Medveděv vyhrál bez ztráty podání, Auger-Aliassime semifinále na US Open neobhájí

1. 9. 2022, 13:44
Aktuality 164
US OPEN - Daniil Medveděv ve druhém kole US Open proti Francouzi Arthuru Rinderknechovi odvrátil všechny tři brejkboly a půl hodiny po půlnoci zvítězil 6-2 7-5 6-3. O postup do osmifinále se obhájce titulu utká s patnáct zápasů neporaženým čínským kvalifikantem Yibingem Wu. Ze hry venku už je světová osmička a loňský semifinalista Kanaďan Félix Auger-Aliassime.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv ve finále loňského US Open připravil Novaka Djokoviče o zkompletování kalendářního Grandslamu a sám vybojoval první grandslamový titul. Hned na letošním Australian Open byl blízko druhé trofeji, ale ve finále proti Rafaelu Nadalovi neudržel vedení 2-0 a od té doby si žádné velké finále nezahrál. Jediný triumf v sezoně 2022 získal na menší akci ATP 250 v mexickém Los Cabos. 

V New Yorku na místě svého dosud největšího úspěchu vykročil za obhajobou titulu dvěma třísetovými výhrami. Ve druhém kole dokonce ani jednou nepřišel o podání, proti chybujícímu Francouzi Arthuru Rinderknechovi ve večerním duelu na kurtu Arthura Ashe odvrátil všechny tři brejkboly a zvítězil 6-2 7-5 6-3.

"Nikdy není jednoduché, když jdete hrát až někdy po 22. hodině. Docela dlouho jsem hledal cestu ke svému nejlepšímu tenisu, ale našel jsem ji a momentum v průběhu zápasu udržel," komentoval první hráč světa.

Medveděv v New Yorku potřebuje postoupit minimálně do finále, jinak přijde o post světové jedničky. Ve třetím kole bude favoritem v duelu s čínským kvalifikantem a debutantem na grandslamovém turnaji Ybingem Wu. "Je rozehraný z kvalifikace. Určitě to nebude snadné a opět budu muset předvést své maximum," prohlásil Medveděv.



Vítěz turnaje z roku 2012 Andy Murray porazil 5-7 6-3 6-1 6-0 dvacetiletého Američana Emilia Navu. První set prohrál po téměř hodinu a půl dlouhé boji, ale pak vývoj bez potíží otočil a teprve podruhé za posledních pět let postoupil do třetího kola grandslamu.

"Fyzicky se cítím nejlépe za poslední léta. Blížím se tomu, kde chci být. Snad se tady dostanu ještě dál," uvedl bývalý první hráč světa, jehož v boji o osmifinále čeká Ital Matteo Berrettini.



Casper Ruud si ve druhém kole poradil 6-7 6-4 6-4 6-4 s Timem van Rijthovenem a vyrovnal své maximum na US Open. Na první newyorské osmifinále bude 23letý Nor, který se může po skončení turnaje stát světovou jedničkou, útočit proti domácímu Tommymu Paulovi (h2h 1-2). Americká tenista v pětisetovém duelu udolal krajana Sebastiana Kordu, s nímž si poradil až na čtvrtý pokus.

Brandon Holt ve druhém kole US Open nedotáhl do vítězného konce vedení 2-0 na sety a nenavázal na senzační skalp krajana Taylora Fritze. Syn dvojnásobné šampionky Tracy Austinové podlehl 6-1 6-2 1-6 6-7 6-7 antukovému specialistovi Pedrovi Cachínovi. Sedmadvacetiletý Argentinec ve svém prvním zápase třetího kola na grandslamech narazí na lucky losera Corentina Mouteta (h2h 0-1), který vyřadil loňského čtvrtfinalistu Botice van de Zandschulpa.

Nick Kyrgios v úvodním kole bez ztráty setu přehrál svého velkého kamaráda a deblového parťáka Thanasiho Kokkinakise, ale ve druhém kole se na výhru nadřel. Francouze Benjamina Bonziho nakonec přetlačil 7-6(3) 6-4 4-6 6-4. O premiérové osmifinále ve Flushing Meadows bude australský finalista letošního Wimbledonu usilovat proti domácímu Jeffreymu Wolfovi, který vyrovnal své grandslamové maximum.

Semifinále neobhájí už několik měsíců se trápící Kanaďan Félix Auger-Aliassime. Osmý hráč světa vypadl už ve 2. kole s dvacetiletým britským debutantem Jackem Draperem, kterému podlehl 4-6 4-6 4-6 a vypadne tak z Top 10.

• US OPEN 2022 •
USA / New York, tv. povrch, 60.102.000 dolarů
čtvrteční výsledky (01. 09. 2022)
• Dvouhra žen - 2. kolo •
Medveděv (1-Rus.) - Rinderknech (Fr.) 6-2 7-5 6-3
Ruud (5-Nor.) - van Rijthoven (Niz.) 6-7(4) 6-4 6-4 6-4
Draper (Brit.) - Auger-Aliassime (6-Kan.) 6-4 6-4 6-4
Carreño (12-Šp.) - Bublik (Kaz.) 4-6 6-4 6-3 7-6(5)
Berrettini (13-It.) - Grenier (Fr.) 2-6 6-1 7-6(4) 7-6(7)
de Minaur (18-Austr.) - Garín (Chile) 6-3 6-0 4-6 6-2
Moutet (Fr.) - van de Zandschulp (21-Niz.) 6-4 1-6 6-2 6-4
Kyrgios (23-Austr.) - Bonzi (Fr.) 7-6(3) 6-4 4-6 6-4
Chačanov (27-Rus.) - Monteiro (Braz.) 6-3 6-3 5-7 6-4
Paul (29-USA) - Korda (USA) 6-0 3-6 4-6 6-3 6-4
Cachín (Arg.) - Holt (USA) 1-6 2-6 6-1 7-6(1) 7-6(6)
A. Murray (Brit.) - Nava (USA) 5-7 6-3 6-1 6-0
Wolf (USA) - Tabilo (Chile) 4-6 7-5 6-4 6-3
Galán (Kol.) - Thompson (Austr.) 6-3 2-6 3-6 6-4 6-3
Davidovich (Šp.) - Fucsovics (Maď.) 7-6(3) 5-7 3-6 6-0 7-6(3)
Yibing Wu (Čína) - Borges (Portug.) 6-7(3) 7-6(4) 4-6 6-4 6-4
• Dvouhra - 1. kolo •
Carballés (Šp.) - Munar (Šp.) 6-1 6-3 4-6 6-2
Kubler (Austr.) - M. Ymer (Švéd.) 5-7 6-4 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

164
Přidat komentář
Nola
myslim, ze od toho, kto si tu lepsie obhaji svojho preferovaneho hraca, zavisi zivot, jednym slovom blazni na pohladanie smile smile
Reagovat
Tennisfan77
Spíše je to argumentační válka, jednou slyšíš ze Federer je looser a s Nadalem tahal kacera celou kariéru, pak na to reknes, ze na hardovych/travnatých finále má s Rafou 8:3 bilanci, poté přijde samozřejmě fráze o tom, ze Nadal je lepší tenista protože ho Federer neporazil na french Open a je to proste jednoznačně největší kaňka jeho kariéry.

Jo a samozřejmě TM je bezcenný turnaj pro dementy, kdyby měl Nadal 6 titulu, bude to rozhodující GOAT faktor. smile
Reagovat
Ondrej2280
Vzdy budu rozhodujuce GS,a je jedno kto to vyhra...
Reagovat
Tennisfan77
Ne, GS není rozhodující, kdyby byl, tenisté hraji čtyři turnaje ročně a nelitaji jako blázni po světě aby se trápili na jiných turnajích.

Tenis je komplexni sport, popularita, úspěchy, styl, peníze, tituly, pocty týdnu na n1 atd atd

GS je zásadní: To říkají jenom fanoušci Nadala protože to je to jediné, v čem jejich kůň vede pomyslný GOAT race a to se vám hodi do kramku.
Reagovat
Ondrej2280
No ked myslis:) ale zober si napriklad futbal,podstatne je kto vyhra LM a nie kolko poharov mas z uefa alebo konferencnej ligy:))
Reagovat
Tennisfan77
Ano, ale my se nebavíme o uefě a konkrétně turnaj mistrů = liga mistrů - nejlepší evropské tymy sezóny versus nejlepší hrací světa sezóny.
Reagovat
Ondrej2280
Nemas pravdu:)LM je najvyssia sutaz organizovana Uefa a turnaj majstrov je turnaj druhej kategorie oproti GS...
Reagovat
Tennisfan77
Škatulkování, pro někoho je více anglická liga, je to subjektivní. LM a TM jsou v podstatě totéž, vždy hraje vybrána společnost těch nejlepších, GS hraje 128 hráčů a někteří se tam díky wc dostanou zadarmo, to se na TM nestane.
Reagovat
Ondrej2280
a zas nemas pravdu:)) LM, hraju majstri krajin , plus podla koeficientu nasadene mnuzstva z najlepsich lig.) takze ziadnych 8 timov:)LM je najviac hodnotena sutaz a turnaj majstrov nie:)
Reagovat
Katreska
A ty si si nevsimol, ze Nadal, Djokovic a kedysi Federer uz vsetko podriaďuju Grandslamom?..Fanynka to vníma a ty nie?
Reagovat
Tennisfan77
Jinak to USO je šíleně nudný GS, prakticky se čeká na to, zda vyhraje Nadal, nebo Medveděv.

Nemá to žádný náboj, nic, zápasy průměr, všichni dělají strašně hodně chyb, vůbec mě to nebaví, jenom to sázím, nebýt toho, ani se nedívám na výsledky.

Chybí mi Zverev s Thiemem, Fritz taky out, hrozné.
Reagovat
Ereinion
Pomohlo by, kdyby se dostal Alacaraz do formy, ale má jednoznačně nejhorší los, takže i SF je u něj hodně nejistý
Reagovat
Ondrej2280
Ak by hrali spominani traja vo svojej zivotnej forme,vtedy by to pozdvihli,za inych okolnosti by to boli len ucastnici..
Reagovat
Tennisfan77
Tak celá BIG3 a Murray ve formě by asi bylo něco koukatelnějšího, to je fakt.

Jinak je two man show.
Reagovat
Patik
v podstate sa len čaká nato či Nadal využije svoju šance a ako sa do toho všetkého zamieša Medvedev..inak je to ako hovoríš nuda a žiadny náboj..ale ono sa očakávalo že takéto scenáre prídu keď sa do tenisu začala pliesť politika.
Reagovat
Paixx
Protože kdyby tam byl Djokovič, všechny zápasy by měly větší náboj a Djokovič a jeho 2x 3:0 výhry by tomu turnaji strašně přidalo.
Reagovat
Ondrej2280
Ano,to by bol uplne iny turnaj so srbskym jeziskom:)
Reagovat
Patik
ovplyvnilo by to všetko..celý turnaj..a je jedno či by mal walkover alebo 5 setové bomby..figurovalo by tam jeho meno..tým pádom sa všetko mení na kurte aj mimo kurt.
Reagovat
Ondrej2280
Dokonca aj rozhodcovia by si museli davat vacsi pozor..mas recht:)
Reagovat
Tennisfan77
Medveděv potřebuje postoupit minimálně do finále.

Otázka zní, kdo mu do finále vezme set. smile
Reagovat
Ereinion
S Kyrgiosem to bude určitě +3.5
Reagovat
Tennisfan77
Uvidíme, tohle je od Meddyho nejlepší turnaj roku, ten povrch má na míru, z Montrealu se podstatně poučí. V TB věřím, ale že by Kyrgios uhrál více než set, tomu už věřím méně.

Ostatně Kyrgios ještě musí porazit Wolfa a vzhledem k jeho projevu s Bonzim může už tady narazit.
Reagovat
expert69
já bych medvěda zas tak nepřecenoval. Hrál proti dvou amatérům. Nedivil bych se, kdyby ho gyros zase vypráskal.
Reagovat
Pe3k
"amatérům" a "zase vypráskal" smile
Reagovat
Ereinion
Tak mě by nevadilo, kdyby se Medvěd vrátil k výkonům z minulého roku, od toho finále AO je mimo...hlavně nechci, aby si tu Nadal udělal další easy hardovej GS titul ve stylu USO 17,19, protože by to hodně zkreslovalo historické tabulky, už ten letošní AO byla haluz smile
Reagovat
Tennisfan77
Tak AO primárně zadupal Medveděv, takový hráč si prostě nemůže dovolit sjet 3:2 40:0 na příjmu, nebo kolik to bylo, navíc všechny míče byly hratelné a prakticky by rozhodly o titulu. Pak měl ještě šanci v pátém setu, kdy to Rafa nepodával, opět selhal.

To s ním zamávalo na celou sezónu, alespoň se poučil, že musí hrát za každého stavu na 100%, zejména na GS.
Reagovat
Amputace
Nemáš pravdu, vymýšlíš si, zas a znovu. Zažil sis nějaké klišé a to do zemdlení opakuješ, přitom ten zápas si reálně už ani nepamatuješ. Zůstal ti z něj nějaký obecný dojem a ten se snažíš prezentovat jako pravdu. Není pravda, že všechny ty míče za stavu 0:40 byly hratelné. Minimálně první z nich po skvělém Nadalově zkrácení opravdu hratelný nebyl. Druhý byla vyrovnaná výměna, kterou mohli vyhrát oba. U třetího byl lepší Medvěděv, jenže Nadal skvěle a nečekaně doběhl Medvěděvův výborný kraťas.

Také nezapomínej, že ve druhém setu měl Nadal x příležitostí, jak jej získat. Měl setball, dvakrát výhodu breaku. Přičemž ten setball zadrbal opravdu úplně zbytečně se vším všudy nevynucenou chybou. Tvé vidění toho zápasu, že Medvěděv vedl 2:0 3:2 40:0 a tudíž si to pak sám prohrál, je šíleně černobílé. Medvěděv měl i obrovský kus štěstí a Nadal kus smůly, že to vůbec bylo 2:0 pro Medvěděva. Zkus se na věci dívat trochu komplexněji a z více stran. Mohl bys vědět, že tenis více než jakýkoli jiný sport opravdu není o tom, že jeden všechno zkazí a druhý toho využije - to, jak hraje jeden, ovlivňuje to, jak hraje druhý, a naopak. Takže takové ty hlášky "prohrál si to sám; sesypal se" apod. jsou většinou u tenisu hodně prázdné a bezobsažné. Někdy to platí, ale tohle rozhodně nebyl ten případ, protože Nadal hrál velice dobře, zlepšoval se v celém průběhu zápasu, sázel jeden winner za druhým a rozhodně to nebylo o tom, že by se Medvěděv sám vyházel.
Reagovat
Ondrej2280
Jasne ,ze nie..ten zapas si podla mna vobec.nepamata..respektive nechce pamatat:)neviem,ci tiez netvrdil ako mal zverev nadala na.lopate v sf FO:)))
Reagovat
Tennisfan77
Ne, naopak ty máš pořád potřebu výkon Nadala nadsazovat a dělat z toho nějaký comeback století.

Štěstí k tenisu patří, to jsme viděli mnohokrát. Medveděv měl štěstí, že vedl 2:0, Nadal měl štěstí, že to Medveděv prostě nezvládl ve třetím setu a ani v tom pátém kdy Rafa tradičně selhal v koncovce.

To jsme viděli i v roce 2017, tam byl pátý set stejný s tím rozdílem, že to Federer prostě potrestal, Medveděv nikoliv.
Reagovat
Ondrej2280
neokecavaj co sa okecat neda:)..kazdy iny by sa z toho v tom 3.sete posral, a len velky frajer to dokazal otocit, takze ziadne nadsadzovanie a ked uz tak, v studiu wilander po zapase oznacil nadalovu otocku za najvacsi comeback v historii gs finale, takze kecas len ty...a namiesto toho aby si to aspon ticho uznal, tu neustale taras o federerovi z 2017 roku. Ano, Federer je pan hrac, t bez diskusie, ale co sa tyka psychickej odolnosti, toto by nikdy nedokazal...
Reagovat
Pe3k
Takže porazit Nadala (22 gs) ve finále AO v 5 setech, kdy v pátém setu ještě musel otáčet je méně než porazit Medvěděva (1gs)? Logika je kde čobol? U tebe jako vždy nikde...

Nadal je Federerova nemesis a on ho i tak dokázal porazit ve finále gs (AO17) kdy měl za sebou 2 náročné pětiseťáky a to musel s Nadalem znovu do 5 setů a otáčet.

To Nadal měl proti sobě hráče který nikdy nevyhrál AO, nejen hráče, v celém tom poli proti kterému Nadal startoval nebyl žádný vítěz AO!

Federer porazil Wawrinu vítěze AO14 a Nadala vítěze 22 gs. Takže tvrdit, že by toto Federer nikdy nedokázal je nesmysl, co jiného od tebe taky čekat že ty trololo smile
Reagovat
Ondrej2280
No zas a znova potvrdzujes ,ze.si imbecil.
1.otocit gs finale z 0-2 na sety a v 3.sete 2:3 a 0:40 je asi trosku ku..a zlozitejsie ako otocit v 5.sete pri jednom brejku,ak teda ten rozdiel nevidis tak.si tenisovy analfabet,o com som teda ale nepochyboval ani predtym,ze naozaj nim si.

2.ten slaby medvedev par mesiacov predtym na pomalsom harde vyprasil djokera jedna basen,takze zas stupidita ,co.si napisal.

3.a samozrejme ,ze aj fedex niekedy nadala porazil,ved za xy rokov co hraju proti sebe sa to muselo stat:)ale v drivej vacsine velkych matchov to bolo opacne medzi nimi.

Staci?:)
Reagovat
Tennisfan77
Asi nestačí, Federer to má s Nadalem na GS mimo FO vyrovnané (Kde prostě na Nadala neměl - což je fakt, který v životě nebudu popírat) stav 4:4.

Zkusíme to v číslech na turnajích mimo antuku

Turnaj Mistrů (to je turnaj pro 8 nejlepších hráčů roku)

Federer 4:1

Na ostatních turnajích Federer 4:3

Ve finále ostatních turnajů 4:1 Federer

Na antuce 14:2 Nadal, na antuce ve finále (stále mimo GS) 7:2 Nadal

Takže tvoje drtivá většina je trošku mimo.
Reagovat
Paixx
Ještě, že Rafa je jenom antukář a Federer je lepší hráč jak na hardu, tak na trávě - to ale trochu nepodporuje ta bilance 4:4 na GS mimo antuku, kde ještě Federer má 2 výhry na svým nejlepším povrchu na nejoblíbenějším turnaji v nejlepších tenisových letech a svých nejlepších sezónách proti 20 letému Rafovi na trávě.
A to ještě Federer dluží večeři Robredovi a Murraymu, že mu Rafu vyřadili 2013 resp 2008 a vlastně i Djokovicovi 2010 a 2011
Reagovat
Tennisfan77
To bych v životě neřekl, Nadal není antukář, je komplexní tenista s úspěchy napříč všemi turnaji.,
Reagovat
Paixx
Ok, tak jestli ty ne tak sorry, každopádně je tak i tak blbost nepočítat antuku do vzájemné bilance
Reagovat
Tennisfan77
Pozor, to není o tom, že ji nepočítáme, já ji zohledňuji, to je rozdíl.

A to proto, že jsem zde několikrát četl, jak Nadal nad Federerem dominoval všude, nedominoval, v mimoantukových finálových zápasech vede Federer 8:3.
Reagovat
turista
Souhlasím s tím, že je Nadal komplexní hráč což dokazuje jeho 25 titulu z hardu. Bez účasti Djokoviče na mnoha turnajích z toho dokázal vytřískat maximum. Nolda holt obětoval svoji pozici na okruhu své umíněnosti se neočkovat. Navzdory tomu ztrácí minimum na Rafu Nadala. Pokud vyhraje v Tel Avivu a ještě někde jinde tak to by nemělo chybu.
Reagovat
Ondrej2280
Len navzdory tomu rafa chybal na viac nez 10 gs,takze aj tu treba hladat dovod,ze je to stale tesne
Reagovat
turista
Nemám obavy. Novak statistiky s Nadalem časem všechny překlopí na svou stranu. Je mladší a nemá zásadní zdravotní problémy.
Reagovat
Tennisfan77
Jo a ještě celkově mimo antuku je to 15:10 pro Federera.

Takže kdybych to shrnul, vzájemná bilance FEDAL je ve prospěch Rafy hlavně díky antuky, kde je prostě naprostý fenomén a nejlepší hráč všech dob.

Všude jinde na GS to je prostě 50:50, na ostatních turnajích včetně ATP Finals Nadal prohrává.
Reagovat
Ondrej2280
Vsak dobre,fedex patri medzi top hracov historie...suhlasim;)
Moje argumenty smerovali k tomu trubirohovi Pe3kovi:)
Co sa tyka Fedexa,narazal som na to ,ze otocka vo finale aka bola v AO 22 je nieco,co je zdaleka vynimocne..
Reagovat
Amputace
Co se snažíš okecat? Mimo antuku Federer vede, ale nijak drtivě. Na antuce Nadal Federera doslova přejel. V souhrnu tak logicky vyznívá bilance lépe pro Nadala. Když odečteš antuku, pořád ti zůstane relativně vyrovnaná rivalita. Když budeš počítat pouze antuku, zůstane ti zcela jednostranná záležitost.
Reagovat
Tennisfan77
Já okecat? Reaguji na komentář výše, který naznačuje, že Nadal drtil Federera všude.

To není pravda, drtil ho na antuce, na jiných GS to bylo 50/50 a na hardech a halách totéž.
Reagovat
Ondrej2280
Kde som pisal ,ze ho vsade drtil?:)
Reagovat
Tennisfan77
A k té antuce bych se vrátil, sám Nadal řekl, že Federer byl v dobách jejich největší rivality jednoznačně nejlepším antukářem, kterému čelil. Ono pět finále RG nemá kromě Nadala s Federerem na kontě nikdo.
Reagovat
Tennisfan77
A k ještě k té rivalitě, ona zase taková šťavnatá nebyla, odehráli spolu 41 zápasů a z toho bylo 16 na antuce, to je skoro polovina, což je dost na to, že se na cihle hraje pár turnajů, z těch 16 je hned 6 na French Open, tam Nadal jenom jednou vyhrál bez ztráty setu a to 2019, kdy tam jel Federer jen na účast a ještě foukalo jako svině a těch zbylých 10 kousků bylo celkem vyrovnaných 4x vyhrál Nadal 2:0, jednou Federer, dvakrát rozhodl závěrečný TB, jednou dostal Nadal dokonce kanára, což je podle mě jediný zápas jeho kariéry kdy dostal na antuce 6:0, zbytek byl ve třech setech.

Takže stejně jako to zmiňuješ u finále letošního AO, tak i tehdy rozhodovaly mnohdy detaily a mindset Federera, nemyslím si, že by ho Nadal na antuce nějak rozsekával, byly to mnohdy dlouhé a těsné zápasy, hodně výměn a kvality i přesto, že bilance vypadá jednoznačně.
Reagovat
Paixx
Bez ztráty setu ještě finále RG 2008
Reagovat
Amputace
Že si ta čísla a fakta alespoň neověřuješ, než je napíšeš... Samozřejmě jsi úplně zapomněl na čočku, kterou Federer dostal na RG 08...

Prý celkem vyrovnaných :D Prosím tě, Federer ani jeden zápas nedostal do pěti setů. "Celkem vyrovnané" bylo tak nanejvýš semíčko 2011, kde byl Federer snad v životní antukové formě a měl reálně na to Nadala porazit - kdyby urval ten první set, v němž byl podle mě lepší, možná by se tak i stalo. Ale ve všech zbývajících zápasech mohl být rád právě tak za ten set. Nadal ani v jednom z těch zápasů (kromě 2011) nebyl v nějakých výraznějších problémech. Většinou bez větších problémů vyhrál první set, pak polevil, druhý ztratil, a zbývající dva si v klidu pohlídal. Stejný scénář, který se snad 5x opakoval. Nic, co by se dalo srovnávat s letošním AO.
Reagovat
Tennisfan77
Mluvíš o GS, Ja o všech ostatních zápasech na antuce.

A pak ze Ja jsem kratkozraky
Reagovat
Tennisfan77
Rozdíl je samozřejmě také v tom, že ta tvoje čočka byla v jednom antukovém zápase, možná ve dvou. Oproti tomu Nadal dostal na hardu čočku asi 10x na turnaji mistrů několikrát
Reagovat
Amputace
Tak mi těch 10 zápasů vyjmenuj...

Snad se tady teď nesnažíš rozjet teorii, že na antuce byli Nadal s Federerem vyrovnanějšími soupeři než na hardu či trávě... :D Protože to už by bylo vážně moc.
Reagovat
dappe
Kromě RG 08, byly všechny jejich zápasy na RG (05, 06, 07 i 11) hodně vyrovnané, což by podle mě potvrdila většina lidí, co ty zápasy viděla. Pět setů nemůže být jediné kritérium vyrovnaného zápasu.
Reagovat
Tennisfan77
Může, pokud jsi natvrdlý fanoušek Nadala, sám španěl několikrát prohlásil, že Federer byl na antuce jeho netěším soupeřem vkariéře a že zápasy rozhodovali detaily. Tady však panuje domněnka, že Nadal Federera celou kariéru drtilAle ve finálových zápasech mimo antuku, vyhrál třikrát s 11 možnosti, tom jako nějaké drcení moc nepřipadá
Reagovat
Amputace
Začínáš s útoky. Tím pádem končím.
Reagovat
Amputace
Hodně vyrovnané byly i GS zápasy z 2011 mezi Nadalem a Djokovičem - z pohledu hry jako takové, vyrovnanosti výměn, kvality soupeřů apod. Ale reálně Djokovičovi nic nehrozilo, nebyl v zápase ani jednou v situaci, kdy by se musel reálně obávat o výsledek, kdy by třeba za stavu 1:1 na sety a 4:4 na gemy odvracel BB. To samé Nadal a Federer na RG. Zápasy pěkné, vyrovnané výměny, dobrý tenis, obrovská kvalita na obou stranách, ale big pointy úplně totálně na straně Nadala. Nic, kde by si diváci rvali vlasy, jak to nakonec dopadne. Jediná situace, kdy měl Nadal reálně problém a i já si jako divák a fanoušek Rafy říkal, že jde do tuhého, byl první set RG 2011.
Reagovat
dappe
Tohle jednoduše není pravda, 2005 a 2007 bylo velmi hraniční, kde měl Federer velké šance, zejména 2007 bylo pro Nadala dost těsné, kde přesně ty momenty, které odporuješ, byly. 2006 zase vůbec první hodinu nestíhal, oklepal se z toho a vyrovnaný třetí a čtvrtý set zvládl po vzoru předchozích let. Tvrdit, že fanoušek Nadala v těchto zápasech nebyl nervozní lze jen ze dvou důvodů, buď si zápasy neviděl, nebo si je dobře nepamatuješ.
Reagovat
Amputace
Ty zápasy jsem viděl. Ukaž mi ty momenty, kdy Nadalovi teklo do bot, kdy se jeho fanoušek mohl začít regulérně strachovat, že ten zápas ztratí. Já si žádné takové nevybavuji. Nic podobného, jako když třeba ve finále W08 Nadal někdy za stavu 2:2 4:4 odvrací breakball. Nic podobného v těch zápasech nebylo. Kdykoli Nadal tahal za kratší konec, dokázal zabrat a vybudoval si dominanci. To se opakovalo rok co rok.
Reagovat
Ondrej2280
No zas treba povedat ,ze napriek tomu,ze fedex bol vyborny na antuke,tak nadal je stale iny level..
Reagovat
Amputace
Jo a ještě k této větě: "Všude jinde na GS to je prostě 50:50, na ostatních turnajích včetně ATP Finals Nadal prohrává."

Není to samozřejmě pravda. RG ani nebudu počítat. Na AO 3:1 pro Nadala. Ve Wimbledonu 3:1 pro Federera. Na US Open se neutkali. V součtu 2:1 pro Nadala na GS - respektive na dvou byl úspěšnější Nadal, na jednom Federer.

Závěrem je třeba dodat, že aby bylo možné bilanci těch dvou vůbec nějak důstojně srovnávat - a je jedno, jestli se řeší jen GS nebo zápasy celkově -, musí se nutně použít formulka "mimo antuku", v opačném případě je to jednoznačné.
Reagovat
Tennisfan77
Hele mimo antuku používám protože to je za mě v této debatě zcela relevantní faktor, který významně ovlivňuje celou rivalitu.

Když se podíváš na H2H, tak vidíš, že všude jinde Federer vede - těsně, ale vede. Já jsem reagoval hlavně na to, že tady z diskuze plyne to, že Nadal vyhrával nad Federerem všude.

Dokazuji v číslech, že tomu tak nebylo, velké zápasy jsou 50/50, ve finále to je celkově potkali 24x a je to 14:10 pro Nadala se vším všudy, bez antuky 8:3 pro Federera a to je podle mě významné číslo, to nemůžeš popřít.

Čili i přesto, že Nadal Federera na antuce značně přehrával, ve finálových zápasech vede 14:10 ale 11:2 je právě z antuky.

To není velký rozdíl, to je celé.
Reagovat
Amputace
Já předpokládám, že to, že Nadal Federera porážel všude, je myšleno tak, že nad ním byl schopen vyhrát prakticky kdekoli, kde se potkali, zatímco opačně to neplatilo. Nadal Federera vykradl ve Wimbledonu i AO, porazil ho dokonce v jeho oblíbeném Cinci či na TM (byť přihlížím k tomu, že v tom roce měl Federer jednu z nejhorších sezón). Naopak Federerovi ten triumf nad Nadalem na "jeho" RG zoufale chybí, aby mohla být jejich vzájemná bilance brána jako vyrovnaná. Tak to nejspíš bylo myšleno.
Reagovat
Tennisfan77
Nechybí, titul vyhrál v roce 2009 a má za sebou pět finále, porazil tam Djokovice a nemá si absolutně co vyčítat. To, ze narazil na nejlepší antukare všech dob je bohužel smůla, ale pochybuji ze mu to nějak Vadí, tohle řeší především čím fanoušci Nadala, kteří to používají jako jakousi berličku k tomu svého idola vyzdvihovat
Reagovat
Amputace
Chybí mu tam triumf nad Nadalem, umíš číst, ty berličko? Navíc se celou dobu bavíme o vzájemné bilanci, ne o získaných titulech.
Reagovat
Tennisfan77
Já ti říkám, že nechybí. Netuším kde jsi na to přišel, já hlavně řeším úplně všechny turnaje, nejenom french open a na ostatních turnajích není ta historie tak obsáhlá aby se s ní dali vyvozovat závěry, myslím tím na ostatních gs

Mimo antukové turnaje jsem ti rozebral výše a ten výsledek je vcelku jasný
Reagovat
Amputace
Ten výsledek je vcelku jasný, to máš pravdu. Zatímco na hardu je to velmi vyrovnané a na trávě toho odehráli málo, na antuce Federer usmolil dvě výhry z asi 20ti zápasů.

Nechápu, co jsi na tom nepochopil. To, že Nadal Federera porážel všude, je myšleno tak, že ho dokázal porážet/porazit i na jeho nejlepších turnajích (Wimbledon, TM, AO, Cinci, IW), opačně to neplatí: Federer Nadala nikdy neporazil na RG, v Římu a MC - což jsou nejúspěšnější turnaje Nadala. Příležitostí k tomu přitom měl požehnaně, ale opakovaně prohrával.
Reagovat
Tennisfan77
Na antuce odehráli 16 zápasu, 90% z nich ve finále, jen tak pro úplnost. Když už si hraješ na inteligenta a znalce ( což možná jsi, byť si spíše myslím ze jsi hejtr Federera, fanatik Nadala a snažíš se to moudrosti zakrývat), nestrilej čísla do vzduchu.
Reagovat
Amputace
Napsal jsem "asi" 20 zápasů, protože se mi nechtělo ohledat přesné číslo, tak jsem hodil odhad. Hejtr Federera vážně nejsem. Nikdy jsem ho coby fanoušek Nadala nepovažoval příliš za hrozbu, tudíž jsem neviděl důvod ho hejtit. Naopak si rád pouštím Federerovy zápasy. Jeho styl a hra se mi obecně dost líbí. Když už, tak daleko větší problém mám s Djokovičem.
Reagovat
Ondrej2280
A formulka mimo antuku zial pre fedexa neexistuje:)ale tak ci tak..fedexa mam rad,je to frajer:)
Reagovat
expert69
14:10 ,proč se snažíš neustále ovlivňovat reálné data? Aby Roger vypadal líp? Každopádně roger to měl s rafou nějak 22:9 do roku 2016 a tím debata končí...
Reagovat
Pe3k
Ty si akorát znovu ukázal proč si dostal ban. Když nemáš argumenty jediné čeho si schopen jsou urážky (klasický fanda Nadala)...

1. Ano otočit z 0:2 proti Medvěděvovi je něco jiného než porazit Nadala ve finále AO. Jak Nadal tak Federer otočili řadu zápasů z 0:2 na sety smile

2. To že ho Medvěděv porazil někde, neznamená, že by jej porazil na AO kde je Djokovic k poražení jen těžko. Připomeň mi kolikrát ho tam Nadal porazil za celou kariéru? Nemusíš přesně, stačí přibližně smile

3. Bod číslo 3 co si napsal je irelevantní, ale to by se dalo napsat ovšem co ty píšeš Petržalko smile
Reagovat
Ondrej2280
Uz som ti pisal,ze to pre teba neni ziadna urazka:)
1.pozri,nebudem sa tu s tebou dohadovat,bol to proste paradny kusok a uznal to aj vacsi tenisovy odobornik ako ty:))(menovite wilander)

2.vsimol si si,ze ja uvadzam fakty a realne veci a ty stale pracujes s nejakym keby,ak by a ci by?:))vlastne ani neviem,preco sa s takym tenisovym analfabetom bavum o tenise...
Reagovat
Tennisfan77
Wilander je hejtr Federera a člověk, který mele největší sračky ze všech komentátorů.
Reagovat
Ondrej2280
Jaj, tak hater,tak to.som nevedel:)kazdopadne je to niekolkonasobny GS vitaz,ty mas nejaky GS vo vitrine?:)
Reagovat
Pe3k
Po tobě se to ani nedá číst, vypadá to, jako kdyby to psal nějaký dmnt, ale počkat, vlastně to ty jsi smile
Reagovat
Ondrej2280
Ty si pablb,takze ma tak nejak nezaujimas:)
Reagovat
Amputace
Jenže ty popíráš jasná fakta toho zápasu - třeba když napíšeš, že všechny míče za stavu 0:40 byly hratelné. Technicky vzato asi ano, Nadal nedal 3 esa, nicméně hned v první výměně byl od povedeného prvního servisu v tlaku a pak nechytatelně zkrátil. Co na tom jako bylo pro Mevěděva "hratelné"? To je pak nějaká diskuze těžká.

Ano, já si toho obratu v rámci Nadalovy kariéry velmi cením, ale určitě tady opakovaně nevypisuji, že šlo o největší obrat historie a tak podobně. To naopak ty pokaždé, kdy padne o tom zápase zmínka, se hned přiženeš s řečmi, jak si to Medvěděv v podstatě prohrál sám. Snažím se tě akorát trochu uvést do kontextu toho zápasu. Třeba zmiňuješ, že Nadal nedopodával zápas a Medvěděv pak toho nedokázal využít. Ale co se naopak na to podívat tak, že Nadal nevyužil toho, že podával na vítězství a vedl 30:0, nebo že v druhém setu měl dvakrát break a nevyužil setball... Říkáš pouze A a nedodáváš už B. To je taková zdejší klasika. kdyby to skončilo 3:0, ani v nejmenším by to neodpovídalo průběhu zápasu. I ve třetím setu to bylo, tuším, na počet vyhraných výměn velmi vyrovnané. Takže pětisetová zápletka naopak značně odpovídala tomu, jak byli oba soupeři v tom zápase kvalitativně vyrovnaní. A další věc, jak tady někdo psal, že 99% hráčů by se k takovému obratu ani nenadechlo. To jedno procento je Djokovič.
Reagovat
Tennisfan77
Hele abych to uzavřel, kolik hráči BIG3 takových obratů v kariéře zažili? 1-2? Je tam značná část geniality, bez debat, ale také tam hraje roli štěstí a soupeř. Djokovič ani Federer by velmi pravděpodobně 2:0 a já nevím 3:2 40:0 neprohráli.
Reagovat
Amputace
Nevíš. Třeba Nadal prohrával s Djokovičem ve finále AO12 1:2 3:4 0:40 a též ty breakbally odvrátil a dostal zápas do pátého setu, kde sám breaku nevyužil. Ve finále US 13 měl Djokovič rovněž Nadala na lopatě za stavu 1:1, 4:4, 0:40 a nabíhal na vedení v zápase 2:1 na sety, které už by pak dost možná dotáhl, ale nevyužil toho. Díváš se na to krátkozrace a příliš jednostranně.
Reagovat
turista
No jo. Soupeření Nadala a Djokoviče mělo a má největší šťávu, protože Novak je pro Rafu Nadala důstojný soupeř i na antuce, kde vyhrál 18 titulů, z toho 13 velkých a antukového krále tam 8x porazil. V úspěšnosti na antuce je před ním jen Nadal a Borg. Lendlův nepatrný náskok 0,5% se nepočítá, protože v éře Lendla nehrál žádný antukový král.
Reagovat
Krisboy
Jasně, hlavně finále byla čistokrevná haluz smile
Reagovat
Ereinion
prostě profitoval z deportace Djokoviče, se kterým prohrál na hardu cca 17 setů v řadě...finále bylo hezký, ale správně tam vůbec neměl být
Reagovat
Krisboy
A jak víš, že by se Djokovič do finále dostal? Nadala by asi porazil, ale jestli by se dostal až k němu není vůbec jisté.
Reagovat
Kozoroh
Ty nevíš, že AO vyhrál No1e 9x? smilesmile Druhá největší dominance v historii tenisu, od roku 2011 No1e v Melbourne prohrál pouze v důsledku herní krize 2017-18, nebo ho těsně vyřadil Stan. Novak je na AO monstrum, které je přetěžké zastavit. smile
Reagovat
turista
Škoda mluvit. Novak bude muset Nadala statisticky přečíslit aby zdejší Rafafans uznali, že je stejně dobrý jako Nadal.
Reagovat
Amputace
Ale to přece nikdo nezpochybňuje. Ale spíš už nás ser.ou ty kecy, jak Djokovičovi kvůli politice vzali titul a podobně. Nic by neměl jisté. Byl tam nabejčený Medvěděv po devalvaci Djokoviče na US Open a Djokovičovi už není 25 let. Djokovič by to měl velký těžké, letošní AO ovládnout.
Reagovat
Ondrej2280
Konecne rozumny argument
Reagovat
Ondrej2280
Ze vas bavia tieto hypoteticke diskusie,co by sa bolo stalo a podobne...jasne a overitelne fakty su ,ze nadal ma 22gs a djokovic 21,na antuke je lepsi nadal,na harde djokovic,nespochybnitelne najtazsie je vyhrat GS turnaj ,takze kto ich bude mat viac,ten je G.O.A.T a ziadne dalsie vyhovorky a ine zatačky a barličky sa proste neberu...
Reagovat
turista
Stále víc si myslím, že kdo je GOAT se nikdy nerozhodne. Nadal má víc GS. Nemá ale dost týdnů na pozici No1. Djokovič naopak. A Federer má nejvíc titulů z těch tří celkem. Takže patrně budou 3 GOATi.
Reagovat
Katreska
Ja mam pocit, ze vsetky statistiky sú výrazne podriadené počtu GS. Stačí si odsledovať ten hype okolo grandslamovych turnajov. A obycajna logika vraví, že najlepsi nemoze byt ten, kto nevlastní najcennejší rekord.
Reagovat
turista
Nesouhlasím.
Reagovat
Amputace
A kolik z těch 17ti setů spadá do let 2015 a 2016, kdy byl Nadal herně mimo?
Reagovat
Ereinion
tak jsem si to dohledal a je to 19 setů v řadě, což je fakt strašlivá statistika...do zmiňovaných let 2015-16 spadá pouze 8 setů...poslední Rafovo vítězství je USO13, což byl podle mě konec jeho "prime", od tý doby šel hlavně pohybem hodně dolů a proto s ním měl i Federer v posledních letech výrazně pozitivní bilanci
Reagovat
Ondrej2280
Proste neokecavajte stale dokola nejake dovody,preco ten ma a druhy nema..aktualna pzicia je nadal -22gs a djokovic o jeden menej,vsetko ostatne su subjektivne nazory a domienky..pracujte s realitou konecne
Reagovat
Amputace
No pouze 8 setů... Je to skoro polovina. A když vezmeš v úvahu, že od roku 2013 do letoška se ve čtyřech sezónách vůbec nepotkali, dále dvě sezóny byl mimo Nadal, jednu Djokovič, kde máme vlastně ten vypovídající vzorek zápasů? Z toho tam jsou ještě tuším dva TM, což je hala, kterou bych bral ještě zvlášť, než klasický hard. Reálně odehráli na outdorovém hardu mezi lety 13-22 takové dva tři zápasy, na kterých se dá něco stavět.
Reagovat
Ereinion
No 19 setů v řadě je za mě už fakt vypovídající vzorek...takvou dominanci neměl Nadal nad svými rivaly ani na antuce...chtěl jsem tím jen ilustrovat, že v případném SF letošního AO by tak na 85% zvítězil Djokovič, možná ne 3:0, ale byl by jasnej favorit
Reagovat
Amputace
Nadal měl nad svými rivaly dominanci na antuce daleko větší. Sehrával s nimi totiž zápasy rok co rok a opakovaně a většinou je porážel. Že Djokovič jednou za tři roky porazí Nadala na hardu a jinak se tam ani nepotkají, rozhodně není dominance ani zbla srovnatelná s tím, jak Nadal dominoval své soupeře na antuce. Když už bych to bral tvojí logikou, Federer neporazil Nadala na antuce už 13 let, takže tvoje první věta rozhodně nemůže být pravdivá. Že se z těch 13ti let nějakých 6 na antuce vůbec neutkali? Čert to vem... Tohle jsou statistiky úplně o ničem, šíleně zkreslující skutečnost a současný stav dění.

Já se ti zase snažím ilustrovat, že ty údaje, o které svoji predikci opíráš, jsou dosti vrtkavé. Poslední GS zápas na hardu hráli před třemi lety a skoro polovina z těch 19ti setů spadá do let, kdy Nadal prohrával i Berrerem či Lopezem. Takže kde v tom chceš hledat vypovídající hodnotu?
Reagovat
Ereinion
Takže jaký šance by podle tebe v případném SF měl Nadal v %? Za mě tak 15-20%. Btw Rafa měl štěstí, že nevypadl na AO už ve čtvrtfinále (jako v letech 20-21), kde se Shapo v 5. setu vyházel, i když byl Nadal fyzicky mimo. Skutečně dobrý výkon podal až ve finále (od druhého setu), ale i tam to mohlo skončit jakkoliv.
Reagovat
Amputace
Já bych též favorizoval Djokoviče, ale 80 ku 20? Za mě totálně předimenzovaná kravina, opírající se o vzorce a formy těch hráčů, které už vůbec nejsou nebo nemusejí být platné. Tipoval bych Djokoviče v Austrálii primárně proto, že tam 9x triumfoval a je to jeho rajón, nikoli proto, že Nadala někdy před pěti lety párkrát porazil na hardu, když byl slaboučký a pak asi ještě třikrát v rozptylu dalších pěti let. Na US bych naopak tipoval úplně vyrovnanou bitvu.
Reagovat
Ereinion
80:20 zní možná přehnaně, ale podle mě už je tam i psychickej blok, mimo antuku by si na něj prostě nevěřil...koneckonců na AO tiskovkách Rafa sám mluvil o tom, že deportací Djokoviče se turnaj "uvolnil" a cítí, že má šanci. Slouží mu ke ti, že ji využil smile
Reagovat
Amputace
Já si též myslím, že by Djokovič Nadala porazil (došlo-li by na ten zápas), současně si ale též myslím, že by Djokovič neporazil Medvěděva (došlo-li by na ten zápas).
Reagovat
Kozoroh
To samé se mluvilo před finále 2021 a to hrál Medvěd lépe než letos. Odkazovat na USO je k smíchu, oba grandslamy se podmínkama od sebe liší, ikdyž se oba hrají na tvrdém povrchu. To je jak srovnávat Madrid s RG v případě Rafy.
Reagovat
Amputace
Je to možné, ale já si to zkrátka myslím, především s ohledem k match-upu těch dvou, který pro Djoka není vůbec ideální. Zkrátka celé, co rozporuji, je ten bohorovný názor, že kdyby Djoko startoval, měl by téměř určitě titul - a celá ta Corona kauza ho o něj vlastně okradla. Takhle to nevidím. Pokud by tam Djokovič opravdu vyhrál, šlo by možná o jeden z jeho nejvydřenějších titulů na AO.
Reagovat
Katreska
Tabulky su viac historicky skreslené 12 neucastami Nadala na Grandslamoch. Plus odstupenia v priebehu GS. Tie 3 neucasti Djokovica su v kontexte historických skreslení ozaj zanedbatelné. Novak mal navyse posledné dve USO bez Rafaela, zlyhal.
Reagovat
Kozoroh
Zranění jsou součástí hry, politika ne. smile Nad triumfem Nadala na AO 2022 bude nafurt viset otazník, zda by vyhrál, kdyby Djokerovi umožnili hrát.
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Nola
pozri na ten sposob vyjadrovania - alter ego FH NO2 smile
Reagovat
Ondrej2280
Urcite ano,vsetkych to bude do konca zivota trapit..ci by..keby:))
Reagovat
Patik
smilesmile
Reagovat
Katreska
A nezijeme nahodou v dobe, kedy je aj politika súčasťou hry?..Šport sa vyvíja, tak ako všetko. Tak či onak, absencia ako absencia, vo výsledku mal Novak výrazne viac možnosi vyhrať GS bez Rafaela, než tomu je naopak.
Reagovat
Ondrej2280
Jasne ,ze je to tak..vzdy bol ,je a bude spickovy sport spojeny aj s politikou..kto to.nevidi je bud slepy alebo to nechce vidiet..:)
Reagovat
Ereinion
Tak evidentně v takové době žijeme, ale je pak otázkou, jestli takto vyhrané GS mají stejnou váhu jako GS, kde mohli hrát všichni hráči...

Jinak zranění jsou prostě součást hry a Rafa má tak dobré statistiky z GS hlavně proto, že prioritizuje RG před jinými GS...koneckonců na RG se dá vždycky nějak dokupy, vynechal ho snad jen jednou když mu bylo 17, protože ví, že má šanci i když bude hrát na 50%....u ostatních GS naopak ví, že potřebuje být 100%, takže je pro hněj jednodušší tam nejet či skrečovat...extrémní to bylo v roce 2020, kdy vynechal USO jen proto, aby se mohl soustředit na RG, které startovalo 2 týdny po USO
Reagovat
Paixx
Na RG je vždycky připraven, protože antuka má suverénně nejpříznivější podmínky pro lidské tělo a navíc je stále v relativně brzké části sezóny, takže hráči nejsou opotřebení celou sezónou.To je ten důvod.
Reagovat
Ereinion
plus je připraven podstoupit cokoliv, aby tam mohl hrát (jak letos sám přiznal), narozdíl od jiných turnajů
Reagovat
Ondrej2280
GS maju rovnaku cenu,aj keby si neporazil nikoho z top 50,proste mas GS trofej,zaobera sa teraz niekto tym.,ze Laver ma GS trofeje z cias ked sa hralo prevazne na jednom povrchu..?a zrovnava niekto.ich hodnotu?..alebo si pamatas kolko hracov porazil z top 10 na nejakom turnaji?..myslim,ze nie
Reagovat
Ereinion
Laver je zajímavej příklad, protože on se jako profesionál několik let GS nemohl účastnit...takže historie je složitější...jak říkal teď i Wilander, GOAT race pro něho teď ztratilo hodnotu, protože jednomu hráči není z politických důvodů umožněno hrát
Reagovat
Ondrej2280
Akych politickych dovodov?:)
Reagovat
dappe
Z politických důvodů nebylo umožněno hrát například Rusům na Wimbledonu, u Djokoviče těžko. Spojení "z politických důvodů" má úplně jiný význam, který se v tomhle kontextu zase totálně zneužívá.
Reagovat
Ondrej2280
Z politickych dovodov je to mozno pre Nolu,ale ta je zas padla na hlavu:)
Reagovat
dappe
Z jejího posledního vyjádření mi přišlo, že je to spíše z důvodu sponzora USO, celá tahle hra bude dost možná daleko špinavější.
Reagovat
Ereinion
pro mě je vakcinace jako podmínka vstupu do země politický, nikoli zdravotní důvod, sry :) Australani koneckonců sami uvedli, že ho vyhošťují kvůli tomu, že by se mohl stát "hvězdou antivaxerů" nebo něco podobnýho, takže jasně politické rozhodnutí
Reagovat
Ondrej2280
Ale zas neblud:) to je tak mozno podla teba,z mojho pohladu je to vec pre ktoru sa sam.rozhodol a akurat ma smolu,ze to.podmienuje vstup.do krajiny;)ak by bol ockovany,nema ziadny problem
Reagovat
dappe
Je celkem jedno jak to jednotlivě vnímáme, každopádně absence Djokoviče není z politických důvodů.
Reagovat
Amputace
Přesně tak. Též už mě začíná rozčilovat zneužívání toho slova v úplně chybném kontextu.
Reagovat
Ereinion
jen připomínám, že Djokovič nebyl z Austrálie deportován kvůli chybějícímu vízu, očkování nebo špatné výjimce (tam Djokovič soud vyhrál), ale na základě rozhodnutí ministra, který to zdůvodnil jako špatný příklad pro australskou veřejnost...jestli toto není politické rozhodnutí, tak nevím
Reagovat
Amputace
Politické by bylo, kdyby toho například využil v boji o preference, nebo kdyby bylo v zájmu nějaké třetí strany, aby Djokovič nestartoval. Ale Austrálie měla od začátku Covidu jedny z nejtvrdších podmínek na světě. Své vlastní lidi skoro dva roky nepustili zpátky do země. Úlohou premiéra je kromě jiného i komunikace s veřejností. Jakou zprávu by asi tak vyslal svým občanům, kdyby po tom všem, po všech těch omezeních, co museli vytrpět, pustili do země hráče s pochybným pcr testem, hromadou výmluv, omluv a náhodných omylů, který machroval na instáči, že dostal výjimku a i přes absenci očkování bude hrát? No asi moc pozitivní by ta odezva nebyla.
Reagovat
Ereinion
Souhlas, měli prostě zero covid POLITIKU...plus podle nějakých průzkumů cca 80% Australanů chtělo Djokoviče deportovat, takže ministr uviděl laciné body :)
Reagovat
Amputace
Jakou zas politiku? Prostě to byl jejich způsob, jak bojovali s epidemií - karanténa a přísné podmínky pro vstup do země. Covid politika je takový pseudopojem.
Reagovat
Ereinion
Asi každý vnímáme slov politika jinak :) Různé země se prostě ke covidu stavěly různě, někdo covidu podřizoval vše (jako Čína, Austrálie), pak zase byly země jako Švédsko, které nešli tolik cestou zákazů...o tomto vyvažování různých zájmů je přesně politika, diskriminace neočkovaných pak bylo také politické rozhodnutí, u nás se třeba uplatňovalo několik měsíců, pak se od něho zase upustilo.
Reagovat
Kozoroh
Jak by řekl FH, řešíš množinky a podmnožinky smilesmile
Reagovat
turista
Absence Djokoviče je z politických důvodů.
Reagovat
Amputace
No ale Covid byl (a do jisté míry stále je) také součástí všeho, tedy i sportu. Nikdo si ho nevymyslel - a pokud ano, určitě to nebyl Nadal. To, že někomu Covid a okolnosti s ním spojené ublížili více a někomu méně, je v principu to samé jako zranění.

Na AO teoreticky mohli hrát všichni hráči. Akorát Djokovič učinil určité rozhodnutí, které mu účast zkomplikovalo. Navíc pak podváděl. V případě AO určitě nebyl žádnou obětí. Někdo to tady před nějakou dobou pěkně shrnul, celou tu kauzu, i s odkazy a prameny, kdo chce, dohledá si.

Teď na US je to jiné a stojím jednoznačně za Djokovičovou účastí.
Reagovat
Ondrej2280
Mozno by ho este mohli zavolat,povedzme ,ze by zacal od 4.kola a mal by v kazdom zapase 1:0 na sety naskok,ako.odskodnenie:)))
Reagovat
Ereinion
Podvod mu prokázán nebyl, tu kauzu jsem tehdy dost sledoval...vyhostili ho na základě protiteroristického zákona, což bylo absurdní, ale bylo to pro ně jediné řešení, jak to udělat právně čistě, protože to původní zrušení víz jim soud shodil...Djokovičovou chybou bylo, že tu svoji výjimku oznámil před odletem na Instagramu, to bylo hodně naivní
Reagovat
Amputace
No on hlavně úplně evidentně zfejkoval PCR test. To je snad jasné i blbému. A jelikož je to esotericky založený člověk, karma mu to vrátila. Easy call. Nemá proč brečet a žádný hrdina to rozhodně není.
Reagovat
Ereinion
Hrdina to není, ale co jsem tehdy četl ty argumenty pro fejknutí PCR, tak byly podle mě vyvráceny, protože zaměňovaly stáhnutí PCR testu s jeho vytvořením...ale v tom se nemá cenu hrabat, média byla tehdy jasně proti němu, takže většina lidí si přečetla jen jednu verzi no
Reagovat
Amputace
To nemyslím. Ale tam šlo o to, že to byla až podezřele přesná shoda okolností, jak to Djokovičovi časově vyšlo (údajné prodělání Covidu) s podmínkami nastavenými organizátory turnaje. Najednou se vynořil pozitivní test. Desítky výmluv, proč v té době, kdy měl být údajně pozitivní, chodil všude možně po veřejnosti. Cesta do Španělska prý jen chyba agenta při vyplňování formuláře. Také velká náhoda. Samá náhoda provázela tuto kauzu a já se ani moc nedivím, že australská vláda se rozhodla náhodě nic neponechat.
Reagovat
Ereinion
No po veřejnosti chodil jen den po tom PCR testu, což je snadno vysvětlitelný...btw ten covid měl chytit na nějakém basketbalovém zápase a ti hráči byli taky pozitivní...za mě to média šíleně zveličovala a hledala senzaci tam, kde třeba žádná není...ale jak říkám to je minulost, nemá smysl se v tom hrabat do detailů
Reagovat
Amputace
No to nechodil. Bylo to focení s dětmi, kde o tom, že je pozitivní, zatím prý nevěděl. Pak ale dělal nějaký rozhovor a sám přiznal, že věděl, že je pozitivní, ale chtěl splnit závazek. A pak ještě to Španělsko - prý chyba při vyplňování formuláře. Nechci znít jako konspirátor, ale mně tohle až nápadně připadá, že ten pcr test prostě podělal a pak, když se to začalo řešit, už jen dodatečně hledat omluvy pro svůj prokazatelný pohyb po veřejnosti.
Reagovat
Ondrej2280
Proste z toho vysiel ako uplny hlupak,az sa divim,ze je to treba spickovemu sportovcovi..
Reagovat
Kozoroh
To není v principu to samé, pokud se nebavime o Chardym, který měl těžkou reakci na vakcínu, nebo o Dimitrovovi s horším průběhem covid infekce. No1e je zdravý hráč, který je fyzicky schopen hrát. Covid politika mu však brání v účasti. Jeho situace je přirovnávána k boxerovi Muhammadu Alimu, který odmítl bojovat ve Vietnamu a kvůli tomu několik let nemohl boxovat v ringu. Oba nemůžou hrát kvůli faktoru, který s daným sportem nesouvisí. Zranění se sportem souvisela vždycky, takže srovnávat nynější vynucené No1eho absence s Rafovými vynechávkami je mimo mísu.
Reagovat
Ondrej2280
Co si to porovnal?:)) to vazne,alebo si robis srandu?:)
Reagovat
turista
smile
Reagovat
turista
Novakovi je bráněno hrát turnaje a žádný racionální důvod to nemá. Pouze politika.
Reagovat
turista
Je smutné, že se tenis dostal do situace kdy hrozí, že o tom kdo bude GOAT se nerozhodne na kurtech ale že to bude rozhodnutím politiků GOAT.
Reagovat
Ondrej2280
No uz mi je jasne preco mu prischol-srbsky jezis:))vsak ku nemu jeho fans naozaj vzhliadaju ako k Jezisovi:)stale mu niekto v niecom brani a on chudacik tak strasne trpi:)
Podla mna by mu mali rafa aj fedex dat svoje GS pohare,aby uz tolko nesmutil a netrpel:))
Reagovat
Katreska
A možno má vacsiu hodnotu, nez RG16. Je možné, ze ak by Rafael hral, tak by Novak dnes nemal kompletný Grandslam. Nebude to tak?..AO 22 alebo bez, Rafael Nadal kompletnú sadu už dávno mal.

OH Moskva, Los Angeles, ME 1992 vo futbale, dnes si nikto nespomenie, ze turnaje boli poznačené politikou, je to súčašť života, treba to akceptovať. Osobne si myslim, a som si istá, ze Rafael by GS vynechal radšej 3x pre politiku, nez 12krat pre zranenie. Rozdiel 9 pokusov su viac, nez dva roky kariery, je tak?..Novak ma vyhodu, to je fakt. Covid politika mu znemoznila aj ucast na USO 2020, tam z toho tazil Novak, nedostavili sa vsak vysledky.
Reagovat
Ondrej2280
Ale dostavili..zostrelil rozhodkynu:))otazka je na koho to zas hodit ,ze to nevyhral:)
Reagovat
Kozoroh
2016 byla Rafova krizová sezóna, sice ne tak špatná jako 2015, ale pořád to nebylo ono. Zato No1e byl na koni, 3 vyhrané grandslamy za sebou, čtvrtý na cestě. To nebyla ani zdaleka podobná situace jako na AO 2022, kde byl No1e trojnásobným obhájcem titulu a tenistou, kterému před nekolika měsíci těsně unikl CYGS.
Reagovat
Katreska
To je velmi zjednodušený pohlad, ze Rafael vynechaval GS lebo citil, ze nie je 100%. Skoro je to až vtipné, prepáč. Nešiel, lebo bol zranený, rovnako ako nešiel, resp. nedokončil dvakrat Roland Garos, na ktoré sa tak specializuje, az ho dvakrat vynechal.
Reagovat
Ondrej2280
Stale mi to pride,ze sa hlada nejake.ospravedlnenie pre srbskeho jezisa,preco nemohol nieco vyhrat alebo nevyhral...raz zli divaci,potom zle postavena rozhodkyna,zla antuka,zli asutralania,zle Usa...:))
Reagovat
turista
Letošní RG Nadal vyhrál na injekcích silných analgetik. Bez nich by nevyhrál ani první zápas. Takže bych nerelativizoval 2 tituly Novaka Djokoviče z RG. Z letošní nesmyslně politické tenisové sezóny Nole vytěžil dva velké tituly.V Djokolandu se těšíme na Tel Aviv a úplně super by bylo kdyby tam Djokovič vyhrál 89.titul.
Reagovat
Ondrej2280
a kto ich chce relativizovat? Vyhral, tak ich ma,raz nadal porazil v QF a raz mal stastie , ze nadal odstupil, ale vo finale je to jedno, ma 2GS z FO a hotovo a pocitaju sa uplne rovnako ako vsetky ostatne
Reagovat
turista
Politika sezónu 2022 vyloženě znehodnotila.
Reagovat
Amputace
Jaká politika? Vysvětlí už konečně někdo, co to má společného s politikou?
Reagovat
Ondrej2280
Nevysvetli ti to nikto,lebo su to len žvasty...
Reagovat
Pe3k
na žvásty si ty ovšem odborník smilesmile
Reagovat
Ondrej2280
presne:) viem posudit ked niekto len tak prazdne keca do vetra:)
Reagovat
Kozoroh
Tak se stačí podívat kolem sebe a nenechat se zaslepovat covid mediální masírkou. Ve Francii a Británii covid mandáty stanoveny nebyly (aspoň ne v době konání jejich GS turnajů). Je tam covid méně nebezpečný než v USA a Austrálii (ta mimochodem své vlastní nařízení o povinné vakcinaci odvolala před 2 měsíci)?? Proč povinnou vakcinaci nepřijala ČR? Nemoc je všude stejná, ale vlády na ni reagují různě, zaujímají odlišnou politiku.

Vakcinace nezaručuje, že člověk infekcí nechytí, ani že nebude infekční. Covid mandáty jsou silový způsob, jak donutit lidi k poslušnosti. K tomu ještě dodám, že Morrison měl v Austrálii před volbama a Djokerovy situace využil k tomu, aby se ukázal jako silný vůdce. Proto byl No1e deportován s pomocí protiteroristického zákona s odůvodněním, že by jeho přítomnost podpořila antivax hnutí v Austrálii. Čiré politikum.
Reagovat
Ondrej2280
Ty si nejaky odobrnik co sa tyka vakcin a ich ucinku?
Ak nie,tak tieto tvoje zamyslenia sa ,maju nulovu hodnotu...
A to,ze jednotlive staty robia rozne rozhodnutia,to je plne na nich a tiez za to nesu plnu zodpovednost..na rozdiel od teba.
Reagovat
Kozoroh
O covid politice GS hostitelských zemí tady mluvíme v souvislosti s dopadem na tenis, přirozeně. Divím se, že ti to musím vysvětlovat. smilesmile
Reagovat
Ondrej2280
Nie..ty tu riesis,preco ta ktora krajina ma rozne covid pravidla...no.proste preto lebo su to.rozne krajiny a samozrejme ma to dopad na tenis a dalsich milion dolezitejsich veci..
Reagovat
Amputace
To, že Morrison využil Djokovičovy situace ke svým volebním preferencím, je pouze tvá domněnka. Stejně jako má domněnka je, že Djokovič podváděl. Když se přišlo s pravidlem, že na AO mohou o očkovací výjimku žádat pouze hráči, kteří v rozmezí posledního půlroku prodělali Covid, zčistajasna vyrukoval Djokovič s pozitivním testem. Následně začal těžkopádně zdůvodňovat, proč byl v době údajné nemoci opakovaně viděn na veřejnosti - nejprve focení, pak rozhovor, u nějž navíc sám přiznal, že už o své infekčnosti v té době věděl. No a vše to završila chybička (chybovat je přece lidské) jeho agenta při vyplňování formuláře, která měla pokrýt jeho přípravu ve Španělsku. Přinejmenším v tom druhém případě prokazatelně porušil karanténní podmínky a už jen na tomto základě se jeví jako zcela pochopitelné, že ho nepustili do země, která nastavila své podmínky pro boj s Covidem nejpřísněji.
Reagovat
turista
Přesně tak. Čiré politikum. O zdraví v těchto kauzách vůbec nejde. Jsme rádi, že to Novaka nezničilo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist