Medveděv v Miami zkompletoval finále na všech velkých turnajích na hardu

31. 3. 2023, 21:35
Aktuality 15
ATP MIAMI - Daniil Medveděv v Miami zdolal 7-6 3-6 6-3 krajana Karena Chačanova a na páté akci po sobě postoupil do finále, do kterého se dostal už na všech velkých akcích na tvrdém povrchu. O 19. titul z 19. různého turnaje a pátý z podniků Masters si zahraje s Italem Jannikem Sinnerem.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv v únoru ovládl tři turnaje během tří týdnů (Rotterdam, Dauhá, Dubaj) a formu potvrzuje i na svých méně oblíbených březnových turnajích Masters 1000 ve Spojených státech amerických, na nichž několikrát překonal svá maxima.

V Indian Wells se poprvé dostal přes osmifinále a prohrál až ve finále. A nyní v Miami poprvé překonal čtvrtfinále a rovněž se prodral do finále. V boj o něj si dnes poradil 7-6 3-6 6-3 s krajanem Karenem Chačanovem

27letý rodák z Moskvy po hladkých výhrách nad papírovými outsidery musel poprvé zařadit na vyšší rychlostní stupeň. V úvodním setu po nevyužití setbolu nepotvrdil brejk a sadu získal až po více než hodinovém boji v tie-breaku.

Na začátku druhého dějství ale ztratil 9 z 10 fiftýnů a prohrával 0-3. Ztrátu smazat nedokázal a rozhodnout musel třetí set. V něm si Chačanov vybral slabší moment, když ve čtvrtém gamu udělal tři nevynucené chyby a podruhé v zápase přišel po podání. Medveděv už náskok nepustil a bez dalších komplikací dovedl pátý vzájemný souboj do vítězného konce.


"Oba jsme hráli velmi dobře. Ty dvojchyby jsem si mohl odpustit, ale to se prostě stane. Pak jsem jednou ztratil podání a bylo po druhém setu. Karen pak vlastně doplatil na jeden špatný game ve třetím setu. Byl to vyrovnaný zápas a velmi kvalitní zápas, který rozhodovaly chvilkové propady," komentoval Medveděv, jenž vylepšil letošní bilanci na 28-3 a ve finále nebude chybět na pátém turnaji po sobě.

Vítěz Turnaje mistrů 2020 či US Open 2021 postoupil do celkově 32. finále a usilovat v něm bude o 19. titul (z 19. různého turnaje), z toho osmnáctý na tvrdém povrchu. Z podniků Masters 1000 má čtyři trofeje, poslední slavil již v srpnu 2021. Po dnešku postoupil do finále všech velkých turnajů na tvrdém povrchu (grandslamů, podniků Masters a Turnaje mistrů).

 


"Zatím je to velmi dobrá sezona. S výsledky nemůžu být nespokojený, ale stále není konec. Ještě je tu finále a udělám všechno pro to, abych vyhrál. Musím hlavně věřit sám sobě," řekl pátý hráč světa, jenž z posledních 24 zápasů prohrál jediný s Carlosem Alcarazem.

Právě na Španěla mohl v odvetě za Indian Wells narazit i v Miami. "Carlos je ve skvělé formě. Ale nemůže vyhrát sto zápasů ze sta. Dá se udělat nějaká dlouhá šňůra, takže já se teď snažím navázat novou. Takhle to musíte dělat, věřit si, hrát co nejlépe a připravit se na každý zápas zvlášť," očekával Medveděv odvetu.

Ale 19letý Alcaraz ve druhém semifinále podlehl po třech hodinách boje Janniku Sinnerovi. S 21letým Italem Medveděv vyhrál všech pět vzájemných soubojů, ten poslední před měsícem ve finále v Rotterdamu.

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 8.800.000 dolarů
páteční výsledky (31. 03. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Sinner (10-It.) - Alcaraz (1-Šp.) 6-7(4) 6-4 6-2
Medveděv (4) - Chačanov (14) 7-6 3-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Patik
Neviem prečo sa zahravam s myšlienkou ze keby čelil Alcarazovi tak by v Miami titul neuhral..
Reagovat
Krisboy
Sinner překvapil! Odveta za US Open vyšla na jedničku. Neviděl jsem ani loptičku, ale přes den do napravím. Věřím mu i na finále. smile
Reagovat
com
No tak to kdyz nam vypadl Alcarez, tak to uz ve finale verim zase Medvedovi smilesmile
Reagovat
Krisboy
Co Petra? Koukals, fandils?
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Jakožto veliký tenisový odborník... Věděl jsem, proč si přivstat. Jejich zápasy vždy slibují absolutní jízdu a dnes jsem očekával válku. Z některých dnešních výměn se tajil doslova dech. I jejich odlišné styly jsou perfektní pro jejich rivalitu. Tenisová čirá agrese a živelnost vs efektivní chladná preciznost.

Hype se točí kolem Carlitose, ale jak jsem zmínil před pár měsíci, Sinner má jiné tempo dozrávání, dozrává pomaleji. I dnes v jeho hře byly vidět slabiny, na kterých je třeba propracovat. Až Jannick zlepší stabilitu servisu, voleje a smeče, tak bude skutečně extrémně nebezpečný pro všechny hráče planety včetně krále.

Na Sinnerovi a Carlitosovi je vidět, jak moc si berou od velikého Nováka. Sinneruv return je rozhodně úder ke sledování, stejně tak Sinneruv a Alcarazův BH a FH.

Tenis bude po konci Federera a následně Novaka v dobrých rukách.smilesmilesmile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Samozřejmě veliká gratulace Jannickovi k dalšímu průlomovému výsledku.
Reagovat
elsky
Bravo Sinner, podívám se aspoň na sestřih..
Reagovat
annah
Škoda. Sice oba Rusáci, ale Chača je aspoň na rozdíl od příšerného Meďoura sympatický. A navrch měl hezký hadry.
Ale zase bitva Alkáč versus Meďour bude zajímavá. Snad to Španěl dá....
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smile Tak ty jsi poněkud naivní dámička.

Už jsem to tu psal několikrát, Sinner bude budoucí tenisová megastar a jeho rivalita s Carlitosem bude absolutně legendární. Je zde potenciál, že ta rivalita bude vyrovnanější než Nole vs Fedex (Nole nakonec Lindora převálcoval) či Nole vs Nadal (Nadal mimo antuku absolutním fackovacím panákem a otloukánkem). smile
Reagovat
Petra86
Otloukánek vyhrál na mimo antuku cca 26 turnajů, kdybychom měli v Česku taky takového otlounkánka byla by to paráda.
Reagovat
turista
Nadal vyhrál plných 29 titulů mimo antuku. Z toho 25 na hardu. To by opravdový otloukánek nikdy nedokázal. Respekt!
Reagovat
Krisboy
Dneska mě Meddy nasjal. Jak ho mám docela rád, dneska prostě prohrál lepší, ale rozhodně hezčí tenis.
Jako občas ve fotbale, kdy útočná a aktivní hra ztroskotá na betonový obraně a rozhodne gól z penalty.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Krása :-) Méďovi to nelze nepřát. Snad ve finále s Alcarazem.
Reagovat
com
Finale v Miami dopadne stejne jako v IW.. Meda dostane nakladacku od Alcaraza smilesmile
Reagovat
Krisboy
Brutální!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist