Medveděv zdolal Thiema a na Turnaji mistrů slaví nejcennější triumf

22. 11. 2020, 19:15
Aktuality 229
TURNAJ MISTRŮ - Rus Daniil Medveděv v londýnské O2 Areně udolal 4-6 7-6 6-4 Dominica Thiema a při druhém startu na Turnaji mistrů slaví svůj nejcennější triumf, celkově devátý. Rakušan ve finále prohrál druhý rok po sobě.
Profily hráčů
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv se po US Open dostal na pár týdnů do útlumu, ale v závěru sezony našel skvělou formu a zakončil ji sérií deseti výher a životním triumfem.

24letý Rus dva týdny po vítězství na Masters 1000 v Paříži ovládl také prestižní Turnaji mistrů. Zatímco loni v Londýně při svém debutu prohrál všechny tři zápasy ve skupině, letos v pěti utkáních nenašel přemožitele.

Medveděva nezastavil předloňský šampion Němec Alexander Zverev, argentinský nováček Diego Schwartzman ani tři nejlepší tenisté současnosti: Novak Djokovič, Rafael Nadal a Dominic Thiem.

Poté, co včera Medveděv otočil přes tie-break souboj s Nadalem, si v dnešním finále poradil podobným způsobem také s o tři roky mladším Rakušanem Thiemem, kterého udolal po 2 hodinách a 42 minutách boje 4-6 7-6 6-4 a vzájemnou bilanci upravil na 2-3. Hráče Top 10 porazil posedmé v řadě.

Medveděv se stejně jako v semifinále s Nadalem pomaleji rozjížděl. Dělal více chyb než letošní Thiem a o servis přišel v prvním setu v páté hře. Sice v ní už vedl 40-0, ale pak dal i smeč do sítě a při brejkbolu udělal dvojchybu.

První set už Rus nezachránil a vyrovnaný druhý rozhodl v tie-breaku, v kterém od stavu 0-2 získal sedm bodů v řadě. Od té doby byl na kurtu lepší. Za stavu 1-1 ve třetím setu ještě nevyužil ani jeden ze tří brejkbolů, ale uspěl na 3-2. Poprvé vzal Thiemovi servis a při svém podání už nezaváhal.

V O2 Areně se hrálo kvůli koronaviru bez diváků a Medveděv se po výhře ani neradoval. Jen došel k síti, počkal na Thiema, kterému podal ruku. Zaťal vítězně pěst až o chvilku později na výzvu kameramana.



"Byl to skvělý zápas, jeden z mých nejlepších proti skvělému soupeři," řekl při slavnostní ceremonii Medveděv, který jako neporažený vítěz v Londýně vydělal 1,564 milionu dolarů, v přepočtu přes 34,7 milionu korun.

Medveděv se stal prvním tenistou, který na Turnaji mistrů porazil všechny tři současné hráče Top 3. V historii na okruhu ATP se to dosud povedlo pouze třem hráčům: Borisi Beckerovi ve Stockholmu 1994, Djokovičovi v Montréalu 2017 a Davidu Nalbandianovi v Madridu 2017.

Finalista loňského US Open Medveděv ve svém celkově 15. finále vybojoval 9. titul. Pohár pro vítěze Turnaje mistrů zařadí před tři trofeje z podniků Masters 1000 (Cincinnati 2019, Šanghaj 2019 a Paříž 2020).

Medveděv se stal už šestým jiným vítězem závěrečné akce sezony za posledních šest let. To se stalo jen v sezonách 1974-1979 (Vilas, Nastase, Orantes, Connors, McEnroe, Borg). Letos turnaj poznal pátý rok po sobě nového šampiona.


27letý Thiem, jenž před dvěma měsíci na US Open získal první grandslamový titul, si zahrál finále Turnaje mistrů druhý rok po sobě, ale znovu prohrál. Loni padl ve třech setech se Stefanosem Tsitsipasem.

"Jsem samozřejmě zklamaný, ale zároveň na sebe pyšný, protože jsem hrál celý týden výtečně," hodnotil Thiem.



Turnaj mistrů se hrál podvanácté a naposledy v Londýně. První a poslední ročník v metropoli Velké Británie vyhráli jediní ruští šampioni, v roce 2009 triumfoval Nikolaj Davyděnko. Příští rok se turnaj uskuteční v italském Turíně.

Ve čtyřhře triumfovali Nizozemec Wesley Koolhof a Chorvat Nikola Mektič, kteří jako první v historii získali první společný titul na Turnaji mistrů.

• TURNAJ MISTRŮ 2020 •
Londýn, tv. povrch / hala, 5.700.000 dolarů
nedělní výsledky (22. 11. 2020)
• Dvouhra - finále •
Medveděv (4-Rus.) - Thiem (3-Rak.) 4-6 7-6(2) 6-4
• Čtyřhra - finále •
Koolhof/Mektič (5-Niz./Chorv.) - Melzer/Roger-Vasselin (7-Rak./Fr.) 6-2 3-6 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

229
Přidat komentář
Stan_Borowitz
V průběhu druhého setu bylo jasné, že Dominikovi docházejí síly, hrál krátké, málo důrazné údery, z BH moc čopoval, začal dělat laciné chyby. Po TB jsem to přestal sledovat, víceméně bylo jasné, jak to dopadne.

Medveděv je mi z těch tří etnických Rusů ve špičce nejméně sympatický, ale včera hrál oproti Thiemovi pestřejší, koukatelnější tenis .
Reagovat
Fandina
V článku je napsáno, že Dom je o tři roky mladší než Medvěd. To je ale šikovný majitel GS. smile
Reagovat
blixa
No ono je tam, že Dom je o tři roky mladší než Nadal, ale napsaný je to tak blbě, že to lze pochopit i takto smile
Reagovat
FerrariF50
To co je toto za hovadinu jako ? smilesmilesmile Jak jako že Dom je o tři roky mladší než Nadal ?
Reagovat
blixa
No je mladší o 7 ale já tomu tak z toho článku rozumím, že údajně o tři smile
Reagovat
ttopi
Ne. Tam má být jen napsáno, že Thiem je starší než Medvěd, ne mladší smile
Reagovat
blixa
"Poté, co včera Medveděv otočil přes tie-break souboj s Nadalem, si v dnešním finále poradil podobným způsobem také s o tři roky mladším Rakušanem Thiemem, ..."
Ten údaj se může vztahovat jak k Medveděvovi (tam sedí ty tři roky ale nesedí mladší), nebo k Nadalovi (tam sedí mladší, ale nesedí roky).
A vyber si smilesmile
Reagovat
ttopi
Jo, ale vzhledem ke slovosledu té věty je jasné, že je tam rozdíl věků finalistů. Možná že měl autor připravenej článek pro vítězného Thiema smile
Reagovat
FerrariF50
Jj no, to je dost možný :)
Reagovat
FerrariF50
Je jasný, že tam má být místo "mladším" "starším" a to, že sis myslel, že Thiem je jen o 3 roky mladší než Nadal už žádnými řečmi neobhájíš smile
Reagovat
blixa
Ale no tak ! Myslíš že nevím, jakej je Nadal dědek ? To bys mě urazil ....
Reagovat
Pavol
Ten tie-break v druhom sete si pokašlal a dostal si sa do psychickej nevýhody. Tak možno o rok.
Reagovat
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/daniil-medvedev-turnaj-mistru-vitez-rozhovor.A201123_074053_tenis_elv
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak on bude možná skromný a pracovitý introvert jako třeba Borg, jenže Borg měl tu výhodu, že to na něm a jeho projevu bylo tak nějak vidět. Medveděv má bohužel často takový zvláštní, jakoby jízlivý výraz, který mu ten celkový dojem dost kazí.
Reagovat
Marduch
Daniil 11.2. typický vodnář - "rezervovaný" vztah k autoritam, věci si dělá po svém a jen tak nekomu/ničemu se nepodridi smile.
Reagovat
smazaný uživatel
Vodnár, palec hore :)
Reagovat
steve79
Medveděv má mentalitu vítěze. Když se dostane do finále, tak ho většinou vyhraje. Ve 24 letech má na kontě 3x výhru masters 1000 a 1x vítěz turnaje mistrů. Velice slušný začátek.
Reagovat
goodtennisfan
Je pravda, že mezi mladými je to úctyhodný úspěch..bláznivější je, že Nadal měl tehdy kariérní grandslam smile
Reagovat
ttopi
Tak o Medvědoviu taky nikdo neříká, že má Nadalův potenciál. Ale obecně dneska ve 24 letech moc tenistů lepší úspěchy prostě nemá.
Reagovat
steve79
Nadal je jiná liga. Medveděv bude získavat tituly na hardu. Na vítězství ve Wimbledonu to nevidím. Dělá hrozně moc chybí z čopů a na trávě to skáče mnohem méně než na hardu.
Reagovat
goodtennisfan
To nebyla negativní reakce, že to tady někdo tvrdí..jen je to celkem drsné porovnání..na druhou stranu, Djokovič začal být členem big3 až v roce 2011, to mu bylo 23..možná nás Medvedev ještě překvapí smile
Reagovat
turista
Ano. Djokovič se prosadil taky později. Bilanci v letech 2005-2010 s Nadalem má 18:43 na počet titulů a 2011-2020 63:43. Je jednoznačně nejlepším hráčem posledního desetiletí. Hráčem období 2001-2005 je Federer a 2005-2010 Nadal.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tomu nějak nerozumím, jednou to máš na deset let, jindy na pět, rok 2005 se ti tam navíc nějak překrývá, asi myslíš 2006-2010, ale ani to není pravda. Co se týká velkých titulů, tak RF a RN to mají v období 2006-2010 na GS 8:8 a na TM 3:0, tedy celkem 11:8, ale Rafa má zase v roce 2008 olympiádu, takže bych řekl, že je tak nějak nastejno.

Federerovo nejhorší období je jednoznačně 2011-2015, kdy získal jen 1 GS, 2 TM a získal stříbro na OH, Rafa za tu dobu získal 5 GS, zatímco Novak 9 GS a 4 TM, čili jednoznačně dominoval.

Pro zajímavost, za roky 2016-2020 je ta bilance následující
GS TM OH Celkem
RF 3 0 0 3
RN 6 0 0 6
ND 7 4 0 11

Takže pokud to vezmeme po desetiletích, 2001-2010 dominoval Federer s tím, že ve druhé polovině ho srovnal Nadal, kdežto od roku 2011-2020 dominoval Djokovič s tím, že ve druhé polovině mu trochu šlapal na paty Nadal.

Jistá je jedna věc, že ani jeden z nich nebude dominovat v desetiletí 2021-2030...
Reagovat
ttopi
Djokovič 4TM určitě ne.
Reagovat
Stan_Borowitz
A jo, sorry, ta 4 mi tam zůstala z předchozí pětiletky... tam patří taky 0.

GS TM OH Celkem
RF 3 0 0 3
RN 6 0 0 6
ND 7 0 0 7

Zajímavé tedy je, že Rafa v éře dominance Rogera i Novaka začal dýchat na záda dominujícího hráče v druhé polovině této éry, ale nikdy je nedokázal dostihnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Problém Nadala v tomto srovnání bude vždy antuka. Ten povrch Rafovi hodně dal, ale taky mu hodně vzal.

Tím, že jeho svatým grálem byly vždy měsíce březen, duben, květen, kde bych schopen umřít za každý fifteen, tak poté na tuto dřinu doplácel celou sezónu.

Do roku 2010 to zvládal a vypadlo to, že se z něj stane hráč s enormními výsledky napříč všemi povrchy.

Nicméně s přibývajícím věkem se z Nadala čím dál více stával antukář a od roku 2013 se to zlomilo definitivně.

Po roce 2013 nemá Nadal ani jeden GS titul mimo French Open, kde by porazil Djokoviče, nebo Federera a nejen GS titul, nemá žádný neantukový titul, kde by jednoho, nebo druhého ze svých rivalů přehrál.

Letos měl obrovskou šanci získat Masters, nebo ATP Finals, který mu chybí, ale narazil zase na novou generaci, které už na hardu přestává stíhat taky.

Takže pokud Nadal uvažuje nad neantukovým GS, tak by se mu musela sejít brutální forma s absencí BIG3 a navíc by "next gen" musela povypadávat v prvních kolech.

Nedokážu si představit neantukový GS, kde Nadal od OF, nebo QF půjde přes komba Zverev,Medveděv,Thiem, Djokovič, Tsitsipas,Federer.

Ta USO 2017 a 2019 to víceméně reflektují, jedno finále Anderson, jedno Medveděv s tím, že už měl mega problém s Thiemem v roce 2017 a megaproblém s Medveděvem 2019.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, po roku 2013. Nadal od tohto roku prestal porazat svojich rivalov mimo svoj povrch.

U Federera to v podstate plati nepretrzite, mimo svoj povrch ich neporazal nikdy, v podstate s nimi dostaval nepekne nalozene aj na svojom povrchu.

Takze v tomto porovnani bude Federer vzdy, v kúte.
Reagovat
Herbert_Hoover
No od QF ani nemůžeš narazit na šest soupeřů, takže je jisté, že tohle kombo ho určitě nepotká, leda že by proti Rafovi hráli čtyřhru. smile Je troufalé tvrdit, že Rafa na neantukovém GS nebude stačit na Next Gen, když s nima ještě na neantukovém GS prohrál dohromady jediný zápas. smile Miluju tyhle závěry po jedné prohře, kdy to Rafa neunesl zkrátka a odehrál nejhorší letošní zápas vůbec.
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafovi vzala hodně zranění, ale za mě spokojenost, na to, že kolem roku 2009 si "elitní" fyzioterapeuti lámali hlavu nad tím, kdy přesně Rafa skončí a počítali to div ne na měsíce, tak máme rok 2020 a Rafa stále vyhrává největší tituly. Jeho herní fyzicky náročný styl má přitom jen minoritní podíl na tom, proč není na tvrdých kurtech tak konkurenceschopný nebo proč vynechal tolik turnajů pro zranění. Důvod jej provází již od dětství. To, že za jeho zranění může herní styl je mýtus stvořený fanoušky Rogera a přiživovaný po desetiletí.
Reagovat
smazaný uživatel
Kombo bylo myšleno obrazně, spíše jako kombinace možných soupeřů čili ten, nebo ten.

Ne všichni po sobě. smile

Ostatně na TM jsme viděli, jak to víceméně dopadlo.

Thiem dělal Nadalovi problémy už na USO17, na AO19 to byla už konečná, čtyři sety. Medveděv hrál 5 setů na USO a měl 3BB aby byl break nahoře v pátém setu.

Čili 2/3 zápasů na neantukovém GS Nadal vyhrál o kousek, třetí prohrál, takže dominance nad nextgen je fajn na čísla, ale v detailu ani ne.

Já nemám žádné soudy, píšu to, co vidím. Na BIG3 Nadal na GS kromě French Open, prakticky nestačí už 3/4 dekády a všechny neantukové GS získal bez nich, to je čistá realita.

Navíc nová generace Thiema a Medveděva už bude na AO a USO reálný problém, ne jenom nextgen a to pro všechny vč. Djokoviče.

Budu se opakovat, Djokovič s Nadalem vyhoří spíše mentálně, než fyzicky, ostatně nám to na TM oba dva ukázali. Zatímco Djokovič byl regulérně přehrán soupeřem, Nadal se poskládal psychicky.

Jde vidět, že to, co Rafovi chybí ve sbírce jej psychicky svírá a nemyslím si, že to bude lepší, stejně to má Federer, Nadala to dohnalo taky.

Budu mu věřit tam, kde si věří on - čili na antuce, možná Montreal, US Open, ale tam, kde se mu nedaří lze očekávat podobné mentální výbuchy. AO, sunshine double, tráva, haly.

Můj názor.
Reagovat
Amputace
Jen k tomu zápasu s Medvěděvem na US, když už se na to díváš nikoli přes čísla, ale v detailu. Nadal vedl 2:0 na sety a ve třetím měl break k dobru. Nebál bych se tvrdit, že byl podstatně blíže k výhře 3:0 než Medvěděv k výhře 3:2. Takže brát zrovna tento zápas jako ukazatel toho, že next gen už ho na GS stíhá a prohrává s ním o pár míčů, je dost zkreslující. O pár míčích a detailech byla prohra s Thiemem na AO, ale ty prostě napíšeš - ve čtyřech setech, jako by to ani nebylo vyrovnané...

Se zbytkem v podstatě souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný OK, ale tady to bylo podáno tak, že Nadal nextgen demoluje na sračky. Je to hloupost, vyhrál v pěti setech, mohl vyhrát ve třech, nebo v pěti prohrát, totéž s Thiemem na AO 1:3 3:1 změnily 2-3 míče.
Reagovat
Amputace
A ty to zase podáváš tak, že Nadal se potřebuje next gen na GS mimo antuku vyhnout, aby mohl pomýšlet na úspěch (lol), přičemž realita je taková, že s nimi zatím na GS ani jedinkrát neprohrál... Navíc to opíráš o jeho výkony na turnaji na jeho nejhorším povrchu, který navíc nikdy nevyhrál, takže jeho sebevědomí tam asi nebude žádná velká sláva.
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec ne psal jsem o big3 a nextgen v příštím roce. Tam to bude dle mého problem. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Kamil zas uplne mimo.

Vyčítať ako fanusik Federara, ktory na Big3 nestačil celu karieru a v podstate na vsetkých GS, ze práve Nadal vyhráva iba na antuke a Federera porazal mimo antuky iba 6 rokov a s Novakom vyhral iba dve hardové GS finále.

To je pripad pre doktora, jednodnazne.
Reagovat
Herbert_Hoover
> "Medveděv hrál 5 setů na USO a měl 3BB aby byl break nahoře v pátém setu."

Rafa vedl o brejk ve třetím setu a pak měl další brejkboly v desátém gemu, aby vyrál ve třech setech, a? Problém je, že na to, jak tu šermuješ skálopevnými tezemi o tom, že Nadal bude muset spoléhat na vypadnutí Next Gen, bych čekal, že ho každý z nich minimálně na GS už porazil, ale ono ejhle, leda houno :) Takže je to vlastně blbost takové statečné soudy psát, že ano.

> "Já nemám žádné soudy, píšu to, co vidím."

Ignoruješ okolnosti, nezasazuješ správně do kontextu atd...

Djokovic už ve skupině demonstroval neformu nebo absenci vůle zvrátit nepříznivý výsledek, tok zápasu. Rafa hrál ve skupině skvělý tenis, bohužel selhal totálně proti schůdně hrajícímu soupeři, který byl z něho mentálně dole, podobně jako rok nazad. Je to trpká prohra. Ale kuriózní v tom, že navzdory špatnému výkonu podával do zápasu, to nás fans může motivovat ve víře v lepší zítřky. Taky bych chtěl, abych byl čtyřikrát vicemistrem v něčem a řekl si, že se mi to nedaří. Fakt, že Nadal hrál pětkrát finále AO, jednou vyhrál, čtyřikrát prohrál a z toho dvakrát vedl o brejk v pátém setu, je vlastně super na to, že se mu tam nedaří. smile Pokud bych o někom řekl, že se mu nedaří, tak bych čekal, že nepřelezl nikdy čtvrtfinále třeba nebo možná ani to ne vlastně. Rozumím, že na člena big 3 jsou kladeny vyšší nároky, ale přesto. Je vlastně i docela speciální, že Nadal hrál v IW pět finále (tři tituly), oproti tomu třeba Murray stanul v jediném finále. Miami pět finále, to jen taková perlička.
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle domněnky miluju.

Djokovič ve skupině prohrál s Medveděvem, protože na něj neměl co hrát, jednoduchá věc. Říkat, že šlo o absenci vůle zvrátit nepříznivý výsledek je hloupost, neměl na to, prohrál. Tečka.

Rafa selhal ve skupině několikrát, prohrál vyhraný set a pravděpodobně zápas s Thiemem v tiebreaku, nepochopitelně a zbytečně šel do tří setů s polovičním Tsitsipasem a nakonec nedopodával zápas z Medveděvem.

Takže to, že hrál skvělý tenis je sice pěkné, ale ten skvělý tenis zabil mentálním selháním.

Pojem daří/nedaří se dá vyložit ruzně. Pokud někdo udělá 5x po sobě SF v Bratislavě, tak se mu tam daří, nebo nedaří protože nemá finále?

Nadal má některé turnaje vyloženě zakleté, to je TM, nebo AO, Miami, Bercy, on tam jede vyhrát, chce vyhrát, ale není mu přáno, nevěří si a tak to potom vypadá.

Btw. Nesnaž se tvářit jako mistr objektivity, nejde ti to, Nadalovi fandíš, víme to všichni, ukazuješ to v každém příspěvku, tak to prosím tě nepiš jako reportér Eurosportu, láska k Rafovi ovlivňuje tvé názory, normální věc.

Další diskuzi neřeším, nemám na to energii, je to furt dokola.
Reagovat
Herbert_Hoover
S Tsitsipasem hraje tři sety ač hraje špatně nebo dobře, klíčové je, že zápas dotáhne do vítězného konce. Je to paradox, že daruje set hráči, který nemá return a jeho hra mu spíš nesedí než jo, ale je to tak. Djokovic se ani nepokusil nic změnit, stejně jako s Nadalem na RG, hrál pořád to samé i když to nevycházelo a kupil UE. Soupeř přišel s dobrou taktikou a on nic nezměnil. Není to Djokovic jako dřív, chybí emoce, predátorský instinkt, pohled tygra. To mi nikdo nevymluví a můžeš si to klidně nazývat sám pro sebe, že neměl co hrát. No jistě, nemáš co hrát, když se nepokusíš. Neměl jsem na to je často omluva pro to, že jsem se nepokusil.

Proti Medvedevovi hrál špatný tenis a mentálně selhal, to je ten rozdíl. Co jsem chtěl akcentovat je nesmysl srovnávat Djokera a Rafu na TM. Oba úplně jiný obraz hry v základní skupině a přístup.

V Paříži hrál jediné finále a to už je pravěk. Na TM dvě finále. Statisticky je to bída oproti turnaji, kde hrál pět finále a navíc tam už vyhrál. Sice v Paříži tak poloviční účast, ale stejně si myslím, že i kdyby se zúčastnil vícekrát, až tak moc se na tom nezmění.

Naopak já bývám k Rafovi dost kritický a častokrát jsem na něj fakt naštvaný, když vím, že měl na výhru, ale ho.no typu, že teď bude muset spoléhat na to, že Next Gen vypadne v prvním kole, mě nenechá chladným. Na základě nulových faktických argumentů. Jediné prohry na GS s Thiemem. smile No jak říkám, naprostá magořina tento názor.
Reagovat
Amputace
Přesně tak. On se opírá o dojmy, ty o dosavadní match-up s next gen na GS. Tady snad ani není o čem diskutovat... Však nechejme ho v tom :)
Reagovat
smazaný uživatel
A já vás nechám v tom vašem světě. Stejně tocite pořad totéž, takže nevidím důvod, proč vám něco vysvětlovat smile
Reagovat
Herbert_Hoover
*IW čtyři finále, z toho tři tituly
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaje sa delia na GS a vsetky ostatné.

Fakt nedávat do rovnakej tabulky s TM a OH prehoha :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Proto je to tam rozděleno, aby se nemíchaly dohromady.

Já vycházím z metodiky Wikipedie, ta mezi základními statistikami uvádí tituly z GS, TM a OH.
Reagovat
Amputace
No sice jsi to rozdělil, ale vy výsledku stejně poměřuješ celkový součet, v němž má TM stejnou hodnotu jako GS :)

Jinak co je to dekáda? 2010 - 2019, ne? Protože 2020 už jsou přece dvacátá léta, stejně jako 2010 léta desátá... Možná se pletu, ale přijde mi to logičtější, než kdyby měl dekádu uzavírat rok otevírající současně dekádu následující...
Reagovat
Stan_Borowitz
To je jako spor, jestli křesťanský kalendář (nebo třeba taky život) začíná rokem 0 nebo rokem 1. Logicky rokem 1, ale kupodivu s tím mají pořád někteří lidé problém...
Reagovat
smazaný uživatel
To je otázka.

Ked sa narodi dieta, prvy rok sa pripise az ked sa naplni 365 dni. Ked ma clovek 364 dni, má stále 0 r.

Takze je celkom mozne ze rok 1 sa pripisal az za rok.

A ako si spominal ako relevantný zdroj wikipediu, práve Wikipedia dekádu ráta 00-09.
Reagovat
Stan_Borowitz
Standardně se u našeho letopočtu začíná rokem 1, před ním je rok -1 a rok 0 neexistuje, ale existují samozřejmě i jiné systémy. Obecně je to formalismus závislý na dohodě.

Tabulka v pojetí s rokem 0 (pouze GS) by byla následující:

              RF     RN     ND
2000-2004      4      0      0
2005-2009     11      6      1
2010-2014      2      8      6
2015-2019      3      5      9

Z toho vychází, že první dekáda byla jasně Federerova, o druhou se víceméně dělí Rafa s Novakem.
Reagovat
smazaný uživatel
Proto je to tam rozděleno, aby se nemíchaly dohromady.

Já vycházím z metodiky Wikipedie, ta mezi základními statistikami uvádí tituly z GS, TM a OH.
Reagovat
Stan_Borowitz
Teď jsem zjistil, že jsem Rogerovi jeden titul z let 2006-2010 upřel, takže tabulka 2006-2010 by byla takto:
GS TM OH Celkem
RF 9 3 0 12
RN 8 0 1 9
ND 1 1 0 2

Takže tvrzení, že hráčem období 2006-2010 byl Rafa, je poněkud přehnané.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to naopak uplne presné.

V tomto období dosiahol kariérny GS, na kazdom GS povrchu triumfoval so svojimi rivalmi, s Federerom opakovane.Ma najviac GS a z kazdeho povrchu aspon 2 GS, antuka uhájená. V podstate neni o com.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pořád má ale za to období o jeden GS míň než Roger, čiže? Kariérní GS má v tom období RF taky a jak sám často píšeš, to ostatní je podružné...
Reagovat
smazaný uživatel
Ďalší rok, už v poradí, 5-6, čo GS brali veľkí a TM malí.

Snáď mi to USO Dominic prepáči, ale ten sa zatiaľ neráta. Keď celý čas rečním o konkurencii, musím byť správne kritický aj ku Domovi.

Budúca sezona bude zaujímavá, presunutie AO na marec je nezmysel.
Reagovat
turista
Běh věcí určuje koronavirus nejen na ATP okruhu ale i v našich životech.
Reagovat
misa
To určují politici.
Reagovat
paddy
Momentálně nelze trénovat během karantény, takže dle Millmana je AO no-go
Buď to zruší nebo se to posune, s vládou se jedná, Tiley řekl březen je spekulace
Termín má být znám během 14 dní
Reagovat
smazaný uživatel
Vsetko sa da, ked sa chce.

Sportovci mozu dostat vynimku, a vybavené. Ked nedostanu, ano, to je NO GO.
Reagovat
dako
Tomu šaškovaniu s AO trocha nechápem. Po celom svete viac-menej fungujú všetky vrcholové ligy a športy za jasne určených podmienok.

Odohrali sa 2 GS, plus začala fungovať tour. Nejaké malé komplikácie a problémy tam boli, ale keď to porovnáme s následkami korony ako takými, tak to boli zanedbateľné veci. Tour od augusta ukázala, že dokáže fungovať, ak hráči a ľudia okolo toho celého dodržia podmienky.

AO by sa podľa mňa malo odohrať v normálnom termíne. Hráči vedia fungovať v bubline, vedia dodržiavať nariadenia, nevidím tam problém. Takto sa len zbytočne skomplikuje celý kalendár a silné turnaje si budú vyberať termíny, aké im budú pasovať.
Reagovat
misa
Australané jsou vystrašení pošuci.
Reagovat
Rogers
Velká gratulace Dane, skvělý výkon a zasloužené vítězství. Trochu mi to připomínalo Davyděnka 2008-2009 na TsmileM. Doufám, že ty šampióny ještě mnohokrát proženeš...
Reagovat
paddy
2:4
smile smile smile
Reagovat
Patik
Pohodička..veď...nemusíš sa tešiť..veď si vyhral len Turnaj Majstrov a porazíl pritom top 3 players..bežná nedeľa..predpokladám že nebude ani oslava..po tlačovke ide doktorka Quinnová na Prime..stíhaš..
Reagovat
dako
Tak jeden Rus nám otvoril TM v Londýne a druhý to tak uzavrel.

Zaslúžil si to. Po včerajšku som to prial jemu, škoda, že to Rafa totálne nezvládol dopodávať v druhom sete.
Reagovat
dako
to tam*
Reagovat
paddy
Kdyby to Rafa dopodával, pak by zase TB vyhrál Djokovič a Rafa by finále stejně prohrál smile
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Herbert_Hoover
To je přeci blbost když hrál Rafa až po Djokerovi.
Reagovat
turista
No tak nezlob se na mě, ale případné finále Djokovič-Nadal by vyhrál Djokovič. Ta motivace pomsty za finále RG by tam byla velká.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ty jsi fakt úplně mimo už. Reaguji na to že by Djoker vyhrál TB kdyby Nadal dopodaval a to přeci nejde když hrál už před ním. Prvně hrál Djokovič pak až hrál Nadal vy fanatici. :)
Reagovat
gigin
:DDD já se pochčím.
Reagovat
Herbert_Hoover
Fakt blázni tady někteří :))
Reagovat
FulnekUltras
Nevidel som ani loptičku, ale Medvedíkovi veľký titul každopádne pristane. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kam přistane?
Reagovat
FulnekUltras
buď rád, že už 28 let tady díky Mackovi na nikoho nedoplácíš, a jde ti to náramně k duhu ;-)))
Reagovat
Alien
Titul zcela ve správných rukou! Daniel si ho za vyřazení Šťourala v semi. jednoznačně zasloužil! Bravo a velká gratulejšn.
Reagovat
tenista1
presne tak, titul si zaslúžil viac ako Thiem, ako jediný neprehral ani 1 zápas smile
Reagovat
FulnekUltras
stejně jako Petra na TM v Istanbulu 2011
Reagovat
raduz
Dnešní finalisté budou příští rok už dost míchat kartami, a to zejména na tvrdých kurtech Oba mají velké tituly,výkonnost a umí porážet ty nejlepší.K nim možno přidat Zvereva.nikomu dalšímu moc nevěřím.Antuka však zůstane Nadalova,tu on ještě nepustí.Ne Wimbledonu může překvapit Federer,trava a stáří se až tak nevylučují,on je ke hře na ni navíc předurčen.Dnešní finale mělo velmi vysokou uroveň
Reagovat
paddy
jediné co je jisté, že v lednu se hrát nebude smile smile
Reagovat
FulnekUltras
nech se vytrasovat radši hned, ať si tě můžou odškrtnout smile
Reagovat
turista
Thiem má na to sebrat důležité tituly i na antuce. Je excelentní antukar.
Reagovat
turista
A Djokovič je taky zvyklý na antukové tituly. Letos Řím loni Madrid.
Reagovat
FerrariF50
No víc jsem přál Thiemovi, ale ani Medvedev mě nevadí, je mi na něm sympatický chození na síť a v jeho případě opravdu velice rychlé servírování, žádný příšerný pinkání a rituálky, který člověka akorát tak naserou. Takže dobrý, byl to zajímavý turnaj a Medvedev zaslouženě, udolal Djoka i Nadala a byl prostě nejlepší.
Reagovat
farr
Ja jsem víc přál Medvědovi, ale přesně jeho tenis je nepředvídatelný, sice dost rád brání, ale když uz zaútočí stojí to za to. S tím servisem to je óda na radost prostě bum bum fofr jako Fedex , žádný půlhodinový škrábání v zadku nebo 1 milionkráte pinkat o zem. Moderní svižný tenis a tak to má být tak je to správné.smile Divnej rok ale zajímavý výsledky, každou velkou akci vyhrál někdo jiný. Což je za mě super smile .
Reagovat
raduz
To,jak mu odsejpá se mně taky moc líbí.je to férový
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak on to ale určitě nedělá proto, aby to bylo rychle nebo férový. Zkrátka mu to tempo tak vyhovuje a to myslím platí u většiny servismanů.
Reagovat
FulnekUltras
návyky z mládí, umocněné až později získaným pocitem beztrestnosti - bohužel
Reagovat
dappe
Mě překvapuje, jak málo lidé tohle řeší. Na tyhle hráče, co do 15 vteřin podávají, se přitom kouká nejlépe. Zápasy pak mají daleko lepší tempo a pořád se něco děje.
Reagovat
FerrariF50
Jo já jsem přesvědčen, že určitě hodně důležitých i klíčových fiftýnů a tím pádem i zápasů vyhrál Djok i Nadal nad Rogerem kvůli tomu, že Rogera rozhodilo když tam čekal 30 pinknutí až Djok dopinká a nebo až si Nadal uskuteční všechny ty svoje příšerný předehry, ... mě to deptá u televize, natož hráče co jsou naproti, to musí být prostě hrozný. Proto já Djoka ani Nadala nikdy nemůžu tak uznávat, hlavně pro tohle, protože to je z mého hlediska normální psychický deptání soupeře a pravidlo 30 sekund tu mělo být dávno. Ať mi nikdo netvrdí, že kolikrát ty jejich minutový přípravy nebyly jen na rozhození soupeře a není to férový ani trochu.
Reagovat
ttopi
Řekl bych, že to vadí většině hráčů. Všichni ale Novaka s Rafou respektují a proto to neříkají nahlas. Musí být fakt náročný čekat na servis a pak Novak/Rafa dají do sítě a je to všechno na novo...
Reagovat
dappe
Já už to beru jen z pohledu diváka, při podání některých expertů mě tenis jednoduše nebaví a vlastně nechápu, jak někoho vůbec může.

Je zároveň jasné, že to spoustě tenistů musí vadit, zejména těm útočným, co rádi hrají v tempu. Proto mě překvapuje, že se to neřeší. Naprosto rozumím tomu, že někdo chce hrát pomaleji, ale proto je nějaké rozmezí v pravidlech. Nadal pokud jde přes druhý servis, tak se čeká na výměnu přes 50 vteřin. Pak tu máš v jeho případě ten extrém, kdy první servis má dotyk s páskou a on si k opakování znovu nechá na výběr několik míčů, pak si vybere a udělá celou proceduru znova, poté netrefí první servis a jde přes druhý. V tu chvíli čekáš snad minutu a půl.
Reagovat
FerrariF50
No tak oni se to snaží řešit tím 30s limitem, ale stejně se v naprosté většině případů to překročení neřeší a Djok i Nadal těch 30s využíjí vždycky celých a je to zdlouhavý i tak, i když dříve když žádný limit nebyl tak to bylo samozřejmě ještě o dost horší. Mě třeba Nadal nějak nevadí a mám rád jeho zápasy, ale ten jeho trapnej rituálek uplně nenávidim. Djokovo pinkání rovněž.
Reagovat
ttopi
Zase ber v potaz, že před každým míčkem je potřeba se soustředit. Někdo to dělá za pochodu a nepotřebuje před každý míčkem extra dávku koncentrace, třeba jako Medvěd kterej vezme míček a jede. A podání má dobré, takže je vidět že to jde. Nadal za to v podstatě nemůže, jestli trpí nějakou formou obsedantní poruchy, nicméně je to komické. Djokovič už pinká podstatně méne, než dříve. Ale ani ten to podle me nedělal s úmyslem rozhodit soupeře. Prostě si potřebuje být před každým servisem jistý, že je koncentrovaný. Možná i díky tomu se mu v životě podařilo otočit několik zápasů, kdy byl už na lopatě.
Reagovat
FerrariF50
No jasný a o tom mluvim, ... samozřejmě že jemu to pomohlo, jinak by to nedělal, ale soupeři který tam půl hodiny čumí na driblink to určitě nepřidalo, ba naopak jak píšu, soupeře to mohlo akorát tak rozhodit a zvláště pak takové útočné soupeře, jako je Roger, takže prostě hnus, ... každý ví, jaké maličkosti kolikrát rozhodují a já jsem přesvědčen na 100%, že jen tohle deptání soupeře rozhodlo kolikrát o fiftýnu, gemu, setu a tím pádem i třeba o celém zápasu. Nikdo nemůže říct nic, pokud to je v rámci pravidel a soupeř je tím pádem neporušuje, ale rozhodně to není férový ani trochu a kdoví jak by H2H vypadala, kdyby se jelo ve větším tempu a Roger nemusel na ty dva furt čekat. Neříkám že by to bylo extrémně jinak, ale klidně pár matchů to ovlivnit sakra mohlo. Samozřejmě jen moje domněnky, ale tak to vidim.
Reagovat
ttopi
Takhle - je jisté, že tohle "chování" hráče na příjmu ovlivňuje. Totiž i ten přijímací hráč se musí nějak koncentrovat a tohle tomu určitě nepřidá, spíše naopak. Ale dokud je to v rámci pravidel, nemá cenu se v tom vůbec babrat. A už vůbec bych na tom nestavěl obhajobu Rogerovo špatné H2H. Určitě by něco bylo jinak, ale tak to prostě chodí.

Navíc si neumím představit, že by se třeba na Nadala začalo až tak šlapat, že by byl nucen ze svých rituálů na podání ubrat. Tito lidé pak začnou zmatkovat a cítí se nesví. Rafa by se výkonostně 100% zhoršil.
Reagovat
turista
Djokovič po tom dlouhém pinkání míčkem o zem často dělá přímé body z prvního podání. Je možné, že někdy ten časový limit bohužel překročí.
Reagovat
farr
Jednoznačně souhlasím. U soubojů Rafa vs Nole člověk kolikrát až usíná. Za prvé to jejich tempo obou je naprosto otřesné, už jen kvůli jim dvěma bych zavedl striktní 15 sec limit, hlidany a penalizováný robotem. Pokud by jim to nevonelo můžou klidně ukončit kariéru. No Problemo. Za druhé ty jejich tisíckrát opakovany souboje ... Já vám nevim lidi dyť je to furt dokola, to vás to furt baví. Za m? jednoznačně zábavnější sledovat víc varovných hráčů smile.
Reagovat
farr
* vyrovnaných ( ach ta autokorekcesmile) smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Sem si říkal, na koho z nich si mám dát bachasmile
Reagovat
farr
smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
asi nejlepší zápas, i když dramatičtější byl Dom vs Joker.
W/UE 37/30 : 29/29. Dom nasázel ve 2.a 3. setu několik laciných chyb a ty rozhodly o vítězi. Medvědova obrana při jeho výšce je neskutečná. Atraktivnější je samozřejmě hra Doma. Tak snad příště...
Reagovat
Ereinion
Medvěd o něco lepší a podle toho to dopadlo...Thiem měl nějaké šance v druhém setu, ale i ten první set byla celkem haluz, nebyl lepším hráčem...
Reagovat
Berny
Lidi co je to za cloveka ? Medved, jeho trener i manzelka.. to maji vsichni strasne na parku. Jeho trener po match ballu zero emotion. Nejvetsi uspech kariety a borec pokrci ramenama. Medved je frajer, prapodivny styl, navic v konstrastu Thiema , na ktereho se strasne krasne diva je toto moroust ale fandim mu. Jinak jak je to s tim Nadalem ? Uhral s nim nejvyrovnanejsi vysledek i presto ze hral tuzku = Nadal je dobry nebo spatny ? Od ledna je Medvedev, na ktereho si nadal po strasnem vykonu vypracoval 6:3 5:4 a servirovani do matchu, je favorit a Nadal na odpis ? nebo jak to je ? Thiem ktery po slusnem vykonu s nim uhral stejny vysledek je ted uz tak jasne lepsi nez Big3? moc se v tom nevyznam, potrebuju to vysvetlit..smile
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa predviedol súper tenis v týždni, ale víkend totálne spackal.

Medvedev je silnejší v halách, ako vonku na harde.
Reagovat
turista
Medvěd ho měl v hlavě a musel překonat psychický blok. Dokázal to. Příští rok už se s Nadalem mazat nebude.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
com
kterym neni Federer, Nadal ani Djokovic, takze spokojenost smilesmile
Reagovat
a.magerova
kterym neni Nadal ani Djokovic, takze spokojenost smile smile
Reagovat
annah
smile
Reagovat
annah
No co sedá dělat, "polibek smrti" putuje za Méďou. Jestli se mu bude v příští sezoně dařit tak jako minulým asi čtyřem vítězům TM, tak to bude pomsta za to, jak nám vyřadil Doma. smile
Ale zaslouží si pohár, letos byl prostě nejlepší. Nashle u protinožců!
Reagovat
Nola
Dom skoda, 2 x prehrane finale na TM v rade, ale v kazdom pripade GS je viac.... Medved porazil na jednom turnaji NO1, 2, 3, vcera tu bola taka statistika, podarilo sa to iba par hracom, Dom sa mi zdal ku koncu viac unaveny, pritom Medved hral vecerny zapas, no ruska masina akoby napisala annah
Reagovat
farr
5 zápasů - 5 výher . není moc co jinýho dodatsmile . Bravo smile
Reagovat
tenista1
smilesmilesmile
Reagovat
ipko
Thiema mi je ľúto, dva roky po sebe veľmi blízko k veľkej trofeji, ktovie či ešte dostane ďalšiu šancu na TM
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem si to prosral sám. Jeho chyba
Reagovat
Alien
Danieli, do toho! Danieli, do toho!
Reagovat
duhove_hovinko
Lidi..cp se stalo s Dolgopolovem? Hraje ještě?
Reagovat
Frantz
Nesympatickej brtník a jeho hnusnej tenis win..
Reagovat
smazaný uživatel
Kleenex?
Reagovat
annah
Muselo to přijít. Medvěd Doma už dlouho tlačil. A má brejk. Nevypadá to s Thiemem dobře. Asi bude muset dál hladit jen pohár z USO.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Medvěd neuvěřitelná obrana...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dom musí na vysoké riziko a chybuje. Ty dvě trefené pásky při FH po lajně, ty byly zlé...
Reagovat
brixner
Nemam chuť už nic hladit, i když uhlazenej gentleman sem velkej, to zas jó!smile
Reagovat
annah
Tak pohár z USO bys asi hladil, neříkej, že ne! :_) Kdyby ti patřil.
Reagovat
Nola
Medved ma to snad 8/0 na BP
Reagovat
ipko
tak už 1/9smile
Reagovat
Nola
tuto hru zial Medved tlacil, z oboch stran brutalny tenis, paradne finale aj bez B3
Reagovat
ipko
kvalitný a pekný tenis, snáď sa Dom ešte k aspoň jednej šance na returne do konca dostane
Reagovat
Marduch
Jj, tenis chvílemi na krev s minimem chyb..
Reagovat
Patik
Hmmm..Dominica začne ochvíľu lámať..ešte pár gemov a začne robiť zlé rozhodnutia a skracovať výmeny podobne ako Rafa včera..dva gemy pred koncoom si Dominic spomenie že vyhral grandslam a uvedomí si že aj keď prehrá tak to nebude až také hrozné..Danil mu po zápase pogratuluje zo slušnosti k skvelej sezóne a tým uzavrieme tento turnaj a sezónu..
Reagovat
ipko
snáď neprehrá dva roky po sebe v trojsetových zápasoch finále na TM, keď bol tak blízko aj minulý rok proti Tsitsipasovismile nech si Medvedev ešte počká
Reagovat
milik254
Máte nesekající se stream?
Reagovat
d@ve
https://live-stream365.com/onlineplayer.php?stream_id=1737212
Reagovat
Marduch
Sport365live?
Reagovat
paddy
Sekající se je lepší
Jednak jsi napjatý, jak každý míč dopadne a druhak jsi napjatý, jestli uvidíš, jak míč dopadne smile
Reagovat
brixner
Mě se to taky sekalo!
Tak sem s tim sek a hotovo!
Dam si svejch vosum hábéček před spanim a du spát!smile
Reagovat
ipko
to už je VAR aj v tenise?smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
byly nakonec pěkně drahé, zatím Doma stály set. Medvěd i podle čísel ve druhém setu aktivnějším hráčem.
Dom sám dobře ví, že to zmrvil...
Reagovat
paddy
Mr. Kolaps v TB
s Djokem 0-4 6-4
s Medvědem 2-0 2-7

nervy má pořád, i když získal GS titul, což sám řekl

nebýt kolapsu Djoka, tak dnes by koukal jjen v TV smile
Reagovat
Nola
2:0 nic v TB neznamena, neplet jablcka s hruskami....
Reagovat
Nola
Dom takto vyhnojit TB, cely set lepsi hrac a bum
Reagovat
d@ve
To teda. smile Snad ho to v 3.setu nepoznamená. smile
Reagovat
paddy
jasně, že né, jen to pořádně nabudí Medvěda smile
Reagovat
d@ve
No nezdá se mi, že by nebyl nervozní. smile
Reagovat
darek.vrana
Na Sport.cz: "Bitva o senzačního krále TM je tu!". Včera prý "senzace", když Medveděv porazil Nadala...smile
Reagovat
PH94
smiležaludi. Mohli se alespoň mrknout na kurzy před zápasem.
Reagovat
smazaný uživatel
To znají jeho fans

Jezis kde jsou
Reagovat
Tomas_Smid_fan
na Sportu byli taky v šoku když No3 porazil No1. Co dodat, klauni...
Reagovat
ipko
Thiem je lepší, zaslúžil by si to v dvoch setoch
Reagovat
Nola
je, Medved nehra ani z daleka co predvadzal vcera, resp. v skupine, mozno je to sposobene hrou Dominica, ktory je lepsi v obrane aj v utoku, dokonca mam pocit, ze ma lepsi servis aj return
Reagovat
PH94
Nutno podotknout, že má Medvěd i kopec smůly. Dominic spoustu lajn a prasátek.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je to brutální tenis z obou stran. Ten extrém je tlačí k chybám, někdy i relativně laciným. To se v takovém zápase stává...
Reagovat
RF46
Jenze vcera mel Rafu..dnes je kvalita jinde :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
fantasticky připravený útoky a finální úder do... A brejky jsou v p..tahu
Reagovat
peek
Trochu jsem nepochopil předzápasový kurzy, který favorizovaly Medvěda.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
záleží jak moc. Já bych viděl zápas těsně a i tak zatím výsledkově vypadá.
Reagovat
peek
Tipsport třeba 1.67 ku 2.34
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to je celkem rozdíl. Ale já nesázím, takže jen můj laický pohled.
Reagovat
peek
Já jsem teda před zápasem viděl jako favorita spíš Dominika. Tohle mě právě překvapilo a ještě s takovým rozdílem.
Reagovat
PH94
Myslím, že ATP se o budoucnost bát nemusí. Brzy skončí velká trojka, ale už nyní mladíci převádějí atraktivní tenis. Thiem, Tsitsipas, Zverev, Medvedev, Auger Alliassime, Shapo, Sinner...nemyslím si, že by ATP měl potkat nějaký výraznější pokles popularity. Skoro bych řekl, že to bude možná i zajímavější. Granslamové tituly se nejspíš budou dělit mezi větší množství hráčů, zároveň se však z toho jen těžko stane divočina jako WTA. Navíc se mi každý z této nastupující generace jeví tenisově zajímavější než např. Berdych, Raonic, Nishikori, Ferrer, Wawrinka či Murray.
Reagovat
Nola
akurat, ze Dominic uz ziadny mladik nie je, je to skuseny hrac, ma 27 rokov, nechapem, stale to radenie medzi mladikov
Reagovat
PH94
To nic nemění na pointě.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
no, Stana bych za nudného hráče teda nepovažoval. Ale jestli to je tvůj subjektivní pohled, pak ok.
Reagovat
Nola
mne sa tenisovo pacil aj Nishi napr., ale tak kazdy ma iny vkus
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nishi je úkaz, hraje ženský tenis.
Reagovat
turista
Nishi se mi taky líbí. Jeho úderová technika je učebnicová.
Reagovat
Patik
Ten pocit keď porazíš Big2 na prestížnom turnaji a získaš titul..

Ten pocit keď porazíš Big2 na prestížnom turnaji a aj tak nezískaš titul.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, dva v jednom.
smile
Reagovat
ipko
Forehand ťa už dostal argumentami o Big 2?smile
Reagovat
Patik
Nie ja len..myslel som tak že dvaja členovia Big3..inak po správnosti by to malo byť GOAT..Big1..King of Clay. smile
Reagovat
Nola
Medvedovi robia neskutocne problemy slajzy Doma, Dom dnes ma najlepsiu obranu na okruhu
Reagovat
PH94
Ta kvalita zápasu je dobrá. Velmi dobrá. Zatraceně dobrá.
Reagovat
annah
Tak zatím to vypadá dobře. Máme set. Snad to Dom zvládne - nejsympatičtější chlápek na tour hned po Rogerovi. Čekala jsem dvojchyby a pod, jak je tady na BP zvykem, ale Dom to uzavřel nechtěným napálením do Medvěda. Usměvavá reakce Rusa při odchodu na lavičku byla velmi sympatická. Já tomu klukovi snad odpustím i to, že je Rusák... :-)
Reagovat
lexikon
Co přesně máš proti tomu že je to rus?
Reagovat
annah
Je toho dost, co proti Rusákům mám, to by byl hodně dlouhý seznam. Ale tenhle Méďa mi začíná být docela sympatickej. :-) A nemůže za to, z jaké říše zla pochází. To je jasné.
Reagovat
lexikon
Říše zla bez který by tu nikdo z nás dnes nebyl :) že ty bydlíš v Praze?
Reagovat
peek
Štó ty gavaríš, durak?
Reagovat
lexikon
Čistou pravdu :)
Reagovat
peek
Rusák s vymytým mozkem od Putina?
Reagovat
lexikon
Vymytý mozek máš bohužel ty :)
Reagovat
annah
Severní Morava.
Reagovat
lexikon
Tak oto je to smutnější :(
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a co s tím má společnýho Praha?smile
Reagovat
lexikon
Protože v Praze je mega masírka proti Rusku. Nedávno jsem se bavil s jedním pražákákem ( pravdu chytrej a vzdělanej kluk) a dostali jsme se na téma 2 SV a on mi začal tvrdit že válku začalo Rusku. V tu chvíli mi bylo opravdu do pláče jak jsou všichni v tý Praze totálně zblblý
Reagovat
peek
Dyk říkám, vymytý mozek. Poslední věta tě odhalila. smile
Reagovat
annah
Začali ji pěkně ruku v ruce s Hitlerem. Napadli Finsko, obsadili pobaltské státy a kousek Rumunska, s Hitlerem si rozdělili Polsko napůl a vyvraždili tam asi deset tisíc příslušníků armády a inteligence. Nedošlo jim, že v plánech šílence s knírkem jsou další na řadě. Teda nedošlo to tomu druhému šílenci a masovému vrahovi Stalinovi. Lid tam neměl do čeho kecat. Kdo kecal, skončil v gulagu.
Reagovat
lexikon
Ano, máte pravdu. Omlouvám se. Zapomeňte co jsem tu vypotil. Ještě že nás všechny Amerika zachránila. Svět žehnej USA a demokracii.
Reagovat
annah
O Americe nebyla řeč. Diskuse byla o tom, kdo se na koho na začátku vrhl, aby něco urval. Dolfa si to zkraje namířil na Rakousko, na nás a na POlsko.
Reagovat
FulnekUltras
Pilsudski, který se s Hitlerem paktoval první a naprosto cíleně - proti Rusku, a také proti Československu - ti evidentně nic neříká, viď? Aničko Zmasírovaná...
Reagovat
a.magerova
A jak máš ráda Zvereva (německý profesionální tenista ruského původu)?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zverev je politicky vyřízenejsmile
Reagovat
annah
Celkem jo. Podstatná je přece vlajka u jména, ne původ. :-) Zverdovi rodiče mají mé sympatie, udělali pro své děti to nejlepší, co mohli: vzali kufry a z toho blbákova vypadli. :-)
Reagovat
a.magerova
Opravdu si myslíš, že člověk narozený v roce 1996 může za dění v roce 1939 čili za události 57 let před jeho narozením?
Reagovat
RF46
Z Ruska nikdy nic dobryho neprislo :) No i treba nemci.."mladaci" taky nemuzou za koncentraky ale evropa si pamatuje.
Reagovat
FulnekUltras
hlavně -cetiletí sklerotici ;-)))))
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
annah
To si teda ani náhodou nemyslím. Naprostá většina obyvatel té velkoříše taky nemůže ani za to, co ta říše provádí dnes (třeba obsazení Krymu). Teda trochu za to možná může. U volebních uren. Mám každého, kdo tam teď žije, v mírném podezření, že svým hlasem při volbách dává hlas tomu jejich carovi a dalším darebákům, co tam vládnou. Kdo by mi podezření vyvrátil, hnedle bude můj kámoš. :-)
Reagovat
Nola
ako to suvisi s ruskymi hracmi?
Reagovat
annah
Myslíš, že nechodí k volbám?
Reagovat
blixa
Tvé podezření je naprosto správné. V Rusku se panovníkovi neodpouští jediné. Slabost. Jinak může všechno.
Reagovat
turista
Krym byl většinu historie ruský. To obsazení bylo blbý. Putin ale musel Ameriku klepnout přes prsty jinak by dnes už v Sevastopolu kotvily válečné lodi US Navy.
Reagovat
a.magerova
Budeš mít stejné sympatie k rodičům z Afriky, kteří vezmou kufry a z toho blbákova vypadnou k nám, aby pro své děti udělali to nejlepší co mohou?
Reagovat
annah
Pokud budou skvělí trenéři tenisu nebo něčeho jiného a jejich děti jedny z nejlepších ve svém oboru na světě, tak asi jo. :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Fedex taky přišel do Evropy z Afrikysmile
Reagovat
a.magerova
Od kdy je Basilej v Africe smile

Ale jo, vím o původu jeho mámy smile

Ale přece rozhoduje vlajka vedle jména smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Prostě bez Afriky by nebylo Rogerasmilesmile
Reagovat
a.magerova
Jo, to je pravda pravdoucí smile
Reagovat
Marduch
Samozřejmě, že původ je hodně podstatný..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
hm, posuzovat přes milion obyvatel hlavního města podle něčí hlášky o historicky komplikovaném konfliktu...
Znal jsem taky jednoho encyklopedistu, Ransdorf se jmenovalsmile
Reagovat
lexikon
Historicky komplikovaný konflikt to není, když se procedíš všemi dezinformacemi tak ti vyjde jednoduchá věc. Jako v každém století se celý Západ zformoval a táhnul proti Rusku a jako každý století Západ dostal po držce a odtáhnul :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Aha, díky za vysvětlenísmile Až zas budeš cedit, dej vědětsmile Ale možná lepší, když se tu budeš věnovat písmenu T - tenisu.
Reagovat
lexikon
Jen se podívejte do dějin, každých sto let se na Západě dají dohromady a jdou na Rusko, aby ho kolonizovali, aby ho zlikvidovali. Dostanou tam po čumáku a odplazí se. Jen si vzpomeňte na rok 1612, 1709 - bitva u Poltavy, rok 1812, rok 1914 a rok 1941! Nebylo to Rusko, kdo útočil, vždy oni přicházeli s válkou k Rusku, ale agresora vždy dělali z nich. Chlapečku naživo bych tě historicky totálně rozebral :)
Reagovat
FulnekUltras
Snaž se je trochu pochopit - oni mají před sebou akorát rudou mhu a číslovku 68 - víc je nezajímá.
Reagovat
FulnekUltras
ani to, že i tehdy to byla pouze logická akce v rámci jednoho vojenského uskupení, jehož agresivitu ve srovnání s NATO lze považovat za limitně se blížící nule
Reagovat
lexikon
Jak to přesně bylo v 68 bych se mohl taky rozepsat, ale obavám se že by to zdejší historici nerozdýchali
Reagovat
Fandina
Nejde o historii, ale o to, že přijede vojsko a obsadí tvoji zem. A míří ostrými. Kdo nezažil, nepochopí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
SB bylo prase, ne?
Reagovat
gigin
To nebylo napálení, ale brnk o sako. To musí potěšit na sb.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
no, určitě by byly zajímavý reakce Big4
Reagovat
smazaný uživatel
Skoro 24 hodin a Nadal trash gang nikde. To musí být hluboká jeskyně
Reagovat
annah
Vykašli se na to a nekopej do poražených. Na AO budeme možná v jejich situaci zase my. Na Velký návrat ve stylu 2017 nevěřím.
Reagovat
RF46
My uz sme pouze v pozici "maximalne prekvapeni". Ja uz nic necekam. Pro ty zdejsi "Rafafans" tenis skoncil, ted je to uz nezajima, ted uz jen halusky s brynzou...
Reagovat
annah
Taky to vidím maximálně na překvapení. Ale hlavně vidět Krále tenisu ještě hrát! Už jen chvíli a bude to historie. Budeme jen vzpomínat, že jsme ho zažili v akci. Já naživo v Praze na LC. Nezapomenutelné. :-)
Reagovat
RF46
Taky se tesim az zase na kurtu s raketou!!!
Reagovat
turista
Chystá se na sezónu 2021. Bylo by s podivem kdyby nevyhrál už žádný titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale budu :)

Jsou to trosky, které se při první prohře schovají do kanalu.

A Tak to má být
Reagovat
Nola
opakujes sa, nezda sa ti to zbytocne?
Reagovat
smazaný uživatel
Sukacka pořad nic?
Reagovat
FulnekUltras
neříkej dvakrát smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist