Linetteová v Hua Hinu zastavila senzaci Küngovou a má druhý titul

16. 2. 2020, 12:25
Aktuality 4
WTA HUA HIN - Magda Linetteová až do loňského srpna čekala na premiérový titul z turnajů WTA. Osmadvacetiletá Polka nyní slaví druhý triumf za poslední půlrok. Nasazená pětka ve finále thajského podniku International v Hua Hinu bez ztráty podání přehrála překvapení turnaje, 19letou švýcarskou kvalifikantku Leonii Küngovou.
Profily hráčů
Magda Linetteová

Magda Linetteová neměla dobrý vstup do letošní sezony. V lednu vyhrála jediný ze čtyř zápasů, ovšem v únoru porážku ještě neokusila a vyhrála všech osm duelů. Po cestě za triumfem na thajském podniku International v Hua Hinu nečelila žádné soupeřce z elitní stovky a ztratila jediný set. Ve finále přehrála 6-3 6-2 senzaci letošního ročníku Leonii Küngovou.

Nasazená pětka měla zápas absolutně pod kontrolou. Kvalifikantce nabídla jediný brejkbol, který odvrátila, a za hodinu a čtvrt vybojovala svou druhou trofej z turnajů WTA.

"Veděla jsem, že musím diktovat hru a hrát agresivně. Po předchozích zápasech jsem si věřila a jsem vážně ráda, že to, co jsme si s koučem naplánovali, fungovalo," řekla vítězka letošního ročníku.

Linetteová si své úplně první finále zahrála v roce 2015 v Tokiu. Na další finálovou účast čekala skoro tři roky, když loni na poslední generálce před US Open v Bronxu poprvé triumfovala na akcích WTA. O měsíc později v Soulu prohrála souboj o titul s Karolínou Muchovou.

Linetteová v pondělí vylepší své žebříčkové maximum na 37. příčku a poprvé bude figurovat mezi nejlepší čtyřicítkou.

Své žebříčkové postavení výrazně vylepší i Küngová. Devatenáctiletá Švýcarka si teprve podruhé zahrála hlavní soutěž na hlavním okruhu, přičemž nikdy předtím v ní nevyhrála zápas ani neporazila hráčku elitní stovky. Po cestě do svého největšího finále ovšem vyřadila hned tři nasazené hráčky - Lin Zhu, Qiang Wang a Nao Hibinovou. Ve světovém hodnocení vyletí z 283. místa na nejhůře 156. příčku.

"Budu na sobě dál pracovat a chci své žebříčkové postavení pořád vylepšovat. Každým dnem si tenis užívám," řekla Küngová.

• WTA INTERNATIONAL HUA HIN •
Thajsko, tv. povrch, 275.000 dolarů
nedělní výsledky (16. 2. 2020)
• Dvouhra - finále •
Linetteová (5-Pol.) - Küngová (Švýc.) 6-3 6-2
• Čtyřhra - finále •
Ar. Rodionovová/Sandersová (4-Austr.) - Haasová/Perezová (Rak./Austr.) 6-3 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Ani nevim, ze se neco delo a v Huan Hinu se neco hralo, z cehoz jsem hin...ale vitezstvi Magdy potesilo:)
Reagovat
EllNino
Pěkné, vyšel mi tip před turnajem :)

Asijské turnaje jí sedí, takže to až tak překvapivé není :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhou stranu, neměla proti sobě holku z top 100! ;)
Reagovat
FulnekUltras
zato extra hustý bambusový prales ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist