Preview Turnaje mistrů: Nadal má ve skupině dva debutanty, Djokovič bude čelit dvěma bývalým šampionům

11. 11. 2022, 12:00
Previews 30
V neděli startuje letošní ročník Turnaje mistrů, akce pro osm nejlepších hráčů sezony. V italském Turíně, kde se hraje od loňského roku, se představí Rafael Nadal, pětinásobný vítěz Novak Djokovič, předloňský šampion Daniil Medveděv, Casper Ruud, další z bývalých vítězů Stefanos Tsitsipas, Félix Auger-Aliassime, Andrej Rubljov a Taylor Fritz. Chybí naopak světová jednička Carlos Alcaraz a poslední šampion Alexander Zverev.

V neděli startuje letošní ročník Turnaje mistrů. O prestižní trofej se od loňského roku bojuje v italském Turíně, který vystřídal britský Londýn. Hala s názvem Pala Alpitour bude závěrečný vrchol sezony hostit až do roku 2025.

Letošními účastníky jsou Rafael Nadal, který tuto akci ještě nikdy nevyhrál, pětinásobný šampion Novak Djokovič, předloňský vítěz Daniil Medveděv, další bývalý šampion Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud, Andrej Rubljov a debutanti Félix Auger-Aliassime s Taylorem Fritzem. Z kvalifikovaných se kvůli zranění nepředstaví světová jednička Carlos Alcaraz.

V Zelené skupině jsou Nadal, Ruud, Auger-Aliassime a Fritz. Do Červené skupiny byli nalosováni Tsitsipas, Medveděv, Rubljov a Djokovič.

Herní pole se oproti loňskému ročníku až tak moc nezměnilo. Účast si zopakují Djokovič, Tsitsipas, Rubljov, Ruud a Medveděv.

Hráči se nejprve utkají v rámci skupin systémem každý s každým a dva nejlepší z každé skupiny postoupí do semifinále. Vítězové skupin na sebe mohou narazit nejdříve ve finále, které je na programu v neděli 20. listopadu.

Alcaraze mohou z tenisového trůnu sesadit Nadal a Tsitsipas. Nadal potřebuje bez porážky dojít do finále nebo Turnaj mistrů vyhrát a Tsitsipas by musel zvládnout všech pět zápasů.

Celková dotace činí rekordních 14,75 milionu dolarů (cca 358,7 milionu korun). Neporažený vítěz si přijde na zhruba 4,74 milionu dolarů (cca 115,3 milionu korun) a 1 500 bodů do žebříčku.

Rozlosována je i čtyřhra, která se bude hrát ve stejném formátu jako dvouhra.

NITTO ATP FINALS 2022 FAKTA
• Shrnutí •
Loňské finále: Zverev (3-Něm.) - Medveděv (2-) 6-4 6-4
Účastníci: Nadal (2. v ATP), Tsitsipas (3.), Ruud (4.), Medveděv (5.), Auger-Aliassime (6.), Rubljov (7.), Djokovič (8.), Fritz (9.)
Kategorie: ATP Finals
Místo konání: Turín, Itálie
Povrch: tvrdý / hala
Dotace: 14.750.000 dolarů
• Dvouhra •
Zelená skupina
Rafael Nadal (1-Šp.)
Casper Ruud (3-Nor.)
Félix Auger-Aliassime (5-Kan.)
Taylor Fritz (8-USA)
Červená skupina
Stefanos Tsitsipas (2-Řec.)
Daniil Medveděv (4-)
Andrej Rubljov (6-)
Novak Djokovič (7-Srb.)
• Čtyřhra •
Zelená skupina
Wesley Koolhof/Neal Skupski (1-Niz./Brit.)
Nikola Mektič/Mate Pavič (4-Chorv.)
Ivan Dodig/Austin Krajicek (5-Chorv./USA)
Thanasi Kokkinakis/Nick Kyrgios (8-Austr.)
Červená skupina
Rajeev Ram/Joe Salisbury (2-USA/Brit.)
Marcelo Arévalo/Jean-Julien Rojer (3-Salv./Niz.)
Lloyd Glasspool/Harri Heliövaara (6-Brit./Fin.)
Marcel Granollers/Horacio Zeballos (7-Šp./Arg.)


Vizitky

Rafael Nadal měl famózní první půlku sezony, když zvládl úvodních 20 zápasů, ovládl Australian Open, French Open, Acapulko a generálku v Melbourne a hrál finále na Masters v Indian Wells. V následujících měsících však dosáhl na jedinou semifinálovou účast a zase ho začalo zlobit zdraví. Přesto má 36letý Španěl možnost zakončit rok na postu světové jedničky.

Nejlepší výsledky: French Open, Acapulko,  Australian Open,  Melbourne 1 (T);  Indian Wells (F);  Wimbledon (SF)
Největší úspěchy v hale: čeká na první výhru
Bilance: 38-6
Bilance v hale: 0-1
Bilance proti hráčům Top 10: 7-1 (kariérní 185-100)
Grandslamy: Australian Open (T), French Open (T), Wimbledon (SF), US Open (OF)

V posledních pěti měsících se zúčastnil pouze Wimbledonu (odstoupil před semifinále), Masters v Cincinnati (prohrál úvodní zápas), US Open (skončil v osmifinále), rozlučky Rogera Federera v Laver Cupu a Masters v Paříži (ztroskotal na prvním soupeři).

Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Generálka: Paříž (2K)

Za sebou má 10 startů na Turnaji mistrů a nikdy ho nevyhrál. Dvakrát byl ve finále, před 12 lety v něm podlehl Rogerovi Federerovi a o tři roky později byl nad jeho síly Novak Djokovič. Na prestižní akci se vrací po dvou letech.

Kariérní bilance: 20-16
Nejlepší výsledek: finále (2010, 2013)
Loňský výsledek: nehrál

Soupeři ve skupině
1. Ruud | H2H 1-0
2. Auger-Aliassime | H2H 2-0
3. Fritz | H2H 2-1


Stefanos Tsitsipas letos posbíral nejvíce výher na tour, ale určitě od sebe v probíhající sezoně očekával více. V tomto roce ukořistil pouhé dva tituly, ačkoli si finále zahrál celkem sedmkrát. Čtyřiadvacetiletý Řek navíc asi nebude úplně spokojený ani s grandslamovými výsledky, do druhého týdne se dostal pouze na Australian Open a French Open.

Nejlepší výsledky: Mallorca,  Monte Carlo (T); Stockholm,  Astana,  Cincinnati,  Řím,  Rotterdam (F);  Paříž,  Madrid,  Acapulko,  Australian Open (SF)
Největší úspěchy v hale: Stockholm, Astana, Rotterdam (F); Paříž (SF)
Bilance: 60-22
Bilance v hale: 17-7
Bilance proti hráčům Top 10: 7-6 (kariérní 30-38)
Grandslamy: Australian Open (SF), French Open (OF), Wimbledon (3K), US Open (1K)

V hale v tomto roce účinkoval šestkrát a pouze na konci října ve Vídni se nedostal alespoň do čtvrtfinále, když ve druhém kole nedotáhl náskok proti svému neoblíbenému soupeři Bornovi Čoričovi. Na dalších říjnových akcích v Astaně (Novak Djokovič) a ve Stockholmu (Holger Rune) byl ve finále. Na posledním Masters sezony v Paříži prohrál semifinálovou bitvu s Djokovičem.

Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Generálka: Astana (F), Stockholm (F), Vídeň (2K), Paříž (SF)

Na Turnaji mistrů debutoval v roce 2019 a senzačně ho vyhrál. Při dalších dvou startech vypadl již ve skupinové fázi. Loni po nezvládnutém úvodním zápase odstoupil.

Kariérní bilance: 5-4
Nejlepší výsledek: triumf (2019)
Loňský výsledek: skupina

Soupeři ve skupině
1. Medveděv | H2H 3-7
2. Rubljov | H2H 5-5
3. Djokovič | H2H 2-9


Casper Ruud zakončí další skvělou sezonu na Turnaji mistrů. Třiadvacetiletý Nor byl letos šestkrát ve finále, z toho dvakrát na grandslamových podnicích, získal tři tituly, a dokonce se mohl po skončení US Open stát světovou jedničkou. V letošním roce se zase o kus zlepšil na tvrdých površích a nic na tom nemění ani nepovedené poslední dva měsíce.

Nejlepší výsledky: Gstaad,  Ženeva,  Buenos Aires (T);  US Open,  French Open,  Miami (F);  Montréal,  Řím (SF)
Největší úspěchy v hale: Paříž (OF)
Bilance: 48-20
Bilance v hale: 2-2
Bilance proti hráčům Top 10: 2-4 (kariérní 6-19)
Grandslamy: Australian Open (-), French Open (F), Wimbledon (2K), US Open (F)

Po skončení US Open se mu úplně přestalo dařit. Na následujících čtyřech akcích se dočkal pouhých dvou vítězství, přičemž na halových turnajích prohrál se Stanem Wawrinkou a Lorenzem Musettim a dokázal najít recept pouze na Richarda Gasqueta.

Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Generálka: Basilej (1K), Paříž (OF)

Turnaj mistrů si poprvé vyzkoušel loni a prošel do semifinále, v němž ho zastavil Daniil Medveděv.

Kariérní bilance: 2-2
Nejlepší výsledek: semifinále (2021)
Loňský výsledek: semifinále

Soupeři ve skupině
1. Nadal | H2H 0-1
2. Auger-Aliassime | H2H 3-2
3. Fritz | H2H 0-0


Daniil Medveděv měl nakročeno k další povedené sezoně, jenže ve finále Australian Open zahodil jasný náskok, titul nezískal a od té doby není stejným hráčem. V letošním roce získal jen dvě trofeje, a to na 250 v Los Cabos a 500 ve Vídni, na postu světové jedničky se moc neohřál a na dalších dvou majorech uhrál shodně osmifinále.

Nejlepší výsledky: Vídeň,  Los Cabos (T);  Halle,  Hertogenbosch,  Australian Open (F);  Astana,  Cincinnati,  Acapulko (SF)
Největší úspěchy v hale: Vídeň (T); Astana (SF)
Bilance: 45-16
Bilance v hale: 8-3
Bilance proti hráčům Top 10: 3-5 (kariérní 29-29)
Grandslamy: Australian Open (F), French Open (OF), Wimbledon (-), US Open (OF)

Po dalším zklamání na US Open začal halovou část roku v Métách a vypadl hned se Stanem Wawrinkou. Mnohem lepší to bylo v následujících týdnech, kdy to vypadalo, že se vrátil do své nejlepší formy, v Astaně (skreč v semifinále) i ve Vídni (triumf) totiž dominoval. Na Masters v Paříži naopak ztroskotal hned na Alexovi de Minaurovi.

Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Generálka: Astana (SF), Vídeň (T), Paříž (2K)

Na akci pro osm nejlepších tenistů roku debutal v roce 2019 a skončil ve skupině. Následující ročník však ovládl a loni prohrál až ve finále s Alexanderem Zverevem.

Kariérní bilance: 9-4
Nejlepší výsledek: triumf (2020)
Loňský výsledek: finále

Soupeři ve skupině
1. Tsitsipas | H2H 7-3
2. Rubljov | H2H 5-1
3. Djokovič | H2H 4-7


Félix Auger-Aliassime své nejlepší letošní výsledky posbíral na halových turnajích, vypracoval se na šesté místo v žebříčku a hlavně už v únoru v Rotterdamu zlomil sérii osmi finálových porážek a dočkal se svého premiérového triumfu na nejvyšším okruhu. Všech pět letošních finále si 22letý Kanaďan zahrál na tvrdém povrchu pod střechou a ve čtyřech uspěl.

Nejlepší výsledky: Basilej,  Antverpy,  Florencie,  Rotterdam (T);  Marseille (F);  Paříž,  Los Cabos,  Hertogenbosch (SF)
Největší úspěchy v hale: Basilej, Antverpy, Florencie, Rotterdam (T); Marseille (F); Paříž (SF)
Bilance: 56-25
Bilance v hale: 25-4
Bilance proti hráčům Top 10: 6-7 (kariérní 12-27)
Grandslamy: Australian Open (ČF), French Open (OF), Wimbledon (1K), US Open (2K)

V posledním měsíci v hale exceloval. Dokonce předvedl sérii 16 vítězství, když během tří týdnů ovládl Florencii, Antverpy i "pětistovku" v Basileji a probojoval se do semifinále pařížského Masters. V něm byl nad jeho síly rozjetý Holger Rune.

Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Generálka: Astana (1K), Florencie (T), Antverpy (T), Basilej (T), Paříž (SF)

Na Turnaji mistrů debutuje.

Kariérní bilance: 0-0
Nejlepší výsledek: skupina (2022)
Loňský výsledek: nehrál

Soupeři ve skupině
1. Nadal | H2H 0-2
2. Ruud | H2H 2-3
3. Fritz | H2H 0-1


Andrej Rubljov letos posbíral čtyři trofeje, polovinu z nich na halových betonech. Stále však čeká na výraznější průlom na grandslamech a také první triumf na podnicích série Masters. Pětadvacetiletý Rus může v Turíně dosáhnout na metu 50 vítězství, na tvrdém povrchu v hale zvládl 16 z 20 odehraných duelů v tomto roce.

Nejlepší výsledky: Gijón,  Bělehrad,  Dubaj,  Marseille (T);  Astana,  Washington,  Bastad,  Indian Wells,  Rotterdam (SF)
Největší úspěchy v hale: Gijón, Marseille (T); Astana, Rotterdam (SF)
Bilance: 49-18
Bilance v hale: 16-4
Bilance proti hráčům Top 10: 3-3 (kariérní 16-25)
Grandslamy: Australian Open (3K), French Open (ČF), Wimbledon (-), US Open (ČF)

Do závěrečné fáze sezony vstoupil solidně, v Astaně se suverénně probojoval do semifinále a v Gijónu získal čtvrtý letošní titul. Ve Vídni a na Masters v Paříži však ztroskotal na v pořadí už druhém protivníkovi, Grigorovi Dimitrovovi a pozdějším šampionovi Holgerovi Runemu.

Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Generálka: Astana (SF), Gijón (T), Vídeň (2K), Paříž (OF)

Turnaje mistrů se účastní třetím rokem po sobě, při obou předchozích startech skončil s bilancí 1-2 v základní skupině.

Kariérní bilance: 2-4
Nejlepší výsledek: skupina (2020-22)
Loňský výsledek: skupina

Soupeři ve skupině
1. Tsitsipas | H2H 5-5
2. Medveděv | H2H 1-5
3. Djokovič | H2H 1-1


Novak Djokovič kvůli odmítání vakcíny proti Covidu-19 letos absolvoval pouhých deset turnajů a přišel o kompletní australské léto i sezonu amerických betonů. Přesto posbíral šest finálových účastí, získal čtyři trofeje, obhájil triumf ve Wimbledonu a skončil v nejlepší osmičce v letošní race. Pětatřicetiletý Srb zvládl 29 z posledních 31 duelů na individuálních turnajích.

Nejlepší výsledky: Astana,  Tel Aviv,  Wimbledon,  Řím (T);  Paříž,  Bělehrad (F);  Madrid (SF)
Největší úspěchy v hale: Astana, Tel Aviv (T); Paříž (F)
Bilance: 37-7
Bilance v hale: 14-2
Bilance proti hráčům Top 10: 6-3 (kariérní 235-107)
Grandslamy: Australian Open (-), French Open (ČF), Wimbledon (T), US Open (-)

Po úspěšné obhajobě ve Wimbledonu se na klasické turnaje vrátil až na konci září a na halových betonech exceloval. Přemožitele nenašel v Tel Avivu ani Astaně a k dalšímu triumfu měl blízko na Masters v Paříži, kde ve finále podlehl Holgerovi Runemu.

Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Generálka: Astana (T), Paříž (F)

Turnaj mistrů si zahraje popatnácté v kariéře, pětkrát jej ovládl a pouze čtyřikrát neprošel skupinovou fází. Poslední dva ročníky pro něj skončily v semifinále a letos dostane další šanci vyrovnat rekord Rogera Federera.

Kariérní bilance: 42-17
Nejlepší výsledek: triumf (2008, 2012-15)
Loňský výsledek: semifinále

Soupeři ve skupině
1. Tsitsipas | H2H 9-2
2. Medveděv | H2H 7-4
3. Rubljov | H2H 1-1


Taylor Fritz bude bez ohledu na výsledek na Turnaji mistrů hodnotit letošní sezonu jako tu jasně nejpovedenější. Pětadvacetiletý Američan ukončil skoro tříleté čekání na druhou trofej, ovládl Masters v Indian Wells, 500 v Tokiu a 250 v Eastbourne a dvakrát vylepšil své grandslamové maximum (Australian Open OF a Wimbledon ČF). Navíc debutoval v Top 10.

Nejlepší výsledky: Tokio, Eastbourne,  Indian Wells (T)
Největší úspěchy v hale: Dallas (ČF)
Bilance: 43-19
Bilance v hale: 4-3
Bilance proti hráčům Top 10: 4-5 (kariérní 13-27)
Grandslamy: Australian Open (OF), French Open (2K), Wimbledon (ČF), US Open (1K)

V hale letos absolvoval tři akce a ani na jedné se nedočkal vítězné série. Po triumfu v Tokiu se představil ve Vídni a na Masters v Paříži, kde byli nad jeho síly Denis Shapovalov a překvapivě loučící se veterán Gilles Simon.

Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Generálka: Vídeň (2K), Paříž (2K)

Na Turnaji mistrů debutuje.

Kariérní bilance: 0-0
Nejlepší výsledek: skupina (2022)
Loňský výsledek: nehrál

Soupeři ve skupině
1. Nadal | H2H 1-2
2. Ruud | H2H 0-0
3. Auger-Aliassime | H2H 1-0

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
paddy
škoda, že organizátoři zatím nezveřejnili pořadí zápasů ve skupině, chápu, že časy zápasů se určí později, ale vypadá to, že hlavní zájem je natáčet propagační videa s hráči
přece jen, hlavně jde o prachy smile smile

pokud bude Medjo jako 2. zápas, pak se pojede naplno, pokud 3. pak jeden ho může vypustit, když bude mít jistý postup
Reagovat
paddy
pár foteček nebo záběrů? smile
https://www.youtube.com/watch?v=wtudL8L5Upw
Reagovat
smazaný uživatel
Poradie zapasov nie je, lebo druhy hraci den hraju proti sebe vitazi a porazení. A dnes nevieme, kto nimi bude.

Tento systém sa zaviedol par rokov dozadu, aby sa predišlo nudnému tretiemu hraciemu dňu, kedy už bolo o vsetkom rozhodnuté. V pripade, ze budu hrat vitazi a porazení proti sebe v zapase č.2 je isté, ze aj v posledných zapasoch skupiny pojde stále o postup.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
paddy
Carlos Alcaraz 9-5
Holger Rune 9-5
Rafael Nadal 7-1
Stefanos Tsitsipas 7-6
Novak Djokovic 6-3
Nick Kyrgios 6-4
Felix Auger-Aliassime 6-7
Reagovat
Rafaeoli25
Procentuelně nejlepší Nadal. Pěkný.
Reagovat
Ondrej2280
Zaujimava statistika,ktora nieco kazdopadne vypoveda..
Reagovat
Stan_Borowitz
na vytoužený titul docela dobrou šanci. Uvidíme, jak si s ní poradí.
Reagovat
Paixx
Dobrou šanci? Podívej se jak byl vyřízenej po zápase v Paříži a v jaký formě hraje od Wimbledonu. Největší šanci měl 2019 a 2020, jeden rok ale nepostoupil se dvěma výhrami ze skupiny a druhý rok nedopodaval semifinále s Medvědem... Letos to moc nevidím s jeho herní praxí, formou a stále špatným servisem, nejspíš kvůli tomu břichu pořád...
Reagovat
Pe3k
Největší šanci měl v roce 2010 a 2013. Letos má nejlehčí skupinu.
Reagovat
turista
Tak nějak.
Reagovat
Rafaeoli25
Šanci měl jak v roce 2010, tak 2013, tak i 2020.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by bol ten titul vytúžený, podriadil by tomu tenisovú prípravu. Odohrat pred TM jeden turnaj v hale značí, že mu to je lautrfuk.
Reagovat
paddy
bude to zajímavé, největší otazník je Nadal, asi nebude mít natrénováno
vítěz bude z červené skupiny, vyplatí se vsadit na Medvěda

Djokovic N. 2.55
Medvedev D. 4.5
Auger-A. F. 6
Nadal R. 8
Tsitsipas S. 10
Ruud C. 15
Rublev A. 17.5
Fritz T. 18
Reagovat
paddy
Zelená skupina V 1-2
Auger-A. F. 2.3 1.47
Nadal R. 3.85 1.77
Ruud C. 4.5 1.97
Fritz T. 5.85 2.55

Červená skupina V 1-2
Djokovic N. 1.77 1.2
Medvedev D. 3.5 1.46
Tsitsipas S. 6.3 2.45
Rublev A. 11 4.5
Reagovat
paddy
Postup Rubleva by byl velké překvapení (1500 > 500) a Tsitsipas může vyřadit jednoho z favoritů

V zelené skupině může postoupit jakákoli dvojice. Augerovi nevěřím, že může vyhrát SF, pokud vůbec postoupí.
Reagovat
smazaný uživatel
Najvacsiu value ma pre mna Tsitsipas. Dobry kurz, TM už vyhral, a aj forma vyzerá byť v poriadku, s Djokovicom sa porazil sám.

V prípade, ze postupi zo skupiny, je pravdepodobné, ze pojde aj do finále.
Reagovat
No-le
No, já nevím. Novak mě ve finále Paříže nepřesvědčil, že ještě dokáže vyhrávat velké zápasy. Obávám se, že vůbec nepostoupí ze skupiny. Ale já jsem velký pesimista, abych se pak mohl radovat z případneho překvapení... Každopádně budu sledovat každý zápas. Idemooo!
Reagovat
Rafaeoli25
A za čeho jako soudíš? Dle jednoho zápasu? Ve Wimbledonu se Sinnerem a Kyrgiosem to nebyly velké zápasy? Na GS porazit jeho a Nadala je pořád strašně těžká věc, na dva vítězné samozřejmě více porazitelní jsou, ale tak to koneckonců bylo vždycky.
Reagovat
woody
I přes tu těžkou skupinu má Novak kurz 2,5 na vítězství turnaje. Zajímavé, podle mé podstřelené..
Reagovat
turista
Má moc těžkou skupinu. Ale s bilancí 2 výhry a 1 porážka se dá taky postoupit.
Reagovat
Patik
Myslím že ten titulok článku hovorí tak nejak za všetko.
Reagovat
Tennisfan77
Pro Nadala to není žádná výhra, lepší by měl prohrát s Djokovicem ve skupině, jít z druhého místa a doufat v zázrak ve formě postupu přes Aliassima, nebo třeba Fritze. Takhle vyhraje skupinu nebo bude druhy a bude hrát s Djokovicem nebo Medvedevem, nebo s Tsitsipasem, kde bude outsider a nejspíše prohraje s každým z těchto tři hráčů.
Reagovat
Patik
Ten to nejako uhaluzi ako je u neho zvykom..skupinu uhaluzi cez Ruuda v semicku to dá cez rubleva a vo finále zotrie Fritza. Goat..už by to mohol aj vyhrať aspon ten turnaj nadobudne nejakú hodnotu. smile
Reagovat
Ondrej2280
Chlapci ,ked rafa skonci karieru,tak koncite mam taky dojem s nim :) Zas na druhej strane ,aspon tie diskusie maju nejaku štavu:)
Reagovat
smazaný uživatel
To by bolo tak po federerovsku :)
Reagovat
turista
No a co Djokovič? Ten nic?
Reagovat
Patik
Oni sa rozbiju navzájom v skupine obitraja..postúpi Tsitsipas s rublevom.. Tsitsipas vypadne s fritzom v semicku..fritz s Nadalom budú hrať dva zápasy tak som to vyvestil teraz zo svojich slizov v polievke smile
Reagovat
Rafaeoli25
To jak odepisuješ Nadala je neuctivé. Na FM, stejně jako na GS, i když je tam v nevýhodě haly, předvádí vždy to nejlepší, co aktuálně jde. Nevím proč by nemohl porazit Tsipa a Medvěda, které v minulosti v hale porazil. S Novakem je to samozřejmě jiné, ale ani tam nelze říct, že už nikdy.
Reagovat
turista
No jo. Ale teď je v možném i když nepravděpodobném vzájemném zápase na tahu Novak. Není to Chatrieruv centrkurt.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist