Pořadatelé Australian Open skončili kvůli pandemii ve stomilionové ztrátě

3. 12. 2021, 10:13
Aktuality 11
Australský tenisový svaz zaznamenal v souvislosti s organizací letošního Australian Open ztrátu 100 milionů dolarů (asi 1,6 miliardy korun). S odkazem na výroční zprávu o hospodaření o tom informovala agentura Reuters.

První grandslam sezony byl kvůli pandemii z ledna přeložen na únor a omezena byla také návštěvnost v areálu. Organizátoři navíc museli vynaložit značnou část financí na opatření včetně dvoutýdenních karantén v hotelu pro účastníky.

Pořádající svaz kvůli tomu vyčerpal rezervu 80 milionů australských dolarů. A aby mohl uspořádat nadcházející grandslam v Melbourne, musel si vzít půjčku na 40 milionů dolarů.

V nadcházejícím roce by se mělo Australian Open vrátit do lednového termínu a mělo by se hrát před plnými tribunami. Všichni hráči, kteří chtějí na turnaji startovat, musejí být očkovaní.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Pavol
Ako motorová píla. Djoko zaber. smile
Reagovat
No-le
Lajovič je plácal. Takhle prohrát... Srbové tím pádem balí kufry.smile
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby pořád navymejšleli samé zákazy nestalo by se jim to smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilešikanovat mladé lidi. To jim jde.
Reagovat
tommr
jj to je účet za ty jejich buzerace ...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
SwissMaestro
smile
Reagovat
milik254
Myslím, že radši přijdou o pár milionu než desítky tisíc lidských životů. Bohužel naše země zvládla, í vinou primitivů s židovskou hvězdou, rozfofrovat miliardy i nechat umřít přes 30 000 lidí. A k tomu rozdělit společnost.smilesmilesmile
Reagovat
Stan_Borowitz
Dávám velký smile a smile za tu neutrální formulaci "naše země". A také doufám, že hlavní motivací pořadatelů AO je ochrana životů...

Jen bych upřesnil, že nejde jen o naši zemi a nejde jen o Covid. Společnost je rozdělená už delší dobu minimálně na celém Západě. Koronavitus není příčinou, jen ty procesy výrazně urychlil.
Reagovat
Stan_Borowitz
Omlouvám se, ten druhý smajlík má být smile...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist