Palermo: Ve čtvrtfinále turnaje WTA jsou po pěti letech tři Italky

7. 8. 2020, 08:56
Aktuality 14
WTA PALERMO - Po více než pěti letech se do čtvrtfinále turnaje WTA dostaly tři italské tenistky. Povedlo se jim to na domácí antuce v Palermu, kde na Saru Erraniovou a Elisabetu Cocciarettovou navázala Camila Giorgiová.
C. Giorgiová (j48tennis.net)

Naposledy postoupily tři Italky do čtvrtfinále turnaje WTA v Hobartu 2015, kde se to povedlo Camile Giorgiové, Robertě Vinciové a Karin Knappové. Žádná z nich ale tehdy dál neprošla. 

Nyní jsou tři italské tenistky mezi osmičkou nejlepších na domácí antuce v Palermu, kde se za přísných hygienických opatření koná první turnaj WTA po pětiměsíční pauze zaviněné pandemií koronaviru. 

Už ve středu se přes druhé kolo dostaly zkušená dvojnásobná šampionka Sara Erraniová a devatenáctiletá Elisabetta Cocciarettová, která až dosud na okruhu WTA nevyhrála ani zápas. A ve čtvrtek na ně navázala Camila Giorgiová.

Osmadvacetiletá Giorgiová, aktuálně 89. hráčka světa, si ve druhém kole poradila po obratu 3-6 6-2 6-4 s devatenáctiletou slovinskou kvalifikantkou Kajou Juvanovou. Té se tak nepodařilo navázat na předchozí skalp nasazené dvojky Češky Markéty Vondroušové.

"Ve druhém a třetím setu jsem hrála rozhodně lépe. Posunula jsem se více dopředu a to bylo pro mou výhodnější," komentovala bývalá 26. hráčka světa povedený obrat.

"Na začátku zápasu jsem dělala spoustu taktických chyb, protože jsem se snažila bezdůvodně ukončovat výměny. Jakmile totiž začnu umisťovat míčky až moc k lajnám, moje hra se zbortí. Pak jsem ale postupně změnila taktiku a moje hra začala fungovat," dodala Italka.



Ve čtvrtfinále se Giorgiová utká s dvacetiletou Dajanou Jastremskou. Sedmá nasazená Ukrajinka v nočním zápase přehrála po velmi dobrém výkonu 6-2 6-4 Francouzku Oceane Dodinovou, jež se do hlavní soutěže dostala jako lucky loser. V zápase podle statistiků nastřílela 38 winnerů a spáchala jen 7 nevynucených chyb.

Nasazená jednička Petra Martičová ve druhém kole udolala 5-7 6-4 6-2 vzdorující jednadvacetiletou Rusku Ljudmilu Samsonovovou.

"Dnes to byl pro mě opravdu boj. Od prvních výměn jsem necítila svou hru a naopak soupeřka hrála v dobrém rytmu. Samsonovová není typ hráčky, se kterými hraju ráda. Ona hraje rychle, trefuje velmi ploché a nízké údery. A hlavně na tomto povrchu to je nepříjemné," řekla Martičová.

O postup do semifinále se světová patnáctka z Chorvatska utká s další kvalifikantkou Běloruskou Aliaksandrou Sasnovičovou (h2h 3-1), které v kvalifikaci vzdala Tereza Martincová. 



Po obratu postoupila také Anett Kontaveitová, jež porazila 3-6 6-2 6-2 Němku Lauru Siegemundovou. Ve čtvrtfinále na čtvrtou nasazenou Estonku čeká domácí devatenáctiletá naděje Elisabetta Cocciarettová.

• WTA INTERNATIONAL PALERMO •
Itálie, antuka, 202.250 dolarů
čtvrteční výsledky (06. 08. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Martičová (1-Chorv.) - Samsonovová (Rus.) 5-7 6-4 6-2
Kontaveitová (4-Est.) - Siegemundová (Něm.) 3-6 6-2 6-2
Jastremská (7-Ukr.) - Dodinová (Fr.) 6-2 6-4
Giorgiová (It.) - Juvanová (Slovin.) 3-6 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
blixa
A je to tam !!! Prdelka moje měla dnes kolty zavěšeny proklatě nízko ... smile
Reagovat
Hector21
Hlavně měla kliku jak od blázince...smile
Reagovat
blixa
To víš, klika muší bejt, zvlášť u pistolnice smile
Reagovat
skott
Další velmi dobrý výkon Dayany, Dodin sice nebyla taková prověrka jako Sorribes Tormo, ale statistiky mluví za vše, 39w a jen 7ue. Dodin téměř k ničemu nepustila, snad jen ve druhém setu za stavu 2-2 měla Oceane trochu smůly, kdy umpire uznal Dayaně eso z druhého servisu, které se zdálo jako out a hned v další výměně, Oceane brutálně zabila míč, který vyletěl až někam za plot, ale dotkla se při tom sítě. Rozhodčí byl neoblomný i když prakticky nešlo určit jestli míč dopadl předtím dvakrát. Místo 15-40 tak bylo 40-30 pro Dayanu.
Dayana tak zvládla další půlnoční zápas, dnes se snad dostane na kurt o něco dříve.
Trochu mě mrzí, že to nebude proti Kaje, která nebýt zranění ve 3.setu by Girogi dala.
Reagovat
EllNino
Dayaně bych tu přál titul ... když už mi vyřadila Oceane :) Ale tenisově roste, tak uvidíme ...

Jinak mě zase hodně překvapila Samsonova, opravdu příslib pro ruský tenis :) Petra měla co dělat :)

Dneska jsem zvědav na Italky, mají tu fazonu :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Další pistolnicesmile Některé soupeřky zastrašuje i pohledemsmile
Reagovat
skott
Dayana měla určitě dobrou přípravu, narozdíl od spousty jiných tenistek. Co jsem sledoval, tak během pauzy s ní a její sestrou byl prakticky neustále kondičák, dostala se i brzy na kurty v Oděse. To jí pomohlo. Akorát s ní podle všeho není teď na turnaji Bajin, jen její táta.
Ljuda mě taky stále překvapuje, má ohromnou sílu, i na pomalé antuce tam dává neskutečné rány. Škoda že zatím pořád dohrává turnaje skoro vždy celá zafačovaná. Ale jinak ona má spíš blíž k Itálii.
Reagovat
skott
no nevím, jestli fazonu, co jsem viděl Errani tak to obracela všelijak, Giorgi měla včera taky dost štěstí, Juvan ji zatápěla i když sotva chodila a málem se na ní ještě na konci vystřílela. Cocciaretto jsem teda viděl jen ve čtyřhře, tak tu nesoudím...
Reagovat
skott
místo 15-40 tak bylo 40-15
Reagovat
smazaný uživatel
Teda Juvan isto ziadne zranenie nelimitovalo.Podla mna ten medical bol len takticky lebo videla ze nestiha po druhom sete absolutne a chcela zastavit momentum. V tretom tam behala uplne rovnako naplno po kazdej lopte a vracala donekonecna,este aj stiahla z 5:1 30:00 na 5:4 ,
Reagovat
blixa
Juvan hrála dobře, ale dobře hrála i prdelce na nervy smile. Skoro to přineslo i úspěch, ale pistonice to nakonec dotáhla. Uvidíme, co přinese další kolo.
Reagovat
skott
Juvan si ani nemohla odnést bag s raketama po zápase a taktický medical by si určitě nebrala mezi sety, to není potřeba. Fyzio za ní byla navíc i při změnách stran. Důvod že na konci stáhla náskok byla samotná Giorgi, Juvan ve výměnách sice dál hrála ale s míčem nic schopná dělat nebyla. V posledním gemu to pochopila i Giorgi, že nemusí všechno hrát tak agresivně.
Reagovat
smazaný uživatel
No mame nato iny nazor,ja si zranenu hracku predstavujem inak a nie ze v pohode beha vo vymenach 10+ uderov z lava do prava a potom medzi vymenami sa tvari ze umiera. Toto vidim u Monfilsa kazdy tyzden ked sa hra sezona
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jenže klaun v důležitých zápasech nakonec opravdu odpadne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist