Raducanuová v Guadalajaře vzdala nejdelší zápas letošní sezony, Sorribesová vykročila za obhajobou

23. 2. 2022, 10:21
Aktuality 5
WTA GUADALAJARA - Emma Raducenuová od senzačního triumfu na loňském US Open prohrála šestý z devíti duelů. Nasazená jednička v úvodním kole v mexické Guadalajaře po třech hodinách a 36 minutách v zatím nejdelším zápase letošní sezony na ženském tenisovém okruhu kvůli zranění levé kyčle vzdala bývalé světové dvacítce Darje Savilleové. Za obhajobou svého jediného titulu na okruhu WTA úspěšně vykročila Sara Sorribesová.
Emma Raducanuová

Emma Raducanuová poprvé šokovala loni ve Wimbledonu, když se bez ztráty setu dostala až do osmifinále. Na US Open divokou kartu nedostala a musela do kvalifikačních bojů, ve Flushing Meadows ovšem všech deset zápasů vyhrála ve dvou setech a jako první v historii z kvalifikace ovládla grandslamový turnaj.

Od té doby se ale 19leté Britce vůbec nedaří. Na následujících šesti akcích zaznamenala jedinou vítěznou sérii a v Guadalajaře si připsala už šestou porážku z posledních devíti duelů.

Fyzicky extrémně náročnou bitvu prvního kola s Darjou Savilleovou po třech hodinách a 36 minutách vzdala. I přes skreč nasazené jedničky za stavu 7-5 6-7(4) 3-4 z jejího pohledu se zápas zařadil na první místo v žebříčku nejdelších utkání letošní sezony.

Raducanuová ale mohla souboj s bývalou světovou dvacítkou ukončit ve dvou setech. Ve druhém dějství však třikrát neudržela náskok brejku a další 80 minut trvající set nedopodávala.

V rozhodujícím dějství měly obě aktérky zdravotní potíže, Savilleová začala za stavu 0-2 bojovat s křečemi a o tři gamy později si Raducanuová vyžádala ošetření. Favorizovaná Britka se na kurt vrátila s obvázanou levou nohou, zvládla ještě dva gamy, ale pak vzdala.

Savilleová, která po operaci achillovky figuruje až na 610. místě světového pořadí a připsala si první vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu od loňského Australian Open, se o první čtvrtfinále na turnajích WTA od května 2019 utká s kvalifikantkou Caroline Dolehideovou.

Sara Sorribesová porazila 6-4 6-1 Američanku Katie Volynetsovou startující na divokou kartu, i na třetím letošním turnaji zvládla úvodní zápas a úspěšně vykročila za obhajobou svého jediného titulu na okruhu WTA.

Ačkoli skóre vypadá jednoznačně, nasazená trojka na kurtu strávila přes dvě hodiny, v úvodním dějství dvakrát doháněla manko brejku a do druhé sady vstoupila dalším prohraným servisem. O čtvrtfinále se Španělka popere s Polkou Magdalenou Frechovou.

O postup mezi nejlepší osmičku bude bojovat také Marie Bouzková. Loňskou semifinalistku v rámci středečního programu čeká souboj s kvalifikantkou Luciou Bronzettiovou.

• WTA 250 GUADALAJARA •
Mexiko, tv. povrch, 239.477 dolarů
úterní výsledky (22. 2. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Savilleová (Austr.) - Raducanuová (1-Brit.) 5-7 7-6(4) 4-3 / skreč
Sorribesová (3-Šp.) - Volynetsová (USA) 6-4 6-1
Osoriová (4-Kol.) - Tomovová (Bulh.) 6-4 6-3
Dolehideová (USA) - Lin Zhu (Čína) 4-6 6-3 6-4
Frechová (Pol.) - Zarazúaová (Mex.) 7-6(5) 4-6 6-4
Baptisteová (USA) - Kužmová (SR) 6-3 6-3
Xinyu Wang (Čína) - Udvardyová (Maď.) 6-4 4-6 6-1
Paquetová (Fr.) - Masárová (Šp.) 7-5 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Mony
viděl jsem, musel jsem ihned zapnout, když jsem v posteli četl, že nějaká Saville drtí i Radu.. nejdříve jsem zíral, že takovouhle hráčku neznáme, ale pak mi začala být povědomá a při detailu poznal Darju..ještě větší bitva a se vedla později v Mexiku mezi domácí Zaraz. a Frech.Dojemné bylo jak se po ní holky dlouho objímaly.
Reagovat
Krisboy
Daria Saville = Daria Gavrilova? Dlouho jsem o ní neslyšel
Reagovat
sojka1
zdravotni problemy, operace achillovky... pro me Darja vzdycky jen takova sikovna hyperaktivni hopsalka (juniorska 1, GS vitezka a i nasledne svetova 20, samozrejme) ale vzdycky se mi libila jeji emigrace a dojimala me jeji Love Story s tim Lukem, je s nim od dvaceti a vlastne kvuli nemu zazadala o australske obcanstvi, hrali spolu i mixa na AO atd, proste takovy hezky pribeh... snad uz bude noha hopsalce zase drzet... :-))
Reagovat
Krisboy
Jj, už jsem se trochu informoval smile
Přeju jí i Lukovi jen dobré, ale sympatická mi nikdy nebyla. Jemně řečeno tedy...smile
Reagovat
sojka1
me na kurtu vyslovene vytaci... :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist