Norrie v Estorilu vyřadil Čiliče a s Ramosem si zahraje o první titul

1. 5. 2021, 21:44
Aktuality 1
ATP ESTORIL - Cameron Norrie na antuce v Estorilu porazil 7-6 7-5 Chorvata Marina Čiliče a podruhé v kariéře postoupil do finále turnaje ATP. O premiérový titul si 25letý Brit zahraje se Španělem Albertem Ramosem.
Cameron Norrie

Cameron Norrie má letos velmi dobrou formu a na antuce vyhrál už sedm z osmi zápasů. Poté, co si minulý týden v Barceloně připsal skalpy Karena Chačanova či Davida Goffina a prohrál až s Rafaelem Nadalem, se mu daří i tento týden v Estorilu.

25letý Brit v Portugalsku vyřadil domácího Joaa Sousu, po obratech zdolal Španěla Pedra Martíneze i druhého nasazeného Chilana Christiana Garín a a dnes si připsal i skalp bývalého vítěze US Open a někdejšího třetího hráče světa Marina Čiliče.

Norrie sice v úvodu zápasu prohrával 0-3, ale od té chvíle už ani jednou nepřišel o své podání a nakonec po dvou hodinách hry zvítězil nad zkušeným Chorvatem 7-6 7-5.

Do finále turnaje ATP postoupil 50. hráč světa Norrie podruhé v kariéře a poprvé na antuce. Poprvé v boji o titul neuspěl - předloni v Aucklandu nestačil na Američana Tennyse Sandgrena.



Druhý pokus na zisk premiérového titulu bude mít Norrie proti Albertu Ramosovi (h2h 0-2). 33letý Španěl dnes přehrál 6-1 6-4 krajana Alejandra Davidoviche, přestože ve druhém setu prohrával 1-4.

"Od toho stavu 1-4 jsem hrál skvělý tenis. V posledních týdnech se mi daří a v těchto těžkých situacích si teď mnohem více věřím" komentoval Ramos, který si letos na antuce zahrál už čtvrté semifinále a podruhé ho proměnil ve finále.

V Estorilu neztratil ještě ani set, v předchozích kolech mu ho nesebrali ani krajan Fernando Verdasco a Francouzi Pierre-Hugues Herbert a Corentin Moutet. 

Celkově levou rukou hrajícího Ramose čeká jubilejní 10. finálový zápas, své dva tituly slavil na antukách ve švédském Bastadu 2016 a ve švýcarském Gstaadu 2019.

• ATP 250 ESTORIL •
Portugalsko, antuka, 481.270 eur
sobotní výsledky (01. 05. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Norrie (Brit.) - Čilič (6-Chorv.) 7-6(5) 7-5
Ramos (7-Šp.) - Davidovich (8-Šp.) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist