Muchová před odletem do Abú Zabí: Sbalit si věci na dva měsíce nebylo snadné

3. 1. 2021, 15:33
Aktuality 35
Karolína Muchová se těší na začátek sezony. V minulém roce kvůli celosvětovým omezením, která si vyžádala pandemie koronaviru, odehrála jen osm turnajů. Doufá, že letošek bude lepší.
Profily hráčů
Karolína Muchová (© Instagram K.M.)

"Snad se zvládne turnajů více, vrátí se to do normálu jako předloni a bude to lepší pro všechny tenisty i sportovce," uvedla v tiskové zprávě sedmadvacátá hráčka světového žebříčku, která v sobotu odletěla na první turnaj roku do Abú Zabí.

Na okruhu WTA stihla loni pouze patnáct zápasů, poslední koncem října v Ostravě. Dlouho pak nebylo jasné, kdy a kde začne nový tenisový rok. "Měli jsme odlétat v polovině prosince, pak se nemělo letět vůbec. Teď máme před sebou tři turnaje v Abú Zabí a pak dva v Austrálii, takže se moc těším," řekla čtyřiadvacetiletá hráčka.

Stihla doléčit stehenní sval, v kterém měla po US Open trhlinku. "Doufám, že už se mi to nebude vracet," uvedla Muchová. Má pocit, že je dobře připravená. "Chtěla bych hru z tréninku a to, na čem jsme pracovali, předvádět i v zápasech," přála si.

Do Spojených arabských emirátů odletěla s kondičním trenérem Jaroslavem Blažkem. Kouč David Kotyza dorazí později. Hráčky mají na turnajích omezený doprovod. "Kvalifikantky můžou mít k sobě jednoho člověka, my z hlavní soutěže dva. Musela jsem vybírat, koho s sebou vezmu a kdo pro mě bude nejdůležitější. Myslím ale, že jsme to nakonec vymysleli dobře."

Balila na téměř dvouměsíční turné. "Návod nemám, ale je fakt, že se mi balilo hodně těžko po tak dlouhé době, kdy jsme nikam nelétali. Snad mám všechno, když tak něco dokoupím," řekla. Oblíbenou kytaru si nebrala. "Ale možná si ji v Austrálii půjčím. Znám tam jeden shop, kde jsem byla minule. Uvidím," uvedla.

Hráčky čeká stejně jako v minulém roce časté testování na Covid-19. Před odletem se Muchová bála, aby neměla pozitivní výsledek. "Byla jsem poslední dny nachlazená. Říkala jsem si, že už snad ani nachlazení není a všechno je korona. Ale jsem negativní a doufám, že to tak udržím i v průběhu turnajů," řekl olomoucká rodačka.

Přes ústa a nos nosí roušku s vlastním podpisem nazvanou Mouška. "To je vtip a slovní hříčka. Vznikla na turnaji v Ostravě, kde jsme měli fanouškovské roušky. Docela se to chytlo, psali mi lidé a s mým týmem vymysleli, že když už ty roušky musíme nosit a fanoušci si je koupí, tak ať přispějí i na dobrou věc. Objednali jsme dvě stě kusů a za dva dny to bylo pryč. Je fajn, že v téhle nelehké době lidé přispějí na dobrou věc," řekla. Výtěžek je určen pro děti ve fakultní nemocnici v Olomouci.

Vánoční svátky a příchod roku 2021 strávila po delší době se svými nejbližšími. "Takže to bylo fajn. Na Silvestra jsem posledních pár let doma vůbec nebyla, takže jsem byla ráda, že po čase taková možnost byla," uvedla Muchová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

35
Přidat komentář
Krisboy
No jo, chlastat víno, to by jí šlosmile
Reagovat
smazaný uživatel
tak k dobrýmu jídlu patří odpovídající nápoj...
Reagovat
blixa
No jo, to máme s Muškou společný smilesmile
Reagovat
Krisboy
No a? Chlastat není žádná extra dovednost, to umí každej smile
Reagovat
blixa
Každej to rozhodně neumí a jde o to, co chlastáš. smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
chlastat umi malokdo...
jako vozrat se a pak druhy den cely lezet, to kazdy umi
ale pekne se zborit a druhy den odmakat v praci, to kazdy neumi...
Reagovat
Krisboy
To je pravda. Také jsem se vždycky posmíval "pátečním" kaličům, když se divili, proč nejdu v pátek do hospody smile
Reagovat
lvicek
Jee, v tom Abu Zabi budou ty turnaje 3 za sebou? To jsem nejak nezaznamenala... A lisi se obsazeni?
Reagovat
lvicek
Koukala jsem jeste do clanku o programu WTA a tam o tom nic neni... Nerekla spis, ze ji cekaji celkem tri turnaje - jeden v Abu Zabi a dva v Australii?
Reagovat
tommr
jj je to zcela určitě tak jak píšeš: vypadlo jim tam slovíčko "jeden" před "v Abu Zabi" ...
Jinak čistě teoreticky je možný, že Karolínu budou čekat 4 turnaje. Pokud vypadne na AO brzo tak by mohla hrát ve druhém týdnu místo toho na plánovaný dvěstěpadesátce v Melbourne. K tomu ale doufejme nedojde a Karolína na AO postoupí do druhýho týdne ... smile
Reagovat
EllNino
Pro Mušku je už porce tří turnajů v řadě nezvyklá ... ????
Reagovat
EllNino
smile
Reagovat
tommr
po Abu Dhabi budou mít tenisté dva týdny vynucenou pauzu takže by to snad Muška mohla celý zvládnout bez zranění ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodne nase nejhezci tenistka v ramci TOP100. A taky se na jeji hru nejlepe kouka.
Reagovat
Alien
A nezapomněl jsi na Káju Plíškovou?
Reagovat
GaelM
Na tu se na kurtu až tak dobře nekouká. Většinou se tváří, že jestli bude muset doběhnout ještě jeden nebo dva míčky, tak umře...
Reagovat
sojka1
tak pokud je tvar kriteriem posouzeni hry..... ja to samozrejme nenapadam, kazdy at si vezme sve, ale osobne se divam na tenis. Pohled na uderovou techniku pohladi zase me a u Kaji je to konkretne uspornost, efektivita, estetika. Tam neni nic zbytecne a kdyby dokazala zrychlit a udrzet level.... kdyby, nooo. :-)) Videla jsem na iDnesu jeji fotku pri servisu a obsedantne jsem se k ni snad dva dny vracela :-)) neskutecna parada!
Reagovat
smazaný uživatel
Aliene nezapomněl, Karolína pro mě není hezká holka, jak žensky, tak tenisově.
Reagovat
Alien
Hmm.
Reagovat
tommr
mě se vzhledově líbí obě Karolíny ale tenisově je Plíšková o parník lepší než Muchová ... smile
Reagovat
EllNino
záleží, jestli myslíš výsledkově nebo stylem hry ... ten má totiž Muška pro mě o patník koukatelnější, i když jak pro koho no samozřejmě Výsledkové je Plíšek samozřejmě jinde :)
Reagovat
smazaný uživatel
když píšu tenisově, myslím tenisově a ne výsledkově... a pokud se někomu víc líbí hra Plíškový než Muchový, pak jeho volba.. já ale holt nemám rád vracečky, co občas přitlačí a na síť chodí spíš za trest... proto je můj nejoblíbenější hráč Sampras a Llodra.
Reagovat
EllNino
ptal jsem se tommra, ale díky za odpověď :)
Reagovat
smazaný uživatel
já odpovídal tommrovi, díky za odpověď
Reagovat
EllNino
příspěvek je pode mnou :) tak proto ta reakce
Reagovat
tommr
herní styl a výsledky od sebe nejdou úplně oddělit. Co je to platný, že Muška hraje líbivej tenis když při tom vyrábí mraky laciných chyb a vypadává proto často i s mnohem slabšíma soupeřkama. Až odstraní ty zbytečný chyby a bude mít odpovídající výsledky tak pak bude její tenis možná atraktivnější než ten Karolíny Plíškový. Do tý doby ale beru jako jednoznačně lepší Karolínu P ...
Reagovat
FulnekUltras
jsem si konečně vzpomněl, koho mi skutečná mouška připomíná... ;-)

3:40...

https://www.youtube.com/watch?v=PKpE_IS1yVc
Reagovat
jirkaS
smile
Reagovat
blixa
Ty si deb.il ...
Reagovat
FulnekUltras
docela dobrý souhrn

https://www.mc-praha.cz/mcp/prehled-vakcin-proti-covid-19-mechanismy-ucinku-vyhody-a-nevyhody/
Reagovat
FulnekUltras
a tohle nakonec taky, byť je to už dvanáct let zpátky...

https://www.youtube.com/watch?v=bxXHNIwbEns
Reagovat
blixa
Už balíš kufry ? Pro tebe ráj na zemi ! smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
V 1:00:00 beztak dochází k ďábelskému průniku... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
poklonit se nebo naočkovat - toť otázka smile
Reagovat
blixa
Klanět se nemusíš ... utratí průvodce ...smile Očkovat se taky nemusíš ... utratíš se sám smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist