Letošní tenisové odchody

30. 12. 2016, 16:40
Stalo se... 92
Konec kariéry k životu neodmyslitelně patří a jednou čeká každého, a tak není divu, že i letos se s tenisovým světem někteří rozloučili. V tom lepším případě byl důvodem věk, v tom horším zdravotní potíže, které hráče a hráčky limitovaly a znemožnily jim absolvovat další tenisové roky, které měli před sebou. Pojďte si s námi připomenout, kdo letos pověsil raketu na hřebík.
ilustrační foto

Za uplynulý rok ukončilo jízdu na tenisovém kolotoči osm tenistů a tři tenistky. Někteří měli odchod z tenisového světa naplánovaný předem, jiní nikoli. Všechny odchody jsou každopádně pro tenisové fanoušky smutnou událostí.

Lleyton Hewitt
Své poslední utkání kariéry odehrál Lleyton Hewitt na letošním Australian Open. Australan již předem avizoval, že právě první grandslamový podnik letošní sezony bude jeho posledním turnajem mezi profesionály.

V prvním kole zvládl při své 20. účasti v Melbourne duel s krajanem Jamesem Duckworthem. Jeho působení mezi profesionály ukončil až ve druhém kole David Ferrer.

"Přišel jsem sem a dal do toho všechno, jako vždycky. Na to můžu být hrdý. Celou svou kariéru jsem hrál na sto procent. Miluju soutěžení," řekl po utkání na kurtu Hewitt. "Je to divný pocit. Aréna Roda Lavera, to je pro mě jako druhý domov. Měl jsem to štěstí, že jsem tu mohl být dvacet let v řadě. Říkal jsem si, že je to perfektní místo, kde ukončit kariéru. Mám z toho husí kůži," dodal.

Emotivní konec pro Hewitta na domácím Australian Open

Hewitt dosáhl v kariéře mnoha úspěchů. V roce 2001 se v pouhých dvaceti letech stal nejmladší světovou jedničkou v historii, dobyl dva grandslamové turnaje (US Open 2001 a Wimbledon 2002) a právě v sezonách 2001 a 2002 vyhrál i prestižní Turnaj mistrů.

Na pozici světové jedničky strávil 80 týdnů a na okruhu ATP Tour vybojoval 30 titulů. Pětatřicetiletý rodák z Adelaide působil na okruhu od roku 1998.

Definitivně však z tenisového světa nezmizel. Ujal se role kapitána australského daviscupového týmu, a v březnu dokonce za Austrálii v utkání proti USA nastoupil do čtyřhry. V červenci se objevil na kurtech naposledy. Ve Wimbledonu se dostal v deblu do druhého kola s krajanem Jordanem Thompsonem.

Věk: 35
Nejvyšší žebříčkové umístění v kariéře: 1. (19. 11. 2001)
Počet titulů: 30
Profesionál od roku: 1998
Výhry - Prohry (hlavní soutěž ITF + ATP): 639-279
Prize Money: 20,787.586 dolarů


Eric Butorac

Na domácí půdě se rozloučil i deblový specialista Eric Butorac. Americký tenista si jako svůj poslední kariérní turnaj vybral US Open. Loučení ale netrvalo příliš dlouho. Butorac vypadl se svým deblovým partnerem Scottem Lipskym už v prvním kole.

Kariéra pětatřicetiletého rodáka z Rochesteru však byla úspěšná. Sice nikdy nedosáhl na grandslamový triumf, nicméně vyhrál 18 turnajů na okruhu ATP Tour a posledních deset sezon zakončil minimálně s jedním titulem. Nejvýše se vyšplhal před pěti lety na 17. místo deblového žebříčku.

"Nikdy by mě nenapadlo, že budu mít tak úspěšnou kariéru," řekl finalista čtyřhry na Australian Open 2014. "Na okruhu jsem byl třináct let. Myslím, že jsem své cíle splnil. Cestoval jsem po světě a poznával skvělé lidi. Byla to úžasná etapa mého života."

Butorac byl osm let členem rady hráčů ATP, dva roky dokonce ve funkci prezidenta. "To byla další skvělá zkušenost. Svou funkci jsem bral velmi vážně a jsem pyšný na to, že se mi dostalo takové příležitosti," uvedl Američan.

Věk: 35
Nejvyšší žebříčkové umístění v kariéře: 17.
Počet titulů: 18
Profesionál od roku: 2003
Výhry - Prohry (hlavní soutěž ITF + ATP): 436-334
Prize Money: 1,728.454 dolarů


Michael Berrer

Letos se profesionální kariéru po sedmnácti letech rozhodl ukončit i šestatřicetiletý Michael Berrer. Německý tenista zvolil jako poslední zastávku své tenisové cesty turnaj ATP v Antverpách.

V belgické metropoli prošel beze ztráty setu kvalifikací, v prvním kole hlavní soutěže však ve třech sadách nestačil na Iniga Cervantese a dal tenisu sbohem.

Berrer se chystal kariéru ukončit už před dvěma lety, nakonec ale odehrál ještě dvě další sezony a dobře udělal. Loni odehrál slušnou sezonu a hned na prvním turnaji získal skalp Rafaela Nadala, když bývalou světovou jedničku přehrál v prvním kole v katarském Dauhá. Vůbec poprvé slavil výhru nad hráčem Top 5.

Nejúspěšnější rok prožil před šesti lety, kdy mu v květnu patřila 42. pozice v žebříčku. Na okruhu ATP Tour nikdy netriumfoval, v letech 2010 a 2011 si zahrál finále v Záhřebu, na challengerech naopak získal 11 titulů.

"Ještě pořád jsem byl schopen držet krok s těmi nejlepšími. Jsem rád, že jsem kariéru ukončil tak, jak jsem si přál," sdělil Berrer serveru ATPWorldTour.com. "Teď mě čeká úplně nová kapitola mého života, ale těším se. Všechny ty roky na tour jsem si náramně užil."

"Nezapomenutelných momentů mám několik. Například výhru nad Rafaelem Nadalem v Dauhá, postup do třetího kola v Indian Wells a nikdy nezapomenu na to, že jsem si zahrál na centrálním dvorci ve Wimbledonu," dodal šestatřicetiletý Němec.

Věk: 36
Nejvyšší žebříčkové umístění v kariéře: 42. (24. 5. 2010)
Počet titulů: 0
Profesionál od roku: 1999
Výhry - Prohry (hlavní soutěž ITF + ATP): 407-360
Prize Money: 2,766.701 dolarů


Rui Machado

V půlce června ukončil kariéru jeden z nejlepších portugalských tenistů historie Rui Machado. Před necelými pěti lety okupoval 59. pozici v žebříčku, přesto si nikdy nezahrál ani finále turnaje ATP.

"Kariéru jsem ukončil kvůli vleklým zraněním, která mě v posledních měsících trápila. Znemožňovala mi trénovat a hrát tak, jak jsem zvyklý. Tělo už si žádalo odpočinek," řekl dvaatřicetiletý Machado.

Machado musel během své čtrnáctileté kariéry vynechat ročníky 2006 a 2007 kvůli zranění zápěstí a kolene. Portugalec exceloval hlavně na challengerových turnajích. Mezi lety 2009 až 2011 vyhrál na svém nejoblíbenějším povrchu - antuce - osm titulů.

Věk: 32
Nejvyšší žebříčkové umístění v kariéře: 59. (3. 10. 2011)
Počet titulů: 0
Profesionál od roku: 2002
Výhry - Prohry (hlavní soutěž ITF + ATP): 449-272
Prize Money: 901,479 dolarů


Andreas Beck

Jediné finále si ve své kariéře zahrál Andreas Beck. Před sedmi lety bojoval ve švýcarském Gstaadu o titul, neuspěl a další šanci si ve své třináct let trvající kariéře profesionálního tenisty nevypracoval.

Právě v roce 2009 dosáhl i svého žebříčkového maxima - 33. pozice. Nejlepší výsledek na turnajích Masters si připsal v Monte Carlu, kde došel před sedmi lety do čtvrtfinále. V průběhu turnaje získal jedinou kariérní výhru nad hráčem Top 10, když ve druhém kole přehrál Gillese Simona.

"Každý den na tour byl velká dřina," řekl Beck v rozhovoru pro německý online magazín Tennisnet. "Po několika zraněních už jsem nebyl schopný hrát na nejvyšší úrovni," doplnil.

Beck dostal ještě před oznámením konce kariéry nabídku od Kevina a Louka Sorensenových na pozici kouče v jejich TopTennis tenisové akademii. Němec nabídku přijal a v akademii působí od října letošního roku.

Věk: 30
Nejvyšší žebříčkové umístění v kariéře: 33. (2. 11. 2009)
Počet titulů: 0
Profesionál od roku: 2003
Výhry - Prohry (hlavní soutěž ITF + ATP): 367-252
Prize Money: 1,564.600 dolarů


Jesse Huta Galung

Stejně jako Machado ani Jesse Huta Galung se nikdy do finále turnaje ATP neprobojoval. Před dvěma lety v říjnu dosáhl na 91. místo žebříčku, což zůstalo po zbytek kariéry jeho maximem.

Na challengerech se Nizozemci ovšem dařilo. Titul slavil celkem desetkrát. Na okruhu ATP Tour zaznamenal největší výhry své kariéry proti Ivanovi Ljubičičovi a Jankovi Tipsarevičovi, kteří byli v tu dobu členy elitní desítky.

Jednatřicetiletého tenistu v posledních letech provázela neustálá zranění a Huta Galung se tak rozhodl kariéru ukončit na domácím šampionátu.

"Je to správná chvíle. Rozhodl jsem se už na turnaji v Řecku, kde jsem si přivodil další zranění třísel. Uvidíme, co si pro mě budoucnost po tenise přichystá," řekl rodák z nizozemského Haarlemu.

Věk: 31
Nejvyšší žebříčkové umístění v kariéře: 91. (10. 2. 2014)
Počet titulů: 0
Profesionál od roku: 2004
Výhry - Prohry (hlavní soutěž ITF + ATP): 365-228
Prize Money: 946,581 dolarů


Julian Reister

Maximem německého tenisty Juliana Reistera byla 83. příčka na konci roku 2013. Svou nejcennější výhru si připsal před čtyřmi lety na domácí půdě v Hamburku, kde přehrál šestnáctého hráče světa Fernanda Verdaska.

Ani rodák z Hamburku se nikdy do finále turnaje ATP nepodíval. Na challengerech triumfoval pětkrát, na grandslamech došel nejdále do třetího kola na Roland Garros 2010.

Kritici uvedli, že Reister během kariéry rozhodně neprodal svůj veškerý talent. I přesto byl se svou životní etapou Němec spokojený. "Tenis ze mě sice milionáře neudělal, ale mám díky němu nezapomenutelné zážitky," řekl třicetiletý Němec, jenž si na odměnách vydělal okolo 858 000 amerických dolarů (přes 22 milionů korun).

Věk: 30
Nejvyšší žebříčkové umístění v kariéře: 83. (11. 11. 2013))
Počet titulů: 0
Profesionál od roku: 2005
Výhry - Prohry (hlavní soutěž ITF + ATP): 242-177
Prize Money: 858,260 dolarů


Marek Michalička

Překvapivý krok učinil český tenista Marek Michalička. Třicetiletý rodák z Prahy prožil svou nejlepší sezonu, když si poprvé v kariéře ve Wimbledonu zahrál kvalifikaci na grandslamu a probojoval se do semifinále ostravského challengeru.

"Rozhodl jsem se, že spíše než-li přeruším, tak kariéru ukončím. Neříkám, že si ještě nikdy nezahraji na turnaji, ale v tuto chvíli je to pro mě asi ta nejlepší volba," uvedl Michalička.

Letos dosáhl český tenista i na nejlepší žebříčkové umístění - 235. místo. Celkem vyhrál jedenáct turnajů Futures. Tenisem se bude živit i nadále, tentokrát v roli trenéra.

"Dostal jsem nabídku jít dělat asistenta trenéra na univerzitu v Oklahomě. Zvažoval jsem to ze všech různých pohledů. Samozřejmě mě to mrzí, že turnaje hrát nebudu. Je to moc hezký život, užívám si to. Ale není to jednoduché," řekl rodák z Prahy.

Věk: 30
Nejvyšší žebříčkové umístění v kariéře: 235 (6. 6. 2016)
Počet titulů: 0
Profesionál od roku: -
Výhry - Prohry (hlavní soutěž ITF + ATP): 254-151
Prize Money: 143,900 dolarů


Nicole Vaidišová

Dráhu profesionální tenistky ukončila v létě i Nicole VaidišováBývalá světová sedmička v roce 2010 přerušila svou slibně nastartovanou kariéru kvůli vleklým potížím s ramenem, s nímž pak byla dvakrát na operaci. V září 2014 se k tenisu vrátila, na cestě zpět mezi elitu ji ale znovu brzdily různé zdravotní komplikace.

Vítězka šesti turnajů WTA začala v září roku 2014 od nuly. Emotivní první utkání v Albuquerque proti Sesil Karatančevové zvládla a sezonu 2015 nastartovala slibnou semifinálovou účastí na velkém podniku série ITF v Midlandu. Vzápětí prošla kvalifikací na turnaji WTA v Monterrey, kde sehrála vyrovnaný druhý set s Anou Ivanovičovou.

V Miami se jako divoká karta dočkala premiérové výhry v hlavní soutěži, když vyřadila Timeu Babosovou. V následujícím zápase sebrala set trojce Simoně Halepové a vypadalo to, že je česká tenistka na dobré cestě.

Jenže před startem antukové sezony si Vaidišová podvrtla kotník a následovala tříměsíční pauza. Pár slušných výsledků ještě loni předvedla, ale ani letos se zraněním nevyhnula a rozhodla se kariéru tentokrát definitivně ukončit.

Vaidišová se snažila, ale zdraví bylo proti

"Tohle jsou pro mě pravděpodobně ta nejtěžší slova a je těžké to napsat. Po měsících a měsících zvažování a přemýšlení jsem se rozhodla odejít z profesionálního tenisu," napsala sedmadvacetiletá Češka na Instagramu. "Je to jedno z nejtěžších a nejemotivnějších rozhodnutí mého života."

Vaidišovou si bude tenisový svět pamatovat jako jednu z nejtalentovanějších hráček, která ale svůj talent zároveň nikdy pořádně neprodala. Vždyť už v sedmnácti letech se probojovala do semifinále na Roland Garros a vzápětí i na Australian Open.

Svůj první titul získala v patnácti letech ve Vancouveru a v šestnácti letech triumfovala během tří týdnů v Soulu, Tokiu a Bangkoku a sezonu zakončila mezi patnácti nejlepšími. Takové úspěchy bychom v současnosti u mladých hráček hledali jen těžko.

Své poslední vystoupení mezi profesionálkami nedotáhla do konce. Na turnaji v maďarském Györu po prvním setu vzdala utkání proti Nadje Kolbové z Ukrajiny.

Věk: 27
Nejvyšší žebříčkové umístění v kariéře: 7. (14. 5. 2007)
Počet titulů: 6
Profesionál od roku: 2003
Výhry - Prohry (hlavní soutěž ITF + WTA): 225-116
Prize Money: 2,778.619 dolarů


Ana Ivanovičová

Před pár dny dala tenisu sbohem další tenisová princezna. Prostřednictvím živého vysílání na facebooku oznámila konec kariéry bývalá světová jednička a grandslamová šampionka Ana Ivanovičová.

"Bylo to těžké rozhodnutí, ale dosáhla jsem mnoha úspěchů. Na ty ale člověk potřebuje být stoprocentně fit a mě často brzdila zranění. Já můžu hrát pro sebe a své fanoušky pouze na úrovni, na jakou jsem zvyklá. To už ale nejde, a tak je čas jít dál," řekla Ivanovičová.

Stejně jako Vaidišová měla i srbská tenistka skvěle nastartovanou kariéru. Oproti Češce ale dosáhla na mnohem vyšší mety. V roce 2007 se teprve jako devatenáctiletá probojovala do finále Roland Garros. Následovala finálová účast na Australian Open.

Srbka se ale z premiérového a nakonec jediného grandslamového titulu radovala až na French Open v roce 2008. Vzápětí se stala světovou jedničkou, ale od té doby se již hráčce s dělovým forhendem tolik nedařilo.

Většina tenisových příznivců si bude pamatovat Ivanovičovou takto

Největší úspěchy od dob premiérového grandslamového vavřínu zaznamenala až v roce 2014, kdy se na chvíli vrátila do Top 10. Letos navíc Ivanovičovou trápily zdravotní potíže, a proto se rozhodla s tenisem ve 29 letech rozloučit.

Naposledy se Ivanovičová divákům představila na US Open, kde v prvním kole nestačila na Denisu Allertovou. Poté ještě odehrála pět setů na exhibiční IPTL.

Věk: 29
Nejvyšší žebříčkové umístění v kariéře: 1. (9. 6. 2008)
Počet titulů: 15
Profesionál od roku: 2003
Výhry - Prohry (hlavní soutěž ITF + WTA): 471-224
Prize Money: 15,510.787 dolarů


Klára Koukalová

O svém konci kariéry informovala na sociálních sítích na konci září další česká tenistka Klára Koukalová. Rodačka z Prahy se celkem patnáctkrát probojovala do finále turnajů WTA, třikrát odešla jako vítězka (Hertogenbosch 2005, Portorož 2005 a Florianapolis 2014). Na grandslamech se dvakrát probojovala do osmifinále.

"Něco úžasného končí a já doufám, že ještě něco, možná úžasnějšího, na mě čeká," napsala pražská rodačka a poděkovala fanouškům za podporu. "Po dvaceti letech na okruhu na to mám právo. Věřte mi! Nerouhám se. Jen jsem po zralé úvaze dospěla k závěru, že moje hra už není taková, aby mě naplňovala."

Když už se Koukalová na kurtu usmála, bylo to dobré znamení

Kdysi dvacátou hráčku světového pořadí opustil jeden z nejdůležitějších faktorů - radost z tenisu. Proto se rozhodla ve 34 letech pověsit raketu na hřebík. Kromě tří titulů byla před dvěma lety členkou vítězného fedcupového týmu.

Poslední utkání své kariéry sehrála v prvním kole kvalifikace na letošním Wimbledonu, v němž podlehla Stephanii Vögtové.

Věk: 34
Nejvyšší žebříčkové umístění v kariéře: 20. (15. 4. 2013)
Počet titulů: 3
Profesionál od roku: 1999
Výhry - Prohry (hlavní soutěž ITF + WTA): 400-370
Prize Money: 4,084.344 dolarů


Sofia Arvidssonová
Už v lednu se rozhodla na tenisové kurty znovu jako profesionálka nevstoupit bývalá 29. hráčka světa Sofia Arvidssonová. Švédská tenistka získala v průběhu kariéry dva turnajové tituly. V letech 2006 a 2012 triumfovala v Memphisu.

Švédka informaci oznámila prostřednictvím svého twitterového účtu. "Děkuji tenisu za vše. Byla to úžasná cesta. Třeba se ještě někdy někde potkáme, ale prozatím sbohem," napsala. Arvidssonová řádila hlavně na okruhu ITF, kde získala rovných 20 titulů.

Věk: 32
Nejvyšší žebříčkové umístění v kariéře: 29. (1. 5. 2006)
Počet titulů: 2
Profesionál od roku: 1999
Výhry - Prohry (hlavní soutěž ITF + WTA): 388-290
Prize Money: 2,094.753 dolarů


Flavia Pennettaová

I když Flavia Pennettaová oznámila konec kariéry po zisku premiérového grandslamového titulu na loňském US Open, ještě si zahrála na Turnaji mistryň a u jejího jména svítí na stránkách ITF jako oficiální datum ukončení kariéry 27. června 2016.

Rodačka z italského Brindisi získala na okruhu 11 singlových a 17 deblových titulů. Po obrovském a šokujícím úspěchu na loňském US Open se stala 6. hráčkou světa a toto umístění zůstalo jejím maximem.

Pennettaová ukončila kariéru po největším vítězství své kariéry

Italka odehrála mezi profesionálkami neuvěřitelných 19 sezon a od roku 2002 byla stálou členkou elitní stovky. Právě v poslední sezoně dosáhla na vytoužený grandslamový triumf a její kariéru naprosto perfektně vystihuje přísloví "V nejlepším se má přestat".

Momentálně má čtyřiatřicetiletá Pennetaová úplně jiné a příjemné starosti. S Fabiem Fogninim, kterého si vzala v červnu letošního roku, čeká miminko. Termín porodu má Pennettaová v květnu.

Věk: 34
Nejvyšší žebříčkové umístění v kariéře: 6. (28. 9. 2015)
Počet titulů: 11
Profesionál od roku: 2000
Výhry - Prohry (hlavní soutěž ITF + WTA): 542-336
Prize Money: 14,197.917 dolarů
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

92
Přidat komentář
Alexandria
Flavii vela stastia a radosti z potomka,ktoreho caka i z manzela!Vsetko dobre!
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
blixa
Mrchy rakety, za všechno můžou, je třeba je ztrestat ! :D
Reagovat
EllNino
Schnyder nejlepší :D
Reagovat
Aussie
Já ji pamatuji jako takovou plachou holčičku, když jsme se skoro před dvaceti lety při Australian Hardcore Championship na Gold Coast (už ten turnaj neexistuje) bavili s ní a jejím koučem. Měl jsem tam tehdy akreditaci jako žurnalista od zdejšího radia, kde jsem byl moderátorem, dělal jsem interview s několika hráčkami, včetně zajímavého se Sukovou, která se tam namanula, i když už se činnosti nedlouho předtím vzdala.
Jeden australský kolega, původem Rakušan, měl domluvené interview se Schnyder, nebyl si ale jistý jak se vyslovuje její jméno. Že prý asi Šnajdr. Říkám, ne, myslím, že Šnydr, tak jsem to slyšel. Prý blbost, musí to být Šnajdr! Šel se poradit jinam, přišel s tím, že mám pravdu, že je to Šnydr.
Byl jsem přitom, když potom dělal to interview. Německy.
"Mám tu Patty Šnajdr..."
Patty mu do toho, jenom nesměle, pípla:
"Šnydr."
Reagovat
EllNino
Se divim, že jenom nesměle :D .... díky za info :)
Reagovat
Aussie
Tehdy byla ještě nesmělá. Bylo jí stěží 20, rozešla se myslím nedlouho předtím s rodiči, tulila se k tomu svému koučovi - on to byl myslím nějaký "zázračný léčitel" či co, kouč ale špatný nebyl, dostal ji rychle asi na 4 místo na světě, pak se to ale zarazilo...
Reagovat
Krisboy
Já si vzpomínám, že jí jednou novinář oslovil "Pety", ona ho opravila: Jsem Paty, ne Pety! :d
Reagovat
EllNino
https://scontent.fmad3-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/s480x480/15823334_1327336777287996_188402721163772076_n.jpg?oh=77d1ab237277094f68ca1d5b40b102dc&oe=58F429E2
Reagovat
EllNino
prohrával už 5:7 1:4 .... nakonec 5:7 7:5 6:4 za 2 a třičtvrtě hodiny :) No je vidět, že je zdravý, vydržet takovýhle zápas, to chce hodně dobrou fyzičku, jsem zvědav, jestli bude schopen hrát i 2. kolo :D

V dalším kole mýsto Donskoye Lopez Perez, tak to by mohlo klapnout ..
Reagovat
PetaM
:D :D
Reagovat
EllNino
copak ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Petra Cetkovská, Jelena Jankovič, Sabine Lisicki, Silvia-Soler Espinosa, Francesca Schiavone
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě Roberta Vinci
Reagovat
EllNino
proč Lisicki ?
Reagovat
smazaný uživatel
Protože si nemyslím že se bude chtít plácat někde kolem stovky nějak dlouho, myslím že pokud letos něudělá nějaký pořádný výsledek tak to ukončí
Reagovat
EllNino
já myslím, že má ještě pár let před sebou :)
Reagovat
blixa
Proč Fran ? Ta bude hrát věčně !! ;-)
Reagovat
EllNino
https://pbs.twimg.com/media/C0_XAKeVEAEx8tC.jpg:large

Tak pokud Katka překoná Suai Peng, což nebude jednoduché, bude hrát se Simonou, která hned v 1. kole bude hrát s Jelenou ...

Týna dostala Sevastovu, ale určitě hratelné
Reagovat
bIbec
Štefková zase proti Minelle. To je její osudová soupeřka nebo tak něco.
Reagovat
EllNino
ale mohla by ji teda poprvé porazit :) ...

Jinak Tereza s Laurou, to muselo bejt asi pořádný psycho :D
Reagovat
Alexandria
Trochu smola,ale treba dufat!
Reagovat
bIbec
Kerber (1) vs BYE
Qualifier vs Barty (WC)
Rogers vs Bouchard
Puig vs Svitolina (6)

Pliskova (3) vs Putintseva
Qualifier vs Vedic (WC)
Makarova vs Doi
Tsurenko vs Vinci (8)

Kuznetsova (5) vs Chirico
Qualifier vs Qualifier
Begu vs Kasatkina
Stosur vs Muguruza (4)

Vesnina (7) vs Cornet
McHale vs Errani
Siegemund vs Zhang
BYE vs Cibulkova (2)
Reagovat
EllNino
Kája má slušný los :) Ale nevíme, jak je na tom po tý nemoci ... favorizuju Domi
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je ta její kolekce?
http://abload.de/img/15825781_1015417122259ryug.jpg
Reagovat
EllNino
jo :D přesně ...
Reagovat
smazaný uživatel
Hejková asi ten kus hadru dostala k Vánocům... :D
Reagovat
EllNino
vypadá to docela komicky na ní :D ... jinak by mi to asi ani nevadilo, v tý šedý je to ale děs :D
Reagovat
FulnekUltras
obsah to vynahradí ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Chvíli jsem teda přemýšlel, kdo je Vedic. :D Pro Donnu je cílem 2. kolo a Monča má těžký los, ale Svitolinu by přestřílet mohla a jak na tom bude Genie, to je otázka... Bylo by fajn, kdyby došlo na reprízu olympijského finále. :)
Reagovat
EllNino
Bouchard prohraje už se Shelby :) tam bych strach neměl
Reagovat
bIbec
tvl, všecky naše holky u sebe..

(1)S. Williams v Parmentier
Q v Brengle
Q v Lucic-Baroni
(wc)Erakovic v (7)Ostapenko

(4)Strycova v Q
Safarova v Allertova
Nara v (wc)Lottner
Davis v (5)Bertens

(6)Pavlyuchenkova v Goerges
Broady v Kovinic
Q v Lepchenko
Gibbs v (3)Wozniacki

(8)Konjuh v Flipkens
Wickmayer v Larsson
Beck v Osaka
(wc)Lewis v (2)V. Williams
Reagovat
EllNino
tohle mě tak hrozně štve vždycky :/ ...
Reagovat
EllNino
A Nasťa proti Julii to mi taky dělaj schválně :D
Reagovat
kada.tom
Serena má hodně slušný los, téměř povinný titul, minimum je finále
Reagovat
FulnekUltras
píše se už rok 2017
Reagovat
EllNino
snad si zahraje ve čtvrtfinále s Mirjanou Lucic :)
Reagovat
misa
Myslel jsem, že na internationalech bude mít Lucie lepší losy, tak možná jindy.
Reagovat
bIbec
je to silně obsazený internationál. Ten los je relativně dobrý pro ni. Samozřejmě prohrát v první kolo může, ale to může prohrát s kýmkoliv. Denisa je určitě jedna z nejhratelnějších soupeřek, co si budem vykládat :-(
Reagovat
EllNino
myslím, že si nemuže stěžovat, může si zahrát klidně semifnále a kdoví jak to pojme Serena
Reagovat
misa
Zapomínáte, že Denisa má za jménem zkratku CZE a Bára je Lucčina kamarádka. Tím to jsou pro ni jedny z nejtěžších soupeřek v pavouku.
Reagovat
EllNino
jj, ale lehčí než Denisa tam asi nikdo není, myslím, že i ona hraje po nemoci, nehrála extraligu ...
Reagovat
misa
Uvidíme ... možná, nevím, jak to bude se streamy.
Reagovat
EllNino
dobře :) měl by se od letoška vysílat každý zápas WTA, nebo aspoň takhle nějak to tu bylo kdysi probíráno :) ... a z Aucklandu byly loni minimálně z centru a jednicky, ale myslím, že i dvojky
Reagovat
misa
K situaci s přenosy v ženském tenise:
http://www.wtatennis.com/news/article/6175920/title/wta-to-launch-a-unique-all-new-womens-tennis-livestreaming-service-in-2017

Právě z Tennis Tv bylo hodně streamů, pokud nebude zápas přenášet nějaká klasická televizní stanice, tak opravdu netuším, jestli bude něco k vidění.
Reagovat
EllNino
uvidíme, ale tak mělo by být k vidění vše ne ? :)
Reagovat
misa
Až si WTA usmyslí. Časem, možná na jaře. Dnes někdo na Tennis foru napsal:
"No coverage from Brisbane until Monday. Auckland no coverage till Thu QF taped. SF & F are live."
Reagovat
EllNino
to je trapný ...
Reagovat
Frick
https://scontent-vie1-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/15538120_906566596141621_4928091268371709952_n.jpg?ig_cache_key=MTQwOTk3MzQ4ODMxMTA3OTAwMw%3D%3D.2

a taky chot olympijskýho vítěze, to je taky fakt jako
Reagovat
Frick
http://www.vysledky.cz/zapas/KI2GrlnS/#prubeh-zapasu;3

Tož to musel bejt mač jako cyp.

Ubohá Laura.
Reagovat
Frick
Budu rád na váš názor - u koho mám očekávání příliš velká a na koho jsem až příliš mírný.
Reagovat
Frick
Myslím to tak, aby se tam zmíněné tenistky objevily aspoň v jednom vydání žebříčku ve druhé půlce sezony (tj. po Rolland Garros)
Reagovat
blixa
- přestat vyžírat dávky
- začít pracovat
- přestat blábolit na TP
Reagovat
Frick
Musíš mít skutečně spokojený život, když máš takovou potřebu neustále řešit, co kde napíše jakýsi diskutér
Reagovat
blixa
Jen se nepodceňuj "jakýsi diskutére". Takových zmetků jako jsi ty opravdu není mnoho.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezávisle na Frickovi mám taky v plánu napsat cíle pro svoje favoritky (ale pod jiným článkem, sem se to nehodí). Tak to jsem zvědav, jaké cíle dáš ty mně... :D
Reagovat
blixa
No, něco vymyslím :D ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen pro tvou informaci: Do práce nastupuju v únoru a na TP blábolit nepřestanu. :D
Reagovat
blixa
Neboj, pro tebe budou cíle zcela jiné :D
Reagovat
Frick
No a nemohl by teď trénovat Báru, ať jsou ty škatulata kompletní?
Reagovat
Frick
Skvělé, gratulka, nech prohraje ve finále se Šafinkou :o)
Reagovat
janek_da
Kozorohu, dočkal ses rekordu i na TP
Reagovat
Kozoroh
???
Reagovat
Frick
- Vidět jí hrát s nadějí, že to bude dobré jako před úrazem
Reagovat
Frick
- TOP 5
- SF na GS + na dvou dalších min. OF
- Titul z Premier 5 turnaje nebo vyššího + jeden menší titul
- Turnaj mistryń
Reagovat
Frick
- TOP 20
- Výhra WTA turnaje
- 2x OF na GS nebo 1x ČF
- Elite Trophy
Reagovat
Frick
- TOP 15
- Výhra WTA Premier turnaje nebo vyššího
- ČF na GS + jedno další OF
- Elite Trophy
Reagovat
smazaný uživatel
jak muze safarova po te hrozne sezone rict ze chce do top 15
Reagovat
Frick
Řekla, že chce do TOP 10, ale já su skromnej
Reagovat
misa
Většina z těch cílů je skoro nesplnitelná.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně šafarova nedokaze vyhrat 2 zapasy po sobe a ukaze to uz s allertovou :D
Reagovat
Frick
- TOP 30
- Titul z WTA turnaje
- OF na GS
Reagovat
Frick
- TOP 40
- OF na GS
- Titul z WTA turnaje
Reagovat
Frick
- TOP 45
- Finále na WTA turnaji
- OF na GS
Reagovat
Frick
- TOP 100
- Účast na dvou GS v hlavní soutěži
- SF na WTA turnaji
Reagovat
Frick
- TOP 100
- Vyhrát 60k turnaj nebo vyšší
- Účast v MD soutěži na GS
- SF na WTA turnaji
Reagovat
Frick
- TOP 120
- Vyhrát 60k turnaj nebo vyšší
- Účast v MD soutěži na GS
- ČF na WTA turnaji
Reagovat
Frick
- TOP 100
- Účast min. na 2 GS v R128 nebo postup na jednom
- Vyhrát 60k turnaj nebo vyšší
- ČF na WTA turnaji
Reagovat
Frick
- TOP 165
- Titul z 25k turnaje nebo vyššího
- Účast v min. 3 GS kvaldách
- Postup v hl. soutěži WTA turnaje
Reagovat
Frick
- TOP 150
- Titul z 25k turnaje nebo vyššího
- Účast v min. 3 GS kvaldách
- Postup v hl. soutěži WTA turnaje
Reagovat
Frick
- TOP 160
- Titul z 25k turnaje nebo vyššího
- Účast v min. 3 GS kvaldách
- Postup v hl. soutěži WTA turnaje
Reagovat
Frick
- TOP 200
- Titul z 25k turnaje nebo vyššího
- Dostat se na WTA turnaj přes kvaldu nebo postup do R16 v případě WCMD
Reagovat
Frick
- TOP 250
- Titul z 25k turnaje nebo vyššího
- Dostat se na WTA turnaj přes kvaldu nebo postup do R16 v případě WCMD
Reagovat
horska.kraslice
Hlavně zdravá ruka!!!
Reagovat
Frick
https://www.novinky.cz/domaci/424971-prostejov-se-po-prepadeni-kvitove-ocitl-v-zajmu-svetovych-medii.html
Reagovat
Fandina
OT ... v Prostějovském deníku zveřejnili poněkud nepřesný článek o Prostějovském klubu, proto Kája Plíšková a Bára Strýcová jsou členky TK Sparta. Stejně tak Lukáš Rosol.
http://www.vecernikpv.cz/sport/tenis/17806-na-mape-svetoveho-tenisu-nejde-prostejov-prehlednout
Reagovat
smazaný uživatel
bude mi chybet hlavne ten drevak Berrer :D ,ale ivanovic,Vaidisova taky skoda...
Reagovat
Meceon
ivanovic ukončila kariéru? neneeeeeeee...je těhotná?
Reagovat
Frick
Za mne určitě Nicole. Být zdravá, tak se dnes připravuje na AO.
Reagovat
marekv
sorry, psal sem, že po té co jsem tě iěl, se už k tobě vyjadřovat nebudu...ale tohle je zas úplně mimo...
Jinak konec karíéry měla před pěti lety, když s nosánkem nahoru bouchla dveřmi, páč se zrovna přestalo dařit...
Reagovat
kada.tom
asi Lleyttona, ten je mi z těch "ukončivších kariéru" tak nějak nejsympatičtější co se týče chování na kurtech i mimo ně a předváděné hry :-)

napsal bych Kláru, ale ta už na to neměla, navíc teď se Suchoněm vypadá šťastně, takže ten konec kariéry mi u ní nemrzí :-)
Reagovat
brixner
Mňo...a ještě Sibiř a matka a to bysme měli.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist