Obrat na poslední chvíli a odvrácené mečboly! Kvitová je po skoro dvou letech v osmifinále majorů. Postup slavila i Plíšková

3. 9. 2022, 19:49
Aktuality 210
US OPEN - Petra Kvitová mohla už druhou sezonu po sobě zakončit bez účasti ve druhém týdnu grandslamů. Dvaatřicetiletá Češka však ve třetím kole US Open nedovolila Garbiňe Muguruzaové dopodávat třísetovou bitvu s neskutečně dramatickou koncovkou, zlikvidovala v ní dva mečboly, už pošesté v řadě Španělku porazila (12-10 v super tie-breaku) a poprvé od French Open 2020 prošla do osmifinále majorů. Mezi 16 nejlepších po obratu postoupila i Karolína Plíšková.
Petra Kvitová

Petra Kvitová ještě před necelými třemi měsíci prožívala další podprůměrnou sezonu, na kontě měla pouhá dvě čtvrtfinále. Od půlky června ovšem zvládla 14 ze 17 duelů, po triumfu v Eastbourne došla do třetího kola Wimbledonu a v Cincinnati si zahrála své jubilejní 40. kariérní finále.

Na 30. titul sice nedosáhla, nicméně v New Yorku pokračuje v solidní formě a dál potvrzuje roli jednoho z černých koňů letošního ročníku. V úvodním kole zlikvidovala stav 2-5 a kvalifikantku Eriku Andrejevovou dorazila kanárem, ve druhém měla po odstoupení Anheliny Kalininové volno a v dnešním neskutečně dramatickém zápase po více než dvouapůlhodinovém boji skolila 5-7 6-3 7-6(10) světovou desítku Garbiňe Muguruzaovou, s níž vyhrála už šestý souboj v řadě.

Kvitová mohla utkání pohodlně vyhrát ve dvou setech, v obou se totiž dostala do vedení 4-2. Jenže v úvodním dějství se sérií dvojchyb o náskok připravila, dvojchybou pomohla Španělce i k druhému brejku a set po 45 minutách ztratila. Ve druhé sadě naopak soupeřce nenabídla jediný brejkbol.

Další vyházený game na servisu předvedla v šesté hře rozhodujícího dějství. Muguruzaové však nedovolila utkání dopodávat, ačkoli byla dva míčky od vyřazení. První infarktové stavy si pro své fanoušky připravila ve 12. gamu, kdy čelila celkem dvěma mečbolům. První odvrátila esem a na druhý vyrobila Muguruzaová chybu z forhendu. O vítězce musel rozhodnout super tie-break. Kvitová se v něm propracovala k vedení 8-5 a už to vypadalo, že si postup pohlídá.

Česká lvice ale nevyužila dva mečboly po sobě, nejdříve vyhodila forhend a následně neslavila úspěch s taktikou servis-volej. Vzápětí si zajistila třetí mečbol, ovšem ani ten kvůli zkaženém čopu z forhendu neproměnila. V následující výměně se skvěle ubránila, forhendovým winnerem po lajně si vypracovala další šanci zápas ukončit a pořádně a dlouho si zařvala své oblíbené "POJĎ". Čtvrtý mečbol už byl tím vítězným, Muguruzaová poslala forhend do sítě.

"Byl to velmi těžký zápas. Nečekala jsem to tak náročné. Garbiňe zahrála skvěle. Takhle jsem ji neviděla hrát už hodně dlouho, zejména ve vzájemných zápasech. Velmi dobře podávala a bojovala. Stejně jako já. Kvůli výpadku ve třetím setu jsem musela hodně bojovat, abych zvítězila. Čelila jsem pár mečbolům při podání a tie-break byl noční můrou. Jsem ráda, že to nějak dopadlo, a cítím velkou úlevu," uvedla na tiskové konferenci Kvitová.

"Úplně jsem se vyšťavila. V tie-breaku jsem to tahala jako nikdy za celý život. Přitom jsem si říkala, že to není má hra a že do toho musím víc chodit. Garbiňe do toho také chodila. Chtěla jsem si to uhrát sama, ale nešlo to. Jsem ráda, že jsem to nějak uklohnila," řekla českým novinářům Kvitová.

Kvitová se tak poprvé od semifinále na French Open 2020 (podzimní termín) probojovala do druhého týdne grandslamů a druhou sezonu po sobě bez osmifinálové účasti na podnicích velké čtyřky nezakončí. Navíc dnes přerušila sérii pěti nezdarů v tie-breacích rozhodujícího setu a zvládla takový duel poprvé od ledna 2019 (finále v Sydney s Ashleigh Bartyovou). V osmifinále grandslamů má úspěšnost 13-8.

Dvaatřicetiletá Češka nyní může vyrovnat své maximum ve Flushing Meadows, čtvrtfinále si v tomto dějišti zahrála v letech 2015 a 2017. Do cesty se jí postaví Jessica Pegulaová, se kterou vyhrála obě předchozí střetnutí.

Pegulaová na třetí pokus přešla přes třetí kolo domácího US Open. Osmadvacetiletá Američanka ve druhé sadě proti kvalifikantce Yue Yuan nevyužila mečbol, avšak v rozhodující sadě neztratila jediný game a 23letou Číňanku přehrála 6-2 6-7(6) 6-0. Do sbírky druhých týdnů na grandslamech jí chybí už jen Wimbledon. V osmifinále majorů je neporažena (3-0).

Karolína Plíšková v aktuální sezoně, do které kvůli zlomenině ruky naskočila až v březnu, dosáhla pouze na tři solidní výsledky a ani na jeden nedokázala na následujícím turnaji navázat. Do New Yorku navíc přijela s nelichotivou letošní bilancí 15-14.

Znovu však ukazuje, že se jí ve Flushing Meadows daří. Po bitvě s Magdou Linetteovou vyřadila zraněnou krajanku Marii Bouzkovou a dnes po setech 5-7 6-4 6-3 zdolala loňskou čtvrtfinalistku a semifinalistku ročníku 2019 Belindu Bencicovou. Švýcarce se slovenskými kořeny oplatila tři roky starou porážku z Indian Wells.

V úvodních čtyřech gamech nebylo k vídění jediné uhájené podání. Další brejk ovšem přišel až v 11. hře, v níž Plíšková nedotáhla vedení 40-15. Bencicová následně první dějství bez problémů ukončila na servisu. Rodačka z Loun ve druhém setu srovnala z 0-2 na 2-2, sadu zakončila dalším brejkem a poslala utkání do rozhodujícího klání. V něm Bencicové třikrát za sebou sebrala podání, ale potvrdila až poslední brejk, čímž si zajistila postup.

"Ten zápas měl všechno. Začaly jsem ve dne a končily pod světly. Soupeřka zahrála občas výborně, někdy chybovala. Bylo to z obou stran hodně nahoru dolu," řekla Plíšková.

"První set jsem hrála pomaleji a zbytečně čekala na chyby. Poté jsem do toho začala víc chodit a vyplatilo se. Ve třetím setu mi moc nešel servis, ale nějak jsem to uklohnila. Bylo to vybojované, nebylo to úplně nádherné a pocit není nijak neskutečný, ale je to vítězství proti výborné hráčce. Jsem spokojená," doplnila Plíšková.

Finalistka ročníku 2016 Plíšková už pošesté z posledních sedmi startů prošla do druhého týdne závěrečného grandslamu roku. O zopakování loňského čtvrtfinále se utká s trojnásobnou finalistkou Viktorií Azarenkovou (H2H 4-4). Běloruska deklasovala 6-3 6-0 Petru Martičovou, podruhé v sezoně vyhrála tři zápasy v řadě a posedmé v kariéře postoupila do druhého týdne tohoto turnaje.

Světová jednička Iga Šwiateková na betonech ve Flushing Meadows neztratila set ani s třetí soupeřkou. S domácí Lauren Davisovou si 21letá Polka poradila 6-3 6-4 a postupem do osmifinále vyrovnala své maximum na US Open. O jeho překonání se poprvé utká s Jule Niemeierovou.

Ani 23letá Němka ještě v New Yorku nemusela do rozhodující sady a po skalpu Qinwen Zheng má na dosah vyrovnání svého nejlepšího výsledku na grandslamech (čtvrtfinále nedávného Wimbledonu). V hlavní fázi majorů přitom debutovala teprve na letošním French Open.

"V utkání se mi nedařilo najít správný rytmus. Lauren hrála velmi chytře. Chci si však užít každý zápas, i když nehraju ideálně. Snažím se do toho jít a najít řešení v každé situaci," řekla v rozhovoru na kurtu Šwiateková.

Aryna Sabalenková dva dny po trápení proti Estonce Kanepiové (prohrávala 2-6 1-5 a odvracela dva mečboly) předvedla suverénní výkon, loňská semifinalistka deklasovala 6-0 6-2 Francouzku Claru Burelovou a může poprvé v sezoně postoupit do čtvrtfinále grandslamů.

Její další soupeřkou bude finalistka lednového Australian Open Danielle Collinsová. Američanka zdolala 6-4 7-6(9) Francouzku Alizé Cornetovou a poprvé postoupila do osmifinále US Open. Sabalenkové (H2H 0-3) může oplatit vyřazení z let 2018 a 2021.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 60.100.000 dolarů
sobotní výsledky (3. 9. 2022)
• Dvouhra - 3. kolo •
Kvitová (21-ČR) - Muguruzaová (9-Šp.) 5-7 6-3 7-6(10)
Plíšková (22-ČR) - Bencicová (13-Švýc.) 5-7 6-4 6-3
Šwiateková (1-Pol.) - Davisová (USA) 6-3 6-4
Sabalenková (6-) - Burelová (Fr.) 6-0 6-2
Pegulaová (8-USA) - Yue Yuan (Čína) 6-2 6-7(6) 6-0
Collinsová (19-USA) - Cornetová (Fr.) 6-4 7-6(9)
Azarenková (26-) - Martičová (Chorv.) 6-3 6-0
Niemeierová (Něm.) - Qinwen Zheng (Čína) 6-4 7-6(5)
• Čtyřhra - 2. kolo •
Guarachiová/Klepačová (13-Chile/Slovin.) - Hradecká/Nosková (ČR) 7-6(3) 5-7 6-3
• Mix - 2. kolo •
Šibaharaová/Škugor (Jap./Chorv.) - Hradecká/Kubot (ČR/Pol.) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

210
Přidat komentář
lxr
Gratulace! Přiznám se, že jsem Káji vůbec nevěřil, ale ona mě mile překvapila. Bylo to dost vyrovnané ale myslím že zápas rozhodl větší klid Karolíny, BeBe se někdy zbytečně vztekala. Teď na Azarenku, ta je celkem nevyzpytatelná, někdy letí jindy hraje skvěle. smilesmile
Reagovat
petrulinka
Šla jsem spát, protože jsem fakt byla unavená z fandění Petře. Ráno jsem se nepodívala na výsledek Karolíny a snažila se zápas najít na Eurosportu, když jsem ho konečně našla, tak za stavu 3:2 pro Karolínu to přepli na Nadala a na druhém byla Swiantek. Tož jsem koukla na výsledek a byla jsem příjemně překvapená a dost mně tedy štve, že zápas nedávali. Gratulace Karolíně.
Reagovat
Maisterstich
Pokud tě unaví koukání na televizi, asi bych s tím něco dělal, to není dobrý.
Reagovat
bIbec
Je to úplně normální.
Reagovat
Maisterstich
ty jsi ale blbec
Reagovat
lvicek
Takže tedy nemá vůbec cenu ten zápas zpětně hledat? Ten Eurosport mě sejri, fakt...
Reagovat
vladka
Tak jooo! Jedna hysterie za ní, druhá před ní. Takže klídek - i ten vnitřní!smilesmile
Reagovat
EllNino
Předvedly super obraty a porazily velice nebezpečné tenistky - hlavně Karolíně jsem proti BeBe vůbec nevěřil :)

Ve druhém týdnu tedy nakonec dvě Češky a to je příjemné překvapení smile

Osmifinále bude náročné, a jsem rád, že soupeřky nemaj holyk prohozené :) Tedy hlavně kvůli Káje smile Petra s Jess vyhrála dvakrát ze dvou pokusů, ale nutno říct, že v pondělí poprvé nebude favoritkou, což ale není od věci :)
Karolína to má s Vikou 4:4, jsem zvědav, čtvrtfinále mohou klidně uhrát obě, tak přeji hodně štěstí! Nečekal jsem, že se Petra s Karolínou ještě někdy podívají společně do druhého týdne GS
Reagovat
com
tak to prece jen zvladla smilesmilesmile
Reagovat
Mantra
a ty jako fanoušek, jsi se snad nedíval? to je zarážející, bych se styděl, být tebou a raději to takhle narovinu ani nepřiznal smile
Reagovat
lvicek
Vždyť na Petu se přece díval...
Reagovat
com
vsak ta hrala v normalni cas smilesmile
Reagovat
vojta912
Moc fajn, ze se Kaja z te Maďarky nepo

Nepoložila smilesmile
Reagovat
Mony
Bratislava už je Maďarsko?
Reagovat
Mantra
by měl trochu vosvalit postavu, je jako nastydlej had
Reagovat
GaelM
Petra s Karolínou daly dneska zavzpomínat na staré časy. A nebyly to jednoduché zápasy... stejně jako nebudou ty v osmifinále, ale obě klidně můžou jít dál. Jen by to chtělo trochu zapracovat na odstranění DF, aby to nemuselo být zase tak infarktové smile
Reagovat
tommr
Karolína dneska přerušila jednu černou sérii českých smile hráček která s Bencicovou prohrály posledních 9 zápasů ... smile
Reagovat
SpacialRecognition
a v turnaji singlu nás překvapivě drží ve hře dvě stará želízka
Reagovat
tommr
to zas tak velký překvapení není. Krejčíková, Siniaková, Muchová, Vondroušová, Martincová a Bouzková jsou bud zraněné nebo úplně z formy a naše juniorky se na GS teprve začínají rozkoukávat ...
Reagovat
Jan
ROzkoukávání ale bylo nadějné.
Reagovat
Liverpool22
každá série jednou končí smilesmilesmile
Reagovat
Torn
No, jako další drama zápas, ale herně se zvedá, je to vidět. Chtělo by si to víc pomáhat podáním a nebýt tak čitelná.

Dneska šlo vidět, že chce Kája vyhrát, tak neusnout na vavřínech. Příští kolo Vika, která je taky nepříjemná na returnu.
Reagovat
Liverpool22
Ano - dnes 2 velká dramata se šťastným koncem pro nás smile Nicméně bylo zajímavé vidět takhle po sobě Petru a Káju.....smile
Reagovat
tommr
myslím si že se Karolína dneska inspirovala u Petry. Jindy by to po tom neštastně prohraným prvním setu nejspíš zabalila ... smile
Reagovat
tommr
ale do třetice všehoi dobrýho to vyšlo ... smile
Reagovat
Torn
smile
Reagovat
SpacialRecognition
to je největší šok pro mě smile
Reagovat
Fandina
super. I když prohrávala, pořád to vypadalo, že má mač ve svých rukou a nakonec to dala. Gratulka Káje, takhle vypadala v dobách, kdy vyhrávala zápasy jako na drátku. Gratulace veliká. smile
Reagovat
Liverpool22
smile 1.set si Kája prohrála díky pasivitě, ale pak naštěstí přitvrdila což byl klíč k zápasu. Pokud to byla taktika, tak klobouček smile
Reagovat
tommr
tak nakonec to přece jen bylo jako v zápase Petry i s těma nervama nakonec ... smile
Reagovat
Liverpool22
smile ano, ale u Petry jsem měl větší nervy smile U Káji to bylo celkem v klídku - ve 3. setu furt vedla smile
Reagovat
tommr
já to měl přesně obráceně. Nejspíš proto že mi Muguruza nevadí zatímco Bencicovou vyloženě nesnáším a prohra Karolíny by mě tak mrzela dvojnásob ... smile
Reagovat
Liverpool22
Tak to máme stejně - Muga mi nevadí, ale Benčič mi taky nesedí - emituje z ní negativní energie, nelíbí se mi její tvář...., ale je to jen můj subjektivní pocit....
Reagovat
tommr
přesně tak. Její věčně naštvanej obličej i nepříjemný chování na kurtu mě z nějakýho důvodu silně odpuzujou a to že pořád poráží naše holky jí na sympatiích taky nepřidává ...
Reagovat
Liverpool22
velká gratulace smilesmilesmile Kája od stavu 1:2 ve 2.setu jasně lepší - zvýšila razanci úderů a tím Bebe totálně vykolejila. Bravo Karolíno....
Reagovat
Dobry-den
Překvapila mě. Brejk z 0:40 a následně doservírovala. smile Jsem v šoku. smilesmile
Reagovat
tommr
jj to bylo hodně nečekaný. Karolína se zřejmě nechtěla nechat zahanbit od Petry ... smile
Reagovat
Blondie
Hm, tak to všechna čest, Plíšková hrála opravdu dobře, navíc proti silné soupeřce.

Já furt říkám, že ji všichni podceňují a její šance na titul nejsou nízké.

Dneska navíc dobrý tenis, nahoru dolů. Belinda si může nadávat, stejně jako Mugu :)
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Torn
Výjimečně nejsi proti. No, ale nutno říct, že Muguruza mi přišla herně víc stabilní.
Reagovat
Mantra
smile break a další pokus
Reagovat
Blondie
Belinda je taky stabilní asi jako vodopád XD :D
Reagovat
Torn
Spíš jako comovo fandění Káje. .D
Reagovat
Blondie
Ten zrádce, co sladce spinká :D
Reagovat
Diskord
ticho teď ji brejkne a dopodává smile
Reagovat
tommr
dobrej odhad ... smile
Reagovat
tommr
to je prostě neuvěřitelný. Dvakrát po sobě to takhle pohnojit ... smile
Reagovat
SpacialRecognition
ježiš
Reagovat
Torn
Se z ní poseru...
Reagovat
Mantra
se fakt dívala na Kvitovku, ty df jsou taky hrozný
Reagovat
Torn
Koukala asi na špatné pasáže zápasu. :D
Reagovat
Mantra
Belmondo nezahrál ještě ani gem smile
Reagovat
Blondie
Kdo je Belmondo? O_o
Reagovat
tommr
ted to Karolína totálně pohnojila ... smile
Reagovat
Mantra
to teĎ zahrála famozně
Reagovat
Liverpool22
jo - Bebe občas suprově přečte podání Káji a mám tam super returny....
Reagovat
SpacialRecognition
omg Karolíno, tak se nadřež na brejk a takhle ho odevzdat
Reagovat
Liverpool22
stane se - furt vedeme 3:2 smile
Reagovat
Torn
Ted si Karolína ten brejk vybojovala...jen tak dál.
Reagovat
tommr
a hned ho bohužel soupeřce vrátila. Obávám se že tohle může být rozhodující zlom v zápase ... smile
Reagovat
Torn
Bohužel. :(
Reagovat
Torn
Čaruj Tommre. :D
Reagovat
Liverpool22
vedeme 4:2 smilesmilesmile sejčkoval jsi předčasně
Reagovat
Mantra
koukal na KvitVaňkovic jak se bojuje?
Reagovat
Mantra
Takovej rychlej tenis teď
Reagovat
Torn
Zdá se mi to, nebo Belinda začíná pěnit?
Reagovat
Mantra
je ve špóně
Reagovat
SpacialRecognition
vedla o set, sice jistě, ztratila brejk, ale v mezihře bych řekl karolínu přehrávala.
Sama se vyvedla z míry a díky tomu má Karolína set.
Reagovat
Torn
Podle statistiky to tak úplně nebylo. Belinda sice možná mělo o něco více winnerů, ale víc chybovala.
Reagovat
tommr
Bencicová se skoro v každým zápase vzteká i když vede. Je to jeden z důvodů proč jí tak nesnáším ... smile
Reagovat
tommr
první dva sety byly téměř totožné s prvními dvěma sety v zápase Petry s Muguruzou. Dopadne podobně i ten třetí?
Reagovat
Liverpool22
Ano - výsledkově je to podobné, ale herně nikoliv. Petra od začátku hrála na riziko, začala ve velké intenzitě.....zatímco Kája celý set vyčkávala a čekala co se bude dít.....
Reagovat
Torn
Nenos Hrdlovi vodu a soustřeď se na hru, tvl.
Reagovat
Liverpool22
super a zaslouženě srovnává na 1:1 smile Od stavu 1:2 Kája zvýšila razanci úderů a tím se psychologie zápasu změnila - najednou Bebe neví co hrátsmileUvidíme jak vše bude pokračovat ve 3.setu......
Reagovat
Torn
Jako teď to musí vyhrát, protože nejdu spát. :D
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Diskord
ted při tom poslední podání Káji ta síť zapískala a on to nehlásil :D
Reagovat
Torn
Já jsem to slyšel dneska už minimálně potřetí a nic. Jsem si říkal, zda to není z jiného kurtu. :D
Reagovat
Liverpool22
výrazně přitlačila na razanci a hned je to jiné tenisové kafčo smile Jen tak dál - je potřeba více riskovat a hrát více agresivně....smile
Reagovat
Torn
Jenže takhle nevydrží hrát set a půl. smile
Reagovat
Liverpool22
zatím Kája drží - od stavu 1:2 hraje razantněji a je to znát - snad to vydrží smile
Reagovat
tommr
kéž by to Karolína otočila podobně jako Petra ... smile
Reagovat
Torn
Další protest proti technice. :D
Reagovat
Bloody13
Kdy Bencic naposledy prohrála s Češkou?
Reagovat
Torn
Loni v Miami s Markétou.
Reagovat
tommr
a od té doby porazila Češku devětkrát v řadě ... smile
Reagovat
Torn
Karolína je zase extra monotónní, chce to urvat přes výměny, ve kterých si nevěří. Ach jo.
Reagovat
Dobry-den
Karolína favoritku dle očekávání nemá čím zaskočit. Belinda je jasně lepší a zaslouženě bere první set. smile
Reagovat
tommr
Bencicová rozhodně lepší nebyla, ale víc se snaží a bojuje. Karolína jí první set doslova darovala ... smile
Reagovat
Torn
Proto si projela dvakrát servis? :D Proto měla víc chyb? :D Ten set mohl dopadnout na obě strany. :)
Reagovat
Dobry-den
Nesmysl. Belinda měla jen problém zpočátku potvrdit brejk, jinak to mohlo být klidně 6:2 pro ni. smile
Reagovat
Torn
Nesmysl seš ty. Ano potvrdit break, kde jí hráčka na úvod udělala 2 dvojchyby. :D
Reagovat
Dobry-den
I dvojchyby jsou součástí hry. Stejně jako třeba esa... Ale mysli si co chceš. smile
Reagovat
Torn
To nikdo nepopírá, ale ty tu plácáš, jako by Belinda vyhrála 6:2. :D
Reagovat
Dobry-den
Jen díky haluzím Idy je to vyrovnanější, než by to být mělo. smile
Reagovat
Torn
Ale prd. :D
Reagovat
tommr
poslední dvě hry prvního setu Karolína soupeřce naprosto nepochopitelně odevzdala ... smile
Reagovat
Torn
Jako ten závěr prvního setu byl dost nedůstojný. Tohle si zasloužilo tiebreak.
Reagovat
Liverpool22
měl jsi pravdu v tom, že Kája je moc pasivní - prostě si přišla s Bebe pinkat což je špatná taktika. Navíc Bebe skvěle returnuje což otupuje největší zbraň Káji....
Reagovat
Torn
Karolína zahodila nesmyslně první set. Benčič zase víc štěstí než rozumu.
Reagovat
zfloyd
Belinda je hodně houževnatá hráčka
Reagovat
tommr
Karolína za stavu 5:5 40:15 odflákla úder na síti a nakonec je z toho brejk ... smile
Reagovat
Blondie
Belinda nedoservíruje :D
Reagovat
Torn
No, s ohledem k tomu jakou měla kliku, by ani neměla.
Reagovat
zfloyd
nemohu si pomoci jako by obě dvě chytly druhou mízu nejen Petra ale i Karolina
S jejich výkonama před rokem se to nedá srovnat obě hrají podstatně lepší tenis smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
soustředí se na velké turnaje - na GS smile
Reagovat
lars
Karol loni hrala v USA dobre
Reagovat
Blondie
Jen to ukazuje, že jsou o PATNÁCT parníků před jakoukoliv další naší hráčkou. Dobře, před Bárou jen o deset.

Ale jsou to prostě ohromné hvězdy. Zbude po nich velké prázdno :/
Reagovat
vergus
Já si nemůžu pomoct, ale ta sukně Karolíny má stejný vzor jako naše kuchyňská utěrka smile
Reagovat
Diskord
jo no, měla si vzít tu modrozelenou kombinaci, tyhle holčičí barvy ji moc nesluší
Reagovat
Liverpool22
smile růžovo-červená kombinace je divná
Reagovat
zfloyd
Coco měla PĚKNĚ BAREVNÝ ŠATY šlo jí to k pleti
Reagovat
Diskord
ano ta je celá pěkná smile
Reagovat
Liverpool22
smile jo Coco měla super šaty stejně jako Ajla smile
Reagovat
Blondie
Já to nechtěla říkat XD ale přesně.
Přitom je to krásný střih, docela nápaditý, něžný. Ale taky mi připadá, že má kolem pasu zástěrku/utěrku :D
Reagovat
Torn
Má to vyrobeno z trenclí Wawrinky, co měl na FO, když ho vyhrál. :D
Reagovat
Blondie
uááááá XD
Reagovat
tommr
teprve na třetí pokus Karolína získala svůj servis. Snad už se rozpodávala ...
Reagovat
JohnB
smilesmile
Reagovat
Liverpool22
Jo už se Kája zahřála. smile Jinak Bebe taky dobře returnuje.....smile
Reagovat
Mony
Dobrá brejkovanásmile ..jako by hrály Errani s Koukalovou
Reagovat
tommr
Karolína je strašně pasivní, Bencicová naopak hodně agresivní. Myslím že takhle to Karolína nevyhraje ... smile
Reagovat
JohnB
smile ty seš dobrý pacient stejně

nedělá si někdo screeny jeho nej příspěvků? smile
Reagovat
Liverpool22
tommr to je sejček, - Kája už se zahřála a vedeme 3:2 smile
Reagovat
Mony
Kája bez servisusmile to chci teda vidět, co s tím udělá
Reagovat
Liverpool22
No spíš Bebe výborně returnuje a čte Káji servis...., ale je to 2:2, tak uvidíme smile
Reagovat
horska.kraslice
A desítkový TB navrch.....
Reagovat
horska.kraslice
Šapi odvrátil 3 matchbally. Takže Karolína zřejmě až zítra.
Reagovat
frenkie57
Ale kdeže. Za dvacet minut jde na kurt. Vždyť je tam teprve šest hodin večer.
Reagovat
horska.kraslice
Ale co je to platné, když tady je už zítra....
Reagovat
SpacialRecognition
Bože. smile
Reagovat
Maisterstich
Petra Kvitová dnes hrála opravdu mimořádně špatně, několikrát trefil out i o několik centrimetrů, což by se jí nemělo stávat. Navíc Gabrine měla mečboly jako první a kdyby měla alespoň trochu morálu, nechala by postoupit ji. Je mi stydno za takovou ženu jako je Kvitová.
Reagovat
petrulinka
V Opavě je skvělá psychiatrická léčebna, zkus to tam. Třeba ti pomohou.
Reagovat
zfloyd
smilesmilesmile
Reagovat
annah
Na takového exota by možná i Opava byla krátká...
Reagovat
Blondie
Postav se před zeď a udeř do ní hlavou.
Prej to smysl pro humor povyšuje na novej level.
Reagovat
horska.kraslice
smile
Reagovat
rili
Bravo Garbině i Petra! Nejkrásnější zápas doposud. Po prvním setu jsem kolaboval a vypl. Počkal na výsledek a pak v klídku pustil. Nejlepší prevence proti infarktusmile
Reagovat
horska.kraslice
Já jsem to vzdala už za stavu 4:3 v prvním setu, obě dívky hrály velmi dobře, ale nějak jsem se necítila na pokračování ve sledování, asi tu prevenci potřebuji více......
Gratulace oběma, vyhrát mohla jenom jedna, takže Petře gratulace větší. Zítra si v klidu najdu nějaký záznam. smile
Reagovat
Pavlis
Petra na US Open odvracela mečbol už před 13 lety, a to dokonce ve stejné fázi turnaje. A i tehdy to byl jeden z jejích mega zápasů kariéry. Dinara safina tenkrát měla co dělat. Když na sestřih tohoto zápasu narazil, třeštil jsem oči, co vidím. Záchvěv takové hry byl patrný i dnes v zápase s Garbine Muguruza.
Reagovat
EllNino
To byl skvělý zápas a jeden z posledních záblesků Dinařiny kariery ... dá se říct, že od té porážky už se nikdy nevrátila na dřívější úroveň a pak ji zabila kariéru tuhá záda
Reagovat
Liverpool22
tady to je Kvitová:Safina - taky slušná řežba

https://www.youtube.com/watch?v=AEAzQIR2ltk
Reagovat
Pavlis
Rozhovor s Vaňkem https://www.idnes.cz/sport/tenis/petra-kvitova-jiri-vanek-us-open.A220903_213706_tenis_ald
Reagovat
com
vrchol dne se mel hrat ted a ne zas az nekdy o pulnoci smile Takze dneska opet nic neuvidim, ale zatim to Karoline beze me slo smilesmile
Reagovat
tommr
Shapovalov jako obvykle zdržuje ... smile
Reagovat
PetaM
A to ještě pánové nevíte, že se půjde do pátého setu, který bude rozhodovat STB, ve kterém Rublev vyhraje 22:20.
Reagovat
tommr
o tom že to půjde do pěti setů jsem ani na chvilku nezapochyboval ... smile
Reagovat
EllNino
Denis to dá ve čtyřech snad :))
Reagovat
tommr
ten šašek počmáranej to zdržuje a nakonec to stejně prohraje ... smile
Reagovat
Liverpool22
už to prohrál smilesmile
Reagovat
zfloyd
smile
Reagovat
Liverpool22
na kurtu máme Petru z Chorvatska, ale zatím je to od začátku na jednu branku. Kreativní retro tenis Petry je pro Viku laskominka a asi není co řešit....
Reagovat
Liverpool22
takže kanárek - zápas kočky s myší. Jinak synek se Viki povedl smile - pěkný kluk a fandit taky umí smile
Reagovat
EllNino
Nevěřím stále, i s odstupem několika desítek minut :)

První set měl jít jasně za Petrou, ale nestalo se ... nicméně Petra v poslední době pár zápasů otočila a má v sobě teď celkem vůli zápasy opět vydřít ... to loni chybělo a myslel jsem, že už to v sobě nenajde ...za stavu 2:5 už jsem myslel, že to nezvládne stáhnout, ale hrozně se kousla na 4:5, pak trochu zbytečné drama s mečboly a závěrečný tiebreak a opět moje mylné info o TB do 7 bodů ... poprvé od finále Sydney 2019 vyhrála TB v rozhodující sadě

4. kolo Jess Pegula, bude to těžké, ale myslím, že šance na čtvrtfinále jsou slušné, tak jedeme dál :)
Reagovat
zfloyd
teď ještě Plechovka , akorát že začne bůhví kdy
ale moc ji proti Belindě nevěřímsmilesmile
Reagovat
frenkie57
Belinda je v dobré formě, také si nejsem jistý, zda to nebude pro Káju příliš velké sousto. Hodně bude záležet na tom, zda jí bude psát první servis.
Reagovat
Dobry-den
Trochu zbytečné drama, ale nakonec výhra po bitvě. Takovéhle zápasy už Petra celkem pravidelně prohrává, takže velice příjemné překvapení... Snad to bude proti Peggy lepší. smile
Reagovat
zfloyd
u Petry je to skoro vždy drama smilesmile
Reagovat
Torn
Mohlo to dopadnout i pro Muguruzu. Dneska rozhodla bojovnost Petry. Muguruza byla místy zbytečně pasivní. Přišlo mi, že se zalekla možného vítězství. Na Petru ani Karolínu neumí a je to v té hře znát. Petra to ví a Muguruza to měla určitě v hlavě.

Petra hrála na své poměry docela dobře, Muguruza mi přišla dneska spíš průměrná a čekala, že se Petra vyhází.

Dost náročný zápas. Příští kolo není nereálné, protože na Pegulu umí, tak uvidíme.
Reagovat
Nola
Mugu dnes hrala svoj top, vobec nebola priemerna, kazdy sa tu ohana vitaznymi udermi, ale kto videl statistiku vynutenych chyb, tam viedla Mugu, Petra hrala viac utocne, ale Mugu jej nedala absolutne nic zadarmo, nerobila skoro vobec chyby a na servise dnes bola neskutocna
Reagovat
frenkie57
Mugu byla dnes na servisu neskutečná, ale Petra ji nasazela asi 14 es. Tak nevím.
Reagovat
Nola
? esa, este neznamenaju, ze je niekto lepsi na servise....a pozri si statistiku, Mugu bola lepsou hrackou po tom druhom, vyhrat mohla iba jedna a Petra to nastastie ustala a pozri, ze o jeden jediny fiftin, takyto zapas by si zasluzil minimalne semickosmile
Reagovat
frenkie57
Tak s tím mohu souhlasit, Mugu měla ten servis stabilnější, to je fakt. Ona mně dnes Garbine vůbec dost překvapila, jak kvalitní hru předváděla. Celý rok hraje tužku a zrovinka dneska se nastartuje. smile
Reagovat
Liverpool22
Vše je to o razanci úderů, vysoké intenzitě.... Mugu je zvyklá ve většině zápasů dominovat, diktovat tempo hry, ale v zápase s Petrou je pod tlakem, najednou se musí spíš bránit....To je stejné jako ve finále W, kdy Šarapka s Petrou najednou byla pod tlakem, nestíhala.....Podobné to je v zápasech Karolíny s Mugu - prostě Kája výborně servíruje a najednou je Muga v defenzívě a tím pádem nemá zápas ve svých rukou. Přesně o tomto byl i dnešní zápas - Petra se snažila tvořit a Muga jen pasivně čekala co bude......
Reagovat
lxr
smile Klaním se, to byl nádherný zápas a Petra postupuje zaslouženě. Muguruza se zase chytla a rozhodně to nebyla ta hráčka kterou jsme viděli celý tento rok. Jen tak dál Petro.smile
Reagovat
Patik
Garbine obrovská škoda.. smile nechýbalo veľa a poslala by tie Petrine hysterické výkriky domou.
Reagovat
Blondie
Prosím tě, proč raději neděláš halušky?
A speciálně pro tebe:

POOOOOOOOOOOOOOOOOOOJĎ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Patik
vidíš..halušky...to by som mohol..Mmmm..s kapustou a slaninkou..
Reagovat
Torn
Ty seš vážně nemocná. :D
Reagovat
Matti
Moc hezky brečíš smile
Reagovat
Patik
Nebrbli a radšej mi podaj kapesník..smile
Reagovat
d@ve
Koťátko jen vystrčilo drápky.
Lvice se holt nedala. smile
Reagovat
Patik
Ze lvice.. smile ona určite .. smile
Reagovat
sysel
velka gratulace, jenom Vankovo "koucing" pri setbolu druhy set na 6:3 (pred servisem zretelana rada "telo nebo stred", kterou Petra presne vyplnila) malinko kazi dojem
Reagovat
Blondie
Ale koučink je prý povolený...?
Reagovat
PetaM
Jasně, že je dovolený. Už naštěstí nežijeme ve středověku, kdy všichni museli držet hubu.
Reagovat
petrulinka
Koučování je povoleno, tak tuto poznámku nějak nechapu
Reagovat
sysel
myslim, ze na GS to jeste povoleno neni a teprve po letosni sezone to budou WTA a ATP sjednocovat
Reagovat
Blondie
Potvrzuji, na USO je koučink povolený... trenéři mohou pokřikovat :D
Reagovat
sysel
"Tímto krokem dojde víceméně ke sjednocení pravidla na obou elitních okruzích. Na tom ženském se na vybraných turnajích testuje už od předloňské sezony. Na konci té letošní by se pak mělo definitivně rozhodnout o tom, zda bude koučování z ochozů povoleno od příštího roku natrvalo." citace 22.6.2022 Tenisovysvet.cz
Reagovat
Blondie
https://www.nbcchicago.com/news/sports/us-open-allows-coaching-from-stands-for-first-time/2924994/
Reagovat
GaelM
Tak ses ztrapnil a jedeme dál... smile
Reagovat
Ela-fon-isi
To bylo drama! Viděla jsem od stavu 2:5 a jsem vyčerpaná jak jsem fandila. I psy jsem řevem probudila.smile Bylo vidět, že toho mají všichni dost. Petra, Vaněk i chudâk Garbině, která zase prohrála. Moc doufám, že to Petra vybojuje i příště, nejlépe hladce a bez dvojchyb.smile Velké blahopřání!smile
Reagovat
vladka
Díky za "nervy", fakt jsem si to užila - paráda. Prostě "pod Vaňkem" mizí fyzická únava a jedeeeemsmilesmilesmile
Reagovat
com
to jako v pristim kole budu muset fandit Pegule smilesmilesmile
Reagovat
Oin
Nebo Belindě.
Reagovat
d@ve
smile
Reagovat
Liverpool22
dnes hrála fantasticky a zaslouženě postoupila smile Od začátku zápasu hrála Petra ve větší intenzitě, byla více agresivní a diktovala tempo zápasu. A nakonec i tolik kritizovaný servis v klíčových momentech Petru podržel viz. odvrácený mečbol esem smile......
Celkově velmi atraktivní a super zápas z obou stran. Mugu se vrací do formy, ale na Petru to dnes naštěstí nestačilo.....
Reagovat
Pe3k
Takhle sem si u tenisu nezafandil už roky, škoda že to nebylo finále. Byly to nervy až do konce. Snad bude mít Petra příští kolo lehčí. smilesmile
Reagovat
Liverpool22
smile jo, jo - byl to BIG zápas se vším všudy a hlavně s dobrým koncem pro nás smile
Reagovat
SpacialRecognition
cely rok hraje marmeládu a pokusi se chytnout zrovna na cesce? Jeste ze nevyhrala.
Reagovat
Torn
Kdy se chytla na Češce? :D Vždyt proti nim neumí hrát. :D
Reagovat
SpacialRecognition
Hrala o hodne lepe nez ve zbytku roku
Reagovat
Pavol
smilesmilesmile
Reagovat
Nola
ved bola favoritka, tak kolko ti to hodilo?
Reagovat
Pavol
Djokovič je frajer len tak mimo rečou. Zatiaľ ešte nič lebo tam mám ešte Hrdličkovú že dnes vyhrá. Je to tip len pre zábavu. smile a predčasne to neukončím zbabelým predajom tiketu smilesmile
Reagovat
Nola
ja mam Kaju najradsej z ceskych bab, ale aj Belindu mozem, nech vyhra ta lepsia
Reagovat
Pavol
Ja mám Belindu v obľube aj napriek tým výlevom zlosti. Ale vyhrať môže len jedna.
Reagovat
smazaný uživatel
Pojď!smile

Přiznám se: radoval jsem se dvakrát - poprvé za stavu 7:4 a nechápal jsem, proč se neraduje Petra. smile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
lvicek
Ale potom to zděšení po třech třech vteřinách, co mi to došlo!
Reagovat
d@ve
smile
Reagovat
lvicek
Ja su tak šťastné!
Reagovat
PetaM
Po hodně dlouhé době jsem si u tenisu zařval a bylo super, že to mohlo být u vítězství Petry. :D :D

Mohlo to být lehčí, ale zase bychom přišli o spoustu skvělých úderů. smile
Reagovat
Nola
tak Petra, ale zo 40:0 tie MP nemali vobec prist, ale zvladla to na jednotku smile
Reagovat
Andrew89
Malem jsem dostal infarkt!:D
Reagovat
frenkie57
Si budu muset připravit na příště nitrak k ruce. Nervy hrozný. smile
Reagovat
Andrew89
Presne:D
Reagovat
Blondie
Peklo s princeznou!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist