Nosková je po další skreči v Praze v semifinále a poprvé bude v Top 100! O finále si zahraje s Bouzkovou

29. 7. 2022, 13:45
Aktuality 93
LIVESPORT PRAGUE OPEN - Linda Nosková je už po druhé skreči v Praze v semifinále, čímž si zajistila premiérový posun do elitní stovky žebříčku. Sedmnáctileté Češce ve čtvrtfinále kvůli bolestem zad vzdala Nao Hibinová, včerejší přemožitelka obhájkyně Barbory Krejčíkové. Loňská šampionka dívčího French Open startující na divokou kartu si o finále zahraje s Marií Bouzkovou, která povolila jen tři gamy Rusce Oksaně Selechmetěvové.
© LIVESPORT PRAGUE OPEN / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Linda Nosková se před pár dny na Livesport Prague Open po skreči Natalie Vichljancevové dočkala svého prvního vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu. První česká šampionka dívčího French Open od roku 1978 si včera proti #38 Alizé Cornetové připsala svůj nejcennější skalp a dnešním postupem do semifinále si zajistila premiérový posun do nejlepší stovky žebříčku WTA, ve kterém bude už osmou Češkou.

"Je to pěkné. Na konci roku jsem si to dala za takový imaginární cíl. Je hezké, že se mi to podařilo dosáhnout, ale samozřejmě mi budou padat loňské body z Přerova. Takže by nebylo špatné si tady dát v Praze ještě jedno nebo dvě kolečka, abych si to upevnila," uvedla na tiskové konferenci Nosková.

Sedmnáctiletá teenagerka dnes měla podobně jako v úvodním kole usnadněnou práci. Proti lucky loserovi Nao Hibinové, přemožitelce obhájkyně titulu a nasazené dvojky Barbory Krejčíkové, se rychle dostala do vedení 4-0. Pak ale začala dělat více chyb a Japonce dovolila snížit na 3-4. Srovnání skóre nicméně nepřipustila, slavila další brejk a set dopodávala čistou hrou.

Rovněž ve druhé sadě šla domácí divoká karta do vedení brejku jako první. Hibinová navíc začala mít potíže se zády, musela se nechat ošetřovat, ještě zkusila pár výměn, ale za stavu 3-6 2-4 ze svého pohledu se rozhodla nepokračovat.

Nosková, která by se měla v pondělí posunout minimálně na 93. místo a stane se nejmladší členkou nejvyššího patra pořadí, si o své celkově osmé finále mezi dospělými zahraje s krajankou Marií Bouzkovou. Čtvrtfinalistka nedávného Wimbledonu si poradila 6-3 6-0 s 19letou ruskou kvalifikantkou Oksanou Selechmetěvovou a stejně jako proti lucky loserovi Sinje Krausové i kvalifikantce Dominice Šalkové s přehledem potvrdila roli favoritky.

Bouzková sice nezískala úvodní game zápasu, ale v následujícím průběhu už Selechmetěvové ani jednou nedovolila uhájit servis. Jedinou slabší pasáž měla ve druhé půlce úvodního dějství, když si dvakrát za sebou prohrála servis. Rozhodit se nenechala ani několikaminutovou dešťovou přestávkou za stavu 6-3 4-0. Na postup potřebovala necelou hodinu a půl.

Čtyřiadvacetiletá pražská rodačka, jež na Livesport Prague Open startuje popáté a až letos prošla přes první kolo hlavní soutěže, tak zvládla své premiérové čtvrtfinále na domácí půdě a prošla do svého prvního semifinále na této úrovni na evropském kontinentu. Na dosah má své čtvrté finále na nejvyšším okruhu, předloni v Monterrey, loni v Melbourne ani letos v Guadalajaře titul neslavila.

Livesport Prague Open pořádá osmý ročník a už posedmé bude mít minimálně jednu domácí finalistku. Z Češek ve Stromovce triumfovaly Karolína Plíšková, Lucie Šafářová, Petra Kvitová a Barbora Krejčíková.


Potapovová deklasovala jedničku Kontaveitovou
Anastasia Potapovová ve čtvrtfinále Livesport Prague Open nečekaně a za necelou hodinu deklasovala 6-1 6-1 světovou dvojku a nasazenou jedničku Anett Kontaveitovou, vrátila jí týden starou porážku z Hamburku a stále na turnaji neztratila set.

Jednadvacetiletá Ruska si připsala svůj druhý skalp Top 10 (Angelique Kerberová, French Open 2019) a na třetím turnaji v řadě prošla do semifinále, na betonech poprvé od února 2019.

Kontaveitová, přemožitelka Lucie Havlíčkové z předchozího kola, v utkání pětkrát zaváhala na vlastním servisu, kupila nevynucené chyby a nedostala se k jedinému brejkbolu. V obou setech prohrávala 0-4. "Soupeřka hrála skvěle. Dneska jsem to mentálně ani fyzicky nebyla já. Byla jsem unavená. Hrála jsem i minulý týden a myslím, že to na mě dolehlo. Rozhodně jsem dnes nehrála svůj nejlepší tenis. Všechny zásluhy patří soupeřce. Ani nemůžu říct, že by mě v zápase něčím překvapila. Kdybych byla ve své kůži, celé by to vypadalo jinak," řekla novinářům Kontaveitová.

Potapovová si o čtvrté finále na hlavním okruhu zahraje s čínskou kvalifikantkou Qiang Wang (h2h 0-0). Bývalá svatová dvanáctka v posledním čtvrtfinále udolala až po tříhodinové bitvě 7-5 6-7 6-4 Polku Magdu Linetteovou.

• WTA 250 PRAHA •
Česko, tv. povrch, 251.750 dolarů
páteční výsledky (29. 7. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Nosková (ČR) - Hibinová (Jap.) 6-3 4-2 / skreč
Bouzková (8-ČR) - Selechmetěvová (-) 6-3 6-0
Potapovová (7-) - Kontaveitová (1-Est.) 6-1 6-1
Qiang Wang (Čína) - Linetteová (5-Pol.) 7-5 6-7(5) 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

93
Přidat komentář
com
smile to je teda svetova jednicka.. Vyhrava jeden turnaj za druhym, ale na domacim turnaji se moc nepredvedla smile
Reagovat
Pe3k
Náhodou to byl dobrý zápas, nebo mě prostě bavil a to se mi u ženského tenisu moc nestává...
Reagovat
vergus
[1] Pegula vs Baptiste
Saville vs [Qualifier]
[WC] Venus vs [Qualifier]
[8] Tauson vs Petkovic

[3] Halep vs [Qualifier]
Brengle vs Kalinskaya
Zhu vs Dart
[6] Kanepi vs Minnen

[7] Sherif vs Vekic
Maria vs [Qualifier]
Martincova vs Wang Xin.
[4] Azarenka vs Yastremska

[5] Mertens vs Samsonova
Tomljanovic vs [WC] Stephens
[WC] Kenin vs Osorio
[2] Raducanu vs Bouzkova

Marie si na tomhle turnaji vybrala štěstí na losy pro několik týdnů dopředu smile
Reagovat
EllNino
Podle mě se odhlásí ...
Reagovat
Mony
To raději ať prohraje a utíká na letadlo
Reagovat
EllNino
proč?
Reagovat
tommr
v Praze pustí dál Lindu a sama může zkusit vyhrát Washington ... smile
Reagovat
Mony
Linda je porad limitovaná počtem turnajů a je víc tedy závislá na dobrých výsledcích na nich. Navíc brzy obhajuje Prerov, takže budu víc tlačit ji. Bouzie(hezký napis na její tasce) to v klidu může rozjet na amerických betonech a potvrdit, že výsledky pod Devotym nebyly náhoda. Raducanu bude dobrý test
Reagovat
smazaný uživatel
Jakože by dala postupku přes 5 gs šampionek k titulu? :-)
Reagovat
vergus
Tzv. královský flush (ale kdyby tenkrát přešla v Torontu přes Serenu, tak mohla mít 4 v řadě)
Reagovat
Mony
smile.. Zajímavá výzva v pavouku
Reagovat
tommr
světová jednička a dvojka si tento týden nečekaně zahrály na MM turnajích, ale moc se teda na nich nepředvedly ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ve Varšavě je turnaj WTA po 12 letech, takže bylo asi jasné, že Iga jako domácí a světová jednička bude mít zájem hrát.

Agnieszka v Katovicích 2x jen v semifinále.
Loni Gdyně v termínu OH, takže obsazení slabší.
Reagovat
SpacialRecognition
v problémech.
Reagovat
EllNino
tyjo, Caro to zvládla :) Asi se definitvně vrací
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Neviděl jsem, ale Caroline je moc sympatická.
Reagovat
vergus
Viděl jsem poslední 3 gamy a ze strany Igy mi to přišlo skoro jako sabotáž smile
Reagovat
smazaný uživatel
Domácí prostředí + kvalitní soupeřka.
Reagovat
fandorin78
Jestli má ve Varšavě někdo Igu prověřit, je to Garcia. V posledních týdnech má výbornou formu, určitě hraje líp, než jaká je její pozice v žebříčku. Iga taky nebude vyhrávat věčně. A než jsem tenhle komentář odeslal, Garcia vyhrála. U Igy ovšem rozhodně nešlo o nějaké vypuštění zápasu (ve stylu Kontaveit), na výhře jí záleželo hodně. Možná až moc. Světová jednička by se nemusela obtěžovat jezdit na WTA 250. Jenže to bylo doma.
Reagovat
Liverpool22
Iga nezvládla tlak domácího prostředí. Anetu netřeba komentovat - odfláknutý zápassmile kdo viděl vísmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Strašná vostuda, jakou bych od Anett nečekalsmilesmile
Ale třeba si fakt chtěla prohlídnout Prahu nebo se tu zamilovalasmile
Nevypadalo to, že by tu chtěla hrát tenis...
Reagovat
tommr
škoda že tak neodflákla už zápas s Lucií ...
Reagovat
com
No pro titul si po dnesku de jednoznace Rusanda Potapova smile
Reagovat
hanz
Debl
- Havlíčková totálně neschopná, v tajbrejku minimálně 5 chyb, tu už do deblu nedávat!
Reagovat
EllNino
stejně to byla zbytečná přítěž, zítra by musela hrát Linda zase singl i debl, jsem rád, že nepokračují
Reagovat
hanz
To jo, debl byl opravdu nezáživný, plný chyb, bylo vidět, že to ani jedné nesedí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Když jsi tady prskal nedávno na Báru, je zvláštní, žes nezhodnotil výkon Anettsmile

Anett se možná Praha zalíbila natolik, že si ji chce prostě užít nebo se tu zamilovala. Moc jiných vysvětlení mi teda při jejím výkonu nenapadlo.
Jedním slovem vostuda, odchozený zápas, minimální zájem o hru.smile
Reagovat
Liverpool22
smile Přesně tak. To co předvedla dnes Aneta byla tragikomedie - prostě nechtělasmile To samé Japonka Hibino, která skrečuje cca 2-3hry před koncem zápasu. Na GS by Hibino kvůli zádíčkům nevzdala. Celkově mi přijde, že na 100% hrají kromě Češek jen mladé Rusky Nasťa a Oksana, která sice dostala od Marušky kanára, ale bylo vidět, že chce - z řeči těla bylo cítit,že má touhu vyhrát. Bohužel většina zahraničních hráček bere turnaj v Praze spíše jako poznávací výlet viz. Konataveit, Sorana a další.....
Reagovat
hanz
A vy se jim divíte, když tam jsou lajnoví komparz? Nedivím se a budu se hodně divit, jestli dorazí, když tam nedají příště jestřába.

K výkonům cizinek - nezajímají mě, proto nehodnotím.
Reagovat
EllNino
Ale jsem rád, Linda se může soustředit jen na single
Reagovat
Dobry-den
Nechci být škarohlíd, ale taky mám z té prohry docela 'radost'. Zítra se nemusí vůbec dostat na kurt a hrát v neděli 2 až 4 zápasy? Nakonec by stejně nejspíš z debla odstoupila...
Reagovat
EllNino
přesně tak :) už dneska to bylo zbytečné
Reagovat
misa
No tak v semifinále prohraje a mohla mít aspoň tu čtyřhru, ne?
Reagovat
EllNino
to není vůbec jisté :)
Reagovat
misa
Zápasy s Češkami nemám moc rád, většinou dopadnou opačně, než bych chtěl. Třeba Lucka často s krajankama prohrávala.
Reagovat
EllNino
Já jen chci ušetřit Marušku bilance 0:4 ve finále, nemyslím si, že by porazila Potapovu/Linette/Wang, stejně jako Linda
Reagovat
misa
S Wang má letos bilanci 2-0, s Potapovou 1-0.
Reagovat
EllNino
finále je něco jiného
Reagovat
misa
Jasně, nejlepší by bylo, kdyby Bouzková ani k semifinále nenastoupila, aby se Nosková na cestě do finále moc neunavila.
Reagovat
EllNino
Jé ty jsi jedovatej :)) Jako bych já někdy na tebe útočil
Reagovat
misa
Potřebuju se trochu nažhavit na zítřejší zápas (pokud počasí dovolí).

Určitě proti tobě nic nemám, naopak jsi jeden z mých nejoblíbenějších nicků smile
Reagovat
hanz
A já jsem taky oblíbený? smile
Reagovat
Dobry-den
Naopak, chceme pořádnou bitvu s výhrou Lindy 7:6 ve třetím. smile
Reagovat
Dobry-den
Linda si jde pro titul. Marii by ani neslušel, nenarazit na hráčku top 100, to by bylo nízké. smile
Reagovat
misa
Linda má v 17 letech ještě plno příležitostí před sebou. Maruška by už nějaký titul nutně potřebovala.
Reagovat
EllNino
na druhou stranu, Maruška už měla tři, a ani jednu nedokázala využít, i když mohla klidně vyhrát všechny tři ... minimálně Stephens si prohrála sama
Reagovat
hanz
Marie prohraje finále zas, jen pinkání nestačí (nemyslím, že prohraje s Noskovou, nechá jí vyházet), odvaha jí schází. Takže asi tak.
Reagovat
misa
Tak to budu možná jediný na TP, který bude Marii držet palce :)
Reagovat
EllNino
ale to samozřejmě ne, kde čteš, že Marušce nepřeju :)) Jen mám rád Lindu, už dlouho ji sleduju, její tenis je mi na pohled příjemnější, ale Maruška je zase milejší :)
Reagovat
misa
se dnes blýskla servisem o rychlosti 172 km/h, což u ní není moc běžná záležitost. Zápas měla pod kontrolou a připsala si cenné body, které ji v žebříčku posunou zase o kousek výš. Oproti loňské bídě je to od Bouzkové úžasná sezona!

Nosková bude v semifinále těžkou soupeřkou, v řadě výměn bude určitě aktivnější hráčkou a bude záležet na tom, kolik udělá chyb.

Těžko říct, jestli se Marii bude chtít hrát ve Washingtonu, který začíná už v pondělí. Přesun přes několik časových pásem a nové prostředí může být problém. V případě odhlášení by tak před US Open měla jen ty dvě kvalifikace tisícovek.
Reagovat
SydneyOpen
Opožděná velká gratulace do Top 100. Hlavní soutěž AO je tady a Linda se tak může definitivně věnovat turnajům WTA a éru ITF nechat tak za sebou. Věřím že se k ní brzy přidá i druhá Linda, která snad na betonech ožije
Reagovat
EllNino
Je červenec, AO uzávěrka je ještě daleko a Lindě padaj body za Zuber Cup, takže jistou ji ještě nemá
Reagovat
Patapuff
Jestli jsem správně koukal, tak Bouzková na cestě do semifinále postupně porazila 208., 421. a 170. hráčku světového žebříčku. V SF ji čeká 112. hráčka světového žebříčku. Divný to turnaj WTAsmile
Reagovat
EllNino
tak vzhledem k věku všech soupeřek to není zase až tak divné, Kraus je 20, Šalkové 18, Selekhmeteve 19 a Noskové 17 - neměly tedy zatím tolik možností se nějak výrazně posunout a žebříček tudíž brát s velkou rezervou
Reagovat
Patapuff
To, že náctileté hráčky nejsou v první stovce, není až tak divné, divné je, že na turnaji WTA lze projít do semifinále, aniž by hráčka narazila na soupeřku z první stovky.
Reagovat
EllNino
tak měla hrát s Cirsteou dneska, nemůže za to, že Sorana prohrála v 1. kole
Reagovat
misa
Emma Raducanu, 19 let ... 10. na světě
Leylah Fernandez, 19 let ... 14. na světě
smile
Reagovat
Dobry-den
Cori Gauff, 18 let ... 11. na světě smile
Reagovat
misa
Pravda, mě napadly hned ty dvě holky, které jsou mi sympatické smile
Reagovat
EllNino
a další?
Reagovat
Mony
Smůly na losy měla už dost
Reagovat
misa
Tyhle letní evropské turnaje po Wimbledonu nejsou většinou moc dobře obsazené.
Reagovat
Mony
Jsem se ptal, která Česká nejdříve přibude do TOP100?.... A celkem jednoznačně všichni si byli jisti, že to bude Linda Fruhvirtova.. smile
Reagovat
EllNino
Ale tak vždyť ještě do Miami to tak vypadalo ... nevím, proč Lindu Fruhvirtovou hned všichni odepsali ... má prostě teď krizi a určitě se z ní brzy vyhrabe ... a nezapomínejme, že nedávno Linda Nosková prohrála třeba s Nikolou Bartůňkovou 2x 1:6, takže to, že je teď na vlně, neznamená, že zase z vlny sjede a bude prohrávat ... holkám je 17 let
Reagovat
Mony
Já jen oznamuji výsledky ankety. O vzestupech a pádech mladých holek nepochybuji
Reagovat
Vlk-v-trave
Maruska dnes na returnu radila, a Oksana z toho silela:) Ale nedivim se... na returnu to byla slusna jizda.

Zajimave SF. Linda vs. Maruska. Myslim, ze Linda muze prekvapit.

Finale to muze byt zajimave... ta Stazka vypada dost rozjete. Takze by me ani nedivilo, jak by tam dosla.
Reagovat
EllNino
bude záležet na počasí ... Magda s Qiang to dneska nemusí dohrát - budou dohrávat zítra, případně v neděli (což bych turnaji rozhodně nepřál, nevím, jak to je případně s halou, jestli mají tvrdý povrch nebo tak) ...

Nasťa bude mít výhodu asi největšího odpočinku ze všech semifinalistek, Linda jde teď ještě na debla, Maruška může taky odpočívat a 4. semifinalistka musí doufat, že nezačne pršet nějak brzy ...

A zítřek s tím může zamíchat úplně nejvíc (Linda semifinále singla i debla), jsem zvědav ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tu Oksanu se dalo dnes skvele returnovat, s lindou uz tak jednoduche nebude... ten debl na tomhle turnaji Linde ublizit nemusi, ale uvidime... pocasi je vrtkave, pravda:)

Ve Varsave se zatim hraje, a Martic v prvnim pekne, jenze zname to, prichazi druhy set... a uz Petra surfuje... to pujde asi do tretiho...
Reagovat
Vlk-v-trave
Jinak Martic za prvni set 5 ES. Na antuce...
Maruska 1 ESo za cely zapas na hardu, a jeste z opravy empajrove...
Linda 5 ES za zapas na hardu...
Reagovat
EllNino
Petra bude zase kravnout a dokraví to až do konce :/ A buď to se štěstím vyjde, nebo konec
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale ta Baindl nehraje vubec ted spatne:)
Reagovat
Vlk-v-trave
no je srovnano... ale Petra na tom saku slaba...
Reagovat
Vlk-v-trave
to je sileny, jeden blakout za druhym...
Reagovat
EllNino
Když vezmu, že Katerynu porazila ve finále kvaldy Jesika Malečková, a ona teď půjde do semi ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak ve WTA je mozne vsechno:)
Ale Petra to drsne zazdila... tim nechci rict, zeeby ta Kata nehrala spatne, naopak, dost dobry vykon...ten LL ji dost asi nakopl, plus hraje vlastne v domacim prostredi:)
Reagovat
EllNino
A to je před víkendem skvělá zpráva :) Jsem zvědav na zítřek, bude asi hodně pršet, takže je možné, že se všechno bude muset dohrávat v neděli a bude to dlouhý den - Marii se mohou síly hodit na případné nedělní semifinále i finále :)
Reagovat
Pavol
Ale bije do toho statočne. A keby sa tie čiary nekontrolovatelné lepšie kontrolovali tak neviem neviem. Ale ide to správnym smerom. smile
Reagovat
Liverpool22
smile Přesně tak. Pokud srovnám odchozený zápas Kontaveit a výkon Oksany, tak to je jako den a noc. Vše je o tom, že mladé hráčky se na podobných turnajích mnohem více snaží, chtějí uspět, mají motivaci se dostat do TOP 100 což je vizuálně vidět na našich holkách viz. Nosková, Havlíčková...nebo právě na Oksaně....
Reagovat
zfloyd
doufám že ji nový trenér naučí pořádný tvrdý servis , výšku na to má dobrou , to by ji hodně posunulo nahoru
Reagovat
Vlk-v-trave
no, nevim:) to se bude muset tema jahodama dost nabusit... spis vic si verit na zatackach, na Tecko, take na druhym servu... je videt ze ji to tam obcas jde dobre... a jeste dobry serv na nohy, no ale pise se to lehce:) provadi se to mnohem hure...
Reagovat
Vlk-v-trave
Vsechno super, ale na tenhle turnaj snad uz nikdo normalni znovu neprijede... bez jestraba je to hodne o nahode... lepe receno o momentalni dispozici empajra, lajnovych... lajnova na servu Marusce hlasi aut, empair opravi, zaznam ukaze, ze to je proste neodhadnutelne... muze to byt in, muze byt out, spis tedy vypada na in, ze to lajnu lizlo..., ale timhle zpusobem meditovat ma hardu je v roce 2022 uplne mimo...:) Mozna zajimave nekde pro turnaj iTF...
Dost drsny renonc... na te antuce se to jeste u holek nejak podle mne da, ale na hardu... i u tech holek to lita tak nejak rychleji, nez jsme byli jeste dekadu zpet zvykli...

JInak linda 93.:) pekne, a vubec me neprijde, ze ma 17 let.
Reagovat
EllNino
Je to snad jediný hard, co znám, kde není jestřáb? ... Možná někde v Pattaye kdysi, čínské turnaje to mají všude, americké taky ...:/
Reagovat
Vlk-v-trave
no, ja si uz ani ted nepamatuji, zeby nebyl jestrab nekde na hardu...
Jinak Maruska na servu...no, je tam hodne zranitelna...
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale zase ty returny, to je mazec:)
Reagovat
tommr
škoda tý skreče. Jsem si ale jistej, že by Linda soupeřku porazila i kdyby ta byla úplně fit ...
Dneska nehrála Linda tak dobře jako včera což mohlo být zapříčiněný velkou nervozitou, protože v zápase šlo pro Lindu o hodně. Ke konci jí navíc rozhodilo že hrála proti indisponovaný soupeřce což není lehký ani pro mnohem zkušenější hráčky než je Linda ...
Reagovat
Marie9
Tak Marjánka na place, pohodlně se usaďte a jedééémsmilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
další velká naděje českého tenisu
smilesmilesmile potenciál má obrovský. Dnes hrála opět skvěle - je vidět, že česko-moravská tenisová škola jede......
Reagovat
Dobry-den
Soupeřky nechtějí prohrát se 17letou juniorkou, tak raději utečou pár míčů před koncem. smile

Snad to Lindě nezkazí radost z výhry, která ji katapultuje do první stovky. O postup do finále si snad zahraje s Maruškou, ta by měla Saxánu porazit, ale tady už by mě nic nepřekvapilo...
Reagovat
lxr
Ta Ruska je dost nebezpečná, Marie to tak lehké mít nebude.
Reagovat
Liverpool22
smile přesně tak. Oksana je mladá puberťačka stejně jako naše Linda Nosková - obě mají velký potenciál, ale Maruška má formu a měla bysmile postoupitsmile
Reagovat
lxr
Gratulace k dobrému výkonu. Pošetřené síly se budou hodit.
Reagovat
tommr
jj dneska hraje ještě debl a zítra jí čeká těžký semifinále. Ušetřený síly se budou hodit ...
Reagovat
zfloyd
šup a je ve stovce
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist