Pegulaová po problémech s krkem postoupila do semifinále, v San Diegu narazí na Kosťukovou

2. 3., 09:51
Aktuality 4
WTA SAN DIEGO - Světová pětka Jessica Pegulaová (30), jež šest týdnů laborovala se zraněním krku, dál úspěšně pokračuje ve svém prvním turnaji po Australian Open a rozchodu s trenérem Davidem Wittem. Do semifinále domácího podniku WTA 500 v San Diegu postoupila po výhře 6:1, 2:6, 6:2 nad Ruskou Annou Blinkovovou (28), s níž upravila vzájemnou bilanci na 3:0. O místo ve finále si nejvýše nasazená Američanka zahraje s Ukrajinkou Martou Kosťukovou (21) , jež zdolala rovněž ve třech setech Anastasii Pavljučenkovovou (32).
Jessica Pegulaová (© Profimedia)

Pegulaová – Blinkovová 6:1, 2:6, 6:2

Jessica Pegulaová na domácí pětistovce v San Diegu absolvuje svůj první turnaj po brzkém vyřazení na Australian Open, po kterém ukončila téměř pětiletou spolupráci s trenérem Davidem Wittem a šest týdnů nehrála kvůli zdravotním potížím s krkem. Roli papírové favoritky zatím potvrzuje, po úvodní hladké výhře nad německou kvalifikantkou Jule Niemeierovou zvládla i třísetový duel s Annou Blinkovovou.

Třicetiletá Američanka si s o pět let starší Ruskou poradila potřetí během necelého roku. Podruhé před domácím publikem a podruhé musela o vítězství bojovat ve třetí sadě. V Kalifornii zvítězila 6:1, 2:6, 6:2 a postupem do prvního letošního semifinále vyrovnala výsledek z jediného předchozí startu v roce 2022.

"Anna letos hrála velmi dobrý tenis v Austrálii. Je to skvělá hráčka se skvělým přístupem. Donutí vás si výhru zasloužit," komentovala světová pětka Pegulaová výhru nad Blinkovovou, která na letošním Australian Open zaskočila Jelenu Rybakinovou. Během utkání zaznamenala 25 winnerů a 17 nevynucených chyb.

Statistiky zápasu Jessica Pegulaová – Anna BlinkovováStatistiky zápasu Jessica Pegulaová – Anna Blinkovová (@ Livesport)

Rodačka z Buffala si v San Diegu zahraje o finále také ve čtyřhře s krajankou Desirae Krawczykovou. V semifinále budou čelit Norce Ulrikke Eikeriové a Číňance Hanyu Guo, v boji o titul mohou narazit na českou tenistku Kateřinu Siniakovou s Australankou Storm Hunterovou. "Doufám, že tu dokáže získat oba tituly. Ale uvidím, pořád je přede mnou ještě spousta práce," uvědomuje si Američanka.

Pegulaová se loni vyšplhala na post světové trojky a sezonu zakončila finálovým zápasem na Turnaji mistryň. Letos ale ještě nevyhrála víc jak dva zápasy po sobě, v San Diegu se to pokusí ukončit v souboji s Martou Kosťukovou (h2h 2:0). S o devět let mladší Ukrajinkou vyhrála oba vzájemné souboje, naposledy loni v Melbourne s ní ztratila jen dva gamy.

Pavljučenkovová – Kosťuková 6:3, 4:6, 3:6

Jednadvacetiletá Kosťuková tento týden dala přednost startu na kvalitněji obsazeném, štědřeji dotovaném a bodově lépe hodnoceném podniku WTA 500 v San Diegu před obhajobou triumfu v texaském Austinu, kde před rokem slavila jediný triumf na hlavním okruhu.

V Kalifornii už osmá nasazená Ukrajinka většinu bodů obhájila (195 z 250). Čtvrtfinalistka Australian Open hodinu před půlnocí porazila v deštěm přerušeném duelu 3:6, 6:4, 6:3 Rusku Anastasii Pavljučenkovovou a jako poslední si zajistila místo mezi čtyřkou nejlepších.

První semifinálovou dvojici vytvořily domácí nasazená trojka Emma Navarrová a Britka Katie Boulterová.

Výsledky turnaje WTA 500 v San Diegu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
Daria Saville Gavrilova je podle mě v obličeji hodně podobná Steffi Graff. Dneska jsem si to uvědomila. Když jsem se začala dívat na její zápas.
Reagovat
magnus
V Austine sa tiež hrá turnaj WTA, kde sa Slovena Schmiedlová dostala do semifinále po skreči súperky. Dnes ju čaká činanka Y. Yuan. Tak nech sa darí.
Reagovat
tommr
Líbilo by se mi finále Navarro vs Pegula. Dvě miliardářky proti sobě ...
Reagovat
bardunek666
Jsem rád, že se Jessice po zranění daří. Doufám, že si odveze titul.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist