Macháč si o Top 100 nezahraje. V Bratislavě končí v semifinále na Fucsovicsovi

12. 11. 2022, 17:51
Aktuality 7
CHALLENGER BRATISLAVA - Předloňský finalista Tomáš Macháč skončil na letošním halovém challengeru v Bratislavě před finálovými branami. V semifinále 22letý Čech podlehl 6-7 6-2 4-6 druhému nasazenému Mártonu Fucsovicsovi a nezahraje si tak o premiérový posun do Top 100. Maďar se o titul utká s krajanem Fábiánem Marozsánem.
Tomáš Macháč (© tennisslovakopen.sk)

Tomáš Macháč po skvělém vstupu do sezony začal laborovat se zraněním žeber a od března do srpna odehrál jediný turnaj, ze kterého navíc po postupu do semifinále odstoupil.

Přesto stále může zakončit rok 2022 v Top 100. Vítěz dvou letošních challengerů (triumfoval v lednu v australském Traralgonu a v srpnu v polském Grodzisku-Mazowieckém) se do elitní stovky mohl dostat už příští pondělí, tento týden ale potřeboval projít bez porážky challengerem v Bratislavě.

A to se mu nepovedlo. Finalista z roku 2020 po výhrách nad Britem Ryanem Penistonem, Italem Stefanem Travagliou a domácím Lukášem Kleinem skončil v semifinále na raketě druhého nasazeného Maďara Mártona Fucsovicse

22letý Čech se v prvním vzájemném duelu ujal vedení 4-2, ale náskok neudržel a více než hodinu trvající úvodní dějství ztratil v tie-breaku. Druhý set sice díky dvěma brejkům a odvrácení všech čtyř brejkbolů získal, v rozhodující sadě ale i vinou 12 prohraných výměn v řadě prohrával 1-5 a navzdory jednomu brejku se už do hry vrátit nedokázal.



Majitel čtyř challengerových trofejí Macháč, jehož přítelkyně Kateřina Siniaková bude dnes v Glasgow bojovat s českým výběrem o postup do finále Billie Jean King Cupu, si v příštích dvou týdnech zahraje ještě na halových challengerech ve finských Helsinkách a v italské Andrie.

Bývalý 31. hráč světa Fucsovics v Bratislavě poprvé od postupu do čtvrtfinále loňského Wimbledonu a následné sérii 33 nepovedených turnajů vyhrál tři zápasy po sobě. Semifinále si zahrál poprvé od loňského února, kdy na podniku ATP 500 v Rotterdamu prohrál až ve finále s Andrejem Rubljovem. 

O celkově 5. challengerovou trofej a první triumf od května 2018, kdy na antuce ve švýcarské Ženevě získal jediný titul na okruhu ATP, si 30letý Fucsovics zahraje s o sedm let mladším krajanem Fábiánem Marozsánem (h2h 0-0).

192. hráč světa Marozsán v semifinále zdolal 6-2 6-7 6-3 Turka Cema Ilkela a zahraje si o druhý challengerový titul. Ten první slavil letos v srpnu na antuce v bosenské Banja Luce.

• CHALLENGER BRATISLAVA •
Slovensko, tv. povrch / hala, 67.960 eur
sobotní výsledky (12. 11. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Fucsovics (2-Maď.) - Macháč (4-ČR) 7-6(5) 2-6 6-3
Marozsán (Maď.) - Ilkel (Tur.) 6-2 6-7(2) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Nějaké chyby Tomáš udělal, ale nejvíc mi přijde, že ztrácel po taktické stránce.
Martonovi hala celkem sedí, ale po výpadku ve druhém setu jsem si říkal, že by to Tomáš mohl urvat. Příště by to kromě jiného chtělo zapracovat na proměňování BP. Kolik jich neproměnil a hned se na svém servisu dostal pod tlak 0:30...
Nicméně gratulka i k tomu SF!

Nevíte, co má ještě letos naplánováno?
Reagovat
miraben99
Příští týden challenger v Helsinkách a potom Andria v Itálii.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
díksmile
Reagovat
EllNino
překvapuje mě, že zrovna ty, co jsi tu každý den, nemáš nikde link na schedule všech hráčů :))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ještě to taksmilesmile
Reagovat
George_Renel
1. set měl jít za ním. Takto se do té stovky šourá místo co by do ní rázně vstoupil.smile
Reagovat
EllNino
No musí zabrat, na začátku roku hodně obhajuje
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist