Nadal v Paříži už podruhé otočil nepříznivý vývoj a blíží se k první trofeji z haly Bercy

6. 11. 2020, 20:59
Aktuality 39
ATP PAŘÍŽ - Rafael Nadal na Masters v Paříži už podruhé vyhrál zápas navzdory prohrané první sadě. Dnes si poradil s krajanem Pablem Carreñem, s nímž si vylepšil vzájemnou bilanci na 7-0, a postoupil do semifinále. V něm se španělský finalista z roku 2007 utká s jedenáct zápasů neporaženým Němcem Alexanderem Zverevem.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal v Paříži hraje druhý turnaj po sobě. Ale zatímco před necelými čtyřmi týdny na antukovém Roland Garros triumfoval už potřinácté, nyní na turnaji Masters 1000 hraje poprvé v sezoně v hale na tvrdém povrchu a v Bercy Areně útočí na trofej, kterou ve sbírce dosud nemá.

Na cestě k ní už překročil tři z pěti překážek, ovšem už dva ze tří soupeřů musel zdolávat po prohraném prvním setu. Po středeční obratu proti Felicianu Lópezovi dnes otočil nepříznivý vývoj i proti dalšímu krajanovi Pablu Carreñovi. 

Nadal po ztracené úvodní sadě nevstoupil dobře ani do druhého setu, stav tři brejkboly v řadě za stavu 0-40 v úvodním gamu ale zlikvidoval a k dalším šancím už soupeře nepustil.

Sám se k brejkbolům Nadal dostal až po téměř hodině a půl hry za stavu 4-6 a 4-3, ale využil až celkově třetí příležitost v dvanáctém gamu, která byla zároveň setbolem. Ve třetím dějství už 20násobný grandslamový šampion dominoval a nakonec zvítězil 4-6 7-5 6-1.

"Ve třetím setu jsem začal lépe returnovat. Hrál jsem dobře, ale problém byl v tom, že jsem dlouho nebyl schopný returnovat jeho servis," komentoval rodák z Mallorky, který zvýšil vedení ve vzájemné bilanci na 7-0. S krajany vyhrál 22. zápas v řadě. 



Pařížský Masters je akce, kterou Nadal především kvůli zraněním často vynechával. Letos si připisuje teprve osmý start, nejlepšího výsledku dosáhl hned při svém debutu v roce 2007, kdy prohrál finále s Davidem Nalbandianem. Poslední dvě účasti pro něj skončily odstoupením v průběhu turnaje (v roce 2017 nenastoupil do čtvrtfinále, loni k boji o finále). V roce 2008 vzdal v průběhu čtvrtfinále.

O zopakování třináct let starého finále, v němž by bojoval o rekordní 36. titul z turnajů Masters, se čtyřiatřicetiletý Nadal utká s Alexanderem Zverevem. S o jedenáct let mladším Němcem vede ve vzájemné bilanci 5-1, ale poslední duel a zároveň jediný souboj v hale s ním loni na Turnaji mistrů prohrál.

Zverev si v dnešním závěrečném čtvrtfinále poradil 6-3 7-6 se Švýcarem Stanem Wawrinkou a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4-0. Po dvou triumfech v Kolíně nad Rýnem tak prodloužil svou neporazitelnost už na 11 utkání.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 4.289.970 eur
páteční výsledky (06. 11. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Nadal (1-Šp.) - Carreño (9-Šp.) 4-6 7-5 6-1
Medveděv (3-Rus.) - Schwartzman (6-Arg.) 6-3 6-1
Zverev (4-Něm.) - Wawrinka (12-Švýc.) 6-3 7-6(1)
Raonic (10-Kan.) - Humbert (Fr.) 6-3 3-6 7-6(7)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

39
Přidat komentář
mahycek
Že by Nadal potřetí otočil ???? Ne, ale svojí hrou, soupeřovou blbostí!
Zverev je kašpar....
Reagovat
Mantra
Nadala dneska prakticky deklasuje smile
Reagovat
com
dneska Nadal konecne konci smile a zitra fandime Daniilovi smile
Reagovat
Mantra
0-2 a ahoj, Zverev nešel na kurt s představou prohry, jako tamti kašpárci, tohle neotočí. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Btw co říkáte na Zvereva a jeho spolupráci s Ferrerem?

Za mě to vypadá vcelku dobře, Sasa méně riskuje, umí si připravit fifteen, začíná se mi jeho hra libit. S tím servisem bude na hardu strasne silný. Příští rok mu tipuju velký úspěch.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
David ho může po taktické stránce zdokonalit, to jo. Ale jestli se na Zvíře sesype domácí násilí, tak taky může říct kariéře tenisty sbohem...
Reagovat
smazaný uživatel
Je otázka, co je na tom pravdy. Já tyhle názory nějakých modelek moc neuznávám, holky mají IQ asi 30, takže zkouší co se dá.

Zlata Mirka, tak si koupi úplně na picu hadry v sekaci a sere na to. Ty svetry musí stát max 250,-
Reagovat
Gracias_Mendoza
Aktuálně co se týká formy, tak má našlápnuto o dost víc než Cipísek nebo Medvěd už pro turnaj mistrů. A Djokovič je sice titán, ale poslední jeho vystoupení ve Vídni nenaznačilo moc formy od semifinále potažmo možná už ve čtvrtfinále v prvním setu s Bustou, kde to vypadalo, že možná i skrečne...snad celý zápas ho tam masírovali na rameni.

Otázka co jeho hlava na tom turnaji mistrů...?

Docela bych mu přál znovu ten Londýn. Cipísek už to vyhrál, Thiem si ještě přehrává pořád US Open, Medvěd daleko za loňským tažením a Rublev sice moc pěkný na těch malých turnajích, ale na turnaji mistrů asi ne e.
Reagovat
Gracias_Mendoza
*od semifinále FRENCH OPEN potažmo možná už ve čtvrtfinále
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev, Medvedev

Pokud Nadal vyhraje titul, tak to bude velká forma. Tyhle dva borce podle mě nemůže přežít. Hraje absolutně strašný tenis.
Reagovat
turista
Saša Zverev by ho měl vystřílet. První servis má 220km/h a od základní čáry je dobrý. Už ho porazil myslím 1x.
Reagovat
woody
Tak Standa to nedal..

Příště mě poslouchejte kluci jo smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
Modrá je barva vaše. Ve svém parazitování, pokrytectví a mediální masáži veřejnosti jste zatím docela svorni. Mlčenlivost a slizká, zákeřná likvidace odlišných názorů (které obratem označíte za konspirační) chrání vás. Pořád jen zatím. Od lidí, kteří si ještě uchovali myšlení v souvislostech a schopnost zdravého úsudku, žádné tupé grats to win a pokračující servilitu ovčího stáda nečekejte. Gatesových "chlapců a děvčat, co spolu mluví" už máme právě tak plné zuby. Na celém světě. I jimi uměle vypouštěných lží, manipulací a laboratorních virů. A můžete modráci zkoušet co chcete. Nakonec sami zaslouženě sklidíte, co jste zaseli. Bez nejmenšího slitování.
Reagovat
FulnekUltras
Opravdu zvláštní tvor, tenhle Biden. Jakoby náhodou ve všech šedých (těsných) státech dotahuje Trumpa ze zadní pozice. A kdyby mu na to nestačily ani tři dny, bude "dotahovat" a "předstihovat" ještě zítra nebo pozítří. Nepamatuju, že by se někdy v USA sčítalo (nikoliv následně přepočítávalo) takhle dlouho. Jeden velký modrý gatesovsko-bilderberský hnus... smilesmilesmile

https://www.novinky.cz/volby/usa/clanek/georgia-se-meni-demokrate-v-ni-posiluji-napomohla-tomu-abramsova-40341520#dop_ab_variant=0&dop_req_id=C9oruft0lKU-202011070014&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
FerrariF50
Tak nastrčená prokorona loutka Biden to má v kapse. I kdyby měli volby zfalšovat, tak světová elita se o to postará. Další a to pořádný hřebík do rakve v prosazení nového světového řádu zatlučen. Je to k zblití ???? Nesvoboda, rozdělení společnosti, rozpory mezi lidma, ... z lidí postupně udělat zdeptaný rezignovaný loutky co nemůžou nic. A tohle zlo je troufnu si říct pro většinu stále skryté a ještě mu lidi chodí naproti ???? A co se týče ČR, tak do konce prosince totální zákaz všeho a to proto, že by chtěli mít 50000 nakažených za měsíc ???? ... a co pak jako ? Prodloužíme to do jara a nebo to na chvilku rozvolníme a pak zas všechno zakážem a tak pořád dokola ? Koronavirus že je hrozba, koronavirus že je zlo ? Mě přijde Biden jako takový český Babiš, ... Rouškař Babiš chce na koronu 2,5 bilionu korun, Rouškař Biden 3,2 bilionu dolarů. To může být buď šílenství a nebo sakra promyšlený plán jak rozevřít ještě mnohem víc nůžky mezi bohatými a chudými, jak se smát pod hroznou korony lidem přímo do ksichtu a přitom si ještě sakra nahrabat, vždyť 2,5 bilionu je na každýho člověka v ČR od novorozeněte po stoletýho čtvrt milionu. Z lidí udělat jen poslušný zdeptaný rezignovaný loutky, co se ještě budou hádat mezi sebou a zlo se bude tomu chechtat. A hlavně lidi mějte děti, doufám že budou v takovým světě vyrůstat jak poslušný loutky a všechny ty naše půjčený peníze tvrdou prací zaplatí :( Pokud teda ve vakcíně na koronu nebude rovnou obsažena sterilizace obyvatelstva. To jest můj názor a jinak Rafovi ty otočený zápasy i když trvají déle psychicky jen pomůžou a může to klidně vyhrát celý.
Reagovat
smazaný uživatel
zvedavy som hlavne na komunistku Kamalu a na to kvarteto progresivnych feministiek v kongrese,samozrejme s tym spravnym pôvodom,to bude jazda:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ty ses odstěhoval do USA? Kdo by to řekl. Tak hodně štěstí s Bidenemsmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Bidena som vôbec nespominal,ten je tam do poctu
Reagovat
smazaný uživatel
z neho mam pocit,ze obcas ani netusi kam kandiduje:)
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To bylo na Fulnekasmile
Reagovat
RFanousek
Může mi někdo vysvětlit ten hrací čas zítra v Paříži?
10:00, to vážně?
Reagovat
smazaný uživatel
mozno je to len predbezny cas a este ho zmenia,hoci francuzi ma uz neraz prekvapili:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to fakt Busta pustilsmilesmile do kalhot? Neuvěřitelný, no dobře mu tak za takový zkrat. Viděl jsem to do stavu 1:0 a 5:6. Rafu tlačil, ale už nevyužíval šance. Co dodat? Vostudasmile
Reagovat
smazaný uživatel
Mentalita šampióna, to je celé.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
mentalita I´m only underdog s H2H 0:6. To mohl Rafovi podat ruku už před zápasem.
Reagovat
smazaný uživatel
Soderling to mal s Nadalom tusim 0:8 pred RG09.

Nadal sa v hale nevie dostat do tlaku, nehrá ploché údery, ktore tu fungujú a tým pádom je polovičný.

Ale aj polovičný Nadal je extratrieda a to je chválihodné.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to bylo přesně vidět v prvním setu a po většinu druhého. Busta se pak asi zalekl možného vítězství a to je pro Rafu, Jokera a dalších pár TOP přesně moment, který milují - což ukázal set třetí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a propos, díky tomu bude Diego na TM, takže v pohoděsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Príde, urobí si pár fotiek v obleku a tým to pre Diega končí.
Reagovat
smazaný uživatel
Všiml sis, ze čím je Rafa blíže tomu ?bezvýznamnému? titulu z haly, která je do počtu, tak tím se mnozí komentářů komentářů jeho fans v cele s šéfem pro marketing ve společnosti Rybi dům s.r.o. ? smile
Reagovat
Amputace
Nevšiml jsem si... Průměr komentářů pod článkem vztahujícím se k Bercy je stále tak kolem 20-30ti příspěvků a to ještě polovinu diskuze zasí.rá ten komouš z WTA sekce. Čili v podstatě nezájem. Jediný důvod, proč to Rafa fans zajímá, je forma na TM. Samozřejmě, titul je vždycky fajn, ale jestli si myslíš, že trneme u obrazovek a modlíme se k tenisovému bohu, aby to Rafa vyhrál, tak jsi hodně naivní :) Bercy zůstane nejméně důležitým Masters i za předpokladu, že ho Rafa vyhraje - a klidně ho může i dvakrát obhájit, stále to bude pětistovka mezi Masters turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
To by byl první titul mimo antuku, co by Rafa obhájil.
Reagovat
Amputace
Jj. Po Rogers Cupu.
Reagovat
smazaný uživatel
Který obhájil na dvou různých kurtech smile
Reagovat
Amputace
Ale pořád je to stejná akce. Kurt třeba na AO máš také každý rok jiný, jednou rychlejší, jednou pomalejší, jiné podmínky, někdy se mění i míče atd. Naopak o to je ta obhajoba cennější, že stejný turnaj obhájil na dvou různých kurtech. Ale nebudu se handrkovat o jeden turnaj, má to s obhajobou na hardu samozřejmě bídné. Ale zase konstantní kvalitu na hardu prokázal několikrát, sám jsi psal, že ne vždy je to o tom titulu. Třeba v IW hrál 8x semifinále v řadě, z toho 3 vítězství a 1 finále. US hrál 4x semi v řadě, z toho 1 finále a 1 vítězství. To mi nepřijde na antukáře a podle zdejších odborníků na hardu vlastně naprosto marného hráče špatné.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamil dupe vodu.

Zufalost je uz len fakt. ze vycita Nadalovi, neobhajobu hardového titulu :)..To je co za argument preboha.

Ked je toto to, co jediné na Nadala maju, Nadal je bezpochyby Goat.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa ktory hra v hale v priemere jeden turnaj ročne a hned semifinále tisicky..To proste musis vediet.

#Goat
Reagovat
expert69
ty bustovy oči a co s něma dělá je fakt creepysmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist