Nor Ruud po deseti letech napodobil Murrayho. Během tří týdnů vyhrál tři turnaje

1. 8. 2021, 19:06
Aktuality 7
ATP KITZBÜHEL - Casper Ruud jako první od podzimu 2011, kdy Andy Murray zářil v Asii, vyhrál tři turnaje ATP během tří týdnů. Po Bastadu a Gstaadu dobyl také antukový podnik ATP 250 v Kitzbühelu, kde ve včerejším finále dohrávaném kvůli dešti v nočním hodinách v hale zdolal 6-1 4-6 6-3 Španěla Pedra Martíneze. 22letý Nor ve svém celkově 7. finále, opět na antuce, získal 5. titul, z toho čtvrtý v letošní sezoně.
Profily hráčů
Casper Ruud

Casper Ruud má za sebou povedený červenec, během kterého vyhrál všech jedenáct zápasů a ze všech tří turnajů konaných v průběhu tří týdnů si odvezl titul.

Po švédském Bastadu a švýcarském Gstaadu dobyl také rakouský Kitzbühel. V Tyrolsku mu sice docházel dech a se třemi papírovými outsidery musel do tří setů, ale roli favorita nakonec vždy potvrdil. 

Dokázal to i v sobotním finále proti Pedru Martínezovi. Ruud získal hladce první set, ale v úvodu druhé sady byl zápas kvůli dešti přerušen. Pokračovalo se až po více než čtyřhodinové pauze pod umělým osvětlením a Martínez si po krátce návratu na kurt vynutil využitím hned svého prvního brejkbolu třetí set. 

V něm už ale znovu dominoval nejvýše nasazený Nor, který se ujal vedení 5-1 a navzdory podruhé ztracenému servisu už vedení nepustil. Necelou půl hodinu před půlnocí zvítězil 6-1 4-6 6-3.

"Popravdě mi už docházely síly. Ale dokázal jsem najít způsob, jak zápas ukončit a teď jsem šťastný. Mám za sebou povedenou sérii a doufám, že na ni dokážu navázat dobrými výsledky na tvrdém povrchu," řekl norský šampion. Trofej mu předala jeho přítelkyně.


22letý Ruud si i své celkově 7. finále zahrál na antuce a získal v něm 5. titul. První dva triumfy slavil loni v Buenos Aires a letos v červnu v Ženevě.

Vyhrát tři turnaje ATP dokázal naposledy Andy Murray v říjnu 2011. Britský tenista tehdy v Asii ovládl Bangkok, Tokio a Masters v Šanghaji. 

24letý Martínez, jenž ve druhém kole vyřadil nasazenou dvojku krajana Roberta Bautistu, hrál finále poprvé.



Deblista Jebavý ve finále neuspěl
Roman Jebavý ve svém prvním finále na okruhu ATP po dvou a půl letech na celkově 5. titul nedosáhl. V Kitzbühelu s Nizozemcem Matwém Middelkoopem prohráli 5-7 6-7 s domácími outsidery Alexanderem Erlerem a Lucasem Miedlerem

Jednatřicetiletý rodák z Turnova Jebavý si s Middelkoopem zahrál finálový zápas na elitním okruhu potřetí, zůstala jim zatím jen společná trofej z Petrohradu z roku 2017. Jeden titul získal český deblista s Jiřím Veselým, dva pak s Argentincem Andresem Moltenim.

• ATP 250 KITZBÜHEL•
Rakousko, antuka, 481.270 eur
sobotní výsledky (31. 07. 2021)
• Dvouhra - finále •
Ruud (1-Nor.) - Martínez (Šp.) 6-1 4-6 6-3
• Čtyřhra - finále •
Erler/Miedler (Rak.) - Jebavý/Middelkoop (3-ČR/Niz.) 7-5 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Jako pěkně, ale na hráče jeho kalibru už bych měl vyšší nároky. Možná je na sebe má a to ho brzdí. Každopádně na velkých turnajích v důležitých momentech selhal, chyběla mu v nich odvaha. Zvláště proti ostříleným hráčům v takových chvílích nemůže hrát na jistotu. To mu měl trenér vtlouct před zápasy do hlavysmilesmile
Reagovat
turista
Ale stejně klobouk dolů před tím.
Reagovat
gocii
Nedal jeste tehdy vlasatej Del potro dokonce 4 behem 4 tydnu?
Reagovat
Frick
Nicole to dala v 16 taky a to bez úlev v podobě nasazování až do OF....

https://www.tenisportal.cz/hrac/vaidisova/?annual=2005
Reagovat
ondra25
ženskej a muužskej tenis se nedá porovnávat. V mužském tenisu je mnohem náročnější udělat nějaký úspěch natož udělat hatrrick. Ok jsou to jen 250 tky, ale i tak v ženách většinou až na vyjímky může vyhrát prakticky kdokoliv.
Reagovat
turista
Budiž. Ale Nicole byla skvělá tenistka.
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist