Plíšková je poprvé ve čtvrtfinále Wimbledonu, Muchová to dokázala i při druhém startu

5. 7. 2021, 15:24
Aktuality 210
WIMBLEDON - Karolína Plíšková ve Wimbledonu zastavila deset zápasů neporaženou Ljudmilu Samsonovovou a na třetí pokus postoupila do čtvrtfinále nejslavnějšího turnaje světa. I druhý start ve Wimbledonu přetavila v postup mezi osmičku nejlepších Karolína Muchová, jež si poradila se Španělkou Paulou Badosaovou. V osmifinále skončila jen patnáct zápasů neporažená vítězka French Open Barbora Krejčíková, jež podlehla světové jedničce Ashleigh Bartyové.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková prožívá jeden z mála povedených turnajů po loňském restartu. Devětadvacetiletá rodačka z Loun po loňské koronavirové pauze teprve potřetí dokázala vyhrát čtyři zápasy po sobě. V obou předchozích případech se jí to povedlo na antuce v Římě, kde loni ve finále vzdala a letos neuhrála jediný game.

Právě po římském finále přišlo další hluché období, na French Open skončila již ve druhém kole a na travnatých generálkách prohrála oba zápasy. Ve Wimbledonu ovšem ještě neztratila set, postupně si poradila se semifinalistkou nedávného French Open Tamarou Zidanšekovou, Donnou Vekičovou, krajankou Terezou Martincovou a dnes po setech 6-2 6-3 s Ljudmilou Samsonovovou.

Plíšková určitě očekávala, že bude mít s 22letou Ruskou, která senzačně ovládla generálku v Berlíně a na trávě vyhrála všech deset předchozích zápasů, více práce. Samsonovová však představovala nebezpečí jen na začátku, po nepotvrzeném brejku se její hra úplně rozpadla a až do konce utkání kupila nevynucené chyby. Plíšková oproti tomu byla od začátku solidní a zaslouženě slavila hladké vítězství.

"Jsem super šťastná, že jsem tady ve čtvrtfinále i ve dvouhře," připomněla Plíšková, že si v roce 2016 zahrála ve Wimbledonu semifinále čtyřhry. "Hrála jsem stejně jako v předešlých zápasech velmi solidně a dneska obzvlášť. Byla jsem připravená na všechno a fungovalo to výborně. Měla jsem dobrou strategii, věděla, co dělat, a to jsem naplnila," uvedla k výhře nad Samsonovovou.

Při předešlých devíti startech v All England Clubu vypadla Plíšková poprvé v prvním kole, pak pětkrát ve druhém a následně dvakrát v osmifinále. Minimálně do čtvrtfinále nyní postoupila již na všech grandslamech, nejdále došla do finále US Open 2016. Mezi nejlepší osmičkou na grandslamu je poprvé od předloňského Australian Open.

Už v úterý narazí na Švýcarku Viktoriji Golubicovou (h2h 0-1), která je v prvním grandslamovém čtvrtfinále. "Všichni si pamatujeme zápas z Fed Cupu," zmínila Plíšková prohru 1-2 na sety z roku 2016. "Je to solidní hráčka, letos se jí daří a má dost vyhraných zápasů. Navíc má takovou chytrou hru, na trávu může být nepříjemná. "

Turnajová devatenáctka Karolína Muchová porazila Španělku Paulu Badosaovou 7-6 6-4. Česká tenistka v úvodu prohrávala 0-3, ale dokázala si vynutit tie-break. V tom za stavu 5-6 odvrátila setbol a vyhrála ho 8-6. Ve druhém setu už měla naopak navrch, o brejk na 4-2 vzápětí přišla, ale za stavu 5:4 prorazila znovu podání Španělky a postoupila.

24letá Muchová postoupila do čtvrtfinále Wimbledonu i při své druhé účasti. O vyrovnání grandslamového maxima z letošního Australian Open se utká s Angelique Kerberovou. Zkušená Němka vyhrála Wimbledon v roce 2018, o dva roky dříve zde byla ve finále a letos před turnajem zvítězila na trávě v Bad Homburgu.

"Na trávě umí, takže mě čeká velký boj," řekla. S Kerberovou dvakrát předloni prohrála na tvrdém povrchu. "Měla jsem dojem, že je všude. Nevzdá žádnou výměnu," řekla Muchová.

Nepříjemný bude i fakt, že je Kerberová levačka. "Určitě to píše hlavně na servisu, to je největší výhoda. Když tam hodí dobrý slice, tak tam mám bekhend," uvedla Muchová, která má s levorukými hráčkami bilanci 9-12. Letos v Paříži porazila jednu z nich Varvaru Lepchenkovou z USA.

Trojnásobná grandslamová vítězka Kerberová dnes ukončila naděje sedmnáctileté Američanky Coco Gauffové, která dosud turnajem procházela bez ztráty setu. Třiatřicetiletá Němka  zvítězila 6-4 6-4 a s Muchovou očekává těžkou bitvu.

"Je to hodně zrádná soupeřka. Na trávě hraje výborně s tím svým slicem. Jsem si jistá, že to bude těžká bitva," řekla Kerberová, která zůstává ve hře jako poslední z majitelek wimbledonského titulu.

Barbora Krejčíková navzdory dnešní porážce prožila naprosto fantastické období a její vítězná série se zastavila až na čísle 15. Pětadvacetiletá Češka ke konci antukového jara ve Štrasburku získala svůj premiérový titul, následně na grandslamovém French Open ovládla dvouhru i čtyřhru a parádní představení předvedla i při svém debutu v hlavní soutěži Wimbledonu, ačkoli na trávě v minulosti odehrála jen pět zápasů s bilancí 1-4.

Rodačka z Ivančic v All England Clubu vyřadila Claru Tausonovou, Andreu Petkovicovou a Anastasiji Sevastovovou a její jízdu ukončila až světová jednička a jedna z největších favoritek Ashleigh Bartyová, která premiérový vzájemný souboj vyhrála 7-5 6-3.

Krejčíková rozhodně měla své šance. V úvodní sadě vedla 4-2 a disponovala brejkbolem, za stavu 4-5 odvrátila setbol a srovnala skóre, ale v následujících dvou gamech neuhrála jediný fiftýn. Ve druhé sadě se české tenistce povedl rebrejk, jenže následovala další ztráta podání a Bartyová i přes brejkbol utkání doservírovala.

"Prostě se to nesešlo. Musím to brát pozitivně, i když teď jsem zklamaná. Asi by bylo blbě, kdybych nebyla," konstatovala Krejčíková. Porážku nenesla lépe proto, že podlehla současné královně světového tenisu. "Určitě ne. Ať je na druhé straně kdokoliv, chtěla jsem tam jít a vyhrát," podotkla.

Bartyová bude ve svém prvním wimbledonském čtvrtfinále čelit domácí senzaci krajance Ajle Tomljanovicové28letá Australanka ve svém prvním wimbledonském osmifinále vedla nad domácí Emmou Raducanuovou 6-4 a 3-0 ve chvili, kdy osmnáctiletá Britka vzdala, a poprvé postoupila do čtvrtfinále grandslamu.

• WIMBLEDON •
Londýn, Velká Británie, tráva, 35.016.000 liber
pondělní výsledky (5. 7. 2021)
• Dvouhra - osmifinále •
Kar. Plíšková (8-ČR) - Samsonovová (Rus.) 6-2 6-3
Muchová (19-ČR) - Badosaová (30-Šp.) 7-6(6) 6-4
Bartyová (1-Austr.) - Krejčíková (14-ČR) 7-5 6-3
Sabalenková (2-Běl.) - Rybakinová (18-Kaz.) 6-3 4-6 6-3
Džabúrová (21-Tun.) - Šwiateková (7-Pol.) 5-7 6-1 6-1
Kerberová (25-Něm.) - Gauffová (20-USA) 6-4 6-4
Golubicová (Švýc.) - Keysová (23-USA) 7-6(3) 6-3
Tomljanovicová (Austr.) - Raducanuová (Brit.) 6:4, 3:0 skreč.
• Čtyřhra ženy - osmifinále •
Bouzková/Hradecká (16-ČR) - Gračevová/Kalašnikovová (Rus./Gruz.) 6-1 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

210
Přidat komentář
tommr
Karolína Plíšková na jedničce od 14:00, Karolína Muchová bude hrát následující zápas tamtéž ...
Bára Krejčíková/Katka Siniaková budou jejich zápas dohrávat na C12 po zápase juniorů Jones-Rincon a s trochou štěstí by to mohly stihnout ještě před začátkem zápasu Karolíny Plíškový ...
Reagovat
EllNino
zítra má propršet, takže krom dvou hlavních kurtů se toho asi moc neodehraje
Reagovat
tommr
obě naše Karolíny jsou naštěstí na jedničce takže jim nic nehrozí ...
Horší to budou mít Bára s Katkou. Je to ale tak trochu i jejich chyba protože ten dnešní zápas dost podcenily a kdyby se víc snažily tak ho určitě mohly ukončit ještě než začalo pršet ...
Reagovat
hanz
chjo, mám pocit, že našim ty velké kurty moc štěstí nepřinesou ... vzájemná skore proti našim
Reagovat
EllNino
zase z nich nedělej nějaký neporazitelný mašiny ... Rus/Kužmová spolu hrají už nějaký čas a nevedou si vůbec zle ... a Viki na trávě a půlce kurtu při deblu s jejím servisem + levačka Rus je fajn kombinace :))

Stejně bych ale radši viděl Viki ve dvouhře, už je kolem 150. místa a trochu se bojím, že se začne více věnovat deblu, když se jí v něm daří více než v singlu ...a hlavně kvůli němu nebude stíhat kvaldy do singla ... stejně je to zajímavý, že se historie opakuje jako u AKS a Janky Čepelové, obě měly skvělé výsledky při debutu na tůře a postupně upadly do průměru až podprůměru ... prosadit se jako Danka, Domi nebo Magda na dlouhoudobější horizont nedokázaly ...
Reagovat
tommr
neporazitelný určitě nejsou, ale snad nepopřeš, že v tomhle zápase jsou jasný favoritky? Druhej set měly dobře rozehranej a kdyby Katka zase zbytečně neztratila servis za stavu 2:0 tak ho mohly ukončit ještě před začátkem deště ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Nejlepe jak bude prset behem zapasu Kaji Pliskove, a zavrou strechu:) Bude ficak...:)
A hezke pocasi by mohlo byt jak bude hrat Muska a otevrena strecha a bude kreativita:)
To by bylo uplne idealni:)
Reagovat
hanz
No obávám se, že kreativita na Kerbřici platit nebude, to chce pořádnou pumelenici a pak jemný krataš za sít, a to se málokdy povede.
Reagovat
brixner
! ! ! E N D Ž Í ! ! !

smilesmilesmile
Reagovat
jirkaS
Nšoči je šouflsmile
Reagovat
vergus
Berretini chodí s Tomljou? smile
Reagovat
majkl005
ano
Reagovat
Enterprise
Už skoro dva roky.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pe3k
Být jím přesedlám na Nšoči.
Reagovat
FerrariF50
Raducanu se mi líbí a je to Emma, moje nejoblíbenější jméno :)
Reagovat
Enterprise
Na kurtu č.1 zatím vyrovnaný souboj mezi Ajlou a její mladší sestrou Emmou smile
Reagovat
hanz
Ale, ale Kájísek je nespokojenej, že už 4 kola hrála na ,,malých dvorcích", když je přeci číslo 8. No uvidíme, jestli nebude lepší zůstat na malých dvorcích a vyhrávat, než být na velkém a pakovat se. Další kolo ukáže.
Reagovat
com
koukam, ze ji mas taky rad, kdyz si o ni ctes clanky smilesmile https://isport.blesk.cz/clanek/tenis-wimbledon/398810/konecne-ctvrtfinale-a-pliskova-vyzyva-wimbledon-dejte-mi-uz-velky-kurt.html
Reagovat
hanz
Jojo,čtu články, co naše hráčky prohlásí a tady mi zůstává rozum stát, místo toho, aby byla ráda, že se konečně dostala dál a to i na malých kurtech, tak ještě remcá, že chce větší. :D
Reagovat
tommr
ale ten její požadavek je přece pochopitelnej. Hrát na dvou největších kurtech je ve Wimbledonu velká výhoda, protože mají střechu a dá se na nich tudíž hrát i když prší. Proč by měla být Karolína neustále znevýhodnovaná vůči ostatním?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
kurty by se měly přidělovat podle nasazení na turnaji a hotovosmile
Reagovat
Nola
mali, ale nedeje sa to, Kaja ma pravdu, zrejme narazala na Gauff, nie je ani domaca, ani hracka T10, ani byvala vitazka...
Reagovat
hanz
Tak čoko Gauff je kapitola sama pro sebe. Tahle rádoby hvězdička si vyskakuje víc než by bylo záhodno, přitom její hra žádný terno není.
Reagovat
horska.kraslice
V čem si vyskakuje?
Reagovat
hanz
Stačí sledovat její prohlášení, čiší z ní arogance.
Reagovat
paddy
ale je to Američanka, což je velký trh, a navíc má popularitu, ESPN velká TV má vliv smile

všechny faktory, co jsi jmenovala (preferovaní hráči), Plíšková nesplňuje

+ ještě nasazují showmany, tzn. Kyrgios

denně se hraje 6 zápasů na 2 hlavních kurtech a vždy se zatím našly zajímavější zápasy než Plíškové s hráčkami 50-80 rankingu, navíc v minulosti nepřešla ani OF

schválně si to proklikejte
https://www.wimbledon.com/en_GB/scores/schedule/index.html

každopádně zítra se dočká, protože všechny zápasy QF jsou na hlavních kurtech, i když ten její budce opět nejméně zajímavý pro nezávislého pozorovatele
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Může být. Jak už jsem tu někde psal, jí dělá nejspíš PR Mouratoglou, který ji asi na centr umí dostat. Mně teda asi spíš vadí celá ta bláznivá partička kolem Cori než ona samotná.
Reagovat
paddy
radši to nikde nepiš anglicky smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Asi bych měl o popularitu postaránosmile
Reagovat
paddy
viděl jsi film Živý terč s JCV Dammem? smile
Reagovat
hanz
Možná proto, že na gs ve W ničehož nic nedosáhla a ani není považovaná za kandidátku na titul.
Reagovat
lvicek
No jestli to pro ni nakonec nebyla spíš výhoda, alespoň podle vyjádření některých o centru a např. ztroskotání Petry v prvním kole. Kdo ví, jak by se jí hrálo tam, takže já být na jejím místě, tak jsem ráda, že se mi daří tam, kde hraju...
Reagovat
hanz
O tom píšu a ona si toho ještě neváží, páč přece nehrála na velkých kurtech, ale někde zastrčená. :D
Reagovat
Mr.Pink
tak to je asi to posledni, co resi. pro kazdeho hrace je svatek hrat na nejvetsich kurtech, proto chce hrat na velkem kurtu, ne kvuli zatahovaci strese.
konecne se ji to splni, ale na golubic pozor, uz v eastbourne vypadala velmi nebezpecne, snad ji kaja svoji kvalitou prehraje
Reagovat
paddy
letos sbírá výhry na ITF, nejlehčí možný los

opatrnost nutná, ale postup by měl vyjít
Reagovat
hanz
Nejlhčí je Tomjanka, Golubič je nebezpečná svým prapodivným stylem.
Reagovat
paddy
obě jsou luxusní los na QF, jako když tě při maratonu někdo sveze autem smile

co by za to jiné daly
Reagovat
Mr.Pink
ja tam vidim ceske finale, ale to jsem videl uz na FO :)
Reagovat
Vlk-v-trave
No ja to ceske finale vidim take:) Ale na FO jsem ho tedy nevidel ani nahodou... SF bude sice narocne, ale podle mne okolnosti pomohou... no, ale nejprve zkusme prezit to QF.:)
Reagovat
paddy
Reagovat
tommr
na našich bylo vidět, že nejsou v deblu rozehraný. Na nepříliš dobrej výkon nakonec doplatily tím, že nestihly zápas ukončit před deštovou pauzou ... smile
Reagovat
Mony
Chtělo by to nějakou Druzbu s Itálií. My jim tam poslem pár holek, oni k nám pár chlapů.
Sonego! Dobrý!
Reagovat
Jon61
Už tam zase prší. smile
Reagovat
EllNino
dneska už se bude podle mě hrát jen na kurtech se střechou ...

Nevýhoda pro Medvěděva s Hubíkem
Reagovat
zfloyd
na jedničce přikryli kurt ale střecha se nehejbe
Reagovat
zfloyd
je vidět že se holky dobře baví a to je dobře
věří si smilesmilesmile
Reagovat
tommr
ale výkon dneska nic moc. Ty walkovery jim víc uškodily než pomohly ...
Reagovat
Honza-K
V prvním setu byla nejlepší Katka smile
Reagovat
vladka
joooo smilesmile
Reagovat
vladka
prosím vás, může mně někdo vysvětlit,jak je to s nominováním na OH? Nešlo by změnit Markétu za Mušku?
Reagovat
EllNino
ne
Reagovat
vladka
hmmm a jako kdo to určuje?
Reagovat
EllNino
žebříček, už se to tu omílalo xkrát, prostě postoupily první čtyři podle žebříčku.. a jelikož měla Markéta chráněný ranking z roku 2019 a zranění, tak ho využila a dostala se před Mušku, která má smolíka
Reagovat
zfloyd
byla by kuriozita kdyby vyhrála Wimbledon a nedostala se do nominace
Reagovat
vladka
díky, ale že mě to radost nedělásmile
Reagovat
Jon61
Čtyřhra pro Báru a Katku nebude jednoduchá, Nizozemka s výstavním zadečkem na síti docela řádí. Bára poměrně dost kazí.
Reagovat
hanz
To si asi přenesla ze singla. :(
Reagovat
SpacialRecognition
zápas proti ní v čtvrtfinále grandslamu je obrovská příležitost a moc hratelnějších soupeřů už tam není.
Reagovat
Mony
Ty jsi ji asi neviděl teď hrát. Asi lepsi, než Barty či Kerber, ale snadné to nebude
Reagovat
hanz
Golubička s prstem v .... Zítra v suchým.
Reagovat
tommr
já se obávám, že tak jednoduchý to zase nebude ...
Reagovat
hanz
Tím jsem měl na mysli, že Golubička to dá s prstem v ...
Reagovat
tommr
tak s tím už vůbec nesouhlasím. Karolína sice může prohrát, ale svojí kůži zadarmo nedá ...
Reagovat
galisj
Na Europlayeru čtyhru stáhli?Neví někdo co se děje? Dík...
Reagovat
EllNino
https://cast.stream2watch.sx/video/karolina-pliskova-vs-liudmilla-samsonova-05-July-2021
Reagovat
tommr
nemá někdo stream na jejich zápas? Na SportZone mi to nic neukazuje i když už hrajou ... smile
Reagovat
tommr
beru zpět. Na SportZone už to najelo ... smile
Reagovat
zfloyd
po kom nastoupili ?zase jim asi měnili kurt
Reagovat
Jon61
Našel jsem to na streamu pod zápasem Karolíny Plíškové.
Reagovat
zfloyd
díky
Reagovat
tommr
jj hrajou na jiným kurtu ...
Reagovat
jirkaS
měly být na 15, tam nejsou, asi je to 12
Reagovat
milik254
Pojď Angie, vyhraj to tam celé.
Reagovat
brixner
aBY TO TAM NÁHODOU NEVYHRÁLA žABÉROVÁ...
Reagovat
paddy
Forehand mi včera vyvracel, že to nehrozí smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ten ale holkám nerozumísmile A chlapůmsmile
Reagovat
GaelM
Jestli se nenechá přetlačit běloruským tankem, šanci má docela dobrou. Její polovina pavouka je určitě snazší a ve finále už se může stát cokoliv.
Reagovat
com
Džabérka by mohla jeste vyklidit z cesty Sabalenku a pak ji Karolina vystrili tak, ze se tam nejen zebleje, ale i pose*e smilesmile
Reagovat
brixner
No kéž bys měl pravdu!!!

Jak je na tom Endží? Zas mi nejde net...smile
Reagovat
brixner
Už sem to vobjevil, ta koko margó bananí de domu§smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, šípová žabka by takovou Amazonku měla dokázat otrávit hravěsmile
Ale jinak jsou mi sympatické oběsmile
Reagovat
Mony
Hele, ty ji raději neber do pusy nebo tě Arabové ukamenujou. Vlastně podrezou, kamenujou se holky, když se odhalej, že?
Reagovat
Mony
Se staronovým trenérem pro staronový titulsmile
Reagovat
Jon61
Hrála dobře, především její prohozy byly lahůdka. Svým okolím protěžována rádoby newSerena Cori alias Coco si musí počkat, vždyť je hodně mladá. Raději než jí budu fandit Emmě.
Reagovat
Mony
Nojo, ještě 1 lahůdka nás čeká. Emma alias Nsoci. Měla by to mít lehčí, než Coco.
Reagovat
com
Ale vubec se mi nelibi vrchni polovina pro pripadny finale s Karolinou P. smile Jako finale proti Bartyovce, Kerbrove, nebo Muchove - peknej humus smile Do finale chci Raducanu, nebo Tomljanovic smile
Reagovat
hanz
Nad čím jako přemýšlíš, ještě není ani přes Golubič a myslím, že ani Žabér se Sabou není žádný med.
Reagovat
com
sem vzdycky nekolik kroku vepredu smile
Reagovat
GaelM
A Plíšková v posledních letech vždycky min. jednou nohou venku z turnaje smile Dneska se soupeřka vyházela sama, zítra to bude vyžadovat běhání a bojovnost. Rád se budu mýlit, ale vidím to 50:50. O nějakém postupu zadarmo si můžeme nechat zajít chuť smile
Reagovat
com
vsak na tomhle turnaji beha jak laňka smile Ja to vidim tak na 80 ku 20 a to nejsu zaujatej smilesmile
Reagovat
GaelM
Přiznám se, že celý zápas jsem od ní viděl na Wimblu až dnes, ale moc rozběhaná mi nepřišla. Zařadila nové údery, pěkné slicy, to ano, ale sázela to jako vždycky z místa.
Reagovat
brixner
Si ulít, né? Do finále pude Endží!smile
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavý restart.
Na konci loňského roku 138. místo, příští týden poprvé v kariéře v top 50.
Díky čtvrtfinále ve Wimbledonu zdvojnásobila počet gs výher:-)

Swiss hopsmile
Reagovat
EllNino
a Američani ji musejí milovat ... Collins, Brengle, Keys :) A turnaj je bez Američanky a Američana v singlu, a to ještě před čtvrtfinále
Reagovat
hanz
Ještě je tam ta čokoláda.
Reagovat
EllNino
já na ní pořád zapomínám :)
Reagovat
vergus
O tu se postará Kerberos
Reagovat
com
mise splnena smilesmile
Reagovat
TOPtennis
Moc hezké dvě Karolíny ve čtvrtfinále smile
Reagovat
tommr
tak Karolínu čeká trochu překvapivě Golubicová. Moc velkou radost z toho ale nemám i když je to papírově slabší hráčka než Keysová. Golubic hraje v životní formě a takový hráčky jsou hodně nebezpečný ... smile
Reagovat
com
Samsonek byl taky v zivotni forme a jak dneska dopadl smilesmilesmile
Reagovat
hanz
Rozdíl je v tom, že Samsonka je mlátička, Golubič je taktička.
Reagovat
hanz
Tak, tak, pravdu díš, ale jak říkala dneska Kája v rozhovoru, připraví se určitě stejně takticky jako dnes proti Samsonový, takže se není čeho bát.
Reagovat
Honza-K
Golubicovou jsem viděl před pár lety v Praze naživo, ale tam ještě zdaleka nevyčnívala.
Reagovat
vergus
Golubič podle všeho je v dobré formě (skalpy Benčič a Kuděrmetové jsou solidní, ale ne tak cenné na trávě, kterou ani jedna z nich nepreferuje; jinak to byly takové průměrné soupeřky), ale zastavit by ji Karolína měla. Jako paralelu by si mohla vzít zkušenost z ČF AO 2017 s Lučič-Baroni, kde ji Karolína jako superfavoritka evidentně podcenila, i když ten zápas mohla nakonec klidně vyhrát.
Ten zápas z FedCupu 2016 taky nemusí být úplně směrodatný, Golubič hrála doma na antuce a byla kousek od prohry ve dvou setech.
Reagovat
hanz
Na Lučič-Baroni nikdy pořádně neuměla, protože se neuměla popasovat s těma jedovkama. S Golubič podle mě hrála na pomalým hardu, a nevěděla, co na ní hrát. Takže mám pocit, že na trávě to bude obdobné.
Reagovat
EllNino
Golubic nehrála na antuce, hrálo se v hale
Reagovat
Mony
Zítra Kája Plisková vs Golubic. Těžká sichta
Reagovat
SydneyOpen
Tak 116 sportovců, naprostá bomba v podobě postupu basketbalistů, poprvé od Moskvy 1980. No ale co se týče medailových nadějí... no nic moc. Tenistky nám můžou udělat 2-3 medaile ale taky žádnou. Pak doufám kanoisté ať už slalomáři nebo rychlostní kánoe tam taky 2-3-4 medaile snad, možná to cinkne i ve střelbě a možná i Cink v horských kolech. Ta situace je podobná jako před Pchjongčchangem 2018 taky skoro žádná želízka, ale nakonec brutální olympiáda. Nejhorší situace je v atletice no, generační obměna a tam to na hezké výsledky nevypadá. Uvidíme třeba Bára na svém "posledním" závodě ještě ukáže
Reagovat
EllNino
Adam Ondra možná :)
Reagovat
SydneyOpen
no jo na toho jsem zapomněl, no ale nemáme žádnou opravdu "jistou" zlatou jako Bára v Londýně, nebo Lukáš v Riu. Jakoby klidně může cinknout 10 medailí ale nebo taky jenom 3, ale zase je fajn že narozdíl od Ria budeme mít v Tokiu kolektivní tým
Reagovat
EllNino
pořád jsou to OH, kde nějaké předpoklady moc neplatí :))
Reagovat
SydneyOpen
jasně no, na každé OH nějací favorité totálně vyhoří a naopak někdo brutálně překvapí, ale doufám že taková velmoc jako je ČR také konečně dostane šanci na zlato smile ty tři bronzy v Riu mě štvou do teď...
Reagovat
SydneyOpen
sakra tenisová velmoc ČR smile
Reagovat
EllNino
hele, taky to mohl bejt jeden bronz a nic ... tam je to tak vyrovnané, že tři bronzy jsou hodně dobré
Reagovat
SydneyOpen
Já vím, ale ta prohra H+H v SF kdy Martina trefila Andreu na MB do oka... a Petry prohra s Monicou která prostě zrovna v Riu musela najít nadživotní formu. Navíc i Jana má 2 stříbra a 1 bronz, prostě už by to chtělo to zlato smile strašně moc bych to přál jedné nejmenované smile
Reagovat
GaelM
Nezapomínal bych na Lukáše Krpálka a Adama Ondru. Oba patří k absolutní špičce.

Jinak ZOH 2018 zase nebyly tak úplně bez želízek, kromě senzačního zlata Ester na lyžích byly všechny medaile od docela výrazných adeptů na ně.
Reagovat
EllNino
počkej, ty myslíš, že Krčmáč a Vítková nebyla překvapení? ... hlavně Michal, který tam udělal životní výsledek :))
Reagovat
SydneyOpen
a Eva Samková taky nebyla jistota, po zdravotních problémech a ve sportu kde stačí chybička a je konec. Bronz Erbanové s tím se taky nedalo 100% počítat a Martina se v té sezóně potýkala se zdravotními problémy a celou sezónou se protrápila tam také hrozilo že Martina bude bez medaile. Tam se opravdu počítalo jen se zlatem Ester v paralelu
Reagovat
EllNino
Upřímně jsem to trochu čekal, Madison nemá konzistenci ... a tuším, že Viki bude dělat problémy i Karolíně, a to veliké
Reagovat
com
ale zas Karolinu porazila jen ve Fed cupu pred peti rokama a to jeste ve trech setech.. Nikdy nebyla v top 50.. A ted taky nepredvadi kdo vi jakou formu.. Nechat prvni set do tiebrejku, kdyz uz vede 5:2 smile Karolina by tak mela prvni nasazenou souperku az v semifinale smilesmile
Reagovat
EllNino
zrovna Karolína má na GS každou chvíli nějaku těžkou soupeřku, takže holt jí jednou taky trochu vyšlo :)
Reagovat
EllNino
že Muška nejede na OH :/ Do singla i debla by byla velké želízko ...
Reagovat
milik254
No bohužel se musíme spokojit s Markétou, která při dobrém losu udělá maximálně kolo.
Reagovat
EllNino
jako Markéta za to nemůže, žebříček prostě využila a udělal by to každý, kdo touží po reprezentaci na OH, ale prostě je to škoda, že jich teda nemůže jet 5 ...

Je to zvláštní, když semifinalistka AO21 a minimálně čtvrtfinalistka W21 nepojede
Reagovat
SydneyOpen
já nechápu že nemůžeme vzít koho chceme a musíme koukat na nějaké žebříčky. Prostě by náš svaz měl mít právo nominovat 4 tenistky podle své vůle.
Reagovat
EllNino
přijde mi to logické ...
Reagovat
GaelM
Na druhou stranu by se pak mohlo stát, že nějaký tenista bude mít špatné vztahy s někým na svazu a třeba kvůli nějakým naschválům nepojede na OH. Žebříček je objektivní věc, akorát holt pro ČR aktuálně trochu smůla, že jeho pravidla umožňují vyšoupnout hráčku top20 díky chráněnému rankingu.
Reagovat
SydneyOpen
ale tak to funguje i v jiných sportech, hlavně v těch zimních kde je nominace čistě na svazech.
Reagovat
GaelM
Taky s tím občas bývají problémy...
Reagovat
GaelM
Je to škoda no, Vondroušová bohužel hraje poslední dobou hrozně na všech frontách :( To senzační finále RG jí nikdo nebere, ale samotné jí to musí strašit někde vzadu v hlavě, že sebrala místo objektivně lepší hráčce. Na druhou stranu obě jsou mladé a další olympiáda (kde už Kvitová a nejspíš ani Plíšková hrát nebudou) je už za tři roky. Pokud bude výkonnost, ještě dostanou šanci...
Reagovat
EllNino
Jako Markéta neměla špatné výsledky letos, je kolem 30. místa v race, uhrála si 2. týden v Melbourne i v Paříži, ale Muška je v top 20 a na velkých akcích má skvělé výsledky

Těžko říct, Markétu to určitě mrzí, že nemá u lidí podporu ve startu na OH, snad si to ale proboha nerozmyslí, to by bylo hodně smutné, aby ji to donutilo nejet a "mít klid" od lidí, kteří s tím nemají vůbec nic společného
Reagovat
darek.vrana
Já to Markétě přeju. Nechápu ty hejty. A vůbec letos nehraje špatně. Většinou vypadne s hráčkou, co je na vlně. Nakonec i tady to vypadá, že ta Raducanu není tak marná. V Paříži se mi Markéta líbila víc než Karolína. Tady je to naopak, protože Karolína je rozená trávařka. Na čem se vůbec hraje v Tokiu, předpokládám hard?
Reagovat
EllNino
ano, hard, Markéta měla podle mě trochu smůlu, že soupeřku vůbec neznala ... ale stejně profitovala ona, když nikdo neznal ji ...
Reagovat
GaelM
U mě podporu rozhodně mít bude, když už tam je, pořád je součástí české reprezentace. Ale musí počítat s tím, že jestli vyhučí v prvním kole, těch hejtů že tam zbytečně zabírala místo se hned tak nezbaví. A ona není zrovna typ hráčky, která by dobře zvládala psychický tlak... Obávám se, že to ve výsledku může uškodit jak jí, tak Karolíně, která má dost slušnou formu a na OH by (pokud vydrží zdravá) nebyla vůbec bez šance na medaili smile
Reagovat
tommr
ten závěr se ale Karolíně opravdu poved. Dva krásný loby - jeden backhandovej, druhej forehandovej a Španělka byla na mrtvici ... smile
Reagovat
jirkaS
smile
Reagovat
EllNino
Asi tu nehraje nejlepší tenis, ale má klidnou hlavu ... a to jí vyhrálo už 3. zápas, ve kterém, myslím si, nebyla lepší hráčkou herně, ale právě mentálně :)

Koncovky setů zvládá s bravůrou ... a ty lobíky na konci, to Paolu definitivně zlomilo

Zítra buď Gauff, nebo Kerber ... spíš bych radši Cori, ta má větší tendenci se skládat, Angie je teď rozjetá jak tank

Dvě holky ve čtvrtfinále, to je fantazie! A s reálnými šancemi jít dál, takže ničeho se nebát :)
Reagovat
Fransoas
Jóóóó.Paráda.Karolína přetlačila dobře hrající Španělku tak jako Karolína starší vyřadila Rusku.Velká gratulace.
Reagovat
tommr
no dovol! Jaká starší? smile
Reagovat
Fransoas
Tak snad je Karolína Plíšková starší než Muchová.Nebo se snad mýlím ?
Reagovat
Honza-K
Ve čtvrtfinále je starší pouze Kerber smile
Je to už zkrátka babička smile
Reagovat
vladka
vý-bor-ně!!!smilesmilesmile
Reagovat
dadaft
Pořád myslím, že bude Muška hrát ještě o něco líp, ale dnes slušné a hlavně -- stačilo to.

Nádherné přechody na síť v prvním setu.

Gratulace k QF.

smile
Reagovat
SydneyOpen
Muška parádní poslední gem smile dneska jsem se hodně bál, ale i zítra to je hodně hratelné, velká gratulace smile po basketbalistech další radost smile
Reagovat
Dobry-den
Ty loby, to byla paráda! Gratulace! smile
Reagovat
smazaný uživatel
Leť, Muško, leťsmile
Reagovat
zfloyd
až do finále smilesmilesmile
Reagovat
aape
Teď chvilku koukám na Mušku, ale hraje hrozně teda...
Reagovat
zfloyd
hraje tak hrozně , že vyhrává ????
Reagovat
aape
Tak soupeřka je herně ještě horší, a ten konec Kája zvládla líp
Reagovat
zfloyd
teda ten volej zadovkou od Badosy ten byl pěknej
Reagovat
Mony
na Eurosportu
Reagovat
tommr
tak takovej TB nepamatuju: všech 14 míčků skončilo chybou jedný nebo druhý hráčky, ani jedinej winner ... smile
Reagovat
Dobry-den
I výhra po ostudném výkonu se počítá. smile
Reagovat
zfloyd
to přece nebyl ostudný výkon
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Dobry-den
smile
Reagovat
Honza-K
Ale komentář ostudný je smile
Reagovat
Mony
Až je mi Pauly líto.Teď odvažné štěstí nepralo. Muška je ale těžký kalibr
Reagovat
zfloyd
NEMŮŽE PROHRÁT ČEKÁ JI FINÁLE S ARYNOU smile
Reagovat
Kytka
Paráda, má set, je to bojovnice a má dobré nervy.
Reagovat
zfloyd
YES !!!!smilesmile
Reagovat
SydneyOpen
7:6 uf, skvěle vybojovaná výměna na SB, no ale Pavlínka se jen tak nevzdá ještě to bude těžká práce
Reagovat
EllNino
na pravém místě, perfekt, Muško :)
Reagovat
Dobry-den
Pojď, zlato! smile
Reagovat
dadaft
JOOOO - OOO - Ó !!!! smile
Reagovat
dadaft
ufff, je to boj v TB
((( pojď )))
Reagovat
Mony
Deka v nepravou chvili
Reagovat
EllNino
nechápu, 4 chyby v řadě
Reagovat
zfloyd
brejk paráda , už je to zaSe otevřený smilesmile
Reagovat
zfloyd
TB
Reagovat
dadaft
výborně, Muška je zpátky, ty přechody na síť jsou úspěšné a moc se mi líbí smile
Reagovat
Esgalnor
Prohra Barci me moc mrzi, nejradsi bych ji videl hrat singla kazdy den, tak moc me jeji hra bavi uz nekdy od lonske Ostravy... Ted jen doufam, ze se ji povede na te vlne udrzet a nebude pokracovat v tom trendu, kdy hracky po vyhre GS spadnou na nejakou dobu do utlumu. Sezona jeste bude dlouha, ale kdyby se zadarilo sledovat souboj mezi Ash, Barcou a Sabalenkou/Naomi (?) o postaveni v top 3 na konci roku, bylo by to senzacni. Ale to bych chtel asi moc, nevim jestli na to je WTA pripravena :D
Reagovat
Ondra979
me taky, ale dnes to neslo, i kdyz bojovala, tak vetsinu dulezitych micu od stavu 4:2 brala Bartyova..jsem zvedav, kdo ji zastavi, ted se ji bude hrat urcite lepe nez v uvodnich kolech na te vyslapane trave ty jeji slajzy budou strasne neprijemne a navic ma neuveritelny servis na svou vysku..asi si jde pro titul
Reagovat
Mony
Herně konkurovala, ale na Bigpointech ta odvaha a sebejistota TOP10 hraček chyběla.
Reagovat
EllNino
Od brejku na 4:4 byla Ash lepší hráčkou a postoup si zasloužila ...

Bára tu nebyla v takové pohodě jako v Paříži, a není se co divit ... i tak je skvělé, že dokázala na Wimbledonu projít do druhého týdne :)

Teď se dát dokupy na čtyřhru a užívat si travičku :)
Reagovat
Ela-fon-isi
Vidím to stejně jako všichni před. Je škoda, že už si Bára tolik nevěří a není v pohodě. smile Janina moc asi skončila a musí sama. Některé míče byly jak kdyby je někdo zaklel. smile Ostudu si neudělala, jen jsem doufala, že to mentálně zvládne líp, než Katka.
Mrzí mě i Sebastian. Bylo to o fous.
Reagovat
dadaft
hm, Muška hraje jako proti Giorgi a Pavljučenkové, ale potřebovala by výkon stupňovat, protože na Badosu už to evidentně nestačí............

a Paule by ty nové hadříky Nike měli zakázat, protože na ní to není tenisový úbor, ale sexuální zbraň.
Reagovat
Mony
Ale staci
Reagovat
com
ve ctvrtfinale smile Jako porazit vitezku Berlina, ktera vyradila mimo jine Azarenku, Pegulu, ci Stephens smile Do dalsiho kola nevim koho si prat.. Keys uz jednou porazila, Golubic je az v sedmy desitce.. Ale radsi tu Keys teda! No a Sabalenka/Jabeur, tam radsi tu Džabérku.. Tu uz letos porazila :) Na Sabalenku neumi 0:2..
Krejcikova neprekvapila, Muchova nejspis taky konci.. Takze uz je to jenom na Karoline.. GS ceka smile
Reagovat
zfloyd
špatný začátek snad se to zlepší smile
Reagovat
zfloyd
tak bohužel no když už prohrát tak s no 1 ,i tak to bylo moc pěkné může odejít se vztyčenou hlavou a vyhrát aspoň debla smilesmilesmile
Reagovat
Jan
V deblu si zatím nepinkly, tak už nebude ztrácet síly singlem a může se na to plně soustředit.
Reagovat
Dobry-den
Karolína to měla dneska hodně snadné, konečně je ve čtvrtfinále. smile

Bára si na Ash vylámala zuby, ale tak to má většina hráček. Možná se ještě moc necítila, těžko říct. Její vítězná série končí s nejlepší hráčkou světa, takže více než důstojně. A stejně, i kdyby dneska neuhrála ani gem, tak bych si ji po tom, čeho v Paříži dosáhla, nedovolil ani slůvkem kritizovat. smile
Reagovat
dadaft
Karolína v pohodě, nicméně Samsonova ji to hodně ulehčila, protože až na samotný závěr zápasu,kdy se trochu zmátořila, měla na jeden winner pět chyb a v podstatě nebyla schopná trefit zařízení.
To se hraje dobře proti.

Bára do stavu 4:3 40:15, kdy neproměnila vcelku jednoduchý brejkový volej výborná, pak se ale sesypala, veškerá její iniciativa šla do kytek, a už se jen snažila udržet míček ve výměnách.
To na Barty nemohlo stačit...
Reagovat
George_Renel
Zadarmo to Bára nedala, ale míčko co jindy dávala a překvapovala jimi soupeřky dnes padaly mimo.smile
Reagovat
vladka
..tak to je mně moc líto .Barty se mně jako TA Barty vůbec nezdá..spíš TEN
Reagovat
Torn
Tak Bára prohrála...to ještě nemusí být Barty transka.
Reagovat
Fransoas
Nyní budu jěště podivnou slajzbábu nenávidět jěště více - už to je na 200% - kdyby se zranila tak by to bylo ideální.
Reagovat
EllNino
:O
Reagovat
smazaný uživatel
Přát někomu zranění?
Prober se!

(A nauč se psát.)
Reagovat
misa
Barty sice není žádná krasavice, ale pořád vypadá líp než jakýkoliv muž smile
Reagovat
Torn
Na okruhu jsou větší příšery. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Good luck, Ashsmile
https://www.instagram.com/p/CH9SYSynzlg/
Reagovat
Mantra
to jsou nervy ...
Reagovat
Mantra
asi ne, ale bojuje...smile
Reagovat
sojka1
Kaca ma brejk, tak uvidime, jestli ma take alespon jeden cesky korinek... :-)
Reagovat
sojka1
nepotvrdil, neco tam bude...:-))) Seba jeste zije!
Reagovat
Mantra
to už měl ale dvakrát na konci, Seba dotahiuje, to je fáze zápasu, kdy si ani jeden neumí podržet, to jsou zápasy na morál... smile
Reagovat
Mantra
12 gemů v 5.setu byl break!!!!!!
Reagovat
Mantra
brutální zápas smile
Reagovat
Marduch
jako set, kdy je bilance brejků 6:5, to jsem asi ještě neviděl ani ve WTA:)) A to ještě není konec:D
Reagovat
sojka1
aha, divam se az ted.... Seba si ted podani podrzel, pojd!!! :-)
Reagovat
sojka1
si v klidu jela svoje, co jsem videla, Samsonova mimo, nebylo o cem... :-)
Reagovat
EllNino
Gratulace :) Zatím jede jako nůž máslem :)

Tak snad to bude pokračovat, dneska Luda celkem neměla den, od stavu 2:2 v prvním setu hodně velká střílečka do autu a sítě, Karolína ale hrála velmi dobře :) S přehledem a profesorsky, přesně takhle hrála proti slabším soupeřkám v posledních sezónách a snad se to zase vrátí

Tak první by byla ... ty další dvě budou podle mě o dost těžší, hlavně Muška s Pavlínou jsou dost otevřené šachy :)
Reagovat
Kytka
Samsonova stejné statistiky jako v předchozím zápase, první servis do kurtu jen 51% a jeho využití taky slabé. Teď měla ale v Káje silnější soupeřku, Kája se jede svůj servis velice dobře tady, nehraje nijak "po žensku", pak se má o co opřít a servisy krade druhým.
Reagovat
George_Renel
Tak jedna by byla.smile
Karolína využila beze zbytku příznivý los. Soupeřka byla dnes dost zoufalá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist