Pála: Zatím mi nikdo z holek neřekl, že nechce hrát

12. 2. 2020, 09:00
Aktuality 57
Kapitán Petr Pála zatím může věřit, že pro finálový turnaj Fed Cupu v Budapešti bude mít k dispozici nejsilnější možný tým. Hrát se bude na stejném povrchu jako při halovém turnaji ve Stuttgartu, jehož poslední dva ročníky vyhrály Karolína Plíšková a Petra Kvitová. Finálový turnaj se uskuteční od 14. do 19. dubna.
© Česká sportovní / Pavel Lebeda

Do té doby se odehraje spousta turnajů včetně obřích podniků v Indian Wells a Miami. Situace českých hráček se tak ještě může změnit. "Zatím mi nikdo neřekl, že by nechtěl hrát. Doufám, že budou holky zdravé a v co nejlepší formě," řekl dnes Pála.

Může těžit ze šíře kádru, ve kterém mohou za světovou trojku Plíškovou a dvojnásobnou wimbledonskou vítězku Kvitovou případně zaskočit jiné hráčky. "To je výhoda toho týmu, že máme hodně holek, které jsou schopné hrát na čemkoliv," pochvaloval si.

Volbu povrchu považoval za logickou, protože po Fed Cupu následuje právě turnaj ve Stuttgartu, který se hraje na stejném typu antuky. "To není klasická antuka, na jakou jsme zvyklí na venkovních kurtech. To je umělá antuka, která se tolik nekropí, má jiný podklad. Je to trošku jiné, jinak to klouže," popisoval.

A také kvůli povrchu budou podle něj nepříjemné Němky. "Ty holky jsou na ten povrch zvyklé, umějí na tom hrát," poznamenal Pála. Německo má navíc široký kádr, který nestojí jen na bývalé světové jedničce Angelique Kerberové. Ta kvalifikaci vynechala. "Neřekl bych, že je to jenom o ní. Ale očekávám, že budou hrát v plné sestavě, obzvlášť když potom následuje Stuttgart," přemítal.

Při formátu se dvěma dvouhrami a čtyřhrou Češky částečně ztratí výhodu, kterou díky silným singlistkám měly. "Bylo těžké nás v těch singlech porazit. Ale tak to je a člověk na to musí být připravený," dodal. Věří, že v nedaleké Budapešti budou mít hráčky i velkou podporu českých fanoušků.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

57
Přidat komentář
Krisboy
tebe bych opravdu někdy chtěl potkat. Dáme si sraz na JTBOpen? Řekneš mi tohle všechno do očí?
Reagovat
Blondie
Můžeme my ostatní koukat?
Celkem bych byla ráda, kdyby mu to někdo jasně a stručně vysvětlil. Třeba nakreslil ;)
Reagovat
Krisboy
Myslím, že se toho nedočkáme. Skutečně si dovedeš představit, jak ten malej zakomplexovanej ksindlík vyleze z díry a postaví se k čemukoliv čelem? Malá čecháčkovská hrdinská špína, který jsou internetový diskuse plný. Ubožák.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
NoletheBest
Ten nevyleze. Napřed zadělat všechny díry a noru s ním řádně deratizovat i s comem.
Reagovat
Fandina
A co Barča? S FEDem se rozloučila, ale teď je v deblu nejvýš z našich, a třeba by chtěla na OH? Jak to s ní vlastně je?
Reagovat
blixa
Myslím že říkala, že ještě uvidí ;-)
Reagovat
FulnekUltras
místo plecha to bude ideální kolektivní tmel
Reagovat
paddy
Málokdy někdo dopředu řekne, že hrát nebude. Omluvenky přijdou později.

Němky podle mě v plné sestavě hrát nebudou. Kromě jiného právě kvůli Stuttgartu. To je jako před GS.
Reagovat
tommr
nevěřím tomu, že by si Kerberová nebo Goergesová troufly odmítnout hrát ve finále. Německý fanoušci by jim to dali pořádně sežrat. A tuplem kdyby pak chtěly hrát ve Stuttgartu ...
Reagovat
paddy
Moje dedukce plyne z článků na inetu. Obě mají ve Fed Cupu splněno, kariéra u konce, tak se musí šetřit jako Serena. Do hlediště se většinou dostanou lidé se sponzorskými listky, které tenis nezajímá. Ti ani nebudou vědět, že někdo nehrál.
Reagovat
tommr
Kerberová v poslední době opravdu vypadá jako kdyby ztratila o menší turnaje zájem a snaží se už jen na GS. Finále FC je ale myslím něco jinýho a prostě nevěřím, že by si to jak ona tak Goergesová nechaly jen tak ujít ...
Reagovat
paddy
Kerberová nevypadá, ona to tak řekla
to by si měli nechat ujít, hru před pár diváky na neutrální půdě?
nejlepší rozhodnutí je vynechat
formát kritizovala i Rittner, loňská kapitánka

to není žádné finále FC, dříve hrálo 16 týmů v 1k, teď je takové QF ve skupinách
12 zápasů ve skupině a 3 zápasy playoff, průměrná kvalita na úrovni QF

marketingový trik ve trapném Maďarsku, pro které je tenis exotický sport
neznám a ani jsem nikdy neznal žádnou maďarskou tenistku, při vší úctě
Reagovat
Vlk-v-trave
Babos neznas?:D)
Reagovat
tommr
tak to se teda pleteš. Ve starým formátu hrálo první kolo světový skupiny jen 8 týmů a z něj se postupovalo přímo do semifinále. V novém formátu bude ve finále hrát dvojnásobný počet týmů což je jednoznačné plus ...
Rozhodnutí hrát v Madarsku je sice zvláštní, ale nemusí to být žádná katastrofa ani co se týče diváků. Do Budapešti to je kousek z většiny zemí který tam budou hrát s výjimkou Austrálie a USA takže tam může dorazit spousta fanoušků ze sousedních zemí ...
Reagovat
EllNino
Babos, Szavay, Arn, minimálně tyhle určitě ... Agnes byla 12 na světě a Báře v zápasu s ní památně "*dalo v hlavě" :)

A jestli neznáš Timeu Babos :)))
Reagovat
Krisboy
Koho by zajímala světová jednička...tu zná leda tak pár skalních a kamarádů doma v Pešti :)
Reagovat
paddy
4hra je soutěž pro neúspěšné singlisty

každopádně pojďme se vrátit k otázce sudetských Němců
https://www.youtube.com/watch?v=lPE-qeyTnyw
Reagovat
Frick
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/proc-byla-napadena-kvitova-soudce-to-po-trech-letech-napsal-natvrdo-88704

Ne, máme si nadále myslet, že se zadlužený Žondra, který neměl skrupule z toho vzít člověka pod krkem, se zhrozí z krve a následně se spokojí s tim, že "výnos" z činu, za kterej by mu hrozil dlouhý pobyt ve vězení, i kdyby se stalo tak, jak plánoval, bude mít hodnotu toho, co by si poctivě vydělal za nějaké dva týdny, ačkoliv překážka k daleko vyššímu obohacení (či alespoň pokusu o něj), tak dozajista nebyla.

Kdybyste tohle viděli v televizní kriminálce, tak si řeknete, co za stupidity se dneska točí.
Reagovat
blixa
Ty demente, víš kolik bylo na světě spácháno zločinů, které nedávají už vůbec žádný smysl ? Proti tomu je ten Žondrův průhledný a jasný jako křišťál. Jen tvoje fanatické přesvědčení, že Petra si to udělala sama tě nutí stále hledat obhajobu neobhajitelného.
Reagovat
Frick
Dobře - takže opravdu si myslíš, že Žondra po tom všem, co měl dříve na triku, by se "podělal" z toho, že Petru (byť ne s přímým úmyslem) pořezal na ruce? Natolik, že by se ani nepokusil si nasadit rukavice a udělat po bytě trochu "filcunk" aby z toho, že už udělal dost těžkej zločin, kterej ho může poslat na dlouho do kriminálu, aspoň něco měl majetkově? Fakt si to myslíš?

Zločiny beze smyslu určitě jsou, ale obvykle nejsou páchány lidmi, co jsou při smyslech a dokáží racionálně uvažovat. Přičemž vše nasvědčuje tomu, že Žondra nebyl ani nalitej, ani zfetovanej, ani neměl psychickou poruchu a je i vcelku inteligentní. Aspoň průměrně.
Reagovat
FulnekUltras
viz níže
Reagovat
Frick
Já nejsem fanaticky přesvědčen o tom, že si to Petra udělala sama. Samozřejmě dobře vim, jako všichni ostatní tady, že kariérní krize byla po bronzu z Ria a titulech z Wuhanu (ten letos asi nevyhraje :o) a Zhuai ta tam. A že tedy takovýto motiv k sebepoškození tam nebyl, nemluvě o tom, že by bylo nutné připustit variantu ovlivněných zdravotních posůdků a vlasntě i slov dr. Kebrleho.

Ale fakt, že ten čin, jak se udál, je daleko od logiky, ignorovat nebudu.
Reagovat
Petr_Fisk
Ještě pořád Tě to baví a nacházíš v té diskuzi smysl?...:)
Reagovat
Frick
Bavilo by mne to víc, kdybych se dověděl něco skutečně nového. A ne, že soudce VRCHNÍHO soudu bude vyprávět pohádky.
Reagovat
FulnekUltras
Počkej si ještě na tu vrcholnou od NEJVYŠŠÍHO - a pak můžeš po vzoru plechovky tesat do empajru.
Reagovat
Blondie
Tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Soudce jasně řekl, že o viníkovi nejsou žádné pochybnosti a ty už jdi do prdele s tvýma kecama!
Reagovat
Frick
Soudruh Urválek jasně řekl, že ne nemá žádné pochybnosti o tom, že Horáková patří na šibenici a ty už jdi do prdele s tvýma kecama!
Reagovat
smazaný uživatel
Co to tady srovnaváš za případy, ty vypatlanče. Zalez už.
Reagovat
Blondie
+1
Reagovat
FulnekUltras
Už se jednou smiř s tím, že Horáková spolupracovala s CIA - a Petra má takové fluidum, že i protřelý recidivista znejistěl.
Reagovat
Frick
Soudruh Urválek jasně řekl, že nemá žádné pochybnosti o tom, že Horáková patří na šibenici a ty už jdi do prdele s tvýma kecama!
Reagovat
George_Renel
Ty jsi opravdu nedostižný osel.
Reagovat
Frick
Já se jen snažím říct, že slova soudce nejsou slova boží a je legitimní mít pochybnosti o vině/případu.
Reagovat
George_Renel
S tím oslovstvím si musíš žít ty. Tvůj problém.
Ale neotravuj s tím tady, nikdo na to a ani na tebe není zvědav!
Reagovat
Vlk-v-trave
Jelito a ne Kolombo, uz rok cekam, kdy to konecne rozlousknes...

kritizujes tady mistni, ze neco prijmaji. (ja trebas oficialni verzi neprijmam tak jednoduse, mam tam prostor pro vyjasneni tech dir, ale dost hrozny, tak te Petre radeji fandim, at se z toho dostane...chudak holka)

tvl. ty bys nevypatral ani ztracenou ponozku ve svem byte:D)
Stupidity predvadist tady jen ty...uz mesice a mesice...a nemusi se tocit ani kriminalka...
Reagovat
Frick
A jakých dírách/mezerách máš pochybnosti? Ona jako i jedna jediná díra/mezera může ten případ stavět do úplně jiného světla. Pořád je to o tom, že ta důkazní situace je jen o Petřině výpovědi a značně nespolehlivých pachovkách. Není jiný důkaz, že by se tam Žondra nalézal. Že není důkaz o tom, že se nalézal jinde, to už je věc jiná.
Reagovat
FulnekUltras
Jestli je v případu ještě nějaká "díra", tak už jen ve smyslu, zda Žondra neměl od kohosi úplně jiného původně dostat mnohem víc.
Reagovat
Frick
Jenže Petra k tomu zraněné nepřišla na základě přímýho úmyslu jí zranit, ale z důvodu "nehody" při své sebeobraně.
Reagovat
FulnekUltras
plán na zastrašení se prostě trochu zvrtnul - protože jeho osnovatelé uvažovali přesně jako ty
Reagovat
FulnekUltras
už jen to Žondrovo váhání "na rozmyšlenou" naznačuje, že hrál mnohem vyšší hru, než na nějaké rychlé zalepení finanční tísně
Reagovat
Vlk-v-trave
Mne Zondra nezajima, tedy pachatel, to ma zajimat policii, soudy...hlavne...

Vypoved PK "slaba"...z toho predpokladam na 90%, ze to nebylo tak "pohodickove", jak se ofiko predklada.
Nemam ale cas, ani ochotu se v tomhle svinstvu stourat, holky je mi lito. tecka.
proste predpokladam ze zasivani ruky z tehle akce neni to nejhorsi...ale zmenit to rozhodne nemohu.

Jasne sumary:
Smrdis mame doma, tak vymyslis kravoviny :)
Reagovat
Frick
Takže myslíš, že Petra zamlčela sexuální nasilí?
Reagovat
blixa
Ty máš v tý makovici dokonale nasráno !
Reagovat
FulnekUltras
odér až sem ;-)))
Reagovat
blixa
Ty máš v tý makovici dokonale nasráno !
Reagovat
Hector21
Sparta dnes vzdává hold všem kriminalistům, že bych se šel podívat, jaké případy jsi už vyřešil a bude o tobě také dokument...

Petra a její schránka? Petra a její nepodepsaná schránka? Byla Petra na schránce? Proč neskončila Petra ve schránce?
Reagovat
Frick
Na tom, že Petra měla jméno na zvonkách (ne na schránce) stojí významná část její výpovědi u soudu. A pokud se pár hodin po činu dostaly do medií fotky, kde žádné jméno nebylo, tak divný to prostě je.
Reagovat
milik254
Prostě ho vyšetřovatelé sundali, aby to místo nepřitahovalo tolik pozornost, ne? :D
Reagovat
Frick
Ano. Co na tom, že se do všech médií dostaly fotky toho baráku. To zvědavci budou ignorovat a místo toho budou šmejdit bytovku po bytovce po zvonkových panelech, zda tam nebude Kvitová.

Tos myslel vážně, toto?
Reagovat
Fandina
Ano, klidně mohli jmenovkou sundat, jenže to blb tvého ražení nikdy nepochopí.
Reagovat
misa
vstoupila do turnaje v Nicholasville úspěšně. Japonku Hibi (WTA 158) zdolala 6-1, 6-2. Průběh zápasu tady:
https://www.livesport.cz/zapas/IX6eyKNG/#prubeh-zapasu;1
Na stránkách Kentucky Open se dají najít i podrobnější čísla o zápasu:
Marie zaznamenala 2 esa, 0 df, 66 % vyhraných výměn po svém 1. servisu, 50 % po druhém. O winnerech a nevynucených chybách statistiky mlčí.

Ve druhém kole ji čeká vítězka zápasu Ponchet/Cepede Royg. CiCi Bellis z turnaje odstoupila.
Reagovat
tommr
streamy z turnaje asi nebudou?
Reagovat
misa
Nevypadá to :(
Reagovat
Nenela
Dik za shrnuti zapasu, za Marusku mam radost, konecne letos nejaka vyhra.
Reagovat
misa
Už má tři z kvalifikace v Brisbane.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist