Nadal je v Buenos Aires se ztrátou šesti gamů v semifinále

28. 2. 2015, 07:33
Aktuality 54
ATP BUENOS AIRES - Rafael Nadal na antuce v Buenos Aires zatím bez problémů postupuje. Španělský favorit ve čtvrtfinále ztratil pouhé dva gamy s domácím Delbonisem a může se chystat na další souboj s Argentincem Carlosem Berlocqem. O druhé místo ve finále se utkají bývalí šampioni Juan Mónaco a Nicolás Almagro.
Rafael Nadal

Zapomenout na minulý týden v Riu de Janeiro, kde zažil trápení s oblečením, další z konfliktů s rozhodčím Bernardesem a první semifinálovou porážku na antuce po 12 letech, se Rafael Nadal snaží tento týden v Buenos Aires. V argentinské metropoli hrál pouze před deseti lety, tehdy vypadl ve čtvrtfinále s domácí hvězdou a pozdějším šampionem Gastonem Gaudiem.

A zatím pavoukem proplouvá zcela bez problémů. Po výhře 6-4 6-0 nad Arguellem si poradil ještě snadněji s dalším Argentincem Federikem Delbonisem., kterého porazil za 62 minut hry hladce 6-1 6-1.

Osmadvacetiletý rodák z Mallorky si připsal svou 715. výhru v kariéře. V Buenos Aires usiluje o 65. titul, z toho 46. z antuky.



Také v semifinále se utká s domácím soupeřem. Narazí na Carlose Berlocqa, s nímž vyhrál všechny tři vzájemné duely, které svedli v sezoně 2013.

Dvaatřicetiletý Berlocq měl před turnajem letošní bilanci jednu výhru a čtyři porážky, na domácí půdě však ožil. Ve čtvrtfinále porazil hladce 6-1 6-3 Slovince Blaže Rolu a do svého prvního semifinále od loňského července tak postoupil se ztrátou pouhých třinácti gamů ve třech zápasech. V Buenos Aires proměnil v semifinále až svůj celkově jedenáctý start.

Také druhé semifinále nabídne argentinsko-španělský souboj. Na domácího zástupce se fanoušci mohou těšit díky Juanu Mónakovi, který udolal po třísetovém boji 7-6 6-7 6-4 ve formě hrajícího Pabla Cuevase z Uruguaye, s nímž si tak poradil i v šestém vzájemném střetnutí.

Třicetiletý Mónaco mohl zápas ukončit už ve druhém setu, ale za stavu 5-4 neudržel podání. Ve třetí sadě však ve stejné situaci na druhý pokus uspěl.

"Byla to úleva, protože to byl dlouhý a náročný zápas. Vítězství jsem oslavil, protože si to užívám. Tyhle pocity mi v tenise chybí nejvíce," řekl Mónaco. "Mám motivaci, protože tu mám možnost zahrát si další finále na domácím turnaji. To mě vzrušuje a doufám, že zítra znovu najdu způsob, jak vyhrát," řekl šampion z roku 2007.

O finále bude usilovat proti Nicolasi Almagrovi, s nímž prohrává ve vzájemné bilanci 3-7. Před domácím publikem ho však před osmi lety v semifinále porazil a nakonec turnaj vyhrál.

Almagro postoupil do semifinále turnaje v Buenos Aires už pátou sezonu po sobě. V boji o něj španělský šampion z roku 2011 porazil 6-3 6-2 krajana Tommyho Robreda, se kterým si vylepšil vzájemnou bilanci už na 7-1.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 573.750 dolarů
páteční výsledky (27. 02. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Nadal (1-Šp.) - Delbonis (Arg.) 6-1 6-1
Almagro (Šp.) - Robredo (2-Šp.) 6-3 6-2
Mónaco (Arg.) - Cuevas (3-Urug.) 7-6(1) 6-7(4) 6-4
Berlocq (Arg.) - Rola (Slovi.) 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

54
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
gigin
díky :D
Reagovat
tito
kdybych náhodou zakládal firmu, tak máš místo šéfa marketingu :-)
Reagovat
a.magerova
Šak jsem ho sem musela dokopat, tak nevím nevím, byl-li by pro Tebe přínosem :-P
Reagovat
gigin
:DDD Ne ne, jukni pod Gulbu, janekda je větší boss :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Dvakrat 6:1 je pozitívnym pošteklením, no neodpadávam z toho..Buenos Aires proste musí vyhrať..Navyše som match nevidel a tie highlighty pravdepodobne strihal nejaký Argentínčan, keďže vyzerajú akoby vyhral Delbonis..

Myslím si, že to na antuke bude dobré, ale chce to ešte čas..Rafa hlavne musí na antuke naháňať svojho súpera, zlepšiť FH, diktovať výmeny, to mu vyhrávalo zápasy, turnaje a celé generácie zápasov na antuke..Z toho, čo som videl v RIU, tak má
problém a timingom a nevie si forehandom vynútiť ten niekdajší tlak..

Zatial :)
Reagovat
r.Fever
Pravdu máš, inokedy si vedel vynútiť väčší tlak v diskusiách :)
Reagovat
spaniel
:) od výkonu se odviji vše.
Reagovat
Roger_Federer
Peter je uz jinde..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa v roku 2015 nezaknihuje na antuke viac ako tri prehry, pamatajte na moje slová...
Reagovat
janek_da
Záleží taky kolik bude hrát turnajů.
Reagovat
smazaný uživatel
Buenos Aires, Monte Carlo, Barcelona, Madrid, Rím, RG..
Reagovat
Pe3k
Federer nebude mít za rok 2015 více než 2 prohry na trávě. Pamatujte na moje slova!!!
Reagovat
janek_da
To ani Rafa
Reagovat
Pe3k
Nadal je na trávě tak marný, že prohraje tři krát na dvou turnajích :D
Reagovat
Cico93
Reagovat
Roger_Federer
Ano..9:7 v patem to byl nasup..rozbyl ho jak svina.
Reagovat
Cico93
a píše snáď niekto o rozbiti.
Reagovat
smazaný uživatel
A?...to sa už ideme utešovať skóre??..:)
Reagovat
Roger_Federer
m.youtube.com/watch?v=_QtvB_Mojvw
Reagovat
Cico93
To nemyslíš vážne že nie?
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravdepodobnejšie, nez akykolvek GS pre Federera..
Reagovat
smazaný uživatel
neni problem,ak si strihne stvorhru s Monacom
Reagovat
smazaný uživatel
Veď práve..Teoreticky sa dá na jednom turnaji prehrat aj 3x..Záleží od mixu..
Reagovat
Roger_Federer
Celkom vtipne, ako si uz konecne pochopil "na antuce"
Reagovat
Roger_Federer
forehend
Reagovat
Cico93
https://www.facebook.com/video.php?v=823417214396289&set=vb.147849618619722&type=2&theater
Reagovat
janek_da
Pěkná výměna. Bohužel spíš ukazuje na neschopnost Delbonise zakončit. Zatím to nevidím s Rafou moc dobře.
Reagovat
Cico93
Ja práve začínam byť optimistickejší.
Reagovat
janek_da
Asi jsem viděl jiný zápas.
Reagovat
spaniel
Ja taky. Zlepšení je, ale porovnávat to s jeho top výkony? Demence. Kratke míče a většinou chyba Delbonise nebo v dobre rozehrane výměně nahrávka místo zakončení.
Reagovat
Roger_Federer
alias rafaeoli25, rafaholik009, niikki, Marty28 a dalsi

Nechapu proc neustale zakladas nove a nove nicky, tvuj styl je po chvilkovem cteni dost citelny..Neukazes se tu tydnyy, a pak doletis pokazde kdyz Rafa vyhraje jeden zapas na challengeru a vynasis do nebes..
Udelas lepe, kdyz se vratis k nicku rafaeoli25, Rafovi timto stejne nepomuzes.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu o čem mluvíš(te), hysterie a podezřívání co tu u některých probleskuje je zvláštní, já se tím ale zabývat nebudu, nemá to smysl, chorobný mozek vyléčit většinou nejde.
Reagovat
Cico93
Ale prosím ťa aký chalenger.
Reagovat
spaniel
Rafaeoli nema žádný stud. Kolikaty nick uz to ma?
Reagovat
smazaný uživatel
Nemozem si pomoct, uz dlhsiu dobu to sledujem, ale Rafa dava podla mojho nazoru strane kratke lopty, ved padaju niekde do okolia servis lajny, niektore dokonca este pred nu... Neviem no, ale
myslim, ze pre hociktoreho lepsieho
hraca je to vyslovene pozvanka na utok.... Mal by tlacit viac tie svoje udery k baseline, avsak neviem ci je toho schopny
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jeho defenziva snese téměř cokoli, nicméně takhle bych to neviděl, spousta jeho fh i bh je exkluzivních a soupeři zaútočit moc neumožňují, samozřejmě že nelze soudit jestli by to teď stačilo i na Djokera, na FO to ale tipuji bude jako obvykle.
Reagovat
Mayo
no pozrel som ten hajlajt a zahral tam jednu intergalaktickú loptu z obrany (: ...ale ináč ten Del Bonis riadny trepač kobercov kks
Reagovat
PH94
Viděl jsem jen sestřih, ale Rafa hrál vážně moc dobře :) I tak na RG favorizuju Novaka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mluvit tři měsíce předem o favoritovi je předčasný, každopádně nepochybuju o tom, že na FO opět předvede to nejlepší jako vždy, on tu formu za tři měsíce opět vygraduje. No a dnešní výkon byl vskutku parádní, tomu se nedalo nic vytknout, to byl zase starý dobrý Nadal s obrovskou dominancí.
Reagovat
smazaný uživatel
V Buenos Aires konečně výborné výkony a tenhle poslední zápas byl skutečně výborný, absolutní jistota na servisu, kdy soupeře tuším nepustil k jedinýmu breakballu a výborný i na returnu kdy atakoval každé Bonisovo podání, jeden z nejlepších výkonů od r.2013. Také je vidět, jakou hrají roli podmínky, v Riu byly prostě vražedný, ono soustředit se na hru když je člověk spocenej na žmach to není žádnej med, navíc když musí hrát v takovym počasí až do rána tak je to jen o vůli, i proto Nadal v Riu nedominoval, hlavně v zápase s Fogninim, tady je to úplně jiná písnička, podmínky jsou ideální a může se v pohodě koncentrovat na to co umí a je to zase starý dobrý šampión.
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa :)
Reagovat
smazaný uživatel
Čakal som na to, dočkal som sa...konečne Rafa predviedol svoj kvalitný tenis na antuke a verím, žepráve tento zapas mu zdvihne sebavedomie, ukľúdni ho a nakopne k dalsim takymto vykonom...ten kto pozeral zapas tak si povie, ze je kruty vysledok 6:1,6:1 (ano, trosku je, pretoze Delbonis ma formu a dnes zahral vyborne) ale to, čo predvadzal Rafa mi prominalo uz nejaky ten jeho zapas v 1-2.kole na RG :) Ja a dufam, ze aj ostatny Rafa-fans veria, ze Rafa zopakuje Comeback2013...ja na to stále čakam a myslim, ze prave tento zapas bol klucovy a do IW pride opet ako El matador :) vamooooos Rafa, si stále naša svetová jednotka :) o rebricku nezalezi, zalezi ako hras a je jedno ci si 1.alebo 5. :-) vamoooos otra vez a vas al título en Buenos Aires..Nuestro rey ha vuelto !!! :)
Reagovat
Pe3k
Tak určitě.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem či to mysliš ironicky alebo fakt :) ale pozri si higlight a uvidiš :-)
Reagovat
Cico93
King of tennis!!!
Reagovat
Pe3k
King of clay challengers!
Reagovat
Cico93
Petriček, len sa posmievaj. Ale kto sa smeje na konci sa smeje najlepšie. Ja na svoju chvíľu počkám. ;-:)
Reagovat
smazaný uživatel
Už s výkonem co předvedl dnes by zřejmě na FO dal všechny krom Djokera, ale možná i jeho, tyhle posměšky nechápu, holt někteří si nedají pokoj nikdy:(
Reagovat
Mayo
zase kľud...je to super, že vyhral ale uvidíme ďalej ako tu tak potom na väčších turnajoch...každopádne herný prejav bude len lepší
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dnešní výkon neměl chybu, to byla naprostá dominance, byl plný sebevědomí a nepochyboval o žádnym úderu, absolutní kontrola hry od začátku až do konce, což v Riu nepředvedl v jediném zápase. Nechci to přeceňovat, ale tohle už od optima nebylo daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
Del Bonis to je typickej chalengerista hm. Myslím, že takhle se mu spousta lidí smála před dvěma lety když prohrál se Zeballosem a trápil se s Alundem a dalšími, tehdy padala slova o tom, že už stěží vyhraje i antukovou dvěstěpadesátku, to už tu bylo a v roce 2009 také.
Reagovat
tito
Vamos!!!
Reagovat
J1mmy88
The best player of clay court (y)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist