Martincová v Moskvě prohrála bitvu s Muguruzaovou, čtvrtfinále si nezahraje

20. 10. 2021, 12:55
Aktuality 9
WTA MOSKVA - Tereza Martincová v Moskvě do svého šestého letošního čtvrtfinále nepostoupila. Šestadvacetiletá Češka při své premiéře v hlavní soutěži ruského halového podniku skončila ve druhém kole po těsné porážce se světovou pětkou Garbiñe Muguruzaovou. Španělka bude ve svém debutu na turnaji pokračovat proti Anett Kontaveitové, či Andree Petkovicové.
Tereza Martincová (© AFP)

Tereza Martincová se v Moskvě představila počtvrté, díky životní sezoně ovšem poprvé nemusela do kvalifikačních bojů. Svou premiéru v hlavní soutěži včera zahájila "povinným" vítězstvím nad lucky loserem Irinou Baraovou a měla na dosah své desáté kariérní a šesté letošní čtvrtfinále na turnajích WTA.

Nasazená dvojka a světová pětka Garbiñe Muguruzaová však 26letou Češku mezi nejlepší osmičku nepustila. Pražská rodačka o dva roky starší Španělce po téměř tříhodinovém boji podlehla 4-6 6-4 3-6.

Martincová rozhodně nebyla proti favorizované soupeřce bez šance. V úvodním dějství ale neuhájila náskok 4-2 40-0 a prohrála pět her v řadě. Nenechala se však rozhodit, získala druhou sadu a ve čtvrtém souboji s hráčkami Top 10 poprvé získala set. V rozhodujícím dějství si ztracený servis ihned vzala zpět, nicméně pak už měla navrch dvojnásobná grandslamová šampionka a bývalá světová jednička.

Muguruzaová, která na ruském halovém podniku debutuje, si o semifinále zahraje s Anett Kontaveitovou, či Andreou Petkovicovou. Až zítra bude o čtvrtfinále bojovat poslední česká zástupkyně ve dvouhře Markéta Vondroušová. Rodačku ze Sokolova vyzve kvalifikantka Lesja Curenková.

Na vítězku duelu Vondroušová-Curenková už ve čtvrtfinále čeká domácí Anastasia Pavljučenkovová. Šampionka z roku 2014 a letos nasazená čtyřka Anastasia Pavljučenkovová zahájila obhajobu finále na oblíbeném turnaji výhrou 6-2 7-5 nad Američankou Bernardou Peraovou.

Nejvýše nasazená Aryna Sabalenková vstoupila do soutěže vítězstvím 7-6(2) 4-6 6-1 nad Australankou Ajlou Tomljanovicovou. Ve čtvrtfinále se běloruská favoritka utká s domácí favoritkou Jekatěrinou Alexandrovovou.

Marie Bouzková a Lucie Hradecká ve čtyřhře přehrály 6-4 6-2 gruzínsko-japonské duo Kalašnikovová/Katoóová a postoupily do semifinále. O čtvrté společné finále si české tenistky, které ještě mají teoretickou šanci kvalifikovat se na Turnaj mistryň, mohou zahrát s krajankou Kateřinou Siniakovou, jež startuje s Lotyškou Ostapenkovou.

• WTA 500 MOSKVA •
Rusko, tv. povrch / hala, 565.530 dolarů
středeční výsledky (20. 10. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Muguruzaová (2-Šp.) - Martincová (ČR) 6-4 4-6 6-3
Sabalenková (1-Běl.) - Tomljanovicová (Austr.) 7-6(2) 4-6 6-1
Pavljučenkovová (4-Rus.) - Peraová (USA) 6-2 7-5
Alexandrovová (Rus.) - Kalininová (Ukr.) 6-4 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Ostapenková/Siniaková (2-Lot./ČR) - Lapková/Morozovová (Běl.) 6-3 6-2
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Bouzková/Hradecká (3-ČR) - Kalašnikovová/Katóová (Gruz./Jap.) 6-4 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

9
Přidat komentář
Fandina
Dívám se na zápas Pavlju s Perou na O2 TV Tenis s komentářem Basy. A je to pěkné poslouchání. Jeho komentáře mám moc ráda. smile
Reagovat
Fandina
se mi líbí. Hezky hraje od základní čáry a Mugu málem porazila.

Zaujalo mě, že si ve druhém setu nechala od Markéty donést kávu.
Reagovat
turista
Tak od výhry byla celkem daleko i když soupeřce dala pokouřit.
Reagovat
tommr
tak Katka postupuje aspon v deblu. Měl jsem trochu obavy jestli Ostapenko nastoupí když včera musela skrečovat zápas s Petkovicovou, ale dneska na ní nebylo nic vidět ...
Když se Katka dostane do finále tak se v deblovým žebříčku bodově dotáhne na Báru Krejčíkovou. Pokud by v Moskvě získala titul tak by se dostala před Báru na třetí místo ...
Reagovat
Fransoas
Tereza bitvu s touto jasnou favoritkou nevybojovala.Smůla je v tom,že se jí nepodařilo využít nabízených možností.Tady je toto momentům,kdy tyto hráčky to zvládají lépe.Toto je pouze stručné zhodnocení,proč to takto dopadlo.
Reagovat
blixa
Hrát s holkama s TOP10 je pro Terku těžký, ale jinak letošní sezona super. Dosažená TOP50 a schopnost důstojně a nikoliv bez šancí odehrát zápas se špičkovými hráčkami, kdo by to před dvěma lety čekal.
Reagovat
blixa
"z" kurnik ....
Reagovat
tommr
hlavně škoda, že v prvním setu za stavu 4:2 40:0 neudržela servis. Když přišla o první set tak už bylo jasný, že to neotočí ...
Reagovat
wenceslao
Tedy toto, takto, tyto, jaksi, nešlo by to nějak česky srozumitelně? smileToto takto?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist