Pořadatelé Australian Open prozřeli. Zrušili zákaz nošení triček s nápisem 'Where Is Peng Shuai?'

25. 1. 2022, 09:47
Aktuality 116
Pořadatelé Australian Open zrušili rozhodnutí, které fanouškům zakazovalo nosit v hledišti trička s nápisem na podporu čínské tenistky Shuai Peng. Opatření vyvolalo velké pobouření a organizátory za zbabělost kritizovala mimo jiné Martina Navrátilová. Šéf turnaje Craig Tiley uvedl, že diváci mohou trička mít, pokud nebudou v areálu pořádat rušivá shromáždění.
Profily hráčů
Where Is Peng Shuai (© AFP)

Rozhořčení vyvolalo v sobotu zveřejněné video na sociálních sítích, na němž bylo zachyceno, jak ochranka zabavila fanouškům trička a plakát na podporu Shuai Peng. Organizátoři úvodního grandslamového turnaje sezony postup obhajovali s odkazem na zákaz politických sloganů v Melbourne Parku, sklidili za to ale ostrou kritiku. Skupina aktivistů podle svých slov chtěla v areálu tento týden rozdat fanouškům 1000 triček s heslem "Where Is Peng Shuai?".

Podle Tileyho se pořadatelé obávali o bezpečnost v areálu. "Pokud přijdou, aby sledovali tenis, a budou u toho mít trička s nápisem 'Where Is Peng Shuai?', pak to bude v pořádku," řekl Tiley. "Pokud má někdo na sobě tričko s nápisem, nemá to žádný vliv na bezpečnost. Pokud se ale začnou shromažďovat a rušit, ať už jakýmkoliv způsobem, je to něco jiného," dodal.

O osud Shuai Peng se začala nejen světová tenisová komunita výrazně zajímat v listopadu poté, co bývalá světová jednička ve čtyřhře a dvojnásobná grandslamová vítězka obvinila na sociálních sítích někdejšího vlivného funkcionáře Čang Kao-lima ze sexuálního napadení. Její příspěvek byl následně smazán a tenistka se téměř tři týdny neobjevila na veřejnosti. Na sociálních sítích se poté vžil hashtag "WhereIsPengShuai".

Před měsícem sice hráčka ve videorozhovoru označila svůj listopadový příspěvek za nedorozumění a sexuální napadení popřela. Tenisová organizace WTA nicméně opakovaně vyjádřila pochybnosti o tom, zda tenistka může hovořit svobodně, a pozastavila konání letošních turnajů v Číně.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

116
Přidat komentář
Mony
Jasně, pomsta Peng je pro Číňany důležitější, než nechat si otevřené dveře ve světovém sportusmile.. Navíc, kdoví, jak důležitý papalas se chce mstit.
Reagovat
FulnekUltras
bych řekl, že tohle celé byla jen taková nevinná palebná příprava EUSA před ZOH...
Reagovat
Mony
Ale prosím tě! Já ty hodnoty, kvůli kterým tenis riskuje velké peníze, beru. Jen mne připadá naivní, proč jsou vsichni přesvědčení, že Peng někde mučí a chtějí kvůli tomu valcit!?
Reagovat
Mony
Co by měly říkat na naše 2 školačky, které asi za velké peníze nás stát nejde u muslimů před lety vykoupil.
Reagovat
FulnekUltras
a pan prezident dodnes neřekl za kolik ;-) oknem vyhozené peníze za agenturní ovečky totálně zblblé neziskovkou - jak se ostatně už brzy nato ukázalo
Reagovat
Mony
Krásné srovnání lidských a komunistických hodnot
Reagovat
FulnekUltras
spíš naivně progresivistických, islamistických a naivně socanských
Reagovat
Stan_Borowitz
Komické na tom je, že by to měl být někdo, kdo je dnes už v podstatě bezvýznamný důchodce. Takže to celé bláznění nedává smysl. Kdyby v tom bylo něco víc než jen zhrzelá láska, tak by pro Peking bylo politicky zdaleka nejlepší už odepsaného soudruha exemplárně potrestat a vylepšít si image, zejména před olympiádou.
Reagovat
Fandina
Možná nejde o důchodce, ani o cokoli jiného, ale o to, že mohla být sexuálně napadena a najednou je o tom ticho po pěšině.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale nic tomu nenasvědčuje. Jazykové rozbory prokázaly, že o žádném napadení nepsala, ostatně ona sama to potvrdila. Kdyby měli Číňani důkazy, nejspíš by ten důchodce skončil stejně jako členové ÚV usvědčení z korupce - u zdi. Se soudruhy, kteří zklamou, se tam fakt neserou.
Reagovat
Fandina
Nejdřív se ale psalo, že mohlo jít o nucení k sexu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já vím, co se psalo. Ale psalo se třeba taky to, že k nám měl z Ruska přicestovat agent s povolením zabíjet s kufrem plným prudkého jedu ricinu, kterým měl otrávit dva bezvýznamné komunální politiky a jednoho šaška.

Tehdy mne taky šokovalo, kolik i inteligentních lidí tomu bylo ochotno věřit, protože "se to psalo"...
Reagovat
FulnekUltras
plus zoufale trapná CIABIS kauza Vrbětice
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, nejspíš taky dobrý tyjátr, ale ok, tam pořád platí oficiální verze, ať si o ní myslíme, co chceme.

S tím kufrem to museli přiznat, to už nešlo zakamuflovat. To byla totální blamáž.
Reagovat
Fandina
Miluji lidi, kteří všechno zpochybňují. Jde o to, že Čína nějak neuznává, že by žena mohla být znásilněna. Problém může být právě v tomto.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já ale nezpochybňuji všechno, jen pochybné zprávy.

A že se v Číně neužnává znásilnění, to jsi vzala taky z pravdomluvných médií?

Podle mne jsou tam přísnější tresty než u nás:

Whoever rapes a woman by violence, coercion or any other means shall be sentenced to fixed-term imprisonment of not less than three years but not more than 10 years.

Whoever has sexual intercourse with a girl under the age of 14 shall be deemed to have committed rape and shall be given a heavier punishment.

Whoever rapes a woman or has sexual intercourse with a girl under the age of 14 shall, in any of the following circumstances, be sentenced to fixed-term imprisonment of not less than 10 years, life imprisonment or death:

(1) the circumstances being flagrant;
(2) raping a number of women or girls under the age of 14;
(3) raping a woman before the public in a public place;
(4) raping a woman with one or more persons in succession; or
(5) causing serious injury or death to the victim or any other serious consequences.
Reagovat
Fandina
Otevři si internet a najdeš tam všude, že v Číně se o sexuálním násilí jaksi nesmí mluvit. Výše trestů, které tady popisuješ je něco jiného.
Reagovat
Fandina
A upřímně řečeno, pro mě je to serioznější zdroj, než co tu říkáš ty.
Reagovat
Stan_Borowitz
Věř si, čemu chceš, internet je přece plný pravdivých a ověřených informací...

No oni totiž Číňani asi odmítají považovat za znásilnění, když se žena dobrovolně vyspí s někým vlivným, aby si zajistila nějakou výhodu, a po dvaceti letech si vzpomene, že vlastně byla znásilněná, jako polovina postarších halyvůdských "celebrit".

Což není případ Peng Shuai, ta se prostě zamilovala. A ten soudruh sice taky, ale kariéra v Pekingu mu byla přednější. Tak to taky chodí, ovšem v USA to možná taky bude brzy považováno za znásilnění, to je země, kde zítra znamená již včera. V Británii ostatně už dnes považují odmítání mužů chodit s aktiviskami za extrémismus...

https://www.refinery29.com/en-gb/2020/01/9244509/laurence-fox-anti-woke-meaning
Reagovat
Fandina
Ne, tak internet je plný lží a nepravd a jen to, co ty tu píšeš je relevantní. Tyhle rádoby chytráky miluji nejvíc. Zajímalo by mě, kde čerpáš ty svoje moudra. Kdyby se jednalo o Fulneka, tak tam vím, že na stranické schůzi, případně u dezinformátorů, ale on je ten jeho jazyk tak průhledný, že průměrně inteligentní čtenář na to přijde hned.

Jinak já fakt obdivuji tu schopnost nevidět tu možnost, že může být žena znásilněna, sexuálně zneužita. Lidi tvého typu si vždycky vysvětlí všechno podle svého.

A to, že v Číně jsou na tom hůř než tady, to se také na tom internetu najde. JEn chtít.
Reagovat
Stan_Borowitz
Fakt netuším, proč mi podsouváš něco, co není pravda a ani jsem to nikde netvrdil. A pak to vítězoslavně vyvracíš. To je absurdní způsob vedení diskuse.

Nikde jsem totiž nepopíral, že žena může být znásilněna či sexuálně zneužita, to by byl nesmysl, zejména když znásilnění se dějí - bohužel - poměrně často.

Jen nevím, proč bych měl věřit nějakým politicky motivovaným spekulacím v případě, kdy znásilnění ani zneužití nic nenapovídá a navíc údajná poškozená to sama opakovaně popřela. Není to ani znásilnění ve stylu typického případu amerického MeToo, kdy výpověď poškozené zní asi takto:

"Seznámili jsme se na večirku, kde jsem zjistila, že XY by mne mohl dostat k filmu. Tak jsem s ním šla k němu domů, kde jsme vypili několik drinků, pak jsme se svlékli, šli spolu do vířivky a pak do postele, kde se mnou přes můj vnitřně projevovaný nesouhlas souložil. Stejným způsobem mne pak u něj doma během následujích týdnů znásilnil ještě několikrát a já mám z toho ještě po 30 letech trauma."

Já tam ze všeho nejvíc vidím klasický trojúhelník, kdy nevěrný manžel milence slíbí, že opustí manmželku, ale nakonec to neudělá, a ta milenka se cítí (právem) podvedená, protože ona tomu vztahu věřila a dala do něj všechno. Nemusí to tak být, ale na základě dostupných informací to zní poněkud pravděpodobněji než divoké historky o tom, že jí znásilnil a teď jí na příkaz UV KSČ držej pistoli u hlavy, aby ve videohovorech tvrdila, že se jí nic nestalo a je v pohodě...
Reagovat
Krisboy
KDE JE PENG SHUAI?
Reagovat
FulnekUltras
doma v pohodě leští placáka smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně, měla by teď pravidelně jednou týdně hlásit, kde je a jaké jsou její základní tělesné hodnoty. Aspoň do doby, než (zase) přestane být pro média a jisté celebrity vytěžitelným produktem.

Můj skromný tip - je přesně tam, kde byla dlouho předtím, než se rozhodla svěřit s nešťastnou láskou někomu, komu neměla - internetovému davu. Tam, kde byla, když nikoho nezajímalo, kde je Peng Shuai. A tam, kde bude, až to zase nikoho zajímat nebude. Doma.
Reagovat
Fandina
Jj, to by mě také zajímalo. Jak to s ní vlastně je. Jestli to co napsala byla pravda a proč to potom stahla.
Reagovat
FulnekUltras
tys ještě nikdy neviděla stažený ocas?
Reagovat
Stan_Borowitz
A ty víš, co napsala?
Reagovat
Fandina
To je jedno, co napsala, ale zajímalo by mě, je to co napsala byla pravda nebo ne.
Reagovat
Fandina
A pak to stahla. Jak to tedy je?
Reagovat
Stan_Borowitz
Asi napsala to, co v danou chvíli cítila. Vztek, bolest a zklamání z toho, že se nesplnilo to, na co dlouho čekala. Pak se vyplakala a třeba jí došlo, že to jsou intimní věci, které vlastně veřejně ventilovat nechtěla.

Netvrdím, že to tak stoprocentně bylo, ale veškerý další vývoj tomu odpovídá daleko víc než těm fantasy stories o mstě komunistického režimu. Si Ťin-pching není hlupák ani scénárista béčkových telenovel, ten by to celé ošéfoval jinak.
Reagovat
Fandina
Ty uvažuješ jen v tendencích, že byla zklamaná, co když ji on teď nutil k sexu. A byla z toho nešťastná?
Reagovat
Stan_Borowitz
V Číně bezesporu existuje trestný čin znásilnění, a pokud k němu došlo, nemělo by pro režim žádný smysl to tutlat. Naopak by pro ně bylo z pohledu PR nejlepší udělat s ním totéž, co s vysokými stranickými funkcionáři usvědčenými z korupce. Postavit ke zdi a zastřelit. A dát tomu patřičnou publicitu. "Takhle dopadá soudruh, který zklame a dělá straně ostudu."
Reagovat
Stan_Borowitz
to jim ale v dnešním hysterickém světě těžko vyčítat. Nakonec udělali celkem rozumný kompromis, otázka je, jestli ho protistrana dodrží a nebude se snažit udělat nějakou další (a horší) provokaci.

Nakonec by to kvůli těm blbečkům mohla ta chudák holka opravdu nějak odskákat.
Reagovat
Vlk-v-trave
No...je to mozne. Ale za chvili ti tu napisi, ze ses blbec:)))
To je takova dnesni moderna.

A tipnu, ze lide, kteri se behem nejakych filmu rozciluji, jak muzou nejaka jelita, media, kazit dulezite vysetrovani, soudy, atd. Tak ted nejvic rvou, jaci jsou ti organizatori paka...

Vsimni si, ze na samem zacatku Tiley deklaroval za AO, ze se snazi s Cinou o tom jednat.
Myslim, za chvili bude po jednani.
Urcite vyjde nejaky statemant s Ciny. Ze vse je ok..Peng potvrdi....a nekde se to zamete pod koberec. Za nekolik tydnu budou mit vsichni nejvic starosti, jestli Naomi bude hovorit s medii v Parizi:)
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Vlk-v-trave
se lekl, ze mu vzniknout problemy s vekou akci LGBT, ktera jede v arealu prez cely turnaj, plno stanku, gay parad, vlajecek...atd...nic proti maji tam i nejake ekologicke aktivity atd. Maji tam plno veci kazdy rok... Ale kdyz se ozve Martina, tak jejich LGBT akce se mohla prerodit trosku v jinou paradu...
To je cele:D
Opet vitezi jine zajmy nez sport a tenis, nic jineho:) Hlavne ze budou lidi spokojeni:)

Ale nebudu do tech organizatoru kopat, podle mne to nemaj nikde jednoduchy... a tem kriklounum bych pral aby za neco byli zodpovedni, a alespon za sebe.

Craig se Martine uz urcite omluvil, a vsechno frci dal... doufam, ze turnaj dokoncime na poli sportovnim...
Reagovat
Krisboy
Proč by se měl omlouvat Martině? Tiley by měl:

1. omluvit se celému tenisovému světu za zpackaný turnaj
2. omluvit se speciálně Peng Shuai za svoji sračkovitost a vlezdoprdelezctví
3. odstoupit
Reagovat
tommr
k bodu jedna: omluvit by se spíš měl za chování australských politiků a úřadů ...
Reagovat
Krisboy
To si nemyslím. Ale nikdo z nás neví (a pravděpodobně se nikdy nedoví), co přesně se mezi Ježíšem, AO a úřady stalo, takže možná ano...smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Stalo se to, že se pokusili obejít zákon a ono to nevyšlo. Zákon schvalují poslanci, ty volí australští voliči.

A že by se australští voliči měli omlouvat kvůli tomu, že showbusinessová akce přišla o hlavní hvězdu? To snad ne...
Reagovat
Krisboy
No vždyť já si myslím od začátku totéž...podělali to organizátoři AO.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně tak. V podstatě šlo o tu samou chybu jako s těma tričkama. Nepočítali totiž s tím, že někdo fakt poctivě pracuje a plní své povinnosti (zřejmě dle hesla "podle sebe soudím tebe"). V případě Djokoviče imigrační úředník, v případě triček ochranka areálu. Nebýt jejich všímavosti a poctivosti, Djokovič by v klidu hrál a trika by taky řešit nemuseli.

Moderní aristokracie opět podcenila vidláky a utrhla si ostudu...
Reagovat
Fandina
JJ, s tím bych souhlasila. Úředník na letišti kontroloval doklady a ochranka nápis a konali.
Reagovat
Stan_Borowitz
On se nám totiž v té lidové, pardon, liberální demokracii, rozmáhá takový nešvar. Schvalují se paskvily v podobě zákonů, vyhlášek a jiných nařízení, o kterých se rovnou říká, že se nebudou až tak důsledně vymáhat nebo že policisté/úředníci atd. tak zvaně přimhouří oči, budou je vykládat volněji a tak podobně. Když se zeptáš úředníka, proč je tady na tom přehledném úseku třicítka, odpoví, že se přece počítá s tím, že tam lidi budou jezdit o 20 km/hod víc, takže oni chtějí, aby se tam nejezdilo víc než 50 km/hod.

Funguje to, pokud se na jedné nebo druhé straně nenajde někdo ze staré školy, kdo si myslí, že by se pravidla měla dodržovat. Ti se ale dají "umravnit". Nebo taky, a to hlavně, dokud jsi poslušný občan a máš dobrý sociální kredit (po Číně se jej chystá zavádět Německo a na nás taky dojde). Pak se ti to všeobecně akceptované "mírné porušování v mezích zákona" toleruje. Ale běda, když tvůj sociální kredit klesne, třeba jíš moc masa nebo doma topíš na víc než 13°C...
Reagovat
Fandina
Já bych to řekla tak, že se z prostých lidských činností dělají problémy. Za vším se hledá nevím co. A to je ten problém.
Reagovat
Vlk-v-trave
K bodu 3.

Muzes mu napsat aby odstoupil:
craig.tiley@gmail.com
ctiley@tennis.com.au

Nebo zavolat:
+61 434 184 053

preci mame novou dobu - host muze vyhodit sefa restaurace:)
Ale proc ne, vas postoj...ale beze mne:)

A nedekuj za kontakty... nejsou sice uplne dostupne, trochu se clovek musi trosku vysilit...ale neni to problem...tak preji hodne stesti, kdyz jsi zastancem, ze se nema mlcet, tak jiste kontakty vyuzijes:)

je to na tobe.
Reagovat
Krisboy
Mě to zas tak moc nepálí, ale přesto díkysmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak vaz slova:)
Reagovat
Krisboy
Omlouvám sesmile

Ale hňup to je smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak to nemusis:) Reagoval jsem jen na tvuj pozadavek a umoznil ti na nem zapracovat:)

Tak nevim jaky je...ono v praci casto slysim, ze nejaky reditel je blb... ale mozna blbnou z toho, jak za nema lide chodi... s dulezitymi vecmi...jako, ze to Kropacek chodi na delsi pauzy, Novakova je na FB behem pracovni doby, Pindous sel domu o 15 min. drive nez mel..atd...

Dokazi si predstavit, ze ma na "stole" tech stiznosti plno...a ruzneho druho...

Jako GS vybrali cestu moderniho turnaje...neni to uplne muj salek caje, ale neda se jim uprit, ze areal je opravdu jeden z nejlepsich a mimo centr arenu, jsou fakt skvele kurty a zazemi, takze kdyz hraje debl Kyrgios s Kokkim v nejake KIA arene, tak je to neco, co na jinem GS neuvidis... a pochybuji, ze hned tak uvidis...

Mam rad klasickou Anglii, je to parada, ale v Australii to maji opravdu skvele udelane. Zblbnout z toho mohl, vlastne ani bych se nedivil...ale to muzeme i my s jinych veci:) A ani nemusime poslouchat, co vsechno delame blbe.

Jako osobu ho hajit neminim, ale jako reditele, ktery je za neco odpovedny, a neni to pirko...minimalne prihmourim vlci oko:)
Reagovat
Krisboy
Tak já jsem tam nikdy nebyl, ale AO byl vždycky můj nejoblíbenější GS a jet tam v lednu na 14 dni vegetit na dovolenou spojenou s tenisem je jeden z mých snů.

A s tou omluvou jsem to myslel vážně. S výzvou k odstoupení jsem to opravdu přehnal. Podrobnosti případu neznám, zákony Austrálie neznám, zákony státu Victoria neznám, pravidla turnaje neznám, Ježíškovy doklady jsem neviděl, nevyplňoval, jak se mají vyplňovat nevím, cokdokomunasliboval nevím smile
Je jasný, že tlaků na něj musí být moc.
Reagovat
FulnekUltras
Kdyby si tvrdě stál za testováním hráčů a naopak by se důrazně postavil jejich zběsilé vakcinační buzeraci, nemohl by mu ani v tak děsivě kovidově zmasírovaném prostředí, jako je nynější Australský svaz, nikdo říct ani zblo.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
FulnekUltras
tv rejža by tyto pošuky neměl zabírat moc zblízka - a je to myslím vyřízené smilesmilesmile

podobně to ostatně řešili už i Švédi na hokejovém MS 1969, když jim tam v Johanneshovu dělali záměrně bordel čecháčkovští emigranti a podobné omezené "živly" nasrané z údajné "okupace" v rámci normálně fungující Varšavské smlouvy
Reagovat
peek
smilesmile
Reagovat
sojka1
Reagovat
FulnekUltras
platné mezinárodní smlouvy se mají dodržovat - ve všech odvětvích - a ne že v nich jedna strana záměrně před veřejností začerní pomalu třetinu textu

smilesmilesmile
Reagovat
sojka1
usuzuji, ze ty (by) sis v ramci ochrany (naseho tehdejsiho) socialistickeho systemu i ochotne (legitimne) zastrilel.....
Reagovat
Ondra979
smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
pokud by nebylo zbytí - v emočně vypjaté situaci nikdy nemůžeš úplně přesně vědět, kdo proti tobě stojí - ale věř mi, že ani s těmi plexi pro "vytlačování" (a to jsme akorát cvičili) mi nebylo všechno jedno
Reagovat
Ondra979
no to je..zradce v russackych sluzbach a zkrouceny mozek se nezapre..
Reagovat
FulnekUltras
ochrana kapitalismu v NATO funguje úplně stejně - akorát že tady jsou "spojenecká" vojska pro jistotu přítomna už předem smile
Reagovat
Fandina
Co to zase meleš za nesmysly, vypatlaná hlavo. Československo obsadili vojska s nabitými zbraněmi a nejvyšší představitele státu zajali a odvezli do ciziny. Jsi ubožák.
Reagovat
FulnekUltras
nátlak na představitele ČR (Zeman, Kavan, Vetchý) při jejich "dobrovolném" podpisu vstupu do NATO roku 1999 v USA byl s Kremlem 1968 minimálně srovnatelný - a žádný nový Kriegl se u nás za posledních 23 let nenašel - takže raději kuš, babo... ;-)
Reagovat
Fandina
Ty ubožáku, vstup do NATA schválili představitelé našeho státu. V roce 1968 nám obsadili vojska a představitele státu zajali. Jsi magor.
Reagovat
Ondra979
nj, je to proste rudej mozek..cim vis se snazi, tim smesnejsi a ubozejsi je..ale zaroven je to ukazkovy zradce, podobny jako napr Vyvadil, Foldyna, soudruh prasedent vypitec a nekteri dalsi elementi pod rudochu a je nezbytne v tomto smeru zpristnit zakony a posvitit si na ne a ta doba uz neni daleko!
Reagovat
FulnekUltras
to říkám furt, že ve své svazácky prostinké naivitě jsi vlastně docela obyčejný neofašistický zmerd smile
Reagovat
Fandina
vojska obsadila a představitele naší země zajala
Reagovat
Patapuff
"údajná okupace v rámci normálně fungující Varšavské smlouvy" Je snadné psát anonymně takovéto kraviny. Ale půjdeš tohle osobně říct někomu z příbuzných těch, co byli během té údajné okupace zabiti?
Reagovat
FulnekUltras
počet obětí při nesčetných ušáckých agresích po celém světě, kam by správně ty jejich špinavé čumáky vůbec neměli strkat, je exponenciálně jinde - když už jsme v roce 1968, stačí připomenout Vietnam - jistě, každá oběť je smutná, ale... na co si to tady vlastně hraješ? smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
USA nás nikdy nenapadla, na rozdíl od Ruska v roce 1968. Se zbraněmi v ruce. Jsi ubožák.
Reagovat
FulnekUltras
jsi klasická oběť stádního konzumu informací a z toho plynoucího myšlení smile
Reagovat
Fandina
Jsi vypatlaný mozek. Píšu, co jsem zažila. Jsi ulbožák.
Reagovat
FulnekUltras
spíš to vypadá, žes požila než zažila smile
Reagovat
Fandina
Jsi ubohý provokatér. Nic jiného se o tobě říci nedá.
Reagovat
FulnekUltras
proč se necháš tak spolehlivě vyprovokovat?
Reagovat
Fandina
Pro mě jsi hloupý, zlý a proradný člověk. Tím bych diskusi s tebou uzavřela.
Reagovat
FulnekUltras
děkuji za rozhovor a řadu podnětných příspěvků - docent Šmíd svůj výzkum nadějně začal, ale pak... ;-)
Reagovat
Patapuff
A jak teda? Půjdeš ty svoje nesmysly osobně říct někomu z příbuzných těch, co byli během údajné sovětské okupace zabiti? Nebo jsi jenom anonymní ultra-hrdina s rádoby ultra-názory?
Reagovat
FulnekUltras
jsem dokonce takový hrdina, že dobrovolně nepolezu do krátkodobě zfanatizovaného pouličního davu, věřil bys tomu?
Reagovat
Patapuff
Tvoji odpověď jsem nepochopil. Tím krátkodobě zfanatizovaným pouličním davem mají být pozůstalí po zabitých? Kupř. děti a vnoučata sedmdesátiletého Josefa Hanuse, kterého zastřelili sovětští vojáci dne 21.8.1968 v Mánesově ulici v Praze?
Reagovat
FulnekUltras
byl zjevně ve špatnou dobu na špatném místě, což se dodnes klidně může stát třeba i na silvestra - drtivou většinu obětí ale tvořili právě ti zblblíci na ulicích, převážně nezkušená vycukaná holátka, která si naivně myslela, že bojují za dobrou věc - následujících 21 a dalších 32 let jasně ukázalo, že tito "bojovníci" byli tenkrát mimo opravdu pořádně smilesmile
Reagovat
Patapuff
Pořád postrádám odpověď na otázku: Půjdeš ty svoje nesmysly osobně říct někomu z příbuzných těch, co byli během údajné sovětské okupace zabiti?
Reagovat
FulnekUltras
že se tehdejší oběti chovaly většinou jako debylové (včetně zfanatizovaných sebevrahů Palacha a Zajíce), to jejich příbuzní věděli už tenkrát - dneska už nemá smysl to opakovat těm, kteří socialismus ani nezažili a přečerpávají v sobě akorát každodenní nenávistnou masírku z hlavních médií "demokratického" režimu

když to řeknu hodně cynicky (to ovšem až s ohledem na "svobodnou" současnost, doslova překypující "lidskými právy"), každý to má takový, jaký si to udělá smile
Reagovat
Patapuff
A půjdeš ty svoje nesmysly osobně říct někomu z příbuzných těch, co byli během údajné sovětské okupace zabiti?smile
Reagovat
FulnekUltras
znova opakuju - pokud by pamětníci ještě žili, převáží ve mně ohled ke stáří a jejich vlastnímu svědomí - a potomkům, kteří nezažili, to nemá smysl troubit - ti potřebují rozeznat blbosti a svinstva hlavně v přítomnosti, kterou žijí
Reagovat
Patapuff
Tak jo. Dopracovali jsme se k odpovědi, že osobě bys to nikomu říct nešel, že to budeš jenom takhle anonymně vytrubovat na netu. Toto je vlastnost společná všem internetovým bombarďákům.smile
Reagovat
Fandina
Je to ubožák a je jedno, že jen píše na internetu.
Reagovat
FulnekUltras
jsi mainstreamem zmasírovaný teoretik na úrovni průměrného "veřejnoprávního" pohůnka z Kavek - takže víc opravdu nemá cenu psát smile
Reagovat
Ondra979
hele Fulneku - supe zprava, Koudelka pokracuje ve funkci sefa BIS a to znamena, ze prezije ve funkci i vrchniho kolaboranta ktery sabotuje jeho povyseni, na to si pocka az jezevec za rok skonci, ale dulezite je, ze pokracuje, z toho bude mit hradni gallerka okolo Mlhy jiste velkou radost a ty taky :))
Reagovat
FulnekUltras
po volebním výsledku, který tady nastolil vládu skutečného (nikoliv jen mainstreamem u Babiše deklarovaného) lžipokrytectví, mě takováhle prkotina fakt nemůže překvapit

BIS je pouhý navenek zastřešovací a prováděcí orgán všech agenturních svinstev, která pro Česko vymyslí CIA a US Embassy smilesmilesmile
Reagovat
Ondra979
tak to je dobre ze to tak vidis..pak je vsechno v poradku smile
Reagovat
Patapuff
Tady nejde o nějaký názor. Jde o to, jestli bys to, co anonymně píšeš, dokázal i osobně říct. Což ty ani tobě podobní nedokážete. Platí zde přímá úměra. Čím větším lůsrem je člověk v reálném životě, tím větším je potom borcem na netu.
Reagovat
FulnekUltras
jak říkám výše, za celý svůj dosavadní život jsi to dopracoval přesně sem - k roli primitivního teoretického tlampače jakési toporně shora stanovené sociální škatulky, kterou jsi vyčetl max. někde v erárkorporátních materiálech Vrabeljugend - na víc než sebeprojekci vlastního tupého nic nemáš, praxe a invence ti zoufale chybí, a ani se nesnažíš to nějak zvlášť zakrýt smile

tak pojď ještě kousek, a ukaž co ti zbylo v gatích ;-)
Reagovat
Patapuff
Nevím, co jsi výše uvedeným chtěl říci, mám za to, že to nevíš ani ty. Jenom zopakuji, seš jenom životní lůsr, co nedokáže osobně říci to, co anonymně píše, což je z výše popsaného zřejmé. A stačí mi to napsat takhle jednoduše a nepotřebuju přitom sám sebe ohromovat onanií cizích slovíček, která jsem někde opsal.
Reagovat
Patapuff
Ještě upřesním a doplním. Seš životní lůsr, co nedokáže osobně říci to, co anonymně píše. Zdůvodnění: vyplývá to z naší komunikace a sám si to i doznal.
Zdůvodni mi ty tvůj závěr, že "za celý svůj dosavadní život jsem to dopracoval přesně sem - k roli primitivního teoretického tlampače jakési toporně shora stanovené sociální škatulky, kterou jsem vyčetl max. někde v erárkorporátních materiálech Vrabeljugend - na víc než sebeprojekci vlastního tupého nic nemám, praxe a invence mi zoufale chybí, a ani se nesnažím to nějak zvlášť zakrýt".
Reagovat
FulnekUltras
dělat ze sebe ještě většího blba než jsi, by ti šlo ;-))) stejně jako odvolávat se tady sugestivně na jakousi kdyby situaci, o které dobře víš, že v reálu jen těžko nastane - nebo jsi snad sám oním pozůstalým?
Reagovat
Patapuff
Za blbce, který nedokáže říkat to, co píše, seš v první řadě ty.
A zdůvodníš mi tvůj závěr, že "za celý svůj dosavadní život jsem to dopracoval přesně sem - k roli primitivního teoretického tlampače jakési toporně shora stanovené sociální škatulky, kterou jsem vyčetl max. někde v erárkorporátních materiálech Vrabeljugend - na víc než sebeprojekci vlastního tupého nic nemám, praxe a invence mi zoufale chybí, a ani se nesnažím to nějak zvlášť zakrýt"?
Reagovat
Patapuff
A k tomu reálu, který jen těžko nastane. Pozůstalých po zabitých za sovětské okupace je tu spoustu. Není těžké nějakého najít a pak mu přednést ty tvoje bláboly. Když umíš najít na netu zbytečné fráze, kterými se tu pak oháníš, jistě najdeš i nějakého toho pozůstalého.
Reagovat
Patapuff
Jo a ještě jsem si všimnul, že když tady někdo neví, jak odpovědět, tak tomu druhýmu napíše, že je blb, nebo tak něco. Přesně jak si to udělal tysmile.
Reagovat
FulnekUltras
když tady pořád dokola nechápeš pár jen trochu složitěji za sebe postavených normálních slov, tak co mám odpovědět? ;-)))

stručně jen pro tebe - se svou sociální škatulkou jsi úplně vedle, a pravdu lidem do očí jsem říkal jak před rokem 1990, tak i po něm - že mezitím vznikl net a jsem teď často právě na něm, za to skutečně nemůžu - na faktech, která tady uvádím, se jejich přesunem do psané formy vůbec nic nemění smilesmilesmile
Reagovat
Patapuff
"nechápeš pár jen trochu složitěji za sebe postavených normálních slov" Sis stáhnul nějaký fráze a naplácal si je za sebe, s tématem to nijak nesouviselo, patrně sis tím přišel zajímavej. Se svou sociální škatulkou nejsem vedle. Píšeš, že sovětská okupace v roce 1968 byla údajná, že oběti této okupace si za to mohly samy. Lidem, kterých se to týká, bys to ale do očí neřekl. Neřekl bys jim to proto, že víš, že je to blbost a současně provokace. Ale na net to anonymně napíšeš. Tohle je velká zbabělost.
Reagovat
FulnekUltras
mýlíš se - protože v dnešní době patrně nejsi zvyklý na takto podané argumenty - a proto se ti zřejmě taky zdá, že někde "stahuju fráze" - místo aby sis třeba vygůglil co za hovado je onen Vrabel - čili bohužel musím konstatovat, že tahle naše debata nikam nevede, a jestli máš pocit, že ses v ní dopracoval k nějakému závěru o mně, tak se ho drž a nepouštěj, páč jinak těch pevných bodů asi moc nemáš ;-)))
Reagovat
Patapuff
Ty žádné argumenty nepodáváš. Jenom píšeš, že sovětská okupace v roce 1968 byla údajná a že oběti této okupace si za to mohly samy. A jestli mám pocit, že jsem se dopracoval k nějakému závěru o tobě? Dopracoval jsem se k poznání, že osoba schovaná za nickem FulnekUltras je taková ta internetová klasika, co anonymně píše něco, co by do očí neříkal. Měj se a užívej si to.
Reagovat
FulnekUltras
Existence Varšavské smlouvy ti prostě nevoní - to je celé. Ani se nedivím, když současný režim a jeho mainstream už spoustě lidí vypláchly mozky v opačném gardu takřka dokonale. O to snadněji se jim pak ale ve virtuálu žongluje s termíny jako "anonymní zbabělost" či "netová klasika" - což už dneska beru jako běžný kolorit. Kolorit lidí, kterým zoufale schází normální vnímání světa, a tak si jej (z blbosti nebo pohodlnosti? ;-) nahradí prostě tím, co je první po ruce - snadno dostupným souborem "renomovaných" manipulací a lží v hlavním mediálně-(dez)informačním proudu.

smilesmilesmile
Reagovat
sojka1
placas opet kraviny a dobre vyplachnuty jsi ty, jen se tu lesknes naucenou komunistickou propagandou. Samozrejme nevyslovujes zadnou pravdu, ale zase a opet jen tu propagandu, navic ucel Varsavske smlouvy si ale skutecne i nepametnici mohou snadno dohledat, stejne tak kdo, proc a jak velel jejim ozbrojenym silam. I operacni plany na obdobi po invazi do Ceskoslovenska se dochovaly. Ale ten tvuj jazyk je fakt brilantni, to uz jsem zminovala. Taky si vzdycky uzivam ten tvuj schvalne primitivni (a primitivum urceny) uder na zaver, ktery nema skutecne chybu...
Reagovat
FulnekUltras
"zdrcující" kritika VS z dnešního pohledu "hrdinných generálů po bitvě" je pouze mstivě ideologická, nic víc - NATO bylo a je organizačně totéž, navíc ještě mnohem víc odporně roztahovačné a křivácky agresivní, dlouhodobě nedodržující základní zásady klidného mezinárodního soužití - Gorbačova ty svině podvedly už v 80. letech (že prý za odsun SA z NDR recipročně odtáhnou z NSR ;-))), a dneska by si chtěly po skoro celé Evropě panovačně uzurpovat ještě Ukrajinu (za jakou cenu???) - nebuď aspoň taky tak zoufale gorbačovsky naivní a buď ráda, že tě tenkrát na Václaváku jenom postříkali ;-) smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
Škoda, že vám nikdy nedojde, že si z vás všech dělá ULTRA PRDEL.
Reagovat
Patapuff
Tohle PRDEL moc není. Není to vtipné. Když si někdo dělá PRDEL, tak by to asi mělo být vtipné. Tohle jsou trapné kecy anonymního internetového ultra-hrdiny.
Reagovat
Krisboy
Svatá prostoto...smile až si tohle ten kretén přečte, bude se válet po podlaze. No nic, nebudu vás rušit.
Reagovat
Patapuff
Piš o jiných, že jim něco nedochází...smile
Reagovat
Ondra979
no jasne, tohle uz neni..ale on je to fakt nejakej bolsevickej kadr nebo snad i lampasak nebo nco podobneho, nebo fizl...nekdo to tady uz zminoval a naprosto to na nej sedi..ukazkovy kolaborant a rudy nok
Reagovat
FulnekUltras
blixa už ti to podrobně vysvětlí ;-)))

já dneska musím ještě něco udělat ;-) smile
Reagovat
Krisboy
Woe to je fakt banda de bilů. Navrátilová měla naprostou pravdu smile
Reagovat
FulnekUltras
tak ohební pokrytci to jsou rozhodně...
Reagovat
Ondra979
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist