Medveděv se vrací po operaci kýly, příští týden se představí v Ženevě

15. 5. 2022, 21:57
Aktuality 19
Ruský tenista a druhý hráč světa Daniil Medveděv se příští týden na antuce v Ženevě vrátí na kurty po více než měsíční absenci způsobené operací kýly. Vítěz loňského US Open prohlásil, že pokud by Wimbledon zrušil zákaz startu ruských hráčů, nenechal by si účast na londýnském grandslamu ujít. Současnou situaci na Ukrajině, která čelí ze strany jeho rodné země vojenské invazi, označil za velmi znepokojující.
Profily hráčů
Daniil Medveděv (© AFP)

"Měl jsem nějaký čas sledovat, co se děje (na Ukrajině), a ano, je to velmi znepokojující," citovala Medveděva agentura AP. Šestadvacetiletý rodák z Moskvy se již na začátku ruské invaze na Ukrajinu vyjádřil stejně jako jeho krajan Andrej Rubljov otevřeně pro mír.

Na vojenský konflikt reagovali i představitelé Wimbledonu, kteří se rozhodli vyloučit z letošního travnatého grandslamu všechny ruské a běloruské tenisty. Změnit postoj by mohli, jen "pokud se okolnosti podstatně změní". Tento krok řada současných i bývalých hráčů kritizovala. Turnaj začne v All England Clubu 27. června.

"Nevím, jestli je toto rozhodnutí stoprocentní a je tím pádem po všem. Pokud ale budu moci hrát, rád se ve Wimbledonu objevím. Tenhle turnaj miluji," prohlásil Medveděv.

"Osobně se snažím respektovat všechny názory, protože každý lidský život je odlišný. Ukažte tenisový míček sto lidem a jsem si jistý, že vám někteří řeknou, že je zelený a ne žlutý. Sám si myslím, že je žlutý, ale pokud mi někdo řekne, že je zelený, nebudu se s ním přít," doplnil druhý hráč žebříčku ATP a dvojnásobný finalista Australian Open.

Medveděv odehrál naposledy soutěžní zápas 31. března, kdy ve čtvrtfinále turnaje v Miami nestačil na Huberta Hurkacze z Polska. Při svém prvním letošním startu na antuce v Ženevě bude plnit roli nasazené jedničky. V úvodním kole má volný los, v další fázi narazí na lepšího z dvojice Richard Gasquet - John Millman.

"Nikdy pro mě nebylo snadné začít hrát na antuce hned dobře. Ale i jeden turnaj bude pro přípravu dobrý. Fyzicky se cítím dobře," dodal Medveděv, který by měl následně na grandslamovém Roland Garros obhajovat loňské čtvrtfinále.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
Rafaeoli25
Fajn, že s výjimkou Wimbledonu bude moci snad startovat všude.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
paddy
Žlutozelené kecy

Kvůli TV se ohýbají pravidla, nejdřív TB, brzy sety do čtyř, a nakonec se bude hrát se šnorchlem a v gumákách. smile

Historically, balls were either black or white in colour, depending on the background colour of the courts. In 1972 the ITF introduced yellow tennis balls into the rules of tennis, as research had shown these balls to be more visible to television viewers. Meanwhile Wimbledon continued to use the traditional white ball, but eventually adopted yellow balls in 1986.
Zdroj: ITF
Reagovat
FerrariF50
Tak tenisový míček podle mě rozhodně není ani zelený, ani žlutý, ale zelenožlutý. Takže ta pravda bude někde uprostřed, jak to tak bývá.
Reagovat
svetova.dvojka
Alibistická odpověď od Medvěděva, že je pro mír...
To si strč za klobouk.
Putina ani totalitní režim v Rusku neodsoudil.
A pak se někdo diví, že Rusáci mají skoro všude BAN...
Když se zmůžou je na tyhle alibistické kecy, sice jsou pro mír, ale že by zcela jasně odsoudili putinův režim v Rusku to ne...
Reagovat
Ereinion
Tak třeba nechce ohrozit svojí rodinu v Rusku, hm? Ta odpověď je za mě úplně ok, nevím co víc od něj chtít...po amerických tenistech taky v minulosti nikdo nechtěl, aby odsuzovaly svou zemi a vládu kvůli různým invazím či bombardováním
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Usm
tak třeba Artemij Panarin je jiný formát - ten kritizuje Putina dlouhodobě, rodina nerodina.
Reagovat
Krisboy
Třeba už je celá rodina buď ve vězení, takže nemá co ztratit, nebo má rodinu v USA, takže v bezpečí anebo je na tom světě sám jako kůl v plotě anebo jsou to všechno putinovci a vydědili ho.
Je to působivé, že se nebojí, ale přesto bych ty sportovce, kteří jsou zdrženlivější
neodsuzoval.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
brixner
Tohle je fakt těžký...Stejně tak je těžký být ten dobrý na všechny strany, tu jistotu, že se všechno obejde bez nějakých "odvet", prostě Medvěd nemá, stejně tak žádný jiný Rus. Když kdysi Navrátilová kritizovala náš bývalý režim někde na americkém ranči, nikdo se to skoro ani nedozvěděl a pokud ano, tak s velikou prodlevou, takže to de facto vyšumělo. Ale dneska? Řekneš slovo a natáčí to tisíce blbů na mobily a za dvě minuty to je v éteru po celém světě! Medvěd+další mají jen prostě tu smůlu, že jsou Rusové, ale jejich válka to není, na to vezmi jed! Netvrdím, že by na něj hned někdo z Ruska poslal zabijáka, ale tu jistotu také nemá, navíc má jistě v Rusku i nějakou rodinu a přátele...Tohle všechno není o režimech, tohle je o lidských povahách a propagandě. Chtěl bych vidět tebe někde při ceremonii v Paříži, jak do mikrofonu hulákáš, že Putin je hajzl a vrah...Spíš bych to viděl na desetiminutový proslov a děkovačku svému týmu a své babičce za to, že na sebe nechala lehnout tvýho dědečka. Tyhle přiblblé řeči u monitoru s brambůrkama si fakt nech, nemáš vůbec představu, jak se musí spousta Rusů cítit, aniž by o to vůbec měli zájem.
Reagovat
svetova.dvojka
Ale no tak...
A co třeba Pussy Riot, tyhle odvážné mladé ženy Putina 10 let kritizovaly přímo v Rusku.
Viz. jejich píseň "Bože vyžeň Putina z Ruska" zazpívaná přímo v pravoslavném kostele...
Takže Medveděv je podle Vás větší srab, než tyhle mladé křehké ženy...
Zajímavé...

Obávám se, že dnes už na nějaké alibistické řeči není nikdo zvědavý, buď ruští sportovci zcela jasně, bez vytáček a bez neustálého vykrucování se odsoudí Putina a jeho tyranii v Rusku, odsoudí to, že Putin napadl Ukrajinu, že udělal z Ruska teroristický stát atd...
Nebo prostě hrát nebudou.

A to že se ruští sportovci bojí ruského režimu, to je sice hezké... nicméně s tímto přístupem se budou bát celý svůj život..., celý svůj život se budou bát něco říct.
Takhle jako chtějí žít... ?
Reagovat
Pe3k
Takže podle tebe se má chovat profesionální tenista jako šílená členka anarchistické kapely? smile kdyby se dával ban za blbost, ty bys měl ban za každý svůj komentář smile
Reagovat
svetova.dvojka
Mašíni, Gabčík ,Kubiš a další také nebyli šílení.
Odboj jako odboj.smile
Reagovat
Pe3k
A proti čemu bojuješ? Proti zdravému rozumu?
Reagovat
turista
Tak srovnávat Gabčíka a Kubiše, kteří zabili kata českého národa Heydricha s teroristickými vrahy Mašíny, kteří se prozabíjeli za kopečky a bestiálně zavraždili několik obyčejných lidí, tátů od rodin je nepatřičné.
Reagovat
George_Renel
Tak křehké nebudou, když si tam strkají mražené kuře.....
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist