Preview: Costa do Sauipe

11. 2. 2008, 16:49
Previews 0
Dva Češi se tento týden představí v brazilském Costa do Sauipe. Na zdejší antuce se poperou o titul Jiří Vaněk a Ivo Minář. Oba v prvním kole narazí na Italy - Vaněk na Fogniniho a Minář na Staraceho, kterému vypršel trest za nedovolené sázení.
Tenis (ilustrační foto)

Potito Starace je jedním z trojice italských hříšníků, kteří se loni přiznali, že sázeli na sport. Ne sice na své zápasy a jen malé částky, ani to je ale neuchránilo od trestu od ATP. Starace měl distanc na šest týdnů a turnaj v Costa de Sauipe je první, na kterém se letos objeví. Italovi se loni na antuce dařilo, vyhrál dva ze tří challengerů, na kterých se objevil, a v Kitzbuhelu a Valencii se dostal až do finále. Toho, že letos ještě neodehrál "ostrý" zápas, se pokusí využít Ivo Minář, pro kterého to bude první letošní zápas na antuce - před Brazílií si naposledy zahrál na koberci v německém Heilbronnu před třemi týdny. Bilance: 1-1.

Lehký los nemá ani druhý z Čechů. Jiří Vaněk mimo antuku příliš úspěchů nezaznamenal a ani letos se na tom zřejmě nic nezmění. V prvních šesti týdnech roku objel už pět turnajů a s každým se rozloučil v prvním kole, dokonce i s challengery v Heilbronnu a ve Vratislavi. Na antuce by mohl znovu ožít, ovšem soupeřem mu bude Fabio Fognini, který se už v Jižní Americe stihl rozehrát. Ital porazil v chilském Viňa del Mar Argentince Chelu, aby ve třetím kole vypadl s Venturou. S Vaňkem se Fognini utkal loni v kvalifikaci ve Stuttgartu a prohrál 3-6 4-6.

Již zmíněný Ventura si vedl ve Viňa del Mar slušně, porazil Gaudia, Roitmana a Fogniniho a vypadl až v semifinále s Argentincem Monacem. S Brazílií se možná rozloučí o hodně dřív: hned na úvod ho totiž čeká první nasazený, španělský veterán Carlos Moya. Ten ovšem po semifinále v Čennaí, kde byl krůček od vítězství nad Rafaelem Nadalem, příliš nezáří - v Sydney prohrál ve druhém kole s Augustinem Callerim a v Melbourne dokonce hned v prvním s Rakušanem Koubkem. A varovný je i jeho loňský výsledek v Brazílii - před rokem se s Costa do Sauipe rozloučil v prvním kole po porážce od tehdy nevýrazného Brazilce Thiaga Alvese.

Atraktivní podívanou slibuje utkání prvního kola Almagro - Massu. Nicolas Almagro je další z eskadry Španělů, kteří si v Brazílii dělají zálusk na titul. Před turnajem si dal dvaadvacetiletý tenista lehký trénink v Peru, kde v Davis Cupu snadno porazil domácího Ivana Mirandu. Jméno jeho chilského soupeře sice stále budí respekt, Massuovy výsledky jsou ale už několik měsíců bídné. Po loňském French Open se až do konce sezony nedokázal nikde probojovat dál než do druhého kola; letos v Aucklandu sice porazila Belgičana Malisse a došel do čtvrtfinále, snadná porážka od Blakea v Melbourne a prohra s Roitmanem ve Viňa del Mar ale naznačují, že s ním stále není vše v pořádku.

Pokud by v Costa do Sauipe Massu zvítězil, bylo by to velké překvapení. Ještě větší by ale bylo, kdyby si pro titul došel domácí Gustavo Kuerten, ještě před pár lety nejlepší antukář světa. Populární 'Guga' už před začátkem této sezony ohlásil konec své kariéry poté, co se loni na okruhu ATP i na challengerech potácel od porážky k porážce. Ačkoliv Kuerten býval světovou jedničkou, patří momentálně k tenistům, ke kterým si jeho soupeři mohou po rozlosování turnaje gratulovat. Tím šťastným je tentokrát Argentinec Berlocq, který se v Brazílii pokusí vylepšit čtvrtfinále, kterého dosáhl minulý týden ve Viňa del Mar.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist