevovou a v semifinále bývalou světovou dvanáctku Lisickou.

Na premiérový titul však nedosáhla. Ve finále prohrála s Timeou Babosovou. Turnajová čtyřka Babosová ztratila v pěti zápasech jediný set. V úvodním utkání si poradila s Arinou Rodionovovou, vzápětí ve třech setech přehrála Jakupovičovou, ve čtvrtfinále nedala šanci Linetteové a v semifinále nezaváhala proti Yafan Wang. Získala tak třetí kariérní trofej.

Zprávy z turnaje

TAIWAN OPEN 2018
• Shrnutí •
Kategorie: WTA International
Místo konání: Tchaj-pej, Tchaj-wan
Povrch: tvrdý / hala
Dotace: 250.000 dolarů
• Finále dvouhry •
Babosová (4-Maď.) - Kozlovová (Ukr.) 7-5 6-1
• Finále čtyřhry •
Ying-Ying Duan/Yafan Wang (Čína) - Hibinová/Kalašnikovová (Jap./Gruz.) 7-6(4) 7-6(5)
Los dvouhry | Los čtyřhry | Los kvalifikace


7. týden (Dauhá)
Většina elitních hráček po skončení Australian Open odpočívala, aby nabrala síly na další velmi důležitý podnik, který se po fedcupové pauze konal v Dauhá. Do hlavního města Kataru nedorazila pouze jedna členka Top 10.

Své dosavadní trápení prolomila Garbiñe Muguruzaová. Dvojnásobná grandslamová šampionka měla v prvním kole volný los, poté nedala šanci Ying-Ying Duan ani Cirsteaové, ve čtvrtfinále otočila zápas s Garciaovou a do finále postoupila bez boje, jelikož Halepová z turnaje kvůli zranění pravého chodidla odstoupila.

Španělka však další vítězství nepřidala. V Dauhá si pro svůj celkově 22. titul došla Petra Kvitová, jež tak pokračovala ve skvělé formě a parádně navázala na dva týdny starý triumf z Petrohradu.

Kvitová začala jasnou výhrou nad Büyükakcayovou, ve druhém kole vydřela postup přes Radwaňskou, zdolala i Svitolinovou, ve čtvrtfinále jí vzdala Görgesová a další vydřenou výhru zaznamenala v semifinále proti loňské finalistce Wozniacké. Otáčet musela i finálový souboj dvojnásobných grandslamových vítězek s Muguruzaovou.

Český tenis slavil v Dauhá už potřetí za poslední čtyři roky. V roce 2015 trofej vybojovala Lucie Šafářová a loni slavila Karolína Plíšková. Kvitová se po triumfu v Dauhá vrátila do elitní desítky žebříčku WTA.

Karolína Plíšková vykročila za obhajobou loňského prvenství hladkým vítězstvím nad Cornetovou, ovšem už v osmifinále podlehla Bellisové.

Jedno kolo zvládly Markéta Vondroušová s Barborou Strýcovou. Vondroušová po úspěšné kvalifikaci smetla Putincevovou. Ve druhém kole ale neměla šanci proti Svitolinové. Strýcová si poradila s Kruničovou a vzápětí nestačila na Görgesovou, která v prvním kole vyřadila Lucii Šafářovou. Na své úvodní soupeřce ztroskotala i Kateřina Siniaková, jež uhrála pouhé čtyři gamy s kvalifikantkou Ósakaovou.

Zprávy z turnaje

QATAR TOTAL OPEN 2018
• Shrnutí •
Kategorie: WTA Premier 5
Místo konání: Dauhá, Katar
Povrch: tvrdý
Dotace: 3,173.000 dolarů
• Finále dvouhry •
Kvitová (16-ČR) - Muguruzaová (4-Šp.) 3-6 6-3 6-4
• Finále čtyřhry •
Dabrowská/Ostapenková (Kan./Lot.) - Klepačová/Martínezová (8-Slovin./Šp.) 6-7(5) 6-3 12-10
• Česká účast •
Kvitová - vítězka
Kar. Plíšková - osmifinále
Vondroušová, Strýcová - 2. kolo
Šafářová, Siniaková - 1. kolo
Krejčíková, Martincová - kvalifikace
Kompletní los


8. týden (Dubaj a Budapešť)
Tradičně skvělým obsazením se může pyšnit také velmi oblíbený podnik v Dubaji. Krátký přelet z Dauhá do Spojených arabských emirátů absolvovalo hned šest tenistek elitní desítky.

První finalistkou se stala Darja Kasatkinová. Talentovaná Ruska na úvod zdolala Radwaňskou, poté zlikvidovala dva mečboly Kontaové, přehrála krajanku Vesninovou a v semifinále s Muguruzaovou přežila tři mečboly. V cestě do finále tak byla celkem pětkrát míček od vyřazení.

Mnohem suverénnější byla Elina Svitolinová. Ukrajinka v pěti zápasech ztratila jediný set, a to hned na úvod proti Qiang Wang. V dalších duelech proti Ósakaové a Kerberové už do rozhodující sady nemusela. Ve finále povolila Kasatkinové pouhé čtyři gamy, dorazila ji "kanárem", úspěšně obhájila loňské prvenství a připsala si 11. kariérní titul.

V Dubaji bojovaly tři české tenistky. Nejdále se dostala Karolína Plíšková. Česká jednička po úspěšném obratu proti Suárezové neměla šanci v duelu s Kerberovou. Němka v prvním kole smetla Barboru Strýcovou. Svůj úvodní zápas na turnaji nezvládla ani Lucie Šafářová, jež nestačila na Garciaovou.

Zprávy z turnaje

DUBAI DUTY FREE TENNIS CHAMPIONSHIPS 2018
• Shrnutí •
Kategorie: WTA Premier
Místo konání: Dubaj, SAE
Povrch: tvrdý
Dotace: 2,623.485 dolarů
• Finále dvouhry •
Svitolinová (1-Ukr.) - Kasatkinová (Rus.) 6-4 6-0
• Finále čtyřhry •
H. Chan/Z. Yang (Tchaj-wan/Čína) - S. Hsieh/S. Peng (4-Tchaj-wan/Čína) 4-6 6-2 10-6
• Česká účast •
Kar. Plíšková - čtvrtfinále
Strýcová, Šafářová - 1. kolo
Vondroušová - kvalifikace
Kompletní los


Herní pole na souběžně hraném podniku v hale v Budapešti vedla až 30. hráčka světa Dominika Cibulková a dlouho potvrzovala roli nasazené jedničky. V cestě do finále neztratila jediný set, když si postupně poradila se Stollarovou, Flipkensovou, Larssonovou a Barthelovou.

Slovenské finále překazila Alison van Uytvancková. Belgičanka byla rovněž suverénní a set neztratila s Dodinovou, Buzarnescuovou, Shuai Zhang ani Slovenkou Kužmovou.

Teprve až ve finále musely Cibulková a van Uytvancková sáhnout na dno svých sil. Nakonec se po velké bitvě radovala Belgičanka, která i své druhé finále přetavila v titul, loni triumfovala v hale v Québecu.

V Budapešti letos startovala z českých tenistek jen Denisa Allertová. Pražská rodačka se představila poprvé od senzační jízdy na Australian Open, ovšem roli nasazené jedničky v kvalifikaci nepotvrdila a skončila hned na první soupeřce.

Zprávy z turnaje

HUNGARIAN LADIES OPEN 2018
• Shrnutí •
Kategorie: WTA International
Místo konání: Budapešť, Maďarsko
Povrch: tvrdý / hala
Dotace: 250.000 dolarů
• Finále dvouhry •
Van Uytvancková (Belg.) - Cibulková (1-SR) 6-3 3-6 7-5
• Finále čtyřhry •
Garcíaová/Stollarová (Šp./Maď.) - Flipkensová/Larssonová (1-Belg./Švéd.) 4-6 6-4 10-3
• Česká účast •
Allertová - kvalifikace
Kompletní los


9. týden (Acapulko)
Nejlepší z nejlepších se už připravovaly na velké podniky v Indian Wells a Miami, ale ještě předtím některé hráčky zavítaly okusit americké betony do mexického Acapulka. Herní pole vedly světová třináctka Stephensová a její žebříčková sousedka Mladenovicová. Ani jedna se však do finále neprobojovala.

Překvapivou finalistkou horní poloviny pavouka se stala Stefanie Vögeleová. Švýcarka ve dvou setech přehrála Mariaovou a Sakkariovou, ve čtvrtfinále zdolala předloňskou šampionku Stephensovou a v semifinále porazila Petersonovou. Vůbec poprvé v kariéře postoupila do finále na okruhu WTA.

V něm byla blízko premiérovému titulu, když vedla nad Lesjou Curenkovou už 7-5 4-2 a byla tři míčky od vítězství. Ukrajinka však zabrala, úspěšně obhájila loňské prvenství a i své čtvrté finále na WTA zvládla. Curenková byla v předchozích kolech naprosto suverénní a nedala šanci Davisové, Arině Rodionovové, v repríze loňského finále Mladenovicové ani Gavrilovové.

Hlavní soutěž si z českých tenistek zahrála pouze Kristýna Plíšková. Méně úspěšná z tenisových dvojčat pokračovala ve velkém letošním trápení a hned v prvním kole nestačila na domácí divokou kartu Zarazúaovou. Tereza Martincová a Marie Bouzková skončily už v kvalifikaci.

Zprávy z turnaje

ABIERTO MEXICANO TELCEL 2018
• Shrnutí •
Kategorie: WTA International
Místo konání: Acapulko, Mexiko
Povrch: tvrdý
Dotace: 250.000 dolarů
• Finále dvouhry •
Curenková (7-Ukr.) - Vögeleová (Švýc.) 5-7 7-6(2) 6-2
• Finále čtyřhry •
Mariaová/Watsonová (Něm./Brit.) - Christianová/Santamariaová (USA) 7-5 2-6 10-2
• Česká účast •
Kr. Plíšková - 1. kolo
Bouzková, Martincová - kvalifikace
Kompletní los
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
FulnekUltras
ale ostatní naštěstí ne. Díky, Světluško!!!

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1047667-zapis-o-kontrole-byl-smazan-serene-se-povoluji-veci-o-kterych-se-nam-ani-nezda-stve-kuznecovovou.html
Reagovat
jirkaS
ona by nic špatného neudělala, ona je matka ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist