Nadal a Djokovič klidně budou hrát i bez diváků

16. 4. 2020, 11:50
Aktuality 69
Jedni z nejúspěšnějších hráčů tenisové historie Rafael Nadal a Novak Djokovič už vyhlíží návrat na kurty a tenisové turnaje. O další trofeje jsou po restartu tenisového dění připraveni zabojovat i bez podpory diváků.
Profily hráčů
R. Nadal a N. Djokovič

Od poloviny března je nejen tenisový svět ochromený pandemií koronaviru. Restart sezony proběhne nejdříve 13. července, i když toto datum nevypadá podle aktuální situace ve světě optimisticky. Na konci července se totiž má hrát ve Spojených státech, které jsou koronavirem nejpostiženější zemí světa.

Nadal i Djokovič jsou stejně jako většina obyvatel planety v karanténě. Antukový král Nadal rovněž termínu restartu příliš nevěří. "Tenis není jako fotbal, my více cestujeme. Dokud nebude lék, tak je situace pro náš sport velmi komplikovaná. Musíme být zodpovědní. Nemyslím si, že by se v nejbližší době konal nějaký oficiální mezinárodní turnaj."

Klidně ale bude hrát i bez diváků. "Zdraví je samozřejmě na prvním místě. Pokud by však bylo možné hrát zase turnaje bez diváků, tak bych byl rád. S Novakem jsme hodiny vymýšleli způsoby, jak našemu sportu pomoct."

Také letos neporažený Djokovič vidí konání turnajů za zavřenými dveřmi jako možnost. "Hrát bez diváků? Záleží na spoustě okolností. Není to snadné rozhodnutí. Pokud by se hrálo bez diváků, jsem připravený nastoupit."

Hrát bez diváků je i jednou z variant šéfa ATP Andrey Gaudenziho. Podle jeho slov by se ale i tak na jednom místě vyskytovaly tisíce lidí a přesun na další turnaje by nebyl vůbec jednoduchý. "Pokud by se hrálo bez diváků, stále se bavíme o dvou až třech tisících lidech, kteří by se museli přesouvat z jednoho turnaje na další. Tím pádem by bylo těžké zajistit bezpečnost všech."

"Chceme tenis i nadále udržet na mezinárodní úrovni. Pokud bychom uskutečnili turnaje v jednotlivých zemích jako je tomu například u fotbalu, pak bychom udělali pár kroků zpět. To samozřejmě nechceme, ale i tuto variantu připouštíme. Nastal by však velký problém s žebříčkem."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

69
Přidat komentář
peRFect
Měla by se uzavřít open era a začít closed era. Tenis jen za zavřenými dveřmi.
Reagovat
RF46
:)
Reagovat
woody
Rozhodnutí. Diváci jsou ve spoustě utkání jedním z faktorů hry. bez nich to bude ... jiné... Upřímné si jako fanoušek ND přeju,aby se začalo hrát co nejdříve, ale aby podmínky byly férové.. Otázkou je jestli to bez diváků bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Na PS4 to bude i s diváky.
Reagovat
steve79
Já si přeji z celého srdce, aby Rogera nikdo nepřekonal.
Reagovat
steve79
At se klidně nehraje pět let :D
Reagovat
annah
Taky bych si to přála, ale realita bude asi jiná. Myslím, že ho prekonaji Rafa i Nole. Mají ještě dost času.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné, protože jsou gloryhunteři tak, jak to říkám celé roky. Nadal by za titul prodal vlastní rodinu.

Na tiskovkách vykládají, jak je tenis více, než sport, že je to životní náplň a teď klidně odehrají turnaj za zavřenými dveřmi jen proto, aby doběhli Federera v počtu GS.

Komedianti.
Reagovat
smazaný uživatel
No ale pokial ho prekonajú a ty sa obesíš, bude to pre TP ozdravujúce...A to treba ocenit.
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední věc, kvůli které bych se oběsil je počet GS u BIG3.

Ale celkem si přeju, aby to Rafa dotahnul, klidně bez diváků.

Dalsi uboha duše (myslím tím tebe) by byla šťastná z úspěchu člověka, který ani neví, ze existujes.
Reagovat
smazaný uživatel
Isteze, je ti to jedno. A práve preto si prekonal tento hysterický plač :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hochu, já sem chodím poslední dobou sporadicky, někdy více, někdy méně, některé dny vůbec.

Ty trolíš u každého příspěvku, glorifikuješ Nadala, hejtuješ Federera a všechny ostatní.

Jsi internetový trol, zamilovaný do Nadala a žiješ jenom počtem jeho GS titulů a v koutku duše doufáš, že se Rafa rozloučí s kariérou na OH v Paříži a k tomu všemu ti dá podpis do deníčku.

Tak tady na mě nezkoušej ty tvoje trolící triky, na to ti skočí max. synové souseda, kteří mají 12 let.

Pozdrav v Petržalce, kde je život už v normálu, hlavně Laca z autodílny a Ferka ve fast foodu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezvládaš :)
Reagovat
peRFect
*oprava, žije jen počtem GS titulů od doby, co jich má Nadal o jeden méně než Roger. Ještě dva roky zpět to tady od něj bylo jen samé h2h, popř. jednička na konci roku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Má svůj svět, přejme mu to.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ty si dobre vyšurovaný.

O GS ako o smerodajnom aspekte hovorim od času, kedy Kamil dostal svoju prvú 386..
Reagovat
Amputace
No nevím, píšeš tady o hejtu, a přitom jsi to byl ty, kdo začal útočit na Nadala s Djokovičem, že chtějí hrát (jak nepochopitelné...). Tak si to už konečně v té hlavě urovnej.
Reagovat
smazaný uživatel
Byla to nadsázka a hozená udice pro ovečku. (ne ty)

Ta přiběhla jako vosa na med.

Bzzz bzzz, já jdu jezdit na kole s rodinou a on tady bude trolit statistiky do rána.

Bzz bzz :)
Reagovat
Patik
Zaujímavo sa k prekonaniu rôznych rekordov vyjadrili všetci členovia big3..Roger napríklad povedal raz na tlačovke ..ohľadom GS..nemám presný citát ale niečo v tom zmysle že je to skvelý a neopísatelný pocit mať toľko GS v zbierke a ak ho niekto vyrovná bude len rád že sa o ten skvelý pocit môže s niekým podeliť a dopraje mu tú radosť ktorú si on sám zažil pri ich zisku..Rafa naopak povedal viackrát opäť nemám presné citovanie.. že ak jeho najväčší rivali hrajú vo finále vždy drží palce ich súperovi..vraj je to pochopitelné nechce aby sa mu niekto vzdialil alebo priblížil v počte GS..naposledy to tak tvrdil keď hral Nole s Thiemom v Austrálii..pochválil sa že držal palce Thiemovi...Noleho som nepočul konkrétnejšie sa vyjadriť k tejto veci..povedal len niečo také že mieri na tie najvyššie méty a chce zlomiť len tie najväčšie rekordy v histórii tenisu..chce aby si história veľmi dobre zapamätala jeho meno..no je otázne čo si všetci traja úprimne myslia niekde v súkromí ale je možno na zamyslenie niektoré tie vyjadrenia..človek si môže urobiť ako taký obraz o tom o čo komu v tenise ide..
Reagovat
smazaný uživatel
Nemas presny citát, len svoju intepretáciu..

Pokračuj v tom a pozdravujem do košiara :)
Reagovat
Marduch
Myslim si to už nějaký čas a tvůj přsípěvek to jen potvrdil - je to jen o upřímnosti. Djokovič řekl na rovinu, jak to je, Rafa i přes určité počáteční kličkování o sousedovic koze nakonec také přiznal barvu, možná že i díky tomu, ja na toto téma v mezičase otevřeně pohovořil strejda Tony.
Federer to prostě tak moc všem přeje sdílet, až se po loňském finále Wimblasu psychicky zhroutil.
Reagovat
smazaný uživatel
O ovcách si myslím svoje, ale ze niekto dokáže uverit tym patetickým drístom z ust Federera :)

Oni snad fakt jedia seno :)

Apropos, Nadal o susedoch a autách hovoril v kontexte, ze je rad co dosiahol, ze ak dosiahne najviac a prekona Federera, o to lepsie, ale aj v tomto momente je extra spokojny s kariérou..
Reagovat
Marduch
o autech, ne o sousedove koze, mas pravdu. No když se ho ptali na rekord GS, tak řikal, že nechce koukat kolem sebe, jakože soused lepší auto a dům, že to ke spokojenosti nevede. No o pár týdnů nato doplnil, že vždy fandí soupeřům BIG3.. no tak samozřejmě, nikdo snad (až na část zasněných FFF) nečeká nic jiného, vítejte ve vrcholovém sporte, kde každý z těhle superstar právě píše historii...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal v první řadě říká pokaždé něco jiného.

Federer má možná PR řeči, ale alespoň říká roky totéž.

Nadal jednou tenis bez diváků nehraje, pak možná, pak určitě, pak ho nezajímají tituly, ale tenis jako takový, potom by za titul z RG položil život, pak to zase přeje soupeři, pak to zase přeje mladým.

Pak přeje Federerovi primát v počtu GS, druhý den ho to sousedův větší dům nezajíma, narodil se přece pro tenis a třetí den chce být v GS titulech nejlepší.

Nadal nikdy neuměl držet svůj názor roky, mění to jako ponožky. Proto je to prostě Nadal, výborný tenista, který si vymýšlí.
Reagovat
Kozoroh
Roger bude nepochybně naštvaný, až ho Rafa nebo No1e překoná v počtu GS titulů, ventilovat to do médií pochopitelně nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer má dávno jiné priority než tenis.

Opakovaně říká, že je už do počtu a Djokovič i Nadal jsou velcí favorité aby ho překonali. Má o 6 let více než oni a ví, jak to pravděpodobně dopadne.

On se z toho neposere, ani já, nebo jiní fans.

Poslední dobou těch 20GS fandům Nadala ze srdce přeju, protože pro ty lidi je Nadal jediná vzpruha v životě a když to číslo zlepší život tolika podprůměrně inteligentním lidem, tak bude zase svět krásnější.

Oni si pak tady budou roky opakovat ty svoje statistiky a budou šťastní.

Buďme přející.
Reagovat
Mr.Pink
Federer v jednom nedavnem rozhovoru rekl, ze ho to bude mrzet, kdyz ho nekdo prekona v poctu grandslamu, ale ze se s tim uz smiril. Mysli si, ze rafa nebo novak ho vystridaji na trunu
Reagovat
Patik
Ja som hneď vedel že Roger sa zrútil kvôli tomu že ho Rafa teraz dobehne..ako chvíľú som bol v tom že to boli tie nevyužité championship pointy na jeho oblúbenom grandslame s jeho najťažším súperom v celej kariére..ale zmýlil som sa..Roger je proste chorobne neprajný..obyčajný elegán arogant a egoista :)
Reagovat
Kozoroh
Aneb co by to byl za Kamilosův post, kdyby si v něm nekopl do Djokera či Rafy, nejlíp do obou dvou, že? :-P
Reagovat
Amputace
A nebyl by to Kamilos, neboli pan Realita, aby, byť sám hejtující, neosočil z hejtování někoho jiného :)
Reagovat
smazaný uživatel
A vy jste jako dvě ovce a nechápete popíchnutí fanoušků Djodal a začnete je obhajovat. :D

Hoši, to je sport, Vaši idolové vůbec neví, že existujete, přestaňte to tak žrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Povedal fanusik, ktory sa psychicky zrutil, ked mu Zverev nedal podpis a je ochotný cestovat 1000km, aby videl Federera z poslednej rady s transparentom, ktory napise v anglictine, samozrejme nesprávne.:

Kamosko, keby cirkev tusi ze existujes, prehodnotila by postoj k interupciám :)
Reagovat
steve79
Roger může vyhrát dva Grandslamy.
Reagovat
Kozoroh
I bez diváků je na turnajích a kolem nich spousta lidí - hráči a jejich doprovod z nejrůznějších koutů světa, organizátoři, rozhodčí, podavači míčků, sekuriťáci, fyzioterapeuti, novináři či kameramani (pro TV přenosy). Nebude lehké turnaj bez diváků a ve všemi možnými omezeními zorganizovat, jak si někteří myslí.
Reagovat
tommr
ty počty lidí se ale dají výrazně omezit. Už jen tím, že se bude hrát bez diváků dojde automaticky k výraznýmu omezení (nebudou se prodávat a kontrolovat lístky, nebudou třeba uvaděči a sekuritáci atd.). Omezit se dají i doprovody hráčů, nemusí být sběrači míčků apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten pocet 3000 ludi mi teda pride premrštený, riadne..
Reagovat
tommr
nejspíš mluví o GS - u menších turnajů je to samozřejmě nesmyslně nadsazený. Na GS se ale počty lidí dají zredukovat velmi snadno. Stačí zrušit turnaje legend, vozíčkářů a juniorů a hned bude počet aktivních účastníků poloviční. Doprovody hráčů se dají omezit na 1-2 osoby a navíc nemusí být v průběhu zápasu vůbec v areálu. Sběrači míčků taky nejsou nepostradatelní. Lajnový rozhodčí by mohla nahradit technika o čemž se už stejně dávno uvažuje ...
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim, ze sa to dá zredukovat, hoci do extrémov ako napriklad hrat bez lajnovych rozhodcov a z eračov nepojdu..

Skor sa bude mysliet na zázemie, šatne, press centra a podobne. To sa zrusi, osprchovuje sa kazdy az na hoteli a tlacovky budu online.
Reagovat
Kozoroh
Sekuriťáci jsou přinejmenším u zápasů největších hvězd nezbytní, byť jich bude potřeba daleko méně. Žádný turnaj nebude chtít riskovat opakování incidentu Selešové.

Jak chceš omezit nebo vyřadit fyzioterapeuty/lékaře? MTO by musela být zrušena, což je nepravděpodobné. Spíš si budou tenisté sami sbírat míčky, než aby byla MTO zrušena.
Reagovat
tommr
MTO se v poslední době značně zneužíval z taktických důvodů takže nějaký omezení by určitě neuškodilo. Pár doktorů v celkovým počtu účastníků turnaje stejně nehraje žádnou významnou roli ...
Reagovat
smazaný uživatel
Lekári sú detail. Myslím, že 5-10 na hrací deň by bohate stačilo. Videl si niekedy, že by boli 3 MTO súčasne?...

Veľký škrt by bol, žurnalisti. Toto by bolo treba zorganizovať, aby bol hráč dostupný na video konferencii, odkiaľ by žurnalisti z domova zbierali hlasy. Určite žiadne tlačovky.

Rovnako zázemie, to znamená, kde sa hráči pohybujú pred zápasom, po zápase, šatne, všetky tieto priestory minimalizovať, a keď sa dá, zrušiť úplne. V šatni zachovávať odstupy, atd. Hráč po zápase, čo najrýchlejšie na hotel.

Mats, Barbara a Alex by asi taktiež zostali doma :)
Reagovat
peRFect
a k čemu takový turnaj. Proč ho vůbec hrát?
Reagovat
smazaný uživatel
Miliony divákov pri tv?
Reagovat
peRFect
Ale to sportu nijak nepomůže (subjektivní názor).
Reagovat
smazaný uživatel
A ako sportu zvanom tenis pomozu trebars dva roky absencie?...

Ze by ho pochovali, ta nenapadlo?..

V tomto momente sa uz vyberá len menšie zlo. Je dolezite zachovat aspon nejakú kontinuitu pre tenis a sport vseobecne, v opacnom prípade vsetky organizácie logicky skrachujú.
Reagovat
paddy
Klidně bez diváků a bez peněz, ale hlavně o GS trofej

Přirozené, každý se stará o sebe, geneticky zakódovaná snaha o přežití
Reagovat
Mayo
Hen na nich ako sa trasu za dobehnutim Egoistu :D
Reagovat
spaniel
Neni divu, stejne jim v publiku nikdo nefandi, takze jim to jen prospeje.
Reagovat
Marduch
Já ti nevim, aby nebyl Novak nebyl rozhozený z toho, že mu najednou nikdo nekecá do servisu a neoslavuje jeho DF. Jak se pak má dostat do svý zóny vzdoru? :)
Reagovat
Kozoroh
Novak se s prázdnými tribunami vypořádá nejlíp z Velké 3, můj názor.
Reagovat
EllNino
bylo by divné, kdybys měl jiný názor, těžko bude jako Nolda fan takhle mluvit o Rogerovi nebo Rafovi :D
Reagovat
Ondra979
no jo,ale ja si to nemyslim..nebudu ale tvrdit, ze Roger by se s tim vyporadal lepe, proste to nevime a je to neco, co zadny z top hracu v podstate nezna..
Reagovat
turista
Taky si to myslím.
Reagovat
EllNino
:D :D :D
Reagovat
Mayo
;D
Reagovat
Ondra979
no na tom neco muze byt..on proti publiku ktere mu nefandi hrat opravdu umi, to uz nam predvedl, ale hrat uplne bez publika je prece jen neco jineho, urcite by to vliv melo...byl by to asi zajimavy experiment, ale spis se neuskutecni.
Reagovat
Marduch
Pochopitelný postoj Noleho s Rafou. A stejně tak pochopitelný bude odmítavý postoj Fedexe, i když to třeba neřekne úplně naplno.
Reagovat
smazaný uživatel
ak Federera zachrani prave ten koronavirus,tak bude vlastne SkoroGoat ci nie?
Reagovat
smazaný uživatel
na vyvazenie musim uznat ze tohto roku mal stale velku sancu vyhrat Wimbledon,nevidim nikoho okrem Novaka kto by ho za optimalnych podmienok porazil,ked tretim naj travarom je Rafa
Reagovat
smazaný uživatel
Veľkú šancu mal v roku 2019..Neznamená to, že by mal aj tento rok..

2017 vyhral a o rok vypadol s Andersonom. Federer už dlho nemal dva špičkové W. za sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
rupnut môze aj Novak ak Querrey a pod.chyti super den,Federera raz v prvom ci druhom kole takmer vyradil myslim ze Falla,nechce sa mi to teraz hladat,svajciar vyzeral ako v marnici,taky mal vyraz a to bol tenisovo na vrchole,jediny hrac o ktoreho som vo W nemal strach bol len ten Sampras,nieco ako Rafa na RG,netvrdim ze american bol lepsi ako svajciar,akurat dominantnejsi,vzdy som fandil proti nemu,lebo bol evidentne lepsi ako ostatny,ked si nanho spominam tak bol vlastne sympatak,vratim sa k Federerovi,u mna by bol aj tohto roku top favorit,oddychnuty a motivovany,navyse mi na trave chyba konkurencia aspon typu Roddick,Gasquet,Cilic...
Reagovat
smazaný uživatel
So vsetkym suhlasim mimo toho "top favorit"..

To isto nie.
Reagovat
smazaný uživatel
asi som sa zle vyjadril,ale patri medzi troch naj favoritov s Novakom a Rafom,z ostatnych môze niekto vypalit,len ma nikto nenapada,jední su za zenitom,druhym vyjde max 1-2 zapasy,kde niekoho odpalia,dalsi zatial na trave nepresvedcili,prave to môze byt vhodna skupina na prekvapenie,ved sampioni ako Becker,Borg,Federer ci Sampras sa na trave presadili v mladom veku,z tych sucasnych mladych ma nikto nenapada,to skôr na inych povrchoch-Dimitrov bola nadej,ktora zhasla
Reagovat
dappe
Dost možná bychom se divili, pokud tedy myslíš ohledně rekordů. Federer se podle mě hodně změnil.
Reagovat
Patik
Tak jasné.. rovnako ako fanúšikovia aj hráči sa môžu baviť v teoretickej rovine....(keď sa bavíme o tom kde nemusia byť diváci..tá fotka je symbolická.)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdezto Federer chce pockat na divakov, kludne aj 3 roky.
Reagovat
Fandina
Trapné.
Reagovat
smazaný uživatel
Aky si rocnik narodenia, babka?...

Len tak pre zaujimavost :)
Reagovat
Fandina
Jsem stará jako Praha, ale s tím, že ty jsi trapný, jako brno to nemá nic společného. Ale ono obecně platí, že žádný blb si svoji blbost neuvědomuje. Protože jinak by blbem těžko byl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist