Obhájce titulu Hurkacz v Miami vyřadil Medveděva a udržel Djokoviče v čele žebříčku

31. 3. 2022, 21:18
Aktuality 38
ATP MIAMI - Hubert Hurkacz v Miami neprohrál už 10 zápasů v řadě. V dnešním čtvrtfinále porazil 7-6 6-3 Daniila Medveděva a připravil ho o návrat do čela světového žebříčku. O finále si polský obhájce titulu zahraje se španělským teenagerem Carlosem Alcarazem, který je v semifinále i na druhé letošní akci Masters 1000.
Hubert Hurkacz (© AFP)

Hubert Hurkacz loni v Miami využil absence členů Big 3 a stal se prvním polským vítězem turnaje Masters 1000. Hvězdné trio Roger Federer, Rafael Nadal a Novak Djokovič na Floridě chybí i letos a Hurkacz je opět (zatím) stále neporažen.

Po potvrzení role favorita proti Rinderknechovi, Karacevovi a Harrisovi si poradil i se světovou dvojkou Daniilem Medveděvem. 25letý Polák porazil o rok staršího soka 7-6 6-3 a vzájemnou bilanci vyrovnal na 2-2.

Hurkacz získal první tři gamy zápasu a za stavu 5-2 měl dva setboly při podání soupeře. Medveděv ale dokázal vyrovnat a rozhodoval tie-break. Polák v něm nevyužil další dva setboly, ale celkově pátý, který si vypracoval se štěstím špatně trefeným úderem, už proměnil. 

Medveděv si v polovině druhé sady vyžádal krátkou zdravotní pauzu. Při poradě s lékaři držel za břicho, údajně měl závratě. A Hurkacz jeho indispozice využil. Ve druhém setu už nečelil brejkbolu, po podání ztratil jen pět míčků a po dvou brejcích se po necelých dvou hodinách hry mohl radovat z celkově 11. skalpu hráče Top 10 (bilanci proti nim má teď 11-17).

"Dnes byl klíčem k úspěchu return. Povedlo se mi zahrát spoustu povedených returnů a získat několik bodů  hned po servisu, To mi pomohlo, protože výměny s Daniilem jsou sice zábavné, ale také hodně dlouhé. Dnes byla velká vlhkost, podmínky mi sedly více," komentoval polský vítěz, který si bilanci na Miami Open vylepšil na 12-1.



Medveděv, který od triumfu na loňském US Open opouští sedmý turnaj po sobě bez titulu, se vinou porážky nevrátí na post světové jedničky. Tou se stal poprvé před měsícem, po brzkém vyřazení z Indian Wells ale po pouhých třech týdnech klesl zpátky na 2. místo. V čele tak dál zůstává Srb Djokovič, přestože letos kvůli chybějícímu očkování proti Covidu-19 odehrál jediný turnaj.

Hurkacz postoupil do semifinále turnaje Masters 1000 potřetí v kariéře. Navíc o pár hodin později postoupil dokonce už do finále čtyřhry, ve které s Američanem Johnem Isnerem porazili 6-4 6-3 vítěze letošního Australian Open Australany Nicka Kyrgiose a Thanasiho Kokkinakise.

Ve finále polsko-americký pár narazí na dvojici Wesley Koolhof a Neil Skupski. Polák může získat třetí deblový titul a druhý z Masters, Američan dva týdny po triumfu v Indian Wells po boku Jacka Socka útočí na deblový 'Sunshine Double'.



Hurkaczovým soupeřem v semifinále dvouhry bude v pátek večer amerického času Carlos Alcaraz. 18letý Španěl v závěrečném čtvrtfinále zdolal 6-7 6-3 7-6 Srba Miomira Kecmanoviče.

Alcaraz si své první semifinále na turnajích Masters zahrál před dvěma týdny v Indian Wells a prohrál až po třísetovém boji s Rafaelem Nadalem. Nyní bude usilovat o své největší finále.  



Hurkacz zůstal v soutěži posledním tenistou s alespoň jedním titulem z turnaje Masters 1000. První semifinálovou dvojici vytvořili už ve středu překvapivě Nor Casper Ruud a Argentinec Francisco Cerúndolo.

Hurkacz se může stát teprve čtvrtým tenistou, který v Miami obhájí titul. Dosud to dokázali jen André Agassi (1995-1996 a 2001-2002-2003), Federer (2005-2006) a Djokovič (2011-2012 a 2014-2015-2016).

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 9.554.920 dolarů
čtvrteční výsledky (31. 03. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Hurkacz (8-Pol.) - Medveděv (1-Rus.) 7-6(7) 6-3
Alcaraz (14-Šp.) - Kecmanovič (Srb.) 6-7(5) 6-3 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
Marduch
Podceněná smeč = banánový trest
https://fb.watch/c6qfzGP-Bv/
Reagovat
Marduch
nebo spíš djodalsmile
Reagovat
Krisboy
Ty loby má Kája neuvěřitelný smile
Reagovat
Krisboy
Možná se utvoří lobová (nebo lobbistická) Big3. Hewitt, Můra + Alkáč.
Reagovat
Marduch
https://fb.watch/c6ywZV2Ohq/
tenis jak víno
Reagovat
Krisboy
smile
Už s Cipísem to mělo vysokou úroveň. Já nevím, jak ty, pro tebe je to asi trochu citlivé téma, ale já se o tenis po Big3 opravdu neobávám. Mezi mladejma sice (zatím) není žádná výrazná osobnost, ale tenisově jsou skvělí.
Reagovat
Marduch
ano, osobnosti, ty zatím moc nevidím a tudíž ani nějaké vznikající rivality, které dělají tenis populárnějším sportem. Možná je to paradoxně kvůli natahovaným kariérám Big3, kterí na sebe (zaslouženě) jako trychtýř stahují téměř veškerou pozornost diváckou, mediální i sponzorskou, takže mladí se z jejich stínu ne a ne vymanit, což je ale, kdo ví, pro ně možná i pohodlné ("hráli jsme v éře big3 a to chápete, že bylo holt nemožný opakovaně vyhrávat největší turnaje) No a třeba Alcaraz vedle nesporných tenisových kvalit zatím působí konečně jako hráč velmi, velmi odhodlaný uspět a udržet se nahoře. Snad mu to vydrží.
Reagovat
Krisboy
Přesně, ty rivality chybí...
Ale jinak hráče jako Zverev nebo Tsitsipas pomalu odepisuji. Ne že by neuměli tenis, věřím, že i nějaký ten GS dají (Tsitsi určitě), ale na to, aby nějak dominovali, byť jen jednu, dvě sezóny nemají hlavu. Jsou sice talentovaní, ale také rozmazlení a tak nějak změkčilí nebo jak to říct...a tím se právě Alcaraz odlišuje.
Takže "ať mu to vydrží!!" smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
taky se mi to hned vybavilo.smile Jó, hráče ve špičce dobíjejte přesněsmile
Reagovat
Rafaeoli25
Alcaraz už je i v tomto věku velkým hráčem, dnes to znovu dokázal, v zápase, který pěkně procvičil jeho nervovou soustavu. Poslední míček zápasu jakoby ukázal, s kým máme tu čest, takhle končí zápasy velcí hráči smile
Reagovat
Mony
Pokud by to tam vyhrál celé, tak mají všichni vězni z Alcatraz slíbenou amnestiismile
Reagovat
Pe3k
Ani slovo o Kecmanovicovi? Měl Alkáča na lopatě, hrál skvěle, zápas to byl brutální. Miomiruv trenér je David Nalbandian smile
Reagovat
Marduch
"Půjdeme krok za krokem a postupně budeme přidávat lepší věci. Je ještě mladý, ale má velký potenciál a pokusím se ho zlepšit jako tenistu. Spolupráci vyzkoušíme v Cordobě, Buenos Aires a Santiagu."
"Mít Davida v týmu pro mě hodně znamená.
Byl to jeden z nejlepších tenistů své generace a jeho zkušenosti mi opravdu pomohly. Spoustu jeho zápasů jsem viděl v televizi a rád na ně vzpomínám. Doufám, že s ním budu moci hodně pracovat a postoupit už na tomto turnaji, ale nejdůležitější je učit se a zlepšovat se.

V těchto dnech jsem si díky Davidovi začal více věřit. Mým snem je být v top 10 a vyhrát grandslamový turnaj." Srb bude debutovat v Cordobě.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, Miomir odehrál skvostný zápas a bohužel opakovaně vždy v nepravou chvíli udělal chybu - jedna páska z náběhu, jedna podceněná smeč, zápas prohrál o pouhé dva míče. Nicméně, působil na mě sympatičtějším dojmem než Alcatraz, ale tomu je ještě 18...
Paradní zápas s vysokou kvalitou a několika neuvěřitelnými výměnami. Myslím, že Miomir nebyl horším hráčem, ale možná nepatrně polevil v hlavě v nesprávný moment. Carlos je pitbull...
Reagovat
Rafaeoli25
Chtěl jsem ho zmínit, neudělal jsem to. Chyba, hrál opravdu výborně, skvělé i od něj, každopádně ocelové nervy Carlose slavily úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
Tým pádom bude Djokovič na RG ako jednotka a má zaručené druhé semifinále. Výhoda.
Reagovat
woody
No nejdřív se tam musí dostat.. Uvidíme jak se dokázal připravit na antuku..
Reagovat
Rafaeoli25
Hubert dle mého očekávání, čekal jsem, že to Medvěd bude mít těžké a že by mohl i padnout. Stalo se.
Reagovat
paddy
Já zas říkávám, že na turnaji všichni prohrají. Až na jednoho mi to vždycky vyjde. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to je jasné, ale že padne Zverev dříve než v sf se očekávat dalo a i Medvěd byl s Hurkaczem ve velkém ohrožení. Žádné překvapení aktuálně.
Reagovat
paddy
všichni víme, že ve sportu se musí štěstíčku naproti smile smile

https://www.stream.cz/atletika-1241038/skandal-na-atletickych-zavodech-v-usa-64332605
Reagovat
Newcombe
Ostuda pro Medveděva. Já beru toho huhu pořád jako anomálii a žertovnou postavičku. Svět je fakt někdy zábavný
Reagovat
Rafaeoli25
Cože? Hurkacz podává poslední rok a půl výborné výkony.
Reagovat
Patik
No napíš aké smile
Reagovat
Patik
Výsledky myslimsmile
Reagovat
Rafaeoli25
Sf Wimblu, titul z Miami, to je málo za loňský rok?
Reagovat
Rafaeoli25
Sf v Bercy, čf v IW, čf v Kanadě, titul v Delray Beach. Mám pokračovat? smile
Reagovat
Rafaeoli25
To máš hned šest skvělých výsledků za loňský rok, sedmý teď při obhajobě v Miami. Na hráče, jímž mnozí tak pohrdají zatraceně kvalitní výsledky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Patík je jen línej si to sám dohledatsmile
Reagovat
Nenela
tvl, noname jsi tady akorat tak ty. Hubert je vyborny hrac
Reagovat
Krisboy
Tak to zase prr, Newcombe je legendasmile

Jinak Hubert je samozřejmě skvělej hráč a velkej sympaťák smile
Reagovat
elsky
smile stačilo napsat "nesympatický", zbytek už je jenom upouštění frustrace.
Reagovat
Krisboy
Super, snad už si ho všimnou i novináři smile

smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
turista
To už by teda sakra měli si ho všimnout.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak hráč, co na velkých turnajích celkem často postupuje min. do čf, by měl být zaznamenáníhodný.
Reagovat
turista
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist