Na červencové turnaje do Berlína se chystají Thiem, Zverev, Kyrgios, Svitolinová či Bertensová

29. 5. 2020, 22:22
Aktuality 34
Dominic Thiem, Alexander Zverev a Nick Kyrgios by měli být hlavními hvězdami exhibičních tenisových turnajů, které jsou naplánovány na červenec do Berlína. První akce se odehraje od 13. do 15. července na trávě na stadionu Steffi Grafové, druhá bude následovat od 17. do 19. července na tvrdém povrchu v hangáru na uzavřeném letišti Tempelhof.
Steffi Graf Stadium

Oba turnaje jsou určeny pro šest tenistů a šest tenistek. Hrát se bude o prémie z celkové dotace 200.000 eur. Aby se minimalizoval počet lidí na kurtu, auty bude místo rozhodčích hlídat elektronický systém. Zatím není jasné, zda se bude hrát před diváky, to bude záležet na postupném uvolňování opatření proti šíření koronaviru v Německu.

Domácí hvězdu Zvereva, rakouskou světovou trojku Thiema a Australana Kyrgiose, o jehož cestě do Evropy a podmínkách příjezdu do Německa se nyní jedná, doplní italský tenista Jannik Sinner. Zbývající dvě místa jsou ještě volná, stejně jako v turnaji žen. V něm svou účast zatím potvrdily Elina Svitolinová z Ukrajiny, Kiki Bertensová z Nizozemska a domácí Julia Görgesová s Andreou Petkovicovou.

Profesionální tenisové soutěže organizované ATP, WTA a ITF jsou od března až do konce července přerušeny. Hrají se jen malé exhibiční turnaje, jako byl tento týden pražský turnaj O pohár prezidenta ČTS.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

34
Přidat komentář
paddy
jako první zápas na trávě bych dal Brown - Nadal (favorita uvádím na prvním místě; H2H 2:0), ale myslím, že Rafa nebude mít odvahu přijet, a ne kvůli toho, že nechce mluvit s Kyrgiosem :)

vedou hovory se dvěma GS vítězi, možná přijede Federer - zeptají se ho, jestli "má chuť"
"Immer wenn es um Tennis geht, werden wir natürlich auch einen Roger Federer fragen, ob er Lust hat"

Nick má chuť pořád, a tak udělá si poznávací zájezd za berlínskýma holkama :)

na závěr další z tenistů, co přemýšlí hlavou a používá relevantní argumenty - Gorgeous Julia :)
The German tennis player Julia Görges does not believe that the official game operations will continue this year. "I'll put it this way: we are a completely international sport in which players from all countries have to come together. Logically and normally viewed in terms of freedom of travel: I would be quite surprised if there would be any tournament this year"
Reagovat
misa
Julia Goerges, ĺetos 32 let. Pořád dokola se vyjadřují třicátníci, kteří mají už mizivou šanci na nějaký větší titul.
Reagovat
paddy
Jestli i narážíš na Federera s Nadalem, tak máš úplnou pravdu ;)
Reagovat
misa
Nadal ale patří mezi třicátníky, kteří mají solidní šanci na další grandslam, Taky se vyjádřil, že hrát bez diváků mu nevadí. Federer ne. Po zrušení letošního Wimbledonu je jasné, že jeho šance na další gs. titul je nulová.
Reagovat
misa
Tady zase článek z 29. 4.
https://www.tenisportal.cz/zpravy/nadal-se-boji-dalsich-zraneni-az-zase-zacnu-hrat-bude-to-bolet-28304/

"Klidně budu hrát bez diváků." Chtěl bych vidět, jak Nadal nepojede na French Open.
Reagovat
paddy
pár dní starý rozhovor v čase 21m20s
https://cnn.iprima.cz/porady/kb-interview/hostem-byla-petra-kvitova

tenisté vědí lépe než fanoušci, co obsahuje organizovat turnaj, přesunuje se tisíce kusů personálu

nekteří fanoušci to pochopí, až se GS skutečně zruší, někteří stále nechápou, proč se nehraje Wimbledon
za falešným optimismem se skrývá neznalost a neschopnost chápat souvislosti dnešního světa

doplním, že denní počet nakažených ve světě stále překonává maxima, roste Asie a Jižní Amerika, jinde pokles nebo stagnace
turnaje se hrají po celém světě, takže se nelze dívat izolovaně z pohledu ČR
(bohatý nechápe, proč chudý nemá peníze)

jestli se někde rozbíhají soutěže, tak je to s omezeními a rozhodně nelze mluvit o návratu normálu, např. NBA a NHL se mají dohrávat na jednom místě!
Reagovat
paddy
z rozhovoru plyne teoretická možnost, že někdy v budoucnu si dojde ke Kvitové do salónu na pedikúru Fulnek :)
Reagovat
tommr
i tenisti jsou jenom lidi a někteří z nich se prostě nechali zblbnout tou neskutečnou mediální masírkou takže jejich pesimistický úvahy je třeba brát s určitou rezervou ...
Větší problémy než sám virus dneska pro pořadatele představuje spíš ta hysterie rozpoutaná okolo něj ...
Reagovat
paddy
Jestli nedokážeš pochopit otázku mobilitu, tak nemá smysl debatovat. Hráči o organizaci turnajů vědí více než my, a proto se vyjadřují tak, jak mluví. Ani nevíš, co se děje v zákulisí. Šéf WTA obtelefonovával tenistky a probíral situaci. Máš iluzorní svět.

Řekl některý z hráčů, že se bude hrát od srpna. Jestli ne, není to podezřelé?
Reagovat
tommr
a ty snad víš co se děje v zákulisí? Myslím, že to neví ani většina hráčů, protože pochybuju, že jim vedení a organizátoři turnajů pravidelně volají, aby je o všem informovali.
Pro další vývoj je důležitý, aby se postupně začalo na všech úrovních s hraním i když zatím bez diváků a hlavně aby se přestaly brát ohledy na to neustálý strašení lidí ze strany mediálních mrdek ...
Reagovat
paddy
Myslíš, že jsem si ty telefonáty vymyslel?

Hovory proběhly nedávno a mám to ze dvou zdrojů. Kvitová to zmiňuje ve videu. Co bude, neví nikdo, ale konzultace ničemu neublíží.

Novináři nerozhodují, jestli se bude hrát. Bez hráčů nelze hrát. Např USA má zavřené hranice. Vysvětli mi, jak se teď dostaneš do NY. Letecká doprava klesla o 90% meziročně. Rozhodnutí o turnaji musí padnout dopředu, Gaudenzi mluvil o 2-3 měsících. V červnu asi budeme vědět o osudu US Open.
Reagovat
Nola
paddy sa tvari ako "nezavisly" diskuter, ale v skutocnosti si nepraje navrat tenisu .... neverim, ze si ho este neprekukol, je to FFF
Reagovat
paddy
neříkej, co jsem neřekl, to je demagogie
a nejsem ani FFF, což mě rozesmálo, to byl přímo metrový aut, na který ani nepotřebuji jestřábí oko :)

pro zopakování - lidé neradi poslouchají nepříjemné věci, za to já nemůžu
Když děda řekne vnukům, že babička má rakovinu a zanedlouho umře, tak si přeje její smrt?
Reagovat
smazaný uživatel
Lenže paddy tvrdí, ze babička ma rakovinu nevyliečitelnú, pritom polovica lekarskeho spektra tvrdí, ze to je rakovina, ktorá sa dá liečit.
Reagovat
tommr
nevím jestli to je kvůli Federerovi, ale někdy mi fakt příjde, že paddyho jímá hrůza při pomyšlení, že by ta herní pauza mohla brzy skončit ... :)
Reagovat
Nola
prehrala som si to od minuty, ktoru si oznacil, o.i. Kvitova tvrdi, ze jej tenisovy kolotoc nechyba.... nedivim sa, ze ju tak jej fans vehementne brani :D nedavno bola prva, ktora pribehla podporit zlucenie ATP a WTA, taktiez nechce hrat bez divakov, asi je na vyplatnej listine :DDD
Reagovat
misa
Takhle mluví hráč na konci kariéry. Takže se dá čekat, že Petra buď ještě letos nebo příští rok oznámí konec.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi fakt úplně vypatlaná!:)))
Reagovat
misa
Pokud se ještě letos začne hrát, tak se budu bavit, jak to okomentuješ :)
Reagovat
paddy
nikdo z těch tenistů ani já neřekl, že se tak stane na 100%, ale pravděpodobnost je vysoká

je vidět, že jsi zaujatý proti mě, jinak by se s chtěl smát i těm tenistům :)

mě to vadit nebude, nejsem alibista, který na všechno odpovídá nevím, abych se nespletl
Reagovat
Nola
dufam, ze Rafa ako prvy vyrovna rekord, ak sa bude konat FO... aspon tu nastane konecne klud a potom nech sa stane, co sa ma stat, niekto dalsi snad tiez.....
Reagovat
Kozoroh
Lol. Pokud Rafa vyhraje RG 2020, klid tu rozhodně nebude, už jen kvůli Forehandovi.
Reagovat
Nola
mne to vadit nebude, nech si to FH uzije..... som tu dost dlho registrovana, a pred tym par rockov iba citala prispevky, obcas nahliadnem na twitter, ale som znechutena tym, ako su prezentovani Rafa a Novak u tenisovych "vraj" zurnalistov, tak nech sa stane, co sa ma stat, iba tolko
Reagovat
misa
Tenistům se smát nebudu, protože jsou přímí aktéři událostí a můžou mít obavy o zdraví při dlouhém cestování. Ale proč naříkáš na TP od března ty, když žiješ v jedné z nejbezpečnějších zemí světa, je pro mě záhada. Ale nutno dodat, že nejsi sám...
Reagovat
sojka1
preruseno do cervence..... exhibicni turnaje jsou jiste moc fajn a je vyborne, ze se "neco deje", ale pokud se tu berou v uvahu predevsim "potrebni" hraci, tedy ti mimo uzkou spicku, bude pro to sirsi pole zoufale malo casu dat se pred pripadnym USO nejak "do kupy", jsem na prubeh velmi zvedava.....
Reagovat
FulnekUltras
jestli táhnout s ušáky, frantíky nebo germány, zvolím dycinky tu poslední možnost... pokud by u toho byl ještě ňákej Slovan... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=zOixz9w3ffg
Reagovat
paddy
prodávala ho i paní v tričku s Gottem (viz video), a na autě nakladatelství je foto Gotta a Jágra

https://tn.nova.cz/clanek/nacisticky-kalendar-pobouril-radu-lidi-v-obchodech-jde-ale-na-dracku.html
Reagovat
sojka1
kdybych ti mela poradit, tak tahnout by nebylo marne, Fulnecku... :-)))
Reagovat
FulnekUltras
vyloženě spoléhám, že mě nakonec odvezou... ;-)))

https://www.youtube.com/watch?v=hbzk5p2AlnA
Reagovat
paddy
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
gigin
Ten čas tvé glosky je kúúl!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist