Raducanuová vyhrála 19 z posledních 21 gamů! Po Sereně Williamsové v Cincinnati zničila i Azarenkovou

17. 8. 2022, 21:51
Aktuality 20
WTA CINCINNATI - Emma Raducanuová při svém debutu v Cincinnati chytla parádní formu a vyhrála 19 z posledních 21 gamů. Úřadující šampionka US Open po Sereně Williamsové zničila další dvojnásobnou vítězku tohoto podniku a bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou. Také proti Bělorusce potřebovala jen hodinu a pár minut a po setech 6-0 6-2 postoupila do osmifinále. O první sérii tří výher od senzačního triumfu v New Yorku se utká s Jessicou Pegulaovou.
Profily hráčů
Emma Raducanuová (© AFP)

Emma Raducanuová před necelým rokem na US Open šokovala celý tenisový svět a přepisovala historii. Ve Flushing Meadows zvládla všech deset zápasů, dokonce bez ztráty setu, a jako první v historii z kvalifikace ovládla grandslamový podnik. Od té doby si však prochází obrovskou krizí a stále na žádném z turnajů neporazila více než dvě soupeřky.

Devatenáctiletá Britka, která byla po senzačním triumfu nejdál ve čtvrtfinále v Kluži, Stuttgartu a Washingtonu, ale zřejmě před obhajobou ohromné porce bodů chytla formu. Při debutu v Cincinnati totiž získala 19 z posledních 21 gamů a po Sereně Williamsové (6-4 6-0) zničila i další dvojnásobnou šampionku Western & Southern Open a bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou.

Raducanuová čelila Williamsové v rámci úterního programu až večer a vyrobila jedinou nevynucenou chybu. O zhruba 18 hodin později už bojovala s Azarenkovou. Proti Bělorusce pomáhající chybami odvrátila všechny tři brejkboly a na kurtu se zdržela ještě o tři minuty kratší dobu (62 minut) než proti majitelce 23 grandslamových trofejí.

O první sérii tří výher od senzačního triumfu loni v New Yorku se utká s Jessicou Pegulaovou. Americkou žebříčkovou jedničku a osmou hráčku pořadí, jež si dnes poradila 6-7(5) 6-1 6-2 s kvalifikantkou Martou Kosťukovou, vyzve poprvé.

Iga Šwiateková zahájila své letošní působení v Cincinnati výhrou 6-4 7-5 nad domácí Sloane Stephensovou a připsala si jubilejní 50. letošní skalp. Utkání sice nedopodávala, ale i tak při svém čtvrtém startu na Western & Southern Open poprvé překročila druhé kolo. Další soupeřkou světové jedničky, která nedávno ve Wimbledonu přišla o nejdelší vítěznou sérii v tomto století a na posledních třech turnajích se loučila překvapivě brzy, bude Madison Keysová (H2H 2-0).

Po Marii Bouzkové a Amandě Anisimovové musela z probíhajícího turnaje WTA 1000 v Cincinnati odstoupit také trojnásobná finalistka Simona Halepová. Vítězka předchozí akce v Torontu měla už v úvodním zápase potíže s pravou nohou a proti Veronice Kuděrmetovové ve středu nenastoupila. Ruska v osmifinále překvapivě nezměří síly s Paulou Badosaovou, ale Ajlou Tomljanovicovou.

Badosaová do US Open Series vstoupila semifinálovou účastí v San José, ale s oběma "tisícovkami" se loučila hned po úvodním zápase. Světová trojka, která před týdnem v Torontu vzdala, v Cincinnati na Tomljanovicovou nestačila 7-6(3) 0-6 2-6. Devětadvacetiletá australská kvalifikantka si připsala svůj teprve šestý kariérní skalp Top 10 a proti Kuděrmetovové (H2H 1-2) bude usilovat o své první čtvrtfinále na nejprestižnějších turnajích WTA.

Jelena Rybakinová poprvé od wimbledonského triumfu zvládla dva zápasy v řadě. V Cincinnati si po Majar Šarífové suverénně poradila také s trápící se Garbiñe Muguruzaovou, bývalou šampionku smetla 6-3 6-1. O teprve třetí letošní semifinále bude bojovat v premiérovém střetnutí s Alison Riskeovou-Amritrajovou.

Další osmifinálové dvojice vytvořily Petra Kvitová s Ons Džabúrovou, Elise Mertensová s Caroline Garciaovou, Aryna Sabalenková se Shelby Rogersovou a Shuai Zhang s Anett Kontaveitovou.

• WTA 1000 CINCINNATI •
USA, tv. povrch, 2.527.250 dolarů
středeční výsledky (17. 8. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Šwiateková (1-Pol.) - Stephensová (USA) 6-4 7-5
Tomljanovicová (Austr.) - Badosaová (3-Šp.) 6-7(3) 6-0 6-2
Džabúrová (5-Tun.) - McNallyová (USA) 6-3 4-6 7-6(7)
Sabalenková (6-) - Kalinská (-) 6-3 4-1 / skreč
Pegulaová (7-USA) - Kosťuková (Ukr.) 6-7(5) 6-1 6-2
Rybakinová (Kaz.) - Muguruzaová (8-Šp.) 6-3 6-1
Raducanuová (10-Brit.) - Azarenková (-) 6-0 6-2
Mertensová (Belg.) - Kar. Plíšková (14-ČR) 7-6(3) 6-3
Kuděrmetovová (-) - Halepová (15-Rum.) / bez boje
Keysová (USA) - Ostapenková (16-Lot.) 6-4 7-5
Kvitová (ČR) - Cirsteaová (Rum.) 6-2 6-3
Riskeová-Amritrajová (USA) - Bouzková (ČR)bez boje
Rogersová (USA) - Anisimovová (USA) / bez boje
Shuai Zhang (Čína) - Alexandrovová (-) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
Nola
D: preco tu nie je foto Azarenky, ale Raducanu? ked Ema porazila Serenu bola tam jej fotka, ked Borna vyradil Rafu, zase fotka Rafu.... co si mam o tom mysliet vlastne? :D Azarenka asi nevypada na fotke cool
Reagovat
annah
Emma je prostě hezčí... A Azarenka není taková hvězda jako Velematka nebo Rafa.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
podívej se na titulky článků a bude ti jasné, proč tam jsou ti, kteří tam jsou, nevím, jak na to lépe odpovědět smile
Reagovat
Nola
to bola iba nadsazka, ved som tam aj davala smajlika
Reagovat
Ondřej.Jirásek
smile
Reagovat
lvicek
Kdyz uz je tu ta debata o tech fotkach... Proc jsou ty fotky tak mizerny a nejdou rozkliknout a zvetsit? Tuhle tu byl clanek o Stepankovi, kterak zvitezil s tymem legend, a nebylo ani k rozpoznani, jestli na ty fotce vubec je ;).
Reagovat
Nola
to mne je zase sumak, najdes kopec fotiek so super rozlisenim na nete, podstata tejto platformy nie je o super fotkach... zaberaju zbytocne kopec miesta, a pozri starsie clanky, vacsina fotiek je odmazana, navstevnost, prispevky, a s tym suvisiaca platena reklama, z niecoho musia aj admini zit, ze ano.....
Reagovat
peggy
Rafa,Rafa to jsem od Tebe nečekalaByl hratelných,co jsi dělal.????Ať to s Tebou nedopadne jako se Serenou.Makej.smile
Reagovat
mahycek
Nadal rupnul,dalo se to čekat. Proč tady není
rubrika o chlapech ????????smilesmile
Reagovat
Krisboy
Paráda Emmo, takže s Praserenou to nebyla náhoda. Výborně a jen tak dál. Obhajoba se blíží smile
Reagovat
Mony
Tursunovsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
už se viděli?smile
Reagovat
Mony
Těžko, ale hlavně, že to funguje
Reagovat
Holahej
EmmaRaducanu

https://twitter.com/i/status/1559941261326487559
Reagovat
Mony
Jasnesmile
Reagovat
lars
na obrazovce :)
Reagovat
com
smilesmilesmile
Reagovat
paddy
Reagovat
Krisboy
Pouze Kvítkovic porážek smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist