Murraymu triumf na challengeru nepomohl, v Římě prohrál hned s trápícím se Fogninim

10. 5. 2023, 22:23
Aktuality 8
ATP MASTERS ŘÍM - Andy Murray slavil v neděli na challengeru ve Francii titul, ale na antukových turnajích ATP prohrál i třetí letošní zápas. Bývalý lídr žebříčku nestačil 4-6 6-4 4-6 na Fabia Fogniniho, s nímž na Masters v Římě vypadl i při poslední účasti v roce 2017. V předchozím průběhu sezony vyhrál všech devět duelů, které došly do rozhodujícího setu.
Profily hráčů
Andy Murray (© AFP)

Andy Murray je dvojnásobným olympijským vítězem, trojnásobným grandslamovým šampionem a také bývalou světovou jedničkou. Možná překvapivě tak v neděli slavil ve Francii svůj teprve třetí kariérní triumf na challengerech. Vítězná série pěti zápasů mu však nepomohla dosáhnout na první letošní výhru na antukových turnajích ATP, po Monte Carlu a Madridu vypadl hned v prvním kole také na dalším Masters v Římě.

Ve Foro Italicu se naposledy představil v letech 2016-17, před sedmi roky tady poprvé triumfoval, ale v následujícím ročníku nestačil hned na Fabia Fogniniho. Právě nevyzpytatelného italského vrstevníka potkal 35letý Brit v úvodním zápase i letos a ani tentokrát recept nenašel.

V utkání s aktuálně až 130. mužem pořadí si sice vypracoval více brejkbolů (18-12), jenže v úvodním dějství domácímu bouřlivákovi servis nesebral ani jednou a ve druhém potřeboval celkem sedm setbolů a dovolil soupeři snížit z 1-5 na 4-5.

V závěrečné sadě si v úvodním gamu prohrál servis a na returnu uhrál dohromady jen tři fiftýny. Rozhodující set letos absolvoval podesáté a poprvé neuspěl.

Statistiky zápasu Murray - Fognini

Fognini, který po třech hodinách upravil vzájemnou bilanci na 5-4 ve svůj prospěch a včetně dnešního postupu vyhrál jen tři z 11 letošních zápasů, bude ve druhém kole čelit Miomirovi Kecmanovičovi. Jediný dosavadní souboj se Srbem zvládl a v tom následujícím bude usilovat o první vítěznou sérii od srpnové kvalifikace na Masters v Montréalu.

V letošním ročníku Internazionali BNL d'Italia startuje kompletní elitní desítka v čele se světovou jedničkou a obhájcem titulu Novakem Djokovičem. České barvy reprezentuje pouze Jiří Lehečka, jenž se jako poslední vešel mezi nasazené a má v prvním kole volno.

• ATP MASTERS 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 7.705.780 eur
středeční výsledky (10. 5. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Fognini (It.) - A. Murray (Brit.) 6-4 4-6 6-4
Wawrinka (Švýc.) - Ivaška (-) 6-2 6-4
Báez (Arg.) - Varillas (Peru) 7-5 6-3
Fucsovics (Maď.) - Krajinovič (Srb.) 6-4 6-2
Etcheverry (Arg.) - Van Assche (Fr.) 7-6(7) 6-3
Djere (Srb.) - Lestienne (Fr.) 6-1 / skreč
Garín (Chile) - Cachín (Arg.) 6-4 3-6 7-6(5)
Yibing Wu (Čína) - Gasquet (Fr.) 3-6 6-3 6-3
Müller (Fr.) - Edmund (Brit.) 6-1 6-3
Bublik (Kaz.) - Martínez (Šp.) 6-3 7-6(4)
Fils (Fr.) - J. M. Cerúndolo (Arg.) 6-1 1-6 6-4
Kokkinakis (Austr.) - Munar (Šp.) 4-2 / skreč
Popyrin (Austr.) - O'Connell (Austr.) 6-2 7-6(5)
Safiullin (-) - Giron (USA) 6-4 6-3
Rinderknech (Fr.) - Cobolli (It.) 6-4 6-3
Barrére (Fr.) - Nakashima (USA) 6-3 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Krisboy
Legenda. Porážka s Fouňou - navíc v Římě - není žádná ostuda. Fantastický triumf na challengeru už mu nikdo nevezme. smile
Reagovat
sysel
hezky pokus o ironii smile
Reagovat
Patik
Presne tak Fognini aj keď je mimo bol určite väčším favoritom..antuka mu ide keď chce a pred domácim publikom? ..výhra ma neprekvapila.
Reagovat
Patik
Po trojhodinovom zápase to je taka Murryho klasika.. Ani neviem prečo ma tie jeho výkony začínajú iritovat..divoké karty trojhodinove pinkacky a večné nadavanie počas zápasu.. Kedysi som mu veľmi fandil..po operácii to ešte šlo ale potom sa niečo zmenilo vo mne voči nemu...
Reagovat
annah
Věčné nadávání během zápasu předváděl vždycky, proto mi šel na nervy. Nikdy jsem ho neměla ráda.
Reagovat
sysel
smile
Reagovat
Patik
To je tiež pravda ale vtedy mi neprišiel až tak frustrovaný..pride mi to teraz horšie..
Reagovat
IngStavinoha
ale na provinčních menších akcích se morjak ještě pořád může občas prosadit
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist