Lucky loser Sonego ve Vídni postoupil do svého největšího finále, vyzve rozjetého Rubljova

31. 10. 2020, 19:39
Aktuality 16
ATP VÍDEŇ - Lorenzo Sonego ve Vídni navázal na skalp světové jedničky Novaka Djokoviče a po výhře nad Britem Danem Evansem postoupil bez ztráty setu do svého druhého a dosud největšího finále na okruhu ATP. O druhý titul se 25letý Ital utká s rozjetým Rusem Andrejem Rubljovem, který cestou do finále dokonce neprohrál ani jeden servis.
Lorenzo Sonego (© AFP)

Lorenzo Sonego ve Vídni neprošel kvalifikací. Do hlavní soutěže ale proklouzl jako lucky loser, ve čtyřech zápasech v ní neztratil ani set a prožívá životní týden. 

Včera pětadvacetiletý Ital deklasoval odevzdaně hrající světovou jedničku Novaka Djokoviče, připsal si první skalp hráče Top 10 a postoupil do svého třetího a dosud největšího semifinále. 

A v něm vybojoval své druhé finále a první na turnaji kategorie ATP 500, když si v prvním vzájemném duelu poradil 6-3 6-4 s Britem Danem Evansem

"Po včerejšku to pro mě nebylo snadné nastoupit proti Evansovi. Ale znovu jsem vyhrál a jsem moc šťastný. Je to úžasné, protože jsem tu vypadl v kvalifikaci. A vyhrát pak čtyři zápasy a dostat se až do finále není nic snadného," řekl Sonego.



Své první finále loni na trávě v turecké Antalyi Sonego přetavil v titul, v rakouské metropoli ho od triumfu dělí velký favorit Andrej Rubljov

"Zítra nemám žádná očekávání. Na kurt půjdu se sebedůvěrou a budu se snažit předvést maximum. Já tady tento týden posunul svou hru hodně vysoko. Zlepšil jsem return i servis. Tvrdě jsem pracoval a teď věřím, že ten zápas můžu vyhrát," prohlásil sebevědomím nabytý Sonego.

Třiadvacetiletý Rus Rubljov v semifinále ve vídeňské Stadthalle porazil vítěze z roku 2018 Kevina Andersona z Jihoafrické republiky, který zápas za stavu 4-6 a 1-4 vzdal kvůli zranění pravé nohy.

Rubljov v lednu vyhrál během dvou týdnů turnaje na tvrdém povrchu v Dauhá a Adelaide a formu má i po koronavirové pauze. Na grandslamech v New Yorku i Paříži došel do čtvrtfinále a k tomu přidal své dosud nejcennější triumfy na turnajích ATP 500 v Hamburku a v Petrohradu.

Na akcích ATP 500 neprohrál už 14 zápasů v řadě, z posledních 19 zápasů prohrál pouze jediný ve čtvrtfinále Roland Garros se Stefanosem Tsitsipasem. Tento týden ve Vídni Rubljov nejenže ještě neprohrál set, ale ani jeden z 28 gamů na podání. Ve čtvrtfinále vyřadil obhájce titulu a domácího favorita Dominica Thiema.

Do finále postoupil popáté v sezoně a pokud opět zvítězí, stane se nejúspěšnějším tenistou v počtu titulů na letošní ATP Tour. Zároveň by se poprvé v kariéře kvalifikoval na Turnaj mistrů do Londýna.

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 1.550.950 eur
sobotní výsledky (31. 10. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Rubljov (5-Rus.) - Anderson (JAR) 6-4 4-1 skreč A.
Sonego (It.) - Evans (Brit.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Nenela
Sonego totalni sympatak! Budu mu fandit smile
Rublev taky sympos, ale min
Reagovat
JCFerrero
A kto neni sympos?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty
Reagovat
com
a taky ty smilesmile
Reagovat
svetova.dvojka
Rublev je nejlepším tenistou současnosti...smile
Reagovat
ttopi
Tím je Nadal, protože zase vyhrál FO.
Reagovat
smazaný uživatel
To, ze Nadal na FO porazil čtyři kvalifikanty, Schwartzmanna po pěti setech s Thiemem a mentálně složeného Djokovice neznamená, ze to je nejlepší tenista současnosti.

Rublev má aktuálně top formu, přeju si clash s Rafou v Paříži.
Reagovat
ttopi
Já si taky dělám legraci.

Ikdyž teda proč ne, vítěz GS, kde porazil ve finále světovou jedničku.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný je to nadsázka. Ale fakt by byla komedie kdyby Nadal vyhrál Paříž. Ne ze bych mu to nepřál, ale zajímalo by mě, jak by to byl z totálního kanalu najednou veledulezity turnaj v GOAT debate smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je jasný, kdo má hrát na TM, nechce hrát v Paříži. A po Vídni už vůbec, takže Rafa má šanci na easy turnaj. Jsem zvědav, kdo tam nakonec pojede, jestli teda Frantíci turnaj na poslední chvíli nezruší...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jeden z nejlepších dřevorubců na kurtu, nic víc nic míňsmile
Reagovat
Patik
Rublev má dobrú formu ale stále keby ho teraz postavíme na akýkoľvek GS tak uhrá maximálne tak osemfinále..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ono je rozdíl vysekat malou paseku nebo les Řáholecsmile
Reagovat
Patik
No veď toto..presne..vyhráva menšie turnaje ale potrebuje niečo väčšie..Masters..trebárs..
Reagovat
annah
Teď to bohužel vypadá, že vyseká paseku velikosti Vídně. :-)
KOukám na něj - má na krku tlusté řetězy. Co s tím proboha ti Rusáci mají? Že by to byl pro ně znak úspěšnosti a naditého účtu?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
hmm, je hotovo, z Vídně je pasekasmile
Ještě by mě zajímalo, koho vystrnadil z TM
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist