Raducanuová v Linci prohrála s Xinyu Wang. Halepová nezaváhala

9. 11. 2021, 21:59
Aktuality 15
WTA LINEC - 18letá Emma Raducanuová po senzačním triumfu na US Open odehrála tři turnaje a ze dvou vypadla hned po svém úvodním vystoupení. Na poslední akci sezony v hale v Linci nejvýše nasazená Britka podlehla 1-6 7-6 5-7 o dva roky starší Číňance Xinyu Wang, která si proti světové dvacítce připsala první skalp hráčky Top 50 a zajistila si posun do Top 100.
Emma Raducanuová (© AFP)

Emma Raducanuová se v červenci ve Wimbledonu při debutu na grandslamu prodrala až do osmifinále a v září na US Open došla jako první kvalifikantka v historii ke grandslamovému triumfu.

Jenže na zbylých pěti turnajích WTA se pouze jednou dostala přes první soupeřku. Po senzačním vítězství v New Yorku se představila na třech akcích a dvakrát vypadla hned po úvodním vystoupení. Dnes v Linci nasazená jednička na svém posledním turnaji v sezoně nestačila na Číňanku Xinuy Wang.

Britská teenagerka, jež v sobotu oslaví 19. narozeniny, se stále jen stěží seznamuje s tlakem na nejvyšší tenisové úrovni a rolí grandslamové šampionky. V Rakousku ve svém posledním podlehla 106. hráčce světa 1-6 7-6 5-7, byť ve třetím setu za stavu 4-5 přežila dva mečboly a vyrovnala na 5-5.

20letá Xinyu Wang si v celkově 10. střetnutí s hráčkou elitní světové padesátky připsala nejcennější skalp kariéry a celkově třetím postupem do čtvrtfinále turnaje WTA si zajistila psoun do Top 100. O semifinále, kterým by vyrovnala maximum z letošní Prahy, se utká s Američankou Alison Riskeovou.

Naopak bez větších problémů zvládla svůj úvodní duel druhá nasazená Simona Halepová. 30letá Rumunka, jež si před dvěma týdny v Kluži zahrála první letošní finále, odstartovala výhrou 7-5 6-3 nad Běloruskou Aliaksandrou Sasnovičovou a oplatila jí nedávnou porážku z Indian Wells.

Ve čtvrtfinále se Halepová utká s Jasminou Paoliniovou (h2h 1-0). Italka v Linci zvládla už druhý třísetový zápas, po nedělní výhře nad Ukrajinkou Dajanou Jastremskou si dnes poradila 6-1 2-6 6-4 s Číňankou Saisai Zheng.



Nejvýše nasazené dnes vypadly i ve čtyřhře. Renata Voráčová a Němka Julia Lohoffová ve čtvrtfinále podlehly rusko-běloruskému páru Irina Chromačevová a Lidzija Marozavová 3-6 4-6.

• WTA 250 LINEC •
Rakousko, tv. povrch / hala, 235.280 dolarů
úterní výsledky (09. 11. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Xinyu Wang (Čína) - Raducanuová (1-Brit.) 6-1 6-7(0) 7-5
Halepová (2-Rum.) - Sasnovičová (Běl.) 7-5 6-3
Collinsová (3-USA) - Minnenová (Belg.) 6-1 6-2
Kuděrmětovová (4-Rus.) - Kalininová (Ukr.) 4-6 6-4 6-2
Paoliniová (7-It.) - Saisai Zheng (Čína) 6-1 2-6 6-4
Riskeová (8-USA) - Cornetová (Fr.) 6-4 6-4
Van Uytvancková (Belg.) - Curenková (Ukr.) 6-0 6-3
Cristianová (Rum.) - Petersonová (Švéd.) 5-2 / skreč P.
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Chromačevová/Marozavová (Rus./Běl.) - Voráčová/Lohoffová (1-ČR/Něm.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
No jo, českej nepřející národ. Mladá holka vyhrála grandslam, ale proč ji neshazovat co?
Reagovat
Pe3k
Zápas jsem sledoval od konce druhého setu. Wangová hrála chvílemi neskutečně dobře, nechápu jak taková hráčka neměla vítězství nad žádnou hráčkou top 50. Wta tak tam je možné všechno. Jinak Wang je pohledná holka, takže se na to dobře koukalo, málo kdy se mi stane, že by se mi líbily obě hráčky. Navíc úroveň toho zápasu byla překvapivě vysoká a až na ten konec kdy si Emmička vzala medical time out to byl super tenis. Sice zase prohrála v první zápase na malém turnaji s neznámou hráčkou, ale úroveň její hry byla na solidním levelu, zápas to byl těžký a ona měla ke konci zdravotní komplikace.
Reagovat
smazaný uživatel
přichází vystřízlivění smile
Reagovat
jirkaS
přichází vystřízlivění smile
Reagovat
FulnekUltras
které bude ještě rádo za to, když skončí kariéru s jedním GS - a šlus

smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
EllNino
Vzpomen na Petru po prvnim Wimblasu :) Ty holátko
Reagovat
FulnekUltras
po prvním přišel druhý - a mnohé další skutečné výsledky, nikoliv záblesky

navíc i věkovým vývojem jsou tyto dvě hráčky zcela nesrovnatelné

smile
Reagovat
Fandina
Petra po vyhraném Wimblasu prohrála na dalších turnajích ve druhém a prvním kole, dokonce na GS. Ale jinak to také nebyla žádná jízda, že by pak všechno vyhrávala. Další GS až za tři roky.

Nicméně, předpovídat osmnáctileté holce, že už nic nevyhraje, to může dělat jen blb.
Reagovat
George_Renel
A co TM?
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, TM, předtím i Linec. Petry kariéra je neskutečná. Ale představa, že vyhrávala všechno je naivní.
Reagovat
misa
Kvitová byla nejlepší hráčkou sezony 2011.
Reagovat
EllNino
To jo, ale já mluvím o turnajích po Wimbledonu, chytla se až v Tokiu
Reagovat
blixa
Zlatý naspeedovaný holátko oproti starýmu naspeedovanýmu stalinistickýmu dementovi .... smile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist