Medveděv v Paříži otočil proti Zverevovi své první letošní finále a má 3. titul z Masters

8. 11. 2020, 16:51
Aktuality 64
ATP PAŘÍŽ - Daniil Medveděv v pařížské hale Bercy zdolal ve svém prvním letošním finále 5-7 6-4 6-1 dvanáct zápasů neporaženého Němce Alexandera Zvereva, kterého v sedmém vzájemném střetnutí porazil teprve podruhé, a získal třetí titul z turnajů Masters 1000. V celkově 14. finále čtyřiadvacetiletý Rus zaznamenal 8. triumf.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv se po semifinále US Open dostal do útlumu, když ze sedmi zápasů odešel čtyřikrát jako poražený. Před vyvrcholením sezony ale znovu našel motivaci, což tento týden potvrdil.

Maximem 24letého Rusa na halovém Masters 1000 v Paříži bylo druhé kolo, letos však ve francouzské metropoli ukončil 13 měsíců dlouhé čekání na finále a nakonec nenašel přemožitele.

Medveděva v Paříži nezastavili Kevin Anderson, Alex de Minaur, Diego Schwartzman, Milos Raonic a v dnešním finále ani dvanáct zápasů neporažený Alexander Zverev. O rok mladšího Němce zdolal 5-7 6-4 6-1.



Ruský tenista nezvládl koncovku vyrovnaného prvního setu. Ve 12. gamu pustil Zvereva k prvním brejkbolům v zápase a Němec šel do vedení. V druhé sadě už Medveděv závěr zvládl lépe a třetí set po vyrovnaném začátku postupně převzal zcela do své režie. Druhý mečbol proměnil při podání soupeře, jenž mu výhru usnadnil dvojchybou.

"Po prvním setu bych to býval mohl zabalit, protože Saša podával i hrál výborně. Ale pokračoval jsem, postupně jsem zlepšoval svou hru, dostával ho pod tlak a zafungovalo to. Trochu ho to nahlodalo," komentoval čtvrtý ruský šampion po Maratu Safinovi (2000, 2002, 2004), Nikolaji Davyděnkovi (2007) a Karenu Chačanovovi (2018). 

Světová pětka Medveděv vyhrál se Zverevem teprve druhý ze sedmi vzájemných soubojů a znovu se mu to povedlo ve finále. Loni uspěl v Šanghaji, kde získal druhou z aktuálních tří trofejí z akcí Masters 1000. Tu první slavil loni v Cincinnati. Celkově dnes zaznamenal 8. titul.


"Před turnajem jsem nebyl v nejlepší formě, nehrál jsem úplně špatně, ale měl jsem letos na kontě nula finále. Stěžoval jsem si ženě, že na to nemám, nemám ani jedno finále, hraju špatně. A teď jsem vítěz v Bercy, na turnaji, který miluju," řekl Medveděv, který se v žebříčku posune na 4. místo a vyrovná své maximum.

Třiadvacetiletý Zverev dnes nenavázal na včerejší skalp Rafaela Nadala a nedokázal tak dotáhnout útok na třetí titul v řadě po dvou předchozích vítězstvích na domácím halovém podniku v Kolíně. Po dnešku má finálovou bilanci 13-9, z toho 3-4 na turnajích Masters.

Oba finalisté se po týdnu volna mohou utkat znovu za pár dní na Turnaji mistrů, který začíná 15. listopadu.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 4.289.970 eur
nedělní výsledky (08. 11. 2020)
• Dvouhra - finále •
Medveděv (3-Rus.) - Zverev (Něm.) 5-7 6-4 6-1
• Čtyřhra - finále •
Auger-Aliassime/Hurkacz (Kan./Pol.) - Pavič/Soares (2-Chorv./Braz.) 6-7(3) 7-6(7) 10-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

64
Přidat komentář
brixner
No muhehehehehesmile

Tóže som bol prilepený ako mucha, ale na sůsedke a keď ma koněčně odľepila, dal som spŕchu a pokojne som išel domou! Tie muchi to němajů ľahké...
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
bejby Djokovič - všechno doběhne a od baseline se nehne, dobře mu to tenisově myslí, ale ke koukání to není. Kromě servisu byl kupodivu razantnější než Zvíře. Počet UE/W velmi zajímavý, bohužel na rozdíl od toho tenisu.
Jak symbolické - nudný Medvěd přeskočil na žebříčku Rogera. To není pro tenis moc dobrá zpráva. Rubl tomu moc nepomůže a jestli to zachrání Janek Sinnerů s Filosofem, nevím nevím... Nebo ještě Sonego s Macháčemsmile
Reagovat
gigin
Modlím se za FAA, Shapo apod. Aj ten řecký narcis sa celkem snaží. Ještě Nick a Kokki.
Reagovat
smazaný uživatel
FAA se Shapem jsou podle mě ztracení, tam není hlava. Medvedev, Tsitsipas, Zverev. To jsou hotoví hráči připravení na GS i přes BIG3. FAA a Shapo budou takový druhý sled, něco jako Wawrinka, Čilič, Nishikori atd.
Reagovat
gigin
Uvidíme. Ještě Dom hraje pěkně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Thiem je TOP hráč, ten je herně na úrovni BIG3. Záleží, jak bude hrát po získaném GS protože od USO hraje tužku
Reagovat
gigin
Já se bavím o stylu. Na co se můžu těšit. Co můžu očekávat.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dom to je jasný, na toho se kouká pěkně, hotový top hráč, Nick, to je otázka pro Nicka, kde se bude chtít realizovat. Pokud se rozhodne pro kurty, dobře pro nás, pokud jinde, třeba dobře pro něj, kdoví.
Reagovat
Herbert_Hoover
Saša už působil unaveně a není divu, s takovým hráčem jako je Medvěd si udržet v zápase dlouhodobě top výkonnost je monstrózní výkon..Daniil je mistr základní čáry, dokáže zahrát skvělý úder prakticky z ničeho a je neutavitelný...čekal jsem od Saši ale větší aktivitu, moc často se asi nestává že je Daniil o parník aktivnější (agresivnější) hráč. Naprosto zasloužené vítězství ač jsem tipoval Zveru Sasheva. :) Daniil ne že zahraje top úder z ničeho ale on vyhraje i top titul z ničeho :) Musí se s ním počítat a z Rusů bude na big stage nejlepší, o tom není pochyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Daniil bude mat v zime 25r, je najstarsi. Zverev je o par rokov mladsi a myslim si, ze bude vo finále asi uspesnejsi tenista ako Medved. Moj odhad.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak Zvíře je jen o rok mladší než Medvěd a mají h2h 5:2... U nich člověk neví. Příští dva roky ukážou.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Britský komentátor poznamenal, že si toho Zverev před TM nabral moc a dolehla na něj únava, teda asi po nezvládnuté koncovce druhého setu. V prvním Medvěda celkem přehrával, i když ne až tak výrazně.
Reagovat
George_Renel
Vyhrát turnaj a odvézt si parohy......smile
Reagovat
Krisboy
Kam to ten svět spěje? Dříve se hrálo o trofeje a teď... smile
Reagovat
steve79
Gratulace. Medvedev hraje opravdu zvlastnim stylem, ale je to ucinne. Treti masters 1000 je skvely uspech.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, věřil jsem Sasovi. Asi Nadal není ani tak dobrý, aby porazil druhého nejlepšího hráče turnaje. Kurde, po jeho fans se tady zaprášílo v momentu.

Někdo psal, ze je to prej petistovka, ale já vidím u Medveděva 1000 bodu a ctvrty titul z Masters.

Tak jak to je? Má to váhu, nebo se mu ten titul nepočítá? A kdyby Rafa vyhrál tak se to počítá za dva, kdyby Federer, tak je to titul do počtu?

Kurde nějak se v tom ztrácím
Reagovat
smazaný uživatel
Kurde, zacni zit. Posobis ako troska.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezvládáš. V Tescu mají v akci Kleenex za 0,3 EUR balení.

Vezmi si paletu, bude třeba.

Hola hej smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ja neviem, co maji v Tescu, nepracujem tam.

Si tu nalepený jak mucha na lizatku, posobis zufalo. Ber to ako radu do zivota.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Třetí titul z Masters, je to v titulku smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Fandina
Šáša mě trochu zklamal. Doufala jsem, že Medvěda porazí. Viděla jsem kousek druhého setu a ještě ze začátku to na Beara nevypadalo. Letos se mu tak nedařilo, jako hlavně vloni koncem roku, ale evidentně si na to vzpomněl a Zvíře přehrál.
Reagovat
Patik
Medvedev sa nedal zlomiť aj napriek prvému prehratému setu..Saša vyzeral že už aj fyzicky toho má dosť..každopádne Medvedev ..je v pohode že nerobí nejaké blbosti na kurte a že vyzerá pokorne a pokojne ale po víťazstve aspoň po finálovom by sa mohol aspoň usmiať alebo aspoň nejaké gesto..lebo ak má takých skalných fanúšikov ako je on sám..tak to asi po zápase len vypnú v tichosti telku a bez slov odídu z gauča.
Reagovat
FulnekUltras
može byť ;-)))
Reagovat
EllNino
Ale ruku do ohně bych za něj nedal :) ... každopádně další velký titul, nikdy bych to do něj neřekl ... Zajímavé, nejvíce nadějný se jevil Khachanov, teď ho Rublev a Daniil začínají výsledkově válcovat
Reagovat
annah
To mě teda Zverev naštval. Takový pěkný pohár, a on si ho odveze ten nesympatický Rusák.
Reagovat
milik254
Že si ho odveze nesympatický Rusák, bylo jasné už před finále.
Reagovat
Mantra
nevím který z nich je víc Rus smilesmile podle toho zlata kolem těla, bych (nevědět) tipoval tedy Sašenku, i když v obličeji mají Rusa voba dva - což je (bez ohledu na pasy, které vlastní) pravdivá odpověĎ - geny a přírodu obecně neoblafneš
Reagovat
EllNino
Annah ti vysvětlí, že Zverev není Rus ... záleží totiž na vlajce :)
Reagovat
annah
Přesně tak! :-)
Reagovat
annah
Zverev mi teda na Rusa vůbec nevypadá. Na rozdíl od jeho bratra.
Reagovat
EllNino
Vždyť jsou si s Danem dost podobní :) Zverev, Tsitsipas, Shapovalov, Medvedev, Rublev, všichni mají ruské předky a je to vidět :D
Reagovat
annah
Typicky ruský ksicht z nich má jen Shapovalov a Rublev. Ti ostatní podle mě ani náhodou.
Reagovat
Fandina
Souhlasím, Šáša vypadá úplně jinak. Jeho bratr je typický Rus, on nikoli.
Reagovat
annah
Je podobný na matku, zatímco jeho brácha je kopií otce.
Reagovat
Nola
s bratom sa podobaju, ked stoja vedla seba je to zjavne, teba matu tie zlate vlasy a babikovska tvaricka, mne Sasha nevadi, mam ho celkom rada, ale ze je to riadny narcis, to nazaprie....
Reagovat
annah
To jo. Nepatří k nej sympaťákum, ale navzdory těm zlatým retezum mi nijak nevadí.
Reagovat
paddy
Zlatý řetěz kolem krku (koupený u Vitnamce) je zárukou rusáctví smile
Reagovat
Nenela
Zverev s jeho podivnym knirem pod nosem a jeste podivnejsim chovanim ma do sympataka daleko. Jsem rada za vitezstvi druheho Rusa.
A Zverev je Rus, protoze jeho rodice jsou Rusi, mluvi doma rusky a vychovali ho podle ruskych standardu. S tim nic vlajka nenadela.
Reagovat
annah
Zase ale pro své děti udělali to nejlepší, co mohli. Vypadli z toho absurdistanu.
Že doma mluví rusky je normální. Já se v dospělosti přestěhovat s rodinou do Německa, určitě budu mluvit doma česky.
Reagovat
Fandina
Nevím, jestli ho vychovali podle ruských standardů. Ale protože se narodil v Německu, od malička tam žije, má známé, kamarády, chodil do školy, to všechno na člověka má vliv. Nejde jen o rodiče a jejich původ a řeč.
Reagovat
svetova.dvojka
Až skončí Federer,Nadal a Djokovič tak tenis z druhého nejsledovanějšího sportu klesne až za lukostřelbu.

Jestli budoucnost tenisu je tento krajně nesympatický rusák, no tak to potěš...smile
Reagovat
smazaný uživatel
Federer uz de facto skoncil a ani listok na strome sa nepohol.
Reagovat
Krisboy
Hrozný plácalové. Zverev standard, Medvěd za očekáváním. Bída.
Reagovat
milik254
Že si ho odveze nesympatický Rusák, bylo jasné už před finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Sasa se dobře sesypal
Reagovat
Amputace
Škoda, že se mu to nestalo už v tom zápase s Rafou :) Ale dnešní Medvěd by stejně s Rafou zametl kurt, takže to je prašť jak uhoď.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale stalo.

Nicméně Rafa pak hned zase ztratil úplně zbytečně servis. Kdyby to dal na 1:1, tak vyhraje:
Reagovat
Amputace
No v podstatě v jediném gemu mu odešel servis. Pak Rafa sice potvrdil break, ale v dalším gemu byl Saša na servisu zase stoprocentní, vůbec si nepřipustil žádný tlak z toho, že se Rafa dostal zpět do hry. Nicméně do TB toho druhého setu to měl Rafa dokopat, to bez diskuze.
Reagovat
turista
Nemůže všechno vyhrát Nadal. Ani Djokovič není schopný všechno vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavně ti mladí Tsitsipas, Zverev, Medvedev jsou už ve fázi, kdy se z té výhry proti BIG3 nesesypou tak, jak to bylo kdysi.

Normálně udrží servis a doklepou zápas.
Reagovat
Amputace
Ale musím říct, že Medvěd je mi z těch mladých jako jediný celkem sympatický a dovedu si celkem představit, že si k němu časem můžu vybudovat fanouškovský vztah. Jeho tenis je takový zvláštní hybrid všeho možného, navíc mi sedí i osobnostně a jak se prezentuje. Tsitsipas nebo Zverev mi naopak vůbec nic neříkají, byť Tsitsipas má krásný tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Medvedev je hlavně takový no mercy typek.

On podle mě ani nemá žádný stres, nic, má v pici. Jestli tam je Nadal, Djokovic, Federer.

Hraje pořad stejně
Reagovat
Amputace
Přesně tak. A to se mi na něm právě líbí. Navíc tak na mě působí i v médiích. Co předvedl loni na US Open mi bylo vlastně dost sympatické, ačkoli spousta lidí to odsoudila - jak se choval k divákům atd. Působí na mě zkrátka dojmem člověka, který to má v hlavě v pořádku a nepotřebuje si na něco hrát a něco předstírat.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak.

Mě se jeho styl nelibi, ale ta efektivita je obrovská
Reagovat
tito
souhlas. Začínám ho mít v oblibě.
Reagovat
gigin
Ty už taky ztrácíš soudnost....
Reagovat
RF46
Tak ja nevim co bych ti ted k Valemu rek...3x pad, 2x covid, 1x motor nebo cerpadlo palivovy smilesmilesmile
Reagovat
gigin
Hele já nesleduju nic. Mne to bez lidí nebaví. Jak jsem byl v Praze a Ově na těch challengerech s Géniem, tak tam byli lidi, live, super. Já to k tomu prostě potřebuju. Ale děkuju za info. Letos jsem byl naštelovaný do Brna, možnost VIP vstupu do jeho stánku a piču. Ale tak, nemůžu mít všechno. Letos Gulbis, příští rok třeba Vale. Baby steps...
Reagovat
RF46
Jasny, ja jen pro info :)
No Brno neni kalendari na pristi rok, spatnej asfalt a tak to mafiani tady z motodromu budou jeste ruzne lepit a zdimat stat.
Ja to mam s tema divakama stejne...tenis, hokej, motosport...neni to ono. Taky k tomu lidi potrebuju.
Reagovat
gigin
Tak sa pojedem podívat jinde no. Snad. Rakúsko, Německo. Spíš Itálie, doma je doma :)
Reagovat
RF46
Taloska by byla nej :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší bylo Halle.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist