Pála posílá do dvouher proti Polkám Muchovou a Plíškovou. Siniaková s Vondroušovou jsou připraveny na debl

10. 11. 2022, 17:07
Aktuality 12
Karolína Muchová rozehraje souboj českých tenistek s Polkami v základní skupině D na finálovém turnaji o Pohár Billie Jean Kingové. V úvodním duelu na tvrdém povrchu v Glasgow vyzve od 17:00 SEČ Magdalenu Frechovou. Po nich půjdou do akce v zápase týmových jedniček Karolína Plíšková s Magdou Linetteovou. Do závěrečné čtyřhry jsou nahlášené Kateřina Siniaková s Markétou Vondroušovou proti Katarzyně Kawaové a Alicji Rosolské.
© Pavel Lebeda / sport-pics.cz

"Katka (Sinikaová) teprve včera přijela, Maky (Vondroušová) zase hrála hodně zápasů a něco ji pobolívá. Přemýšleli jsme o tom, jak to postavit, a věřím, že tahle sestava dnes Polsko porazí," řekl novinářům kapitán Petr Pála.

Šestadvacetiletá Muchová se s Frechovou utká poprvé. "Frechová včera málem překvapila. Mohla porazit Danielle Collinsovou a prohrála těsně 6:7 ve třetím setu. Věřím, že ji Kája dokáže svou pestrou hrou rozebrat," uvedl Pála.

"O Káje Plíškové jsem pak nepochyboval. Byla připravená od prvního dne a směřovalo to k tomu. Bude to těžké utkání, naposledy s Linetteovou hrála na US Open a vyhrála velmi těsně (7:6 ve třetím setu). Bude muset hrát aktivně a mít navrch od prvních úderů. Takový je plán," doplnil Pála.

Češky se musejí ve Skotsku obejít bez dvojnásobné vítězky loňského Roland Garros Barbory Krejčíkové, která se ve středu omluvila kvůli zranění zápěstí. Polkám chybí světová jednička Iga Šwiateková, jež se dříve omluvila kvůli termínové kolizi s Turnajem mistryň.

Pro tým kapitána Pály půjde o první zápas na turnaji. Polky zahájily soutěž známou dříve jako Fed Cup středeční porážkou s USA 1:2. Češky se s Američankami střetnou v pátek, do semifinále postupuje jen vítěz skupiny.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Krisboy
smile

Do deblu Káju s Katkou! smile
Reagovat
hanz
Kájíska Plíškovic už prosím NÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
z on-line přenosu na sport.cz

Plíšková udělala rychlé kroky směrem dopředu

Tak to myslím vypadá hodně nadějně.smile
Reagovat
paddy
to jen utíkala před včelou smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A asi neuteklasmile
Reagovat
zfloyd
zajímalo by mě , kterej chytrák vymyslel hrát ve Skotsku , kdyby to byl turnaj v ragby , to jo ,ale tenis Skoty asi moc netáhne
Reagovat
paddy
proč ne, když se může hrát v Texasu s kloboukama smile
Reagovat
Kytka
A co Andy Murray, to není Skot? Ale možná netáhne ten ženský tenis.
Reagovat
zfloyd
pěkně , no a teď ať se předvede Plechovka , doufám , že se nenechá zahanbit
Reagovat
tommr
sázka na Muchovou Pálovi vyšla. Muška předvedla téměř bezchybnej výkon ... smile
Snad si podobně povede i ta druhá Karolína. A kdyby to nevyšlo tak to jistí Siniaková/Vondroušová ...
Reagovat
Liverpool22
Muška příjemně překvapila smilesmilesmile
Reagovat
A211
O.k
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist