Molčan si v Hamburku zahraje své největší semifinále proti Alcarazovi

22. 7. 2022, 23:18
Aktuality 4
ATP HAMBURK - Alex Molčan na antukovém turnaji ATP 500 v Hamburku postoupil do svého největšího semifinále poté, co mu Chorvat Borna Čorič za stavu 7-6 a 2-0 vzdal. O 4. finále, v němž by usiloval o premiérový titul, si 24letý Slovák zahraje s favorizovaným Španělem Alcarazem.
Alex Molčan (© AFP)

Alex Molčan včera v Hamburku vyřadil 23. hráče světa Španěla Pabla Carreñu, připsal si jeden z nejcennější skalpů a postoupil do svého prvního čtvrtfinále na turnaji kategorie ATP 500.

V něm dnes 24letý Slovák čelil Bornu Čoričovi. Molčan v prvním setu čelil za stavu 5-5 a 15-40 prvním brejkbolům, ale zlikvidoval je a v tie-breaku získal první set. V úvodu druhé sady se mu povedl první brejk, který potvrdil čistou hrou a ujal se vedení 7-6 a 2-0. Pokračovat už nemusel, neboť chorvatský soupeř kvůli zranění levé nohy vzdal.

Ve svém největším semifinále bude Molčan v sobotu usilovat o 4. finále, v němž by si zahrál o premiérový titul. Jeho soupeřem bude světová šestka Carlos Alcaraz.

19letý Španěl si dnes stejně jako v květnu na Roland Garros poradil s Karenem Chačanovem bez ztráty setu. Dnes zvítězil jednoznačně 6-0 6-2 a svou letošní bilanci vylepšil na 38-5.



Francisco Cerúndolo po Bastadu vyřadil Aslana Karaceva i v Hamburku. Zatímco před týdnem ve Švédsku, kde získal svůj premiérový titul, ztratil jen šest gamů, v Německu returnoval na udržení se v zápase a zvítězil až po dvouapůlhodinové bitvě 6-3 4-6 7-6(4).

O třetí finále a deváté vítězství v řadě se 23letý Argentinec utká s Lorenzem Musettim (h2h 0-1). 20letý Ital porazil 6-4 6-3 Španěla Alejandra Davidoviche a počtvrté v kariéře a poprvé po 14 měsících postoupil do semifinále turnaje ATP. Do finále se dosud nedostal.


• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1,911.620 eur
páteční výsledky (22. 07. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Alcaraz (1-Šp.) - Chačanov (7-Rus.) 6-0 6-2

Molčan (SR) - Čorič (Chorv.) 7-6(7) 2-0 / skreč Č.

F. Cerúndolo (Arg.) - Karacev (Rus.) 6-3 4-6 7-6(4)
Musetti (It.) - Davidovich (Šp.) 6-4 6-3

 

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Pavol
To čo následovalo potom to je nutné vylepšiť s mentálnym koučom.
Reagovat
Rafaeoli25
Na tenhle mač se moc těším, snad se Molčan co nejvíc vytáhne a bude z toho pěkný a alespoň trochu zajímavý zápas smile
Reagovat
paprikovygulas1
Na 2 sety pre Alcaraza. Molcanove šance na porazenie top hráča prídu neskôr.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Molčan nebyl daleko od setu, ale celkově bylo jasný, že Carlos vyhraje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist