Na US Open bude chybět bývalý hráč elitní desítky Pouille

13. 7. 2020, 12:05
Aktuality 33
Lucas Pouille dle slov svého kouče Loica Courteaua přijde o letošní US Open. Bývalá světová desítka do Spojených států na restart sezony nepojede kvůli zdravotním potížím.
Profily hráčů
Lucas Pouille

Šestadvacetiletý Francouz se hlavní soutěže obvykle závěrečného grandslamu sezony zúčastnil pětkrát a jeho maximem je čtvrtfinále ročníku 2016, kdy senzačně vyřadil Rafaela Nadala. Letošního ročníku se však podle Courteaua nezúčastní. "Nepojedu do New Yorku, protože Lucas hrát US Open nebude," řekl jeho kouč beIN Sports.

Pouille letos odehrál pouze tři zápasy. Start sezony zmeškal kvůli zranění lokte a před koronavirovou pauzou se představil jen na challengeru v Indian Wells, kde prohrál hned v prvním kole. Před měsícem odehrál dva zápasy na včera skončené exhibice UTS v Nice, z níž musel kvůli zhoršujícímu se stavu zmíněného lokte odstoupit.

Na kurty se tak bývalá světová desítka nejdříve vrátí v září, kdy je na programu zkrácené antukové jaro, které na přelomu září a října vyvrcholí grandslamovým French Open.

US Open, které se poprvé v historii uskuteční bez diváků a začne 31. srpna, tak dostalo další omluvenku. Sezonu předčasně ukončil Roger Federer, nepřijede Pouille ani Alexej Popyrin. Účast stále zvažují obě světové jedničky Novak Djokovič a Ashleigh Bartyová, ale také Rafael Nadal, Simona Halepová či Petra Kvitová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
George_Renel
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1519253-me-dny-jsou-secteny-tohle-uz-prekonat-nedokazu-priznal-grandslamovy-sampion.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null#hp-sez
Reagovat
RFanousek
Pochybuji že to bude největší hvězda která nepojede
Reagovat
ttopi
Tak nejede Roger, takže už teď je to jisté :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa taky nepojede podle mě. Pak to odpíská i Novak a pak to zruší celé.

Moje vize.
Reagovat
George_Renel
Pak se přihlásí Tomáš o divokou kartu. .-)
Reagovat
Marduch
Neraduj se.. Aby si Matadori vubec jeste zahrali..
Reagovat
smazaný uživatel
To by Kamile vyhovovalo.

Od radosti by upiekla rodine koláč.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako že by mi vadilo, kdyby se hrál tenis?

Ty máš už fakt dost, doporučuji faktor 50 a kloubouček. Sluníčko ti nedělá dobře.
Reagovat
RFanousek
Pravda, na toho jsem zapomněl :D
Reagovat
LordMutademus
Při mém štěstí se odhlásí celá první stovka, kromě Gaywrinky. :D
Reagovat
Marduch
Koukam, ze v tomto se u tebe vubec nic nezmenilo..
Reagovat
LordMutademus
Starého Lorda novým kouskům nenaučíš.
Reagovat
Vlk-v-trave
tak to by bylo skvele.
to by totiz znamenalo, ze by hral Gulbis s Vlkem, a kvalita GS by razem stoupla o 200%
Gaywrinku neznam, asi nejaky nevyznamny hrac...takze ten nam tam s giginem vadit nebude.
Reagovat
Krisboy
Nezapomeň na Sira Cauliflowera. Jeho šance na slušný výsledek by při absenci první stovky taky docela stouply.
Reagovat
LordMutademus
Kvjeták je dobrý, áno.
Reagovat
Krisboy
Je, jenom kdyby nebyl poslední dobou tak strašně drahej. Jsem viděl i za snad 8 nebo 9 pětek za takovýho scvrklýho prcka :(
Reagovat
LordMutademus
A máš radši obalovaný nebo mozeček?
Reagovat
Krisboy
Obalovanej, samozřejmě.
Reagovat
LordMutademus
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavý, jak to nakonec dopadne. Já si pořád myslím, že tu sezónu odpískají komplet celou.
Reagovat
safi1313
Pro to není důvod proč by to měli odpiskavat
Reagovat
Patik
mňa zaujíma akú to bude mať úroveň.. priebeh a v akom to bude stave keď to neodpískajú..
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak.

Hlavně je COVID pořád dost citlivé téma, zejména USA, kteří řeší i rasové demonstrace, budou volby. Celkově je ta situace ve státech dost nestabilní, já být profík, tak tam asi nejedu.

Dále mě zajímá, co se bude dít, když se v QF nakazí účastník turnaje. Bude se hrát? Nebo bude muset skrečovat a soupeř postoupí automaticky dále?

Co když se před finále nakazí finalista, ten druhý dostane free GS?

Když to chtějí dělat, tak ať to není ve statistikách GS titul. Je to nefér, co když polovina TOP20 nepřijede, není kvalda, ten turnaj může mít kvalitu pětistovky.

Za mě to bude neregulérní.
Reagovat
turista
Nedá se nic dělat. Covid a rasové bouře hýbou Amerikou. Pokud se US Open odehraje tak bude vítěz zaknihován jako vítěz GS turnaje ať to proběhne jakkoliv. I kdyby to vyhrál třeba Džumhur.
Reagovat
Patik
a čo myslíš ako to bude pre toho trebárs Džumhura..ako to bude vnímať..myslíš že bude kričať ako jeho meno bude navždy zapísané v dejinách US Open..
Reagovat
turista
Nevím.
Reagovat
Patik
Príliš veľa otázok a potencionálnych problémov kvôli titulu ktorý ani nebude mať váhu ako klasický grandslamový titul..celé je to plné pochybností..ale..sú v tom obrovské peniaze..a tie menia zdravý a triezvy pohľad na vec..

čo sa týka profesionálnych hráčov..som v tomto proste úplne stotožnený s Federerom..rozumne realisticky s prehladom zhodnotil zbytok sezóny a vidíme sa v Austrálii..
Reagovat
smazaný uživatel
Bude to divný turnaj, tlačí to moc přes zuby, to se nelíbí třeba mě.

Federerovi to hraje do karet, on si udrží žebříček, body všechno. Stejně na USO nehraje dobře už několik let. V dobách, kdy tam byl ještě betonový kurt, tak se mu tam dařilo, potom z toho udělali poloantuku a vyhrává to kde kdo. Logicky se na to vysral, dobře udělal.

Možná sám tuší, že ta sezóna bude divná.
Reagovat
misa
Budou volby, tak se nemá hrát tenis... Někteří umí pobavit a dělají to s chutí pořád dokola už od začátku letošního března :)
Reagovat
smazaný uživatel
A někdo si z 20ti vět vytáhne dvě slova z kontextu a zcela zbytečně je okomentuje. :)
Reagovat
misa
A proč jsi tam ty volby, které navíc mají být až v listopadu, uváděl? Aby byla větší sranda?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vypíchl jsem sled událostí v USA jak jdou po sobě - COVID, kdy jsou v totální prdeli, demonstrace po celé zemi, volby prezidenta, což bude další prdel pokud by Trump obhájil mandát - což se doufám nestane.
Reagovat
Patik
Amerika je podľa mňa na tento rok už dosť v prdeli..US Open by mali uskutočniť niekedy nabudúci rok a s väčším dôrazom na organizáciu a pohodlie hráčov..vynahradiť ten jeden neuskutočnený ročník..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist