Preview: Antukový turnaj ATP ve Valencii

14. 4. 2008, 13:40
Aktuality 0
Hlavní hvězdou antukového podniku ve španělské Valencii bude pátý hráč světa, domácí David Ferrer. Nechybí ani jeden loňský semifinalista - Ital Starace a Španělé Navarro Pastor, Santiago Ventura a obhájce titulu Nicolas Almagro. Získá i letos pošesté v řadě trofej pro vítěze domácí tenista?
Preview: Antukový turnaj ATP ve Valencii

David Ferrer po čtyřech startech na turnaji ve Valencii, z nichž se jednou probojoval až do finále, v loňské sezoně tento podnik vynechal. Letos se ale chce po nepříliš úspěšném startu do sezony dobře připravit na antukové turnaje Masters, na nichž hrál před rokem maximálně ve čtvrtfinále. Turnajovou jedničku čeká při vstupu do turnaje krajan Ivan Navarro Pastor, jenž si před rokem ve Valencii zahrál semifinále. Tito Španělé se spolu utkají poprvé a favoritem nejen tohoto zápasu, ale i celého turnaje, je David Ferrer, který bude bojovat o svůj 6. titul.

V cestě světové pětce se může postavit loňský vítěz Nicolas Almagro, který má letos na antuce skvělou bilanci 14-1, z čehož vytěžil dva tituly (před touto sezonou měl na svém kontě pouhé dva, oba právě z Valencie). Jedinou porážku musel překousnout v Buenos Aires, kde kvůli zranění nedohrál proti Chelovi. K případnému střetnutí Ferrer - Almagro by však došlo případně až ve finále. V úvodním kole si Almagro musí poradit s jedním z úspěšných kvalifikantů.

Loňský poražený finalista, Ital Potito Starace, letos do Valencie přicestoval jako týden starý vítěz antukového challengeru v Neapoli, kde vyhrál potřetí v řadě. Svou kvalitu na cihlovém povrchu potvrzoval hlavně v minulé sezoně - premiérového titulu se sice opět nedočkal, ale šestadvacetiletý Ital si zahrál antukové finále právě ve Valencii a v Kitzbühelu. Na pomalém povrchu získal skalp Španělů Fernanda Verdasca nebo bývalé světové jedničky Juana Carlose Ferrera. V 1. kole si zahraje s krajanem Simonem Bolellim a stejně jako ve třech předchozích vzájemných duelech by měl loňský finalista uspět.

K favoritům turnaje bude bezesporu patřit i druhý nasazený Argentinec Juan Monaco. Vítěz tří antukových podniků - všechny tituly získal v loňské sezoně - začal i tento rok na oranžovém povrchu výborně. Ve Viňa del Mar postoupil do finále singlu i deblu. Jenže právě ve čtyřhře si podvrtl kotník a do boje o titul ve dvouhře nenastoupil. Za tři týdny se na kurty sice vrátil, ale na jeho hře pauza následky zanechala. Ani na jednom z posledních čtyřech turnajů nevyhrál více jak jeden zápas. Zítra však vstoupí do turnaje zápasem proti Rakušanu Werneru Eschauerovi, s nímž by si měl v prvním vzájemném utkání poradit. Rakouský tenista od loňského překvapivého finále v Amersfoortu vyhrál na turnajích ATP pouze jeden zápas ze 17.

Tahákem prvního kola bude souboj dvou bývalých světových jedniček - domácí Juan Carlos Ferrero, který ve Valencii v roce 2003 vyhrál, se střetne s Rusem Maratem Safinem. Poslední tři vzájemné střetnutí vyhrál Španěl, celková bilance je těsnější 6-5.

Z turnaje se odhlásil Andy Murray, kterého nahradil Tommy Robredo, jenž tak bude plnit roli turnajové trojky. V úvodním kole narazí na svého krajana, který v neděli získal titul na challengeru v italské Monze - Alberta Montaňese.

Vítězové turnaje ATP ve Valencii z posledních let:

2007 ... Nicolas Almagro (Španělsko)
2006 ... Nicolas Almagro (Španělsko)
2005 ... David Ferrer (Španělsko)
2004 ... Fernando Verdasco (Španělsko)
2003 .... Juan Carlos Ferrero (Španělsko)

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist