Nadal se bojí dalších zranění. Až zase začnu hrát, bude to bolet

29. 4. 2020, 09:49
Aktuality 57
Rafael Nadal si ve své kariéře užil zdravotních potíží až dost. Třiatřicetiletý Španěl se obává, že další přijdou, až zase bude moct absolvovat plné tenisové tréninky. "Až začnu trénovat na kurtech, tak mě bude bolet ruka na několika místech. Šance na zranění je větší, když dlouho nehrajete."
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Kvůli opatřením v koronavirem silně zasaženém Španělsku nemůže Nadal ani docházet na tenisové tréninky. "Kdybych si denně mohl zahrát alespoň půl hodiny, kdybych mohl procvičovat svaly, které jsou potřeba při hře, určitě by mi to trochu pomohlo. Svaly by si zase postupně zvykaly a tělo by bylo připravenější na návrat."

A právě kvůli nemožnosti absolvovat vyloženě úderovou přípravu má 19násobný grandslamový šampion obavy z dalších zdravotních problémů, kterých si během své dlouholeté kariéry užil rozhodně dost. "Až zase začnu trénovat na kurtech, tak mě bude bolet ruka na několika místech... moje zápěstí, můj loket budou trpět. Šance na zranění je větší, když dlouho nehrajete a jenom cvičíte."

Sezona je přerušená už od března a hrát se bude nejdříve 13. července. Nadal však očekává delší pauzu. "S tréninky asi začneme brzy, ale návrat na mezinárodní turnaje v dohledné době nevidím."

"Musíme být zodpovědní, my tenisté jsme v podstatě každý týden v jiné zemi. Klidně budu hrát bez diváků, i když by to bylo smutné, ale vzhledem k situaci ve světě, přestože se zlepšuje, si nemyslím, že začneme hrát turnaje brzy. Náš sport je možná vůbec nejkomplikovanější, každý týden se musí přesouvat obrovský počet lidí."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

57
Přidat komentář
Mantra
co takovej Ivo Karlovič?
Reagovat
Krisboy
Karlovič na rozdíl od Nadala při tenise neběhá, takže logicky nemůže být opotřebován. Ten může servírovat a chodit po kurtě do osumdesáti.
Reagovat
pockerface
No já jsem si tedy myslel, že má Rafa u svého baráku tenisový kurt, kde by mohl trénovat a v baráku posilovnu. Jestli ne tak to je pro mě docela šok. Já si vždy představoval, že bohatý člověk ať už tenista, podnikatel, herec.... má většinou u svých honosných vil tenisový kurt a bazén a někteří jak venku tak i v baráku a posilovna je téměř samozřejmostí. No tak Rafa asi evidentně ne :-)
Reagovat
acc
Tak bydleni ma nadherny s pristupem do more. Nedavno tu byla fotka z jeho posilky doma...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěřím, že nemá doma tenisový kurt.

To je prostě hloupost, nebo lže.
Reagovat
acc
No venkovni sem na fotkach ze satelitu nenasel..ale venoval sem tomu asi jednu minutu. Na druhou stranu, kousek ma svou akademii, kde je kurtu hromada, takze proc tahat praci domu:)
Reagovat
smazaný uživatel
No právě. To mi nejde do hlavy. Tak proč říká, že nemůže hrát? :)
Reagovat
Mr.Pink
v jednom streamu rikal, ze v soucasne dobe neni nikomu povolen do akademie vstup. pze tam maji deti, kteri jsou izolovani od vnejsiho sveta
Reagovat
steve79
Já už začínám být přesvědčený, že budeme rádi když se začne v Lednu.
Reagovat
dappe
Ve Francii ukončili ligu, fotbal bez diváků bude možný nejdříve v září, to hodně naznačuje.
Reagovat
tommr
to hlavně potvrzuje, že je Macron naprosto nekompetentní dement ...
Reagovat
paddy
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Mayo
Ako inak, Rafa hovorí múdro.
Reagovat
Kozoroh
Spíš nás a především soupeře chce vodit za nos (co se týče té poznámky, že nemá možnost trénovat).
Reagovat
turista
Koronavirová přestávka znamená větší ztrátu pro Novaka Djokoviče. Rafa Nadal má svých 19 GS pohárů už ve vitrínách svého muzea v Manacoru. Novak by musel po přestávce vyhrát další 2 GS aby ztrátu na něj dohnal. Na Federera by musel přidat další 1 GS. Ti dva před ním mají své jisté. On má jistých svých 17 kousků, což je moc pěkné, ale na ty dva před ním to nestačí.
Reagovat
Mayo
Novak Djokovic vyhra viac ako 3 GS.
Reagovat
annah
Taky si myslím. Ma ještě moře času, až nás virus přestane štvát. Pět, šest let.
Reagovat
turista
Kéž by. Ale je v pozici kdy nemusí bránit náskok, ale musí naopak dohánět ztrátu. To není jednoduchá pozice.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prd vacsiu stratu.

Nevies to cislami nijak dolozit..

Keby vyhral Nole posledne 4, budis.

Ale striedajú sa 2/2, to neokecas..Navyse ak sa v sezone 2020 odohra iba AO, Djokovic bude ten stastny.
Reagovat
peRFect
pozn.red: Rafo, co budete dělat po ukončení tohoto rozhovoru? "Půjdu si zatrénovat na svůj soukr....pardon, půjdu na oběd".
Reagovat
smazaný uživatel
Řekněte mi, že Rafa nemá k dispozici tenisový kurt ku-rva. Co to je za sračku? Vždyť má celou akademii, kde si může sám na pohodu zahrát.

I kdyby lusknul prstem, tak mu to stavební firma postaví před barákem kurt za týden.

To jsou strašné kecy tohle.
Reagovat
Cico93
Ale veď tréning a ostrý zápas je predsa úplne niečo iné.
Reagovat
peRFect
Tak to je mi novinka, že při tenisovém tréninku na kurtu, namáháš jiné svaly, než při zápase. Můžeš tuto zcela neobvyklou a inovativní myšlenku rozvést?
Reagovat
sojka1
namaham stejne svaly, ale maji jine napeti... u zen se dokonce svalove napeti meni i z jineho duvodu, nez je stres..... :-)
Reagovat
gigin
A covid vypustili ušáci. Všechno je všem jas. Tady to bude vždycky top.
Reagovat
peRFect
a ty si snad myslíš, že trénink tenistů top tenistů je veden, že na druhý straně kurtu má někdo kyblík a říká "teď 2x forhand a jednou backhand jo" ?. Tihle hráči mají na každou herní situaci a taky na své soupeře sparingy. O ženách, jakožto hormonálně nevyrovnaných tvorech se tu nebavím(e).
Reagovat
sojka1
ja uz si nemyslim vubec nic... :-))
Reagovat
gigin
:DDD

Já už se o tebe začínám trošičku bát ale.
Reagovat
sojka1
jako v globalu nebo neco konkretniho? Tukni, "zamakam" na tom.... :-))
Reagovat
gigin
:D
Celkově. Ale nejvíc v případech, kdy si vyměňuješ názory týkající se odborné tenisové tématiky. Jakej sval to zemí otáčí a tak...
Reagovat
sojka1
:-))
Reagovat
sojka1
omluva Cicovi, prehledla jsem, ze novy prispevek neni na muj... :-)))
Reagovat
Cico93
V pohode, jedna reakcia na Fanatika na dnes stačila:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Umíš číst?

"Kdybych si denně mohl zahrát alespoň půl hodiny, kdybych mohl procvičovat svaly, které jsou potřeba při hře, určitě by mi to trochu pomohlo. Svaly by si zase postupně zvykaly a tělo by bylo připravenější na návrat."

On neříká nic o zápase. Říká, že nemůže trénovat.
Reagovat
Cico93
Nie, neumím...
Každému snáď je jasne čo má Nadal na myslí.
Reagovat
smazaný uživatel
Až zase začnu trénovat na kurtech, tak mě bude bolet ruka na několika místech... moje zápěstí, můj loket budou trpět. Šance na zranění je větší, když dlouho nehrajete a jenom cvičíte."

Tak tím pádem mluví v šifrách, nebo hebrejsky.
Reagovat
Patik
To teda sú...rezidencia na pol španielska ale on sa nemá kde hýbať..nepoznám bohatého športovca ktorý nemá doma podmienky vytvorené na tréning alebo nejakú tú menšiu posilku malé ihrisko bazén a podobne..minimálne po obyvačke môže skákať s raketou..
Reagovat
sojka1
jake kecy, svalovy tonus se pri psychickem vypeti (stresu pri ostrem zapase) zvysuje a v treningove atmosfere si ho nikdy spolehlive nenavodi ani tak zazrany borec, jako je Rafa...
Reagovat
Patik
no veď jasné..nič nenatrénuješ tak ako pri ostrom zápase..to ale neznamená že nemusíš trénovať..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale on říká, že nemůže trénovat, ne hrát zápasy.
Reagovat
sojka1
to je pravda, cetla jsem nadpis, ne clanek a pak Cica... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Cico většinou odpovídá dříve, než si přečte text.
Reagovat
Cico93
Skôr si myslím, že Nadal hovoril o hraní ako takom, neviem odkiaľ je ten preklad a či je správny.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím.

Mě prostě příjde na hlavu situace, že 19ti násobný GS vítěz a jeden z nejbohatších a nejúspěšnějších sportovců světa sedí doma v obýváku a nemá 2 měsíce v ruce tenisovou raketu protože nemůže na kurt.

Tomu nevěřím ani h0vno.
Reagovat
sojka1
je to divny...
Reagovat
Kozoroh
Je to možná hra nervů, Nadal chce navodit u protivníků dojem, že jeho forma bude po návratu profi-tenisu slabá a tudíž že ho soupeři podcení. Nebylo by to poprvé, co Nadal použil hru nervů, vzpomínáš na jeho poznámku z minulosti, kdy nastupoval do zápasu proti nějakému outsiderovi a reportérovi před vstupem na kurt řekl: "Já nejsem favorit, já si jdu užít tenis, budu muset nesmírně bojovat."
Reagovat
Nola
teraz je situacia trochu ina, ci? zbytocne si zatazovat telo nadmernymi treningovymi davkami nevedie zrovna k dlhovekosti
Reagovat
smazaný uživatel
To nikdy nepovedal tak ako pises.
Reagovat
Ondra979
no tohle je opravdu slusne receno skoro vysmech..neverim, ze netrenuje, ale chtel by hrat ostre zapasy..tak to nejspis bude
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal mluví pravdu jednou za rok, to je pak těžké.
Reagovat
FulnekUltras
taky nebude žádná sranda, až půjdou zase do vzduchu. Řekl bych, že nikdo z nás zatím pořádně neví, co s ním tenhle moribundUS třeba i vyloženě nepřímo nakonec udělá. To světoví paaraziti už mají jasno dávno. Krize prostě musí být, i kdybychom ji měli vyvolat záměrně.
Reagovat
sojka1
je teprve dopo, jedes uz na prescasy?
Reagovat
Fanda67
:-)
Reagovat
FulnekUltras
hodiny vůbec nesleduju ;-)
Reagovat
Patik
Chudák Rafa sa vyjadruje jak keby musel ležať na lôžku..neboj Rafa veď ty sa vieš popasovať so svojími "zraneniami" :)
Reagovat
ttopi
A to jsou na Tour i starší hráči, to jen aby bylo jasno :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist