Porážka doma v den narozenin a stabilní forma v nedohlednu. Zverev v Mnichově ztroskotal hned na O'Connellovi

20. 4. 2023, 15:13
Aktuality 0
ATP MNICHOV - Alexander Zverev se letos vrací po půlroční pauze zaviněné zraněním a operací kotníku a stále nemůže najít stabilní formu. Po osmifinálové účasti před týdnem na Masters v Monte Carlu ztroskotal na domácí akci v Mnichově, kde v letech 2017-18 triumfoval, hned na prvním soupeři. Domácí favorit v den svých 26. narozenin nestačil 6-7(2) 4-6 na Christophera O'Connella.
Alexander Zverev (© AFP)

Alexander Zverev si v loňském semifinále na French Open s Rafaelem Nadalem vážně zranil kotník a sezona pro něj skončila. K soutěžním zápasům se vrátil na Silvestra, trápil se, ale na konci února se začal zlepšovat. V Dauhá sehrál bitvu s pozdějším finalistou Andym Murraym, v Dubaji došel až do semifinále a v osmifinále v Indian Wells neměl daleko ke skalpu rozjetého Daniila Medveděva.

Stabilní formu však neudržel, 25letý Němec schytal v Miami výprask a "kanára" od Tara Daniela a v osmifinále na antuce v Monte Carlu nedopodával druhou ani rozhodující sadu proti Medveděvovi. V antukovém jaru pokračoval v Mnichově. Šampion z let 2017-18 a nasazená trojka ztroskotal hned na prvním soupeři, když nestačil 6-7(2) 4-6 na Christophera O'Connella, který teprve před pár týdny v Marrákeši dosáhl na své první antukové čtvrtfinále na nejvyšším okruhu.

Bývalý druhý hráč světa a vítěz antukových Masters v Madridu a Římě tahal od začátku za kratší konec. V tie-breaku úvodní sady uhrál jen dva body a ve druhém setu se mu sice povedlo srovnat z 2-4 na 4-4, nicméně v devátém gamu zaváhal potřetí v zápase na servisu a Australan utkání čistou hrou dopodával.

Statistiky zápasu Zverev - O'Connell

Osmadvacetiletý O'Connell bude o své teprve druhé semifinále na turnajích ATP usilovat proti kvalifikantovi Flaviovi Cobollimu. Dvacetiletý Ital je ve čtvrtfinále na této úrovni poprvé v kariéře.

Suverénně naopak vstoupil do turnaje nejvýše nasazený Holger Rune a úspěšně zahájil obhajobu svého prvního triumfu na okruhu ATP. Devatenáctiletý Dán, jenž přijel po finálovém nezdaru na Masters v Monte Carlu, si v úvodním zápase poradil 6-3 6-4 s domácím Yannickem Hanfmannem a ve čtvrtfinále narazí na Cristiana Garína. Se šampionem ročníku 2019 vyhrál oba předchozí souboje.

Světová desítka Taylor Fritz vstoupil do soutěže výhrou 4-6 6-3 6-3 nad Maďarem Mártonem Fucsovicsem. Ve čtvrtfinále se druhý nasazený Američan utká s Rakušanem Dominicem Thiemem, nebo Marcem-Andreou Hüslerem, jejichž souboj byl kvůli dešti přerušen. Blíže k postupu má Švýcar, který vyhrál první set 7-5 a ve druhém je stav 3-3.

Další čtvrtfinálový duel obstarají loňský finalista Botic van de Zandschulp s Marcosem Gironem.

• ATP 250 MNICHOV •
Německo, antuka, 562.815 eur
čtvrteční výsledky (20. 4. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Rune (1-Dán.) - Hanfmann (Něm.) 6-3 6-4
Fritz (2-USA) - Fucsovics (Maď.) 4-6 6-3 6-3
O'Connell (Austr.) - Zverev (3-Něm.) 7-6(2) 6-4
van de Zandschulp (4-Niz.) - Karacev (-) 6-2 6-0
Garín (Chile) - Sonego (6-It.) 6-3 7-6(3)
Giron (USA) - Ritschard (Švýc.) 4-6 6-3 6-3
Cobolli (It.) - Otte (Něm.) 6-0 3-6 6-3
• Dvouhra - 1. kolo •
Karacev (-) - Altmaier (Něm.) 4-6 7-6(2) 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist