Ósakaová zůstává mimo tenisový kolotoč. Odhlásila se z Australian Open

8. 1. 2023, 22:06
Aktuality 42
Vítězka Australian Open z let 2019 a 2021 Naomi Ósakaová letos v Melbourne startovat nebude. Oznámili to na twitteru pořadatelé, aniž by uvedli důvod absence pětadvacetileté japonské tenistky a bývalé světové jedničky.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová (© AFP)

Aktuálně 42. hráčka žebříčku WTA nehraje od září, kdy na domácím turnaji v Tokiu kvůli zdravotním problémům vzdala zápas druhého kola. Předtím na US Open, které také dvakrát v kariéře vyhrála, i Roland Garros vypadla v prvním kole, mezitím vynechala Wimbledon. Na Australian Open měla obhajovat třetí kolo.

Ve startovní listině úvodního grandslamu roku, který začne 16. ledna, původně figurovala, ale nebyla přihlášena k žádnému z klasických přípravných turnajů v Adelaide či Hobartu. Místo tenisových aktivit se v minulých dnech objevovala v Evropě po boku přítele rappera Cordaea v jeho příspěvcích na sociálních sítích.

Ósakaová se z tenisového dění stáhla i v roce 2021 kvůli psychickým potížím. Tehdy odstoupila z French Open po pozdvižení, které vyvolala svým rozhodnutím nemluvit se zástupci médií. Vrátila se až na olympijských hrách, na kterých neuspěla, a později si opět vybrala dvouměsíční pauzu.

Jedinou bývalou šampionkou na letošním Australian Open tak bude vítězka z let 2012 a 2013 Viktorie Azarenková, aktuálně 26. hráčka světa.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

42
Přidat komentář
paddy
smile smile smile
I don't think she would use the word 'retiring', but if she was stepping away from the sport for a while - and it could be for any length of time - I don't know that she would want to speak that out loud.

Rothenberg on Osaka walking away from tennis

https://tennis-infinity.com/wta/osaka-biographer-warns-about-the-player-stepping-away-from-tennis
Reagovat
hanz
No, škoda že neskončila před AO 2019, teď už je to k prdu.
Reagovat
Nola
blazon, co napisal, ze mala iba servis, mala kompletnu hru, ktora sedela prave na hardovych GS a turnajoch, od cias, kedy sa odhlasila z turnaja niekde na USA a zase hrala, ci mala hrat a znovu sa odhlasila, som ju zacala prehliadat, v tej dobe bola na vrchole slavy a nejak jej to prestala zvladat, videla som ju live ako 18-nastku na USO, bola uz vtedy skvela.... netusim ci ma nejake psychicke problemy, alebo len vyuziva svoj status Japonky ohladne sponzorov, ved aj Nishi zarobil viac mimo kurty ako Nadal a Djokovic a nic velkeho nevyhral...... Japonci nikdy nemali taku hracku, tak ju budu snad sponzorovat, aj ked hrat nebude, presne ako Nishiho, ani ja by som sa nesla potit ku klokanom kvoli nejakym drobakom smile
Reagovat
hanz
Body jí dělal servis, buď esa nebo si připravila pozici a zabíjela, o ničem jiném to nebylo, jakmile jí nějaká rozběhala, uměla variovat, byla to slabota (viz taková Hsieh, obdobně Vondrousova).
Reagovat
Nola
4 GS vyhrala vdaka servisu :D divim sa preco Kaja Pliskova v casoch najvacsej slavy, resp. Isner ziadny GS nevyhrali.... servis je najdolezitejsi uder v tenise asi, ale ak nemas medzihru tak mozes vyhrat nejaky zapas, ked ti ten servis pada cely zapas, casom ta superi zacnu citat, vies ty mudrlant smile
Reagovat
hanz
Jenže v Plíškovic servisu a servisu Vosaky je rozdíl v parametrech, Vosaka sice nedávala tolik es, ale byl natolik razantní a zdrcující, že si prostě v další časti šla pro bod, kdežto Plíškovic měla sice servis, když jej dobře umístila, tak nechytatelný, ale jinak ty její údery prostě neměly takové parametry, nebyly tak devastující. Proto, když se rozehrála výměna, tak už neměla co nabídnout, vidět to bylo zejména na BH (ten je pořád extrémně slabý).
Reagovat
hanz
No tak Izzy je podobně marnej jako PLíšková, jakmile mu někdo zreturnoval podání, tak už neměl co nabídnout. Stejný případ.
Reagovat
Nola
takze Osake stacil servis, ked ho dobre umiestnila a vedela si dojst pre bod potom a Kaje a Isnerovi nie, ked im ho dokazali zreturnovat :D takze vlastne priznavas, ze Osaka mala aj medzihru, Kaja a Isner nie, alebo ako to vlastne je? Dominovala Osaka v dlhsich vymenach, alebo nie?
Reagovat
hanz
Osaka dlouhý výměny nehrála. Prostě a jednoduše jde o parametry servisu - lepší je mít razantní než dobře umístěný.
Reagovat
Ondrej2280
Osaka je uplne iny level ako pliskova :)
Pliskova je oproti Osake uplny lunochod ,kym sa rozhodne ,ze ci sa jej chce behat,tak je po vymene :)
Reagovat
hanz
Vosaka to umlátila, kdežto u Plíškové je to akorát pinkání bez nějakého efektu.
Reagovat
Ondrej2280
Fakt nevidis rozdiel v pohybe po kurte medzi nimi?:)
Reagovat
hanz
No tak pohyb u Kájíska snad ani není.
Reagovat
Ondrej2280
Tak to suhlasim:))
Reagovat
Nola
snad jedinky krat sa zhodneme, Osaka bola svojho casu spickova hracka, nechapem, ako niekto dokaze napisat, ze vyhrala 4 GS iba vdaka servisu, to by servismani mali nespocetne GS, a s tou Pliskovou celkom nesuhlasim, je privysoka a to ju obmedzuje, ale hrala 2 x finale na GS, mala trochu aj smolu, ze hrala s hrackami, ktore mali mozno lepsiu hlavu ako ona a urcite boli pohybovo zdatnejsie, tie finale odohrala na spickovej urovni, obcas vyzera, ze sa jej nechce behat, ale vysoky hrac predsa nemoze behat ako krpaty Schwarzman, ktory nema ziadny zakoncovaci uder a vsetko vrati....
Reagovat
Ondrej2280
No behat tak nemoze ale u nej mi chyba vobec uz len ta snaha sa rozbehnut...a to raz ked nemas v sebe tak je problem :) Pokial.jej to pada na stred kurtu,vie to rozhadzat ale ma slabu obranu..
Reagovat
hanz
A hrozný bekhend, variaci, improvizaci, ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tenhle tvůj příspěvek je bohužel nesmysl od začátku do konce.smile
Reagovat
hanz
Už se v tom ztrácím.
Reagovat
vergus
No jo, když se odhlašuje i z hardových GS, tak už od ní nejde moc čekat. Je to škoda, na betonu mohla SW v počtu GS klidně dorovnat, kdyby nepropadla woke culture a měla psychiku trochu odolnější (i když se to drama od jejího idolu na USO 18 do ní možná trochu propsalo).
Reagovat
GaelM
Bude to lepší pro všechny, na co zabírat místo kolegyním, které mají skutečný zájem tam hrát a bojovat. smile
Reagovat
A211
Osaka jsem fandil skončil jsem když jsem ji viděl jak jde na kurt s rouškou kde bylo jméno člověka co chtěl peníze od těhotné ženy šel na ní s pistolí (jak žil tak dopat),to že zapalovala ol.ohen hodně Japonců to neškodilo což jí na psychice nepodařilo, viděl jsem ji že návrhuje plavky, teď dělá do investic.Aby se vrátila k tenisu to by musela skončit s mimo tenisovimy aktivitami,je to škoda koukalo se na ní dobře.
Reagovat
hanz
Měla jen servis, jinak mi nepřišla extra dobrá.
Reagovat
vavrinec
Teda pane Hanzi, vy musíte být fantastický tenista. Nechcete nám natočit instruktážní video, jak se má vlastně správně hrát?
Reagovat
hanz
Pane Vavřinci, jsem pozorovatel nikoli hráč. :)
Reagovat
Mony
Konjuh a Bouchard venkusmile
Reagovat
hanz
Jen houšť.
Reagovat
tommr
odstoupení Osaky mě upřímně mrzí. Těšil jsem se že jí některá z našich vyfasuje do prvního kola a Osaka pojede s brekem domů ... smile
Reagovat
paddy
Brečím smíchy smile
Reagovat
smazaný uživatel
Osaka, ktorá minulý rok zarobila 61 milionov, z toho z tenisu asi milión si veľmi dobre zrátala, že by bola sprostá, aby cestovala naprieč planétou, aby sa potila a behala za loptičkou, ked to vonkoncom nie je nutné :)
Reagovat
vavrinec
Tak na vydělávání peněz to jistě nutné není, naopak to může od této činnosti zdržovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Môže a zrejme aj v kontexte jej porcelánového zdravia, špeciálne psychickej pohody/nepohody sa od tenisu zdržiavať asi reálne bude. Nehovoriac o tom, že mi nepríde úplne tenisom pohltená.
Reagovat
paddy
Dejte si bacha, aby vás místní fanatičtí fanoušci neoznačili za hejtry. Tady se dokonce info o jejím očekávají odhlášení bralo za hejt. smile

U Navrátilové to projde smile smile

Recently announced as the highest-paid female athlete of all time, a significant amount of Osaka's time is taken up by her endorsements and it is this, according to Navratilova, that is the problem.

https://tennisbuzz.net/.amp/martina-navratilova-on-noami-osaka-forces-outside-tennis-are-affecting-her-more-than-anything-else
Reagovat
misa
"Jedinou bývalou šampionkou na letošním Australian Open tak bude vítězka z let 2012 a 2013 Viktorie Azarenková, aktuálně 26. hráčka světa."

Pane Zabloudile, máte tam chybu! smile
Reagovat
tommr
Kenin dostala WC nebo je tam přes PR?
Reagovat
Fandina
SR
Reagovat
Fandina
Ještě, že tu jsou zavilí fanouškové jednotlivých tenistek. smilesmilesmile
Reagovat
misa
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
A obrovskou:)
Reagovat
Pe3k
Tak hlavně, že se uplatní v roli Saxany smile
Reagovat
hanz
Vosaka ať maže do léčebny (jestli už tam teda není).
Reagovat
poutnik
Doufám, Hanzi, že Tebe z té léčebny zase nepustí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist