Murray v prvním letošním zápase zdolal Tiafoea, čeká ho Zverev

23. 8. 2020, 10:20
Aktuality 18
ATP NEW YORK - Mužům v New Yorku odstartoval první turnaj ATP po půlroční přestávce a hned se jedná o podnik kategorie Masters 1000. Výhru si ve svém prvním letošním zápase připsal Brit Andy Murray, který udolal domácího Francese Tiafoea po dvou a půl hodinách boje.
Andy Murray (© wsopen.com)

Andy Murray se na okruh ATP vrátil po devítiměsíční pauze. Trojnásobný grandslamový šampion, jenž letos kvůli zdravotním problémům do sezony ještě nezasáhl, zahájil generálku na US Open vítězstvím nad Francesem Tiafoem.

33letý Brit porazil o jedenáct let mladšího Američana, který v červenci prodělal nemoc Covid-19, po dvou a půl hodinách boje.7-6 3-6 6-1. V prvním setu se přitom nedostal k brejkbolu, který sám musel odvracet za stavu 5-5. V tie-breaku dokonce čelil setbolu. Pod kontrolou měl až rozhodující sadu.

"Fyzicky jsem to zvládl celkem slušně. Pohyboval jsem se lépe, než jsem čekal," pochvaloval si skotský tenista, jenž má za sebou dvě operace kyčle. Na začátku roku si léčil zhmožděnou pánevní kost z listopadového finále Davisova poháru.

Ve druhém kole Murrayho čeká aktuální světová pětka Alexander Zverev z Německa, s nímž ještě neztratil set. Oba vzájemné zápasy ale odehráli už v roce 2016.



21letý Kanaďan Denis Shapovalov v prvním kole přehrál 6-3 6-3 Chorvata Marina Čiliče, kterému v zápase nefungoval servis, a vedení ve vzájemné bilanci upravil na 3-1.

Ve druhém kole se Shapovalov střetne s Němcem Janem-Lennardem Struffem, s nímž loni třikrát prohrál. Struff si poradil hladce ve dvou setech s australským mladíkem Alexem De Minaurem.

Další Kanaďan Milos Raonic se v New Yorku vrátil po půlroční pauze výhrou dvakrát 6-4 nad Američanem Samem Querreym, jehož přehrál už popáté v řadě.

Kevin Anderson a Kyle Edmund i ve třetím vzájemném duelu svedli velkou bitvu. Po dvou pětiseťácích na grandslamech bojovali tři hodiny na Masters 1000 v New Yorku, kde se z vítězství 7-6 4-6 6-3 radoval Jihoafričan Anderson.

Světová jednička Srb Novak Djokovič do soutěže vstoupí v pondělí soubojem s Litevcem Ričardasem Berankisem. Ten zdolal 6-7 6-4 7-5 domácího Tommyho Paula a zaznamenal svou teprve druhou výhru na turnajích Masters 1000. Tu první si připsal už v roce 2011 v Indian Wells.

Čeští tenisté v New Yorku, kde se hraje za přísných hygienických opatření a bez diváků, nestartují. 

• ATP MASTERS 1000 NEW YORK •
USA, tv. povrch, 4.674.780 dolarů
sobotní výsledky (22. 08. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Shapovalov (12-Kan.) - Čilič (Chorv.) 6-3 6-3
Auger-Aliassime (15-Kan.) - Basilašvili (Gruz.) 6-4 6-1
A. Murray (Brit.) - Tiafoe (USA) 7-6(6) 3-6 6-1
Anderson (JAR) - Edmund (Brit.) 7-6(3) 4-6 6-3
Raonic (Kan.) - Querrey (USA) 6-4 6-4
Čorič (Chorv.) - Paire (Fr.) 6-0 1-0 skreč P.
Struff (Něm.) - De Minaur (Austr.) 6-2 6-4
Berankis (Lit.) - Paul (USA) 6-7(4) 6-4 7-5
Carreňo (Šp.) - Lajovič (Srb.) 7-5 6-1
Fritz (USA) - Harris (JAR) 6-1 6-3
Opelka (USA) - Norrie (Brit.) 6-3 6-4
Krajinovič (Srb.) - Caruso (It.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Takže chlapi:
Potěšili: Šapo, Dima,1111
Nepotěšili: Kevin, Mandarinka (spíš, že nemusím Mlynáře)
Menší překvápko: David
Šlágr dnešního večera: Nole vs Beránek
Otázka dne: Napodobí Joker Káju?
Reagovat
Krisboy
Ne.
Reagovat
Pe3k
šlágr spíše Můra vs Zverev smile
Reagovat
LordMutademus
Tak maďarský souboj dopadl lépe pro Fucsovicse.
Reagovat
Vlk-v-trave
ATP...
Dnes atraktivni duely...

1111 vs. HH cili Hubert Hurkacz - to muze byt hodne zajimave, hlavne diky pojeti hry Huberta... Dokonce si i myslim, ze Hubert Velkou Legendu dnes prehraje.

Evans vs. Rublev. take dost zajimave a duel muze mit svou jiskru.

Anderson vs. Tsitsipas, Kevin se rozehrava, ale uvidime jak v poradnem ostrem zapasu se ukaze cypisek:) Ktery toho behem prestavky nakecal na socialnich siti...vic nez Forehand s Kamilem dohromady na TP.

Dnes take finska nadeje proti Kordovi. Diego uz Ruuta prejel...Koukam, ze Bublik toho taky spis nakeca a uz odpadl s Kacenou.

No, ale me vlci oko bude hlavne upreno na Vlka :D ktery si dnes pinkne s kokajnistou.
Reagovat
Vlk-v-trave
Koukam, ze Zvonek vyndal z pavouka Magdicku:)
Maky se trapi, Siniacka mne nebavi, takze nevim, ale kdo u ni vi...:)))...koukam Iga zacla hrat...a nezacina nejak presvedcive proti te McHale...
A jeste bude hrat Mauska s Plechem,:) Ale nejake zajimave zapasy...moc nevidim, spis tim, ze hraje plno nasich holek:) To uz pochopitelne staci.
Reagovat
misa
Maruška ne Mauska :)
Reagovat
Vlk-v-trave
:) jsem se upsal.
Reagovat
fialka
fajn, zvedavá som na Zvereva, čo ten chalan postvára.
Včera som sledovala Andersona, uchmatol to cez bolesť.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak to by toho letos moc neodehrál. Už je z něj taky pěkná skleněnka, bohuželsmile
Reagovat
SwissMaestro
Skvělé vidět AM zpátky :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Franta hral celkem hrozne, hodne lacinych chyb. Ve druhem setu se k nemu pridal take vazeny skotsky sir Andy Murray a najednou to vypadalo, ze Franta se chytne a sir bude mit hodne co delat, aby postupil...ale ve tretim dostal Franta black out a Andy se uz ritil jak po dalnici do druheho kola, kde narazi na zvire...a bude to rozhodne tezsi zapas nez s Frantiskem, ktery je podle mne dost mimo. Ovsem, bylo mozno videt take pekne vymeny, dokonce i svetle momenty jak Franty tak Sira...

https://www.youtube.com/watch?v=4l4gPfwLHco

* Doporucuji 1:25 - 1:55 zakonceni vymeny Andyho, kdy jsem si myslel, ze to pujde do autu a nybyl jsem sam, kdo si to myslel :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale nejlepší je na tom videu stejně to podání ruky sudímusmilesmile
Podle toho, co píšeš, měl mít Francis na roušce spíš Black out matterssmile
Reagovat
LordMutademus
Souhlas, Tiafoe hrál dost špatně. Andy na konci druhého setu vypadal na umření, tak jsem moc nevěřil, ale Tiafoe zkušeně ve třetím. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
v hlave - po tom prvnim brejku Andyho ve tretim - zaparkoval zkusene hlavou do satny:D

Se Zverevem to bude hlavne narocnejsi v tom, ze to pujde do strasne dloooouhyyych vymen... no tak tipuji...a nevim jestli to Sir zvladne takovy narocny match...jedine, zeby presel s nim na servis-volej :D cimz by sokoval nejen souper a tabor Murovcu, ale cely tenisovy svet...
Reagovat
LordMutademus
Bude výuka defenzivního tenisu pro Sašu. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
No jen aby tu vyuku ve zdravi dokoncil :D
Reagovat
LordMutademus
Ve čtyřhře bude hrát Izzy s Hubertem proto Démonovi s Bustou, ti dnes vyřadili nasazené čtyřky Dodig, Polášek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist