Podle kouče Mouratogloua stále není jisté, zda se letošní US Open opravdu uskuteční

1. 7. 2020, 10:26
Aktuality 12
Slavný kouč a tenisový expert Patrick Mouratoglou, který momentálně vede Serenu Williamsovou, vyjádřil své pochybnosti ohledně letošního US Open. Podle něj není situace ve Spojených státech ani v New Yorku ideální na pořádání grandslamového turnaje a může se stát, že letošní ročník bude na poslední chvíli zrušen.
Patrick Mouratoglou

Mouratoglou považuje rozhodnutí dát US Open v momentální situaci zelenou za "trochu šílené". Letošní ročník newyorské akce velké čtyřky má proběhnout bez diváků, což nemá v historii obvykle závěrečného grandslamu sezony obdoby. Hráče i zaměstnance navíc čekají velmi přísná opatření. Všichni budou pravidelně testováni a na výlety po Manhattanu mohou rovnou zapomenout, většinu času totiž stráví v areálu či na hotelu.

"Denní přírůstek nakažených ve Spojených státech každým dnem roste. S tím, co se tam děje, mě nenapadá, jak by se mohl grandslam odehrát. Přijde mi trochu šílené, že by se mělo US Open uskutečnit. Nevím, jestli to bylo správné rozhodnutí. Kdyby se hrálo v Evropě, tak prosím, tam je situace daleko stabilnější. Ale ve Spojených státech a obzvláště New Yorku... vždyť tam ohromně roste počet nakažených," uvedl Mouratoglou v rozhovoru pro Sky Sports.

"Nevím, zda nebude US Open na poslední chvíli zrušeno, protože zdraví je na prvním místě. Může se stát, že Andrew Cuomo (guvernér státu New York) dva týdny před startem rozhodne, že se hrát nebude, nebude chtít riskovat, že do nejpostiženější země světa dorazí lidé ze všech koutů naší planety."

Americké úřady varoval také Anthony Fauci, který dokonce přišel s velmi černým scénářem. Americký lékař a imunolog by nebyl překvapený, kdyby časem denně přibylo až 100 tisíc nakažených. Denní přírůstek infikovaných ve Spojených státech v posledních dnech překračuje hranici 40 tisíc, což je nejvíce od začátku celosvětové pandemie.

Zatímco v celých Spojených státech momentálně přibývá nejvíce nakažených, počet lidí postižených koronavirem ve státu New York naopak každým dnem klesá. Za včerejšek jich přibylo jen 508, což je nejméně od 16. března. Není tedy pravda, že by se konkrétně ve státě či městě New York počet nakažených rapidně zvyšoval, jak tvrdí Mouratoglou.

Mouratoglou není jediným, kdo o letošním ročníku US Open pochybuje. Pokud se turnaj v Národním tenisovém centru Billie Jean Kingové na přelomu srpna a září opravdu uskuteční, nemusí dorazit největší hvězdy. Pochybnosti o cestě do amerického velkoměsta mají světové jedničky Novak Djokovič a Ashleigh Bartyová, loňský vítěz Rafael Nadal či Petra Kvitová.

US Open má začít 31. srpna, letošní ročník bude bez kvalifikace. Týden předtím se má v areálu ve Flushing Meadows uskutečnit ze Cincinnati přesunutý podnik Masters.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
ttopi
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/pestni-souboje-kvuli-rouskam-a-vystraseny-fauci-usa-stale-bojuji-111261#seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=387311&dop_req_id=HmbP9kukegQ-202007020805&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=
Reagovat
smazaný uživatel
Já souhlasím s výše uvedeným.

Podle mě se USO hrát nebude, USA je před kolapsem všeho, rasové nepokoje, demonstrace, do toho COVID, totálně to nezvládají.

Na ten turnaj by jel jenom maniak, to město je "zatím" totálně nestabilní a já bych tam osobně ani nepáchnul, není to bezpečné.
Reagovat
paddy
Nepodceňuj maniaky :)
Reagovat
Patik
v Amerike je možné všetko..oni by hrali tenis aj keby boli nepokoje priamo na štadióne..tenisti by odišli z kurtu na pár minút kým situáciu vyriešia a následne by pokračovali v zápase..
Reagovat
paddy
Letos se turnaj nekoná, ale člověku se neomrzí nadšení Sereny po prohraném finále, a jak sama říkala, že není ani zklamaná

#conejcasteji :)

https://www.youtube.com/watch?v=afh7CYz5M1M
Reagovat
smazaný uživatel
Aj mužské finále malo svoje grády :)..
Reagovat
Krisboy
Určitě se, chudinka malá, strašně moc těšila, jak letos zase prohraje a ten zkur... vir jí to zkazil :)
Reagovat
paddy
Bylo jasné, že zatím se pouze rozhodlo, že turnaj nebyl zrušen. Jestli se konat bude, a jestli všichni hráči budou chtít přijet, se rozhodne na poslední chvíli.

Opakuji, že NY je nyní v pohodě (další, co to nesleduje), ale hroutí se většina US, takže NY bude těžko odolávat.

Bez letošní sezóny se to zvládne, ale v příštím roce se musí vymyslet provozuschopný systém. Každopádně to bude divný sport, když někteří hráči nebudou moci všude hrát nebo některé turnaje nebudou. Žebříček bude trapný.

US
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/

NY
https://www.worldometers.info/coronavirus/usa/new-york/
Reagovat
tommr
všichni hráči nemohli hrát všude ani před pandemií. Zdravým hráčům určitě nikdo bránit v hraní nebude ...
Horší to bude s turnajema. Dá se očekávat, že řada z nich se finančně položí. A čím déle se bude otálet s návratem k normálu tím bude situace horší ...
Reagovat
paddy
Nevšiml jsem si dříve, že by nějaký turnaj zrušili nebo bylo hráči zakázáno přijet
Ty jsi také myslitel :)
Reagovat
tommr
jak dlouho sleduješ tenis? Každým rokem zanikne z nejrůznějších důvodů několik turnajů. Ted k tomu navíc přibydou ekonomický dopady pandemie ...
A toho myslitele si laskavě nech od cesty ...
Reagovat
paddy
Není běžné zrušit jeden ročník turnaje jako letos W a Luc

Že do toho pleteš ukončení nějakého turnaje z evolučních důvodů a často s přesunem jinam, ukazuje, že si nepochopil, co jsem psal

Proč by se měl turnaj položit? Dokud bude sponzor, pak to nehrozí. Závisí spíš na ekonomické situaci sponzora. Když sponzor zkrachuje, tak turnaj nebude, i kdyby se hrálo bez přerušení. Nebo budou muset najít jinou firmu.

Tenis jen sleduješ, ale nerozumíš mu :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist