Loni Bertensová ovládla Madrid s raketou v ruce, letos to zopakovala i na PlayStationu

1. 5. 2020, 11:07
Aktuality 3
Loni v Madridu dosáhla svého největšího úspěchu kariéry s raketou v ruce. Letos titul 'obhájila', i když v rukách držela pouze ovladač k herní konzoli. Nizozemka Kiki Bertensová tento týden ovládla premiérový ročník virtuálního turnaje ve hře Tennis World Tour na PlayStationu 4.
Profily hráčů
Kiki Bertensová

Kiki Bertensová získala nejcennější trofej ze svých celkově 10 titulů na okruhu WTA loni v květnu na podniku WTA Premier Mandatory v Madridu, kdy v šesti zápasech neztratila ani set. Vyřadit dokázala i čtyři grandslamové šampionky včetně dvou vítězek Roland Garros: Jelenu Ostapenkovou, Petru Kvitovou, Sloane Stephensovou a Simonu Halepovou.

Letos šanci obhajovat titul nedostane, neboť je sezona kvůli pandemii koronaviru přerušena. Pořadatelé však uspořádali náhradní turnaj na herní konzoli PlayStation 4, ve kterém se během čtyř dnů utkalo 16 tenistů a 16 tenistek z pohodlí svých domovů.

A mezi ženami dominovala právě Bertensová, jež v šesti zápasech nenašla přemožitelku. Ve skupině osmadvacetiletá Nizozemka smetla 3-0 Angelique Kerberovou, Donnu Vekičovou i Eugenii Bouchardovou, ve čtvrtfinále porazila 6-4 Švýcarku Belindu Bencicovou, v semifinále zdolala 7-5 Dánku Caroline Wozniackou a ve finále si poradila 6-2 s Francouzkou Fionou Ferrovou.



"Jakmile se mě zeptali, jestli chci na turnaji hrát, tak jsem hned odpověděla 'samozřejmě'. Okamžitě jsem na PlayStationu začala trénovat," přiznala Bertensová s úsměvem na rtech. "Protože když něco dělám, chci to dělat pořádně. Cítím se teď skvěle, byl to můj první virtuální turnaj a zvítězit je vždy příjemné."

"Myslím, že je neuvěřitelné, kolik hráčů turnaj hrálo. Doufám, že se všichni bavili při sledování zápasů. Je skvělé, že jsme mohli pro fanoušky něco udělat. Jsou to teď těžké časy pro všechny na světě. My nemůžeme hrát tenis, fanoušci nás nemohou sledovat. Ale doufám, že poslední dny si alespoň trochu užili," řekla Bertensová.

"Byl to zábavný týden, dělalo se to pro dobrou věc a to je nejdůležitější," dodala světová sedmička, která za triumf obdržela 150 tisíc eur. Část peněz daruje do fondu tenistkám, které kvůli současné situaci ekonomicky strádají.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
V posledním odstavci čtu, že část peněz daruje do fondu tenistkám, které kvůli ekonomické situaci strádají.

To je pro mě nová informace. Tenistky tedy mají fond a možná potřebné mohou žádat o příspěvek, jako u nás OSVČ. Nebo jak to funguje.
Reagovat
Nola
chuda Kiki, ani zmienka v expres spravach, nemas chlopa, nemas pravdy :D
Reagovat
Nola
oprava, zmienka tam je, len som ju prehliadla, ale nikto sa o nu nezaujima
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist