Monfils už 17. sezonu po sobě nebude bez finále. V Sofii vyzve Sinnera

2. 10. 2021, 16:22
Aktuality 7
ATP SOFIE - Gaël Monfils v hale v Sofii porazil Američana Marcose Girona a poprvé od loňského února, kdy triumfoval v Rotterdamu, postoupil do finále. 35letý Francouz bude ve svém celkově 32. finále usilovat o 11. titul proti loňskému šampionovi Italu Janniku Sinnerovi.
Gaël Monfils

Zatímco na prvních deseti turnajích v roce 2021 Gaël Monfils vyhrál jen tři zápasy, na posledních pěti akcích porazil vždy dva soupeře.

Minulý týden v Métách mu to vyneslo první semifinále od února 2020 a tento týden v Sofii mu pouhé dvě výhry stačily dokonce na ukončení stejně dlouhého čekání na finále. 

35letý Francouz měl totiž v prvním kole volný los a přes druhé kolo se pak přehoupl bez boje, neboť Bělorus Ilja Ivaška ze soutěže odstoupil. Na kurt se tak dostal až v pátečním čtvrtfinále, v němž smetl 6-2 6-2 Itala Gianlucu Magera. 

A dlouho se dvorci neohřál ani v dnešním souboji s Marcosem Gironem. S Američanem, který hrál semifinále na turnaji ATP poprvé v kariéře sice prohrával 2-4, ale pak už ztratil jen jeden game a zvítězil 7-5 6-0. Ve druhém setu soupeři povolil pouhé čtyři míčky.

Monfils si tak už 17. sezonu po sobě zahraje minimálně jedno finále, z aktivních hráčů drží delší sérii jen Rafael Nadal. V celkově 32. finále bude útočit na 11. titul, z toho už osmý z haly. Naposledy triumfoval loni v únoru na podniku ATP 500 v Rotterdamu, kde obhájil svůj nejcennější triumf.


V neděli se Monfils utká s Jannikem Sinnerem (h2h 1-2), s nímž minulý měsíc prohrál v pěti setech ve 3. kole US Open. 20letý Ital v druhém semifinále porazil 6-3 7-5 Srba Filipa Krajinoviče a do finále postoupil popáté v kariéře.

Sinner loni v Sofii získal svůj první titul na okruhu ATP a letos se do bulharské metropoli vrátil již jako světová čtrnáctka a majitel tří trofejí.


V semifinále skončila cesta českého deblisty Romana Jebavého s Nizozemcem Matwém Middelkoopem. V Sofii finalisty z Kitzbühelu do něj nepustili Britové Jonny O'Mara Ken Skupski, kteří vyhráli jednoznačně 6-3 6-1.

• ATP 250 SOFIE •
Bulharsko, tv. povrch / hala, 481.270 eur
sobotní výsledky (02. 10. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Sinner (1-It.) - Krajinovič (5-Srb.) 6-3 7-5
Monfils (2-Fr.) - Giron (USA) 7-5 6-0
• Čtyřhra - semifinále •
K. Skupski/O'Mara (Brit.) - Jebavý/Middelkoop (ČR/Niz.) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jannikovismile
Reagovat
jindrulka
Přeji Monfilsovi !smile
Reagovat
Krisboy
True GOAT. smile
Reagovat
GaelM
smilesmile
Reagovat
Mantra
je to borec, vo tom žádná smile
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic ma tych rokov len 16, prvy je samozrejme Nadal s 18 a počítame ďalej.
Reagovat
turista
To Novak dolepi. O tom nepochybuji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist