Nasazeným se v Oeiras nedaří, Tursunov neuhrál ani game

30. 4. 2014, 08:57
Aktuality 3
ATP OEIRAS - Na antukovém turnaji v portugalském Oeiras ztroskotaly čtyři nasazení tenisté hned v prvním kole. Debaklem se rozloučil Rus Tursunov, který proti domácímu Rui Machadovi neuhrál ani game. Naopak nasazený Portugalec Joao Sousa nestačil na na Argentince Mayera.
Dmitrij Tursunov

32. hráč světa Dmitrij Tursunov vstoupil do turnaje v Oeiras jako nasazená pětka, roli favorita ale nesplnil. V zápase s domácím outsiderem Ruiem Machadem uhrál na returnu jen sedm fiftýnů, neodvrátil ani jeden ze šesti brejkbolů a po 47 minutách prohrál dvakrát 0-6. Dva kanáry utrpěl poprvé v kariéře.

"Tohle je perfektní den. Odehrál jsem perfektní zápas. Jsem moc rád, že jsem si mohl zahrát ve své zemi před tímto publikem," radoval se po utkání Machado.

Třicetiletý Portugalec je až 243. tenistou světa a na okruhu ATP se v posledních dvou sezonách představil teprve podruhé. Pokaždé v Oeiras, kde se loni probyl kvalifikací a letos dostal divokou kartu od pořadatelů. Právě na Portugal Open si púřed dvěma lety, kdy se hrálo ještě v Estorilu, připsal svou poslední výhru v hlavní soutěži.

Machado byl zatím jen dvakrát ve čtvrtfinále turnaje ATP - v roce 2010 v Estorilu a před třemi lety na antuce v brazilském Costa do Sauipe. O vyrovnání svého maxima se už ve středu utká se Španělem Danielem Gimenem-Traverem.

Naopak druhý domácí zástupce Joao Sousa v prvním kole neuspěl, i když byl jako šestý nasazený papírovým favoritem. Nejlepší portugalský tenista současnosti a 40. hráč světa prohrál už čtvrtý antukový zápas v řadě poté, co neudržel vedení proti Argentinci Leonardu Mayerovi a podlehl mu 6-3 1-6 2-6.

Dalším neúspěšným nasazeným tenistou byl Tejmuraz Gabašvili. Rus, který si před týdnem v Barceloně vyšlápl na Davida Ferrera, prohrál 3-6 5-7 s Polákem Lukaszem Kubotem.

Všichni čtyři nasazazení tenisté, kteří museli začít už v prvním kole, tak dohráli po svém úvodním vystoupení. Už v pondělí totiž dohrál i Kazach Michajl Kukuškin, jenž byl nasazen jako číslo osm.

Berdycha čeká Devvarman
Kvarteto nejvýše nasazených včetně jedničky Tomáše Berdycha mělo v úvodním kole volno. Český tenista do turnaje vstoupí duelem se Somdevem Devvarmanem, se kterým dosud jediný vzájemný zápas vloni v Čennaí vyhrál hladce ve dvou setech Devětadvacetiletý Ind v prvním kole postoupil přes Australana Matthewa Ebdena po výhře 6-2 6-3.

Český tenista plní na portugalské antuce poosmé v kariéře na okruhu ATP roli nasazené jedničky. Šestý tenista světového žebříčku byl nejvýše nasazeným hráčem naposledy vloni v Bangkoku, kde nakonec ztroskotal až ve finále na Milosi Raonicovi z Kanady. Na Portugal Open hrál Berdych pouze jednou v roce 2005 a vypadl v prvním kole. Tehdy ho vyřadil krajan Michal Tabara.

Výhrou do turnaje vstoupil dvojnásobný šampion Albert Montaňés. Zkušený Španěl na úvod porazil talentovaného krajana Roberta Carballese-Baenu.

- ATP 250 OEIRAS -
(Portugalsko, antuka, 485.760 eur)
úterní výsledky (29. 04. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Machado (Portug.) - Tursunov (5-Rus.) 6-0 6-0
Mayer (Arg.) - Sousa (6-Portug.) 3-6 6-1 6-2
Kubot (Pol.) - Gabašvili (7-Rus.) 6-3 7-5
Hanescu (Rum.) - Albot (Mold.) 3-6 6-4 6-4
Berlocq (Arg.) - Daniel (Jap.) 6-3 6-2
Devvarman (Indie) - Ebden (Austr.) 6-2 6-3
Gimeno (Šp.) - Gonzalez (Kol.) 6-4 6-1
Cuevas (Urug.) - Nědovjesov (Kaz.) 4-6 6-3 6-4
Montaňés (Šp.) - Carballes (Šp.) 7-6(4) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ten se musel pekne napakovat za tohle predstaveni. Rusak falesnej...
Reagovat
smazaný uživatel
Správně česky se píše "gem" ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Koľko dostal ten klaun za toto divadlo?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist