Martincová už popatnácté v řadě vyhrála úvodní zápas kvalifikace turnaje WTA

7. 11. 2020, 22:02
Aktuality 3
WTA LINEC - Tereza Martincová opět potvrdila, že první kola kvalifikací jsou v poslední době její oblíbenou fází turnajů. Minimálně z pohledu výsledků. Za posledních šestnáct měsíců v něm totiž vyhrála všech patnáct zápasů, naposledy dnes v Linci začala třísetovou výhrou nad Britkou Jodie Burrageovou. O postup do hlavní soutěže se utká s Němkou Sabinou Lisickou.
Tereza Martincová (© AFP)

Tereza Martincová začíná desátý ze svých dvanácti letošních turnajů v kvalifikaci a také podesáté do ní vkročila vítězně. 

V hale v rakouském Linci na poslední akci zkrácené sezony začala třísetovým vítězstvím, když potvrdila roli favoritky proti Britce Jodie Burrageové a zvítězila 6-3 4-6 6-3.

V součtu s loňskou sezonou zvládla Martincová vstup do kvalifikace už popatnácté v řadě. Poslední nezdar zaznamenala v červenci 2019 v Bukurešti, kdy vzdala Saře Erraniové ze stavu 3-3 ve třetím setu.

V Linci zkouší Martincová štěstí v kvalifikaci potřetí v kariéře. V roce 2017 ani loni se do hlavní soutěže neprodrala.

Úspěšně absolvovat kvalifikaci v roce 2020 dokázala zatím třikrát, uspěla tedy v každém třetím pokusu. V Linci se o postup do hlavní soutěže utká poprvé s bývalou světovou dvanáctkou a finalistkou Wimbledonu 2013 Němkou Sabinou Lisickou.

31letá Lisická se v září vrátila po roční pauze zaviněné mononukleózou a na akci WTA 125k v Praze došla do 4. kola. Od té doby znovu nehrála, až dnes v Linci začala výhrou 7-5 6-3 nad Nizozemkou Bibianou Schoofsovou.

Nejvýše nasazenými v Linci budou Běloruska Aryna Sabalenková, Belgičanka Elise Mertensová, Ukrajinka Dajana Jastremská a Ruska Jekatěrina Alexandrovová. Z Češek se představí Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková, které navíc budou obhajovat titul ve čtyřhře. Los je naplánován na neděli.

• WTA INTERANTIOANL LINEC •
Rakousko, tv. povrch / hala, 202.250 dolarů
sobotní výsledky (07. 11. 2020)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Martincová (4-ČR) - Burrageová (Brit.) 6-3 4-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
výhra v prvním kole nad hráčkou ze třetí stovky žebříčku byla povinností a výkon Terezy moc přesvědčivej nebyl ...
Na zápas s Lisickou jsem hodně zvědavej. Nechápu jak může být Tereza kurzovou favoritkou? Je mi jasný, že Lisická už je za zenitem, ale přesto bych byl hodně překvapenej kdyby jí Tereza porazila ... smile
Reagovat
FulnekUltras
jen škoda, že teď čeká Sabine - pro mě schizofrenia maxima...
Reagovat
blixa
Schýza je tvůj standardní stav. To zvládneš smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist