Ósakaová porazila Serenu a zahraje si o druhý triumf na Australian Open

18. 2. 2021, 03:45
Aktuality 35
AUSTRALIAN OPEN - Naomi Ósakaová na grandslamech i nadále potvrzuje pravidlo, že pokud projde přes osmifinále, tak neprohrává. Třiadvacetiletá Japonka v semifinále Australian Open přehrála sedminásobnou šampionku Serenu Williamsovou a vyhrála už 20. zápas v řadě. O svůj čtvrtý grandslamový triumf, druhý v Melbourne Parku, bude bývalá světová jednička bojovat s Jennifer Bradyovou.
Profily hráčů
N. Ósakaová a S. Williamsová (© AFP)

Naomi Ósakaová je právoplatně označována za největší favoritku letošního ročníku úvodního grandslamu sezony a tuto roli zatím úspěšně potvrzuje. Třiadvacetiletá Japonka poslední porážku zaznamenala na začátku loňského února ve Fed Cupu a turnajovou na loňském Australian Open.

Bývalá světová jednička a trojnásobná grandslamová šampionka se momentálně veze na vlně už 20 vítězství. Po loňské koronavirové pauze se dostala do finále generálky US Open (nenastoupila), obvykle závěrečný grandslam sezony ovládla, na začátku letošní sezony postoupila do semifinále generálky (nenastoupila) a svou aktuální neporazitelnost úspěšně protahuje na úvodním podniku velké čtyřky.

Na Australian Open si předloňská vítězka suverénně poradila s Anastasií Pavljučenkovovou, Caroline Garciaovou i Ons Džabúrovou, ve fantastické osmifinálové bitvě zlikvidovala manko setu a brejku a také dva mečboly výborně hrající Garbiñe Muguruzaové a poté nedala šanci nejstarší debutantce ve čtvrtfinále grandslamů v open éře Su-Wei Hsieh.

Její dnešní, celkově čtvrtý souboj se Serenou Williamsovou, byl mnohými označován za předčasné finále. Očekávaní ale nenaplnil, Williamsová příliš chybovala a Ósakaová sedminásobnou šampionku za hodinu a čtvrt přehrála snadno 6-3 6-4.

Ósakaová měla strašidelný vstup do utkání a Williamsovou díky svým chybám poslala do vedení 2-0. Světová trojka se však poté herně zvedla, kazit začala Williamsová a Ósakaová ve zbytku úvodního dějství ztratila už jen jeden game.

Druhou sadu odstartovala vedením 2-0 naopak Ósakaová. Williamsová dlouho čekala na šanci vzít si ztracený servis zpět, povedlo se jí to za stavu 3-4, když Ósakaová v osmé hře spáchala tři dvojchyby. Ósakaová však okamžitě přepla a skvělou hrou získala následujících osm fiftýnů a tím i zápas.

Ósakaová i nadále potvrzuje, že pokud na grandslamech přejde přes osmifinále, tak v závěrečných kolech neprohrává. O svůj celkově čtvrtý grandslamový titul (US Open 2018 a 2020, Australian Open 2019) bude rodačka z Ósaky žijící ve Spojených státech bojovat s další americkou tenistkou Jennifer Bradyovou. Ta v mnohem napínavějším semifinále po bitvě zdolala Karolínu Muchovou.

Williamsová se tak ani tentokrát nedočká své 24. grandslamové trofeje, kterou by vyrovnala rekord Margaret Courtové. Navíc vůbec poprvé v kariéře v Melbourne Parku neuspěla v semifinále (bilance 8-1). Na finálovou účast na grandslamech čeká od US Open 2019, na Australian Open dokonce od roku 2017, kdy získala svůj poslední grandslamový titul.

"Měla jsem tolik šancí. Udělala jsem tolik chyb, zbytečných chyb," řekla po utkání Williamsová. "Nevím, jsem zničená," hlesla na otázku, jestli neměla svůj den a v slzách opustila tiskovou konferenci.

Devětatřicetiletá Američanka, která dnes přišla o sérii deseti výher nad hráčkami Top 3 (na grandslamech dokonce dvanácti), se po porážce při odchodu z kurtu velmi dlouho loučila s tleskajícími diváky a spekuluje se o tom, že jsme ji na úvodním grandslamu sezony viděli naposledy.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 80.000.000 australských dolarů
čtvrteční výsledky (18. 2. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Ósakaová (3-Jap.) - S. Williamsová (10-USA) 6-3 6-4
Bradyová (22-USA) - Muchová (25-ČR) 6-4 3-6 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

35
Přidat komentář
Newcombe
f****l v***c n***o té t****é A********e?
Kdo to vyluští?
Reagovat
Krisboy
Já. A odpověď zní: A.o.
Reagovat
blixa
Poslední tři slova budou "té trapné Američance", co je před tím netuším smile
Reagovat
slacker
fandil vubec nekdo te trapne americance?
Reagovat
Krisboy
Já teda měl místo "trapné" něco trochu jiného, ale jinak souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Naomi je úkol "vykostit Serenu" už vcelku rutinou. Škoda že s s koťátkem utkala tak brzo, jasné předčasné finále a jediná vážná soupeřka pro Naomi. Finále už pro ni bude pokroutkou ...
Reagovat
blixa
TP nějak magoří ...
Reagovat
Cico93
Prečo máš 2 účty?;-)
Reagovat
blixa
Nemám, to bylo ne jedno kliknutí smile. Asi mě TP nemá rád smile
Reagovat
blixa
"na jedno kliknutí", kruciš ...
Reagovat
turista
Serena už prostě přesluhuje. Titulů včetně GS má mraky.
Reagovat
blixa
Pro Naomi je úkol "vykostit Serenu" už vcelku rutinou. Škoda že s s koťátkem utkala tak brzo, jasné předčasné finále a jediná vážná soupeřka pro Naomi. Finále už pro ni bude pokroutkou ...
Reagovat
Patik
23 rokov a tri grandslamy..takéto tenistky ja tu a tam hladám..po 30tke by mohla prekonávať tie najvyššie méty..škoda len že sa mi nepozdávajú niektoré jej názory a myšlienky..a ten jej priateľ sorry..vyzerá ako ciko..
Reagovat
Cico93
Tak kľudne to mohlo byť v prvom sete namiesto 2:2 4:0 pre Serenu, no ktovie ako by sa to potom vyvíjalo.
Naomi bola ale od stavu 2:2 jasne lepšia a úplne zaslúžene ide do finále.
Keby nezvládla finále, tak by sme boli asi všetci šokovaní.

Serena sa musí zamerať hlavne na Wimbledon, tam mladé a hlavne Naomi nie sú tak silné. Ten rekord podľa mňa vyrovná, možno aj prekoná.
Aj v tomto veku je naozaj neuveriteľne silná.
Reagovat
sojka1
mam-li jit do te aleje nebo nemam-li.... :-)) stejne nemuzu Serence na (uplakane) oci, uz pred AO jsem tipovala Naomi a verim Naomi.... cas nikdo nezastavi....
Reagovat
smazaný uživatel
Osaka je jasná.
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
Mantra
svět je chvíli v pořádku,smile
doufám, že si vodpustila hloupé kydy na tiskovce, tím by to zhnojila
Reagovat
Mr.Pink
na tiskovce se dlouho nezdrzela, rozbrecela se a utekla
Reagovat
Krisboy
A co Serenka? Byla velice šťastná, že vyhrála soupeřka?
Reagovat
EllNino
Serenka utekla
Reagovat
Mr.Pink
aha, moje nepozornost, on myslel naomi :)
Reagovat
Krisboy
Aha, tak to asi (zcela výjimečně) moc šťastná nebyla.
Reagovat
brixner
Prostě jsem to věděl, že Vosaka matku vyndá, myslím, že momentálně hraje absolutně nejlepší tenis na okruhu! Mám smůlu, že mám na h0vno signál, že v noci makám...Takže jen HL, přesto mě udivovalo to neskutečné množství chyb, hlavně od matky, asi jí to už svazuje a nějak začíná mít pocit, že "24" prostě ne, dochází jí, že už ne všechny bude porážet jen vahou svého jména. Dnes byla WTA zase v pořádku! Vosaka-smile

No a teď Moucha, vzbuďte mě, kdyby zase jela 0:5 a potřebovala poraditsmilesmile
Reagovat
dadaft
Protože finále už BYLO, tak to jink dopadnout nemohlo, no ne?

Gratulace Naomi, v půlce října bude mít 24 let a možná 5 nebo 6 GS titulů........ aby se Serča začala bát...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Naomi!smilesmile Veledůležité vítězství! Kouknu aspoň na HL, přednost dostala samozřejmě Muška... Zasloužené finále.
Reagovat
Vlk-v-trave
Skvele Naomi :)
Reagovat
Mr.Pink
kdyz hraje naomi dobre, tak ji nelze pretlacit od zakladni cary. ma nejtvrdsi udery na okruhu, krasne je trefuje + ty jeji uhly...
Reagovat
smazaný uživatel
Vosako, Vosako, žádná úcta k velematkám ... smilesmile
Reagovat
blax
Osaku rád nemám, ale má absolutně nejlepší backhand z celé WTA a to s velkým náskokem. To je prostě nádhera.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
blixa
Všichni chrápou ? No to je bordel tohle ...smile
Reagovat
Krisboy
Pojď Naomi, pojď.. smile
Reagovat
Krisboy
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist