Nejlepší japonský tenista Nišikori má obavy z olympiády v Tokiu

11. 5. 2021, 11:30
Aktuality 17
Nejlepší japonský tenista Kei Nišikori se přidal k těm, kteří vyjádřili obavy z olympijských her v Tokiu při pokračující koronavirové pandemii. Olympijská bublina bude mnohem početnější než bubliny, ve kterých žije na tenisových turnajích. Je tak větší riziko šíření nákazy covidem-19. O olympijských hrách o víkendu zapochybovala i čtyřnásobná grandslamová vítězka Naomi Ósakaová. Japonka řekla, že by se o riziku největší sportovní události planety mělo ještě hodně diskutovat.
Profily hráčů
Kei Nišikori

Japonsko patří k nejméně proočkovaným z vyspělých zemí a přírůstky nakažených se v posledních týdnech zvyšují. Japonská vláda proto prodloužila v Tokiu a třech dalších regionech nouzový stav do konce května. Olympijské hry by měly začít 23. července. Nišikori z nich má obavy. "Není to jako sto lidí na turnajích. Je to 10.000 lidí v olympijské vesnici. Nemyslím si, že by to bylo jednoduché, obzvlášť když přihlédneme k tomu, co se teď v Japonsku děje. Není to tam dobré. Můžete udělat dobrou bublinu, ale je tam nějaké riziko. Co se stane, když bude ve vesnici 100 případů? Nebo jich mohou být tisíce," řekl novinářům na turnaji v Římě.

Na olympijské hry se chystá více než 10.000 sportovců, ale ve vesnici se najednou nesetkají. Pobyt v dějišti her bude omezený, mohou přijet jen několik dní před soutěží a musí odjet bezprostředně po ní. V zájmu bezpečnosti se budou sportovci každý den testovat. Mají mít minimální kontakty mezi sebou, nesmějí chodit sledovat jiné soutěže. Pro nakažené budou vyhrazeny speciální hotely.

V přísném režimu s velmi častým testováním a omezením pohybu jen na olympijskou bublinu bez kontaktu s japonskou veřejností by měli na hrách fungovat i všichni ostatní. Mezinárodní olympijský výbor (MOV) účastníkům doporučuje očkování proti koronaviru, i když není povinné. Zahraniční fanoušci se na olympijské hry kvůli obavám z šíření nových mutací koronaviru nedostanou. Testovací závody, na kterých byli i někteří sportovci ze zahraničí, dopadly dobře.

Přesto existují pochybnosti, zda budou plánovaná opatření stačit k tomu, aby se olympijské hry nestaly ohniskem nákazy a nezhoršily epidemiologickou situaci v Japonsku. "Pořád nemáme dostatečnou definici 'bezpečných olympijských her' od japonské vlády nebo Mezinárodního olympijského výboru. Nevím, jak zabránit tomu, aby sportovci a zahraniční pracovníci přivezli nové mutace koronaviru z celého světa. Je to extrémně obtížný úkol to zvládnout a zahájit v červenci olympiádu," řekl agentuře Reuters Kentaro Iwata, expert na infekční nemoci z univerzity v Kóbe.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kei sa opat rozprával s paddym a dostal depku.
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
paddy
poll found that nearly 60% of people in Japan want them (pozn: OH) to be cancelled

Time for discussion about Games is now, says Naomi Osaka

jiné polls 70% či 65% pro zrušení smile

možná to che trochu vytáhnout hlavu z prdele československého rybníka a rozhlédnout se po světě smile smile

https://www.theguardian.com/sport/2021/may/10/tokyo-olympics-poll-shows-60-of-japanese-people-want-games-cancelled
Reagovat
smazaný uživatel
Utri si penu z papulky, ja si len robím prdel, Tvoje predikcie sú legendárne, ale je fajn, že vždy vychádzaš z toho, čo chcú bežní ľudia. Akurát si ešte nepostrehol, že o osude hier oni nerozhocujú :)
Reagovat
FandimRF
Tak si sundej tu přiblblou roušku a hned tě obavy přejdou ty komediante...uměle udržované divadlo za pomocí testů a masek, jak dlouho to chcete ještě hrát?
Reagovat
FulnekUltras
do roka a do dne ??? ;-) smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
Tomio, jsi to ty? Nebo snad Ilonka?
Reagovat
Frick
Ty sportovce a další členy výpravy nemohli vovočkovat?

Nebo by se budou kýčovité vyděračské litanie, že bude upřednostněn mladý sportovec před 70 letou nemocnou babičkou?

Tak 250 lidí z ČR pojede do Tokya? Tj. 500 dávek? Tj. asi 0,8% průměrného počtu vyočkovaných dávek? Tj. pokud se očkuje denně 12 hodin, tj. 720 minut, tak by se díky proces očkování zpomalil o počkejte si... 7 minut!!!!
Reagovat
Frick
*Nebo by se hráli*
Reagovat
FulnekUltras
tak on teď hlavně "nastal problém" v tom, že sebevrazi došli... smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
resp. poměrně rychle docházejí... smile

https://www.youtube.com/watch?v=O8z4jX3aqiI
Reagovat
Mantra
mám obavy, že Kei už není nejlepším Japonským hráčem tenisu, a to i pokud ho budeme počítat mezi Japonské hráče. smile
Reagovat
slacker
Japonci uz meli davno zapracovat na promoreni a nenechcvat to az na olympiadu
Reagovat
misa
by se mohla pořádat jenom v tenise, to by určitě zařídit šlo :) Mám taky obavy o osudu ženského turnaje v Tokiu, beztak zase bude zrušený.
Reagovat
Pe3k
Pokud se hnutí transgender prosadí i v tenise, tak to znamená KONEC ženského tenisu jako takového.
Reagovat
JanITCZ
Nejenom v zenskem tenisu,obecne ma tato generace naslapnuto do p.....
Pral bych te mensine(co s tim nemuze nic delat)lepsi budouctnost,ale ignorace prevlada.....
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile

bohužel - tato "éra" už ani OH nepřeje
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist