Preview: ATP Masters 1000 Miami

23. 3. 2021, 12:00
Previews 49
Ve středu v Miami vypukne první letošní podnik série ATP Masters 1000. Na Floridě chybí největší hvězdy Novak Djokovič, Rafael Nadal a Roger Federer, z Top 10 se omluvili ještě Dominic Thiem a Matteo Berrettini. Nasazenou jedničkou je světová dvojka Daniil Medveděv. V hlavní soutěži bude české barvy reprezentovat pouze Jiří Veselý.

Ve středu v Miami začne první letošní podnik série ATP Masters 1000, který se loni kvůli pandemii koronaviru vůbec neuskutečnil. V oblíbené destinaci na Floridě se bude o jednu z nejcennějších trofejí bojovat od 24. března do 4. dubna (neděle), kdy je na programu finále.

Mezi největší favority se řadí kvarteto nejvýše nasazených - světová dvojka Daniil Medveděv, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev a Andrej Rubljov.

Z hráčů, kteří měli zajištěnou účast v hlavní soutěži, chybí největší hvězdy Novak Djokovič, Rafael Nadal a Roger Federer, z Top 10 nedorazili ještě Dominic Thiem s Matteem Berrettinim. Pořadatelům se omluvili například i Gaël Monfils, Stan Wawrinka či Pablo Carreño.

Z českých tenistů se v Miami představí pouze Jiří Veselý.

Divokou kartu do hlavní soutěže obdrželi domácí Michael Mmoh, Britové Andy Murray a Jack Draper, Španěl Carlos Alcaraz a Francouz Hugo Gaston.

Djokovič se bez ohledu na výsledek letošního ročníku Miami Open udrží na tenisovém trůnu.

Celková dotace turnaje činí 6,68 milionu dolarů (cca 146,5 milionu korun). Vítěz si přijde na přibližně 300 tisíc dolarů (cca 6,6 milionu korun) a připíše si do žebříčku ATP 1000 bodů.

MIAMI OPEN 2021 FAKTA
• Shrnutí •
Finále 2019: Federer (4-Švýc.) - Isner (7-USA) 6-1 6-4
Nejvýše nasazení: Medveděv (2. v ATP), Tsitsipas (5.), A. Zverev (7.), Rubljov (8.), Schwartzman (9.), Shapovalov (11.), Bautista (12.), Goffin (13.)
Kategorie: ATP Masters 1000
Místo konání: Miami, USA
Povrch: tvrdý
Dotace: 6.680.000 dolarů
• Možná čtvrtfinále •
Medveděv (1-Rus.) - Bautista (7-Šp.) | H2H 0-2
A. Zverev (3-Něm.) - Goffin (8-Belg.) | H2H 2-2
Schwartzman (5-Arg.) - Rubljov (4-Rus.) | H2H 1-0
Shapovalov (6-Kan.) - Tsitsipas (2-Řec.) | H2H 3-1
• Možná osmifinále •
Medveděv (1-Rus.) - Lajovič (16-Srb.) | H2H 1-2
Auger-Aliassime (11-Kan.) - Bautista (7-Šp.) | H2H 1-1
A. Zverev (3-Něm.) - Chačanov (14-Rus.) | H2H 2-2
Dimitrov (9-Bulh.) - Goffin (8-Belg.) | H2H 11-2
Schwartzman (5-Arg.) - Fognini (10-It.) | H2H 1-1
Garín (13-Chile) - Rubljov (4-Rus.) | H2H 0-2
Shapovalov (6-Kan.) - Raonic (12-Kan.) | H2H 1-1
de Minaur (15-Austr.) - Tsitsipas (2-Řec.) | H2H 1-5
• Soupeři českých tenistů v 1. kole •
Veselý (ČR) - Djere (Srb.) | H2H 1-1
Kompletní los


Tipujeme
Daniil Medveděv je naprosto zaslouženě jedním z největších favoritů na triumf. Ruský tenista vyhrál 24 z posledních 26 zápasů a svou bilanci by měl vylepšit v Miami, kde začne proti Samovi Querreymu, nebo Yen-Hsun Luovi. Jeho prvním nasazeným soupeřem by mohl být Reilly Opelka a zvládnout by měl i případné osmifinále s Danielem Evansem, či Dušanem Lajovičem, i když s posledním jmenovaným prohrál poslední dva souboje včetně toho pár týdnů starého v Rotterdamu.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: -
1. čtvrtfinalista: Daniil Medveděv


O dalším čtvrtfinalistovi by se mělo rozhodnout mezi Robertem Bautistou a Félixem Augerem-Aliassimem. Sedmý nasazený Bautista se ale nejprve musí vypořádat se senzačním finalistou dubajského podniku Lloydem Harrisem, nebo Andym Murraym a nejspíše nasazeným Janem-Lennardem Struffem. Auger-Aliassime ve druhém kole narazí na Pierra-Huguese Herberta, či Pedra Sousu a nepřekonatelnou překážkou by neměli být jeho krajan Vasek Pospisil ani John Isner.

Auger-Aliassime s Bautistou vyhrál poslední souboj loni v hale v Kolíně nad Rýnem a srovnal vzájemnou bilanci na 1-1. Bautista je však pod širým nebem silnější než v hale a tentokrát by měl proti kanadskému mladíkovi uspět. Forma obou je nicméně nevyrovnaná a nebylo by vůbec překvapením, kdyby šel dál Auger-Aliassime.

Zajímavé zápasy 1. kola: Harris - A. Murray
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: A. Murray - Bautista (2K)
2. čtvrtfinalista: Roberto Bautista


Alexander Zverev do Miami dorazil po čerstvém triumfu v Acapulku, kde ve finále porazil Stefanose Tsitsipase a na Floridě patří k největším favoritům. Finalista ročníku 2018 však nemá nijak jednoduchý los. Po Carlosovi Alcarazovi, nebo Emilovi Ruusuvuorimu, se kterými by si měl poradit, může narazit na nevyzpytatelného Nikoloze Basilašviliho, jenž nedávno triumfoval v Dauhá.

A jednoduché nejspíše nebude ani osmifinále, ve kterém by Zvereva asi vyzval Jannik Sinner, či Karen Chačanov. Sinner patří k největším mladým talentům a umí favority porážet, se Zverevem má dokonce vyrovnanou bilanci 1-1. S německou jedničkou má smírnou bilanci i Chačanov, jenž vyhrál poslední dva souboje. Zverev by ovšem do čtvrtfinále projít měl.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: A. Zverev - Basilašvili (3K), Sinner - Chačanov (3K), A. Zverev - Sinner (OF), A. Zverev - Chačanov (OF)
3. čtvrtfinalista: Alexander Zverev


Grigor Dimitrov bude v Miami hrát už podesáté a ještě nikdy nebyl ve čtvrtfinále. Letos má velkou šanci poprvé mezi nejlepší osmičku postoupit. Bulharský tenista, který na všech třech letošních turnajích skončil právě ve čtvrtfinále, začne proti Cameronovi Norriemu, či Jošihitovi Nišiokovi a větší problém by pro něj neměl představovat ani nasazený Taylor Fritz.

V osmifinále by Dimitrov měl narazit na Alexandera Bublika (potenciální soupeř pro Jiřího Veselého ve druhém kole), nebo Davida Goffina. Bublik má tradičně nevyrovnanou formu a Goffinovi se po triumfu v Montpellieru zase přestalo dařit, navíc má s Dimitrovem mizernou bilanci 2-11.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Bublik - Goffin (3K), Dimitrov - Bublik (OF), Dimitrov - Goffin (OF)
4. čtvrtfinalista: Grigor Dimitrov


Aslan Karacev si letos stihl zahrát své první semifinále na grandslamech, před týdnem v Dubaji slavil svůj premiérový triumf na hlavním okruhu a teď ho čeká další úkol, poprvé vyhrát zápas na turnajích Masters. To by se mu mělo proti Jackovi Draperovi, nebo Michajlovi Kukuškinovi podařit a uspět by mohl i ve třetím kole proti nevyzpytatelnému Fabiovi Fogninimu.

A konečnou nemusí být pro ruského ranaře ani osmifinále, jelikož v něm může narazit na Diega Schwartzmana, kterého smetl na letošním Australian Open. Argentinec navíc letos nemá svou nejlepší ani vyrovnanou formu.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Korda - Fognini (2K), Karacev - Fognini (3K), Schwartzman - Karacev (OF)
5. čtvrtfinalista: Aslan Karacev


Dalším z největších favoritů na titul je Andrej Rubljov a měl by tuto roli bez větších potíží potvrdit. Letos skvěle hrající ruský mladík nejprve bude čelit Pedrovi Martínezovi, nebo Tennysovi Sandgrenovi a pak nejspíše (letos už potřetí) Mártonovi Fucsovicsovi. Do osmifinále se nabízí Christian Garín, teenager Lorenzo Musetti a možná Benoit Paire, kterého ale momentálně tenis očividně vůbec nebaví. Se všemi potenciálními osmifinalisty by si měl Rubljov poradit.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: -
6. čtvrtfinalista: Andrej Rubljov


Další část pavouka je naopak naprosto otevřená. Největším aspirantem na čtvrtfinále je Denis Shapovalov, ale kanadský mladík stejně jako jeho krajan Milos Raonic, jehož může potkat v osmifinále, Hubert Hurkacz ani Ugo Humbert nemá nejlepší ani vyrovnanou formu. Ještě je tam letos skvěle hrající Jérémy Chardy.

Shapovalov právě Chardyho a Hurkacze vyřadil před týdnem v Dubaji, v osmifinále by tak neměl chybět. Raonice i Humberta už dokázal minimálně jednou porazit, takže do čtvrtfinále by mohl projít právě on.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Shapovalov - Raonic (OF)
7. čtvrtfinalista: Denis Shapovalov


Poslední z největších favoritů Stefanos Tsitsipas by si měl na úvod poradit s Kevinem Andersonem, nebo Thiagem Monteirem a zvládnout by měl i případný souboj o osmifinále s Keiem Nišikorim. O čtvrtfinále by si měl zahrát s Alexem de Minaurem, nebo Lorenzem Sonegem. S Australanem má bilanci 5-1, se Sonegem by se utkal poprvé a rovněž by byl jasným favoritem.

Zajímavé zápasy 1. kola: -
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Nišikori - Tsitsipas (3K), de Minaur - Tsitsipas (OF)
8. čtvrtfinalista: Stefanos Tsitsipas

1. čtvrtfinále: Medveděv porazí Bautistu | H2H 0-2
2. čtvrtfinále: Zverev porazí Dimitrova | H2H 2-1
3. čtvrtfinále: Rubljov porazí Karaceva | H2H 0-1
4. čtvrtfinále: Tsitsipas porazí Shapovalova | H2H 1-3

1. semifinále: Medveděv porazí Zvereva | H2H 4-5
2. semifinále: Tsitsipas porazí Rubljova | H2H 2-4

Finále: Medveděv porazí Tsitsipase | H2H 6-1

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

49
Přidat komentář
Stan_Borowitz
Osobně si myslím, že to zranění Rafy musí být sakra vážné, když ani za těchto okolností nestartuje. Nebo probíhá detox před antukovou sezónou.
Reagovat
Mayo
On sa zameriava na veľké turnaje. Mickey mouse turnaje ho nezaujímajú smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Koukni do jeho kalendare, kdy naposledy byl v USA:)
Reagovat
Patik
už dávno trénuje na antuke..
Reagovat
Pe3k
https://www.youtube.com/watch?v=MItzZJ_q1iA

říkal jsem si, že tto bude nějaká blbost, ale celkem se to povedlo...
Doporučuju vše i nevěřící Soječce...

smile
Reagovat
Vlk-v-trave
no je to o trochu lepsi nez ten Rublev :)
https://www.youtube.com/watch?v=r9OUNt7gjDY

* Ale Ben ho dost zere, takze ho pasoval na viteze Miami. Aslan bude za chvilu popularnejsi nez Djokovic :D
Reagovat
paddy
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
paddy
6 ze 7 největších favoritů jsou "Rusové" smile

Medvedev 3.42
Rublev 5.1
Zverev 7.67
Tsitsipas 8
Raonic 20.33
Karatsev 22.33
Shapovalov 24.33
Bautista-Agut 30
Sinner 32.67
Auger-Aliassime 45

snad poprvé v historii, na Masters určitě, jsou top4 nasazení Rusové
Reagovat
paddy
Reagovat
Nola
nebude hrat v Miami, chaos na pokracovanie smile
Reagovat
SwissMaestro
důvod?
Reagovat
Krisboy
Slabá konkurence, tudíž neplnohodnotný titul smile
Reagovat
Nola
zranenie slabin, aspon tak som to pochopila....
Reagovat
SwissMaestro
třísla prej
Reagovat
Krisboy
To je snad totéž, ne?
Reagovat
SwissMaestro
upřesnění, klídeksmile
Reagovat
Krisboy
Já jsem klidný, jenom se ptám smile
Reagovat
SwissMaestro
Každopádně mě jeho odstoupení mrzí. Pro mě byl jedním z mála taháku jenž Miami mělo nabídnout. To nové prostředí se mi v Miami líbí. Tak snad na antuce :)
Reagovat
Nola
mohol ziskat nejake bodiky, ale mal dost tazky los, Harris a v dalsom kole Autista
Reagovat
SwissMaestro
Ještě tam je Isner, tak snad něco uhraje
Reagovat
paddy
v turnaji zbyl pouze jediný GS vítěz, a to Čilič smile
Reagovat
Krisboy
Tímto se stává superfavoritem. Jestli nezvedne nad hlavu pohár, bude to Upset of the Year.
Reagovat
PH94
Vidím to na Zvereva hoši smile Překvapit by mohl Shapovalov smile
Reagovat
Pe3k
šapo není typ co by vyhrával (větší) turnaje (a FAA už vůbec). Vyhraje někdo z Rusů smile
To budu psát před každým turnajem krom GS.
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Vlk-v-trave
14:00 start.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ben se rozjel:)))
Finale: Karatsev vs. Zverev/ vitez Zverev :)
Reagovat
Pe3k
Tak kurwa Vlku pošli ten los, ne?
Reagovat
paddy
smile

https://sport.aktualne.cz/tenis/mela-jsem-svest-djokovice-tvrdi-srbska-modelka-za-skandal-ji/r~15a191228bb311ebb9860cc47ab5f122/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=d1-sport&utm_term=position-0&utm_campaign=Aktualne
Reagovat
Pe3k
Osobně by mě zajímal názor místních srdíčko fans na událost tuším z roku 2008 kdy si podal Rodick v šatně Djokovice.
Reagovat
smazaný uživatel
roddick, kdyz dovolis, hulvate
Reagovat
Pe3k
Ano, ano omlouvám se členovi tenisové síně slávy smile
Reagovat
smazaný uživatel
to bych prosil
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ty seš hulvát, když už tak Roddicksmile
Reagovat
smazaný uživatel
nevoprozuj sasku
Reagovat
paddy
Letos pouze prázdná fráze organizátorů smile

Prize money mínus 50%+

Prostě se nevyplatí přijet hlavně těm nejbohatším
Účast 50%! z top10 a cca 30% z top100

https://www.idnes.cz/sport/tenis/miami-james-blake-koronavirus-omluvenky-premie-vstupne.A210322_141235_tenis_tof

Kecy o žebříčku za posledních 12 měsíců (viz poslední dny) jsou stejně nesmyslné jako koukat na letošní Race
Efektivně je to Race za posledních cca 6 měsíců

Férovější je spočítat Race za posledních 12 měsíců, byť někteří vynecháváli, příp. turnaje se nehrály
Reagovat
Nola
ty musis byt fakt obmedzeny smile

najbohatsi v T10 su postarsi pani, u ktorych uz prize money nehraju ulohu, pochop to konecne, zahraju si nejaku 500, resp.250 a pripisu si na ucet viac ako za vitazstvo v M1000 smile

Forehand to vysvetlil uplne jasne, ale ty stale tocis o PM smile
Reagovat
Pe3k
Forehand něco někomu vysvětlil? A jasně? No to bych chtěl vidět smile
Btw. toho paddyho ještě moc neznám, ale určitě nebude tak mimo jako ty, milá Nolko smile
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Pe3k
Od zítřka snad už smile
Reagovat
Nola
mysleno v makovici smile

staci, ked precitas nieco v spojitosti s FH :D
Reagovat
Pe3k
Nolka vidíš to? Stačilo 12 let konverzace a už si posílamá pusinky smile
Reagovat
Pe3k
Jen doufám, že to teď nečte Spaniel, protože ten by mě zabil, že jsem mu tě přebral...
Reagovat
Nola
ja mam noveho Fedfana v hladaciku s nickom PeRFectsmile
Reagovat
Pe3k
To mi přece po všech těch letech nemůžeš udělat smile
Reagovat
paddy
vedle v článku si psala o FH důvodech neúčasti hodně hráčů jako kdyby objevil Ameriku

mé varování proběhlo už několik dní před ním smile smile

16.3. po odhlášení Thiema:
"a nebude poslední
přes oceán kvůli jednoho turnaje na hardu před antukovu sezónou

naprosto logické"

30% hráčů z top 100 znamená, že Gaudenzi musí odmrazit ranking, jinak bude fraška pokračovat...

https://www.tenisportal.cz/zpravy/z-miami-se-odhlasil-take-thiem-potrebuju-se-resetovat-omluvil-se-30363/#comments
Reagovat
Nola
OK, necitam vsetko, ospravedlnenie na mojej strane
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist